BSL 19. Hafta: Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank

Takım ikinci periyot ortasina kadar aslanlar gibi mücadele etti . Gerek Lasme'nin pota altinda mücadelesi gerek göksenin'in hırsı ..
Ama bu hırs ve mücadele ŞİKECİ tayfası icin beklenmeyen bir reaksiyondu .. Önce basit fauller ile yıldırmaya calistilar ardindan Goksenin seyircilere baktıgı icin teknik faul caldilar.
Böyle bir pisligin icerisinde Golden State olsan sana mac kazandirmazlar ..
Cok uzaga gitmeye gerek yok iki sezon önce final serisinde Marko'ya yapilan %10000 faulü vermeyip sampiyonlugu ülkere ikram etmislerdi ..

Ben onu bunu bilmem maç bitiminde hocanın yüzü gülüyordu demek ki herşey istediği gibi gitti biz averajı vermemeye oynadık istediğimizide almış olduk gördüğüm kadarıyla.

Genelde hakemlerden dert yanan biri değilimdir oyun içinde ibrenin bize döneceği yerler olabilirdi Göksenin maça çok iyi başlamıştı. Birden devreden çıktı teknik faule zaten anlam veremedim. Lasme gerektiği kadar mücadele etti. Büyük ölçüde Ergin Ataman maçtan önce fazla zorlamamasını söylemiştir savunma anlamında elimizdeki tek uzunumuza bloklar harikaydı lasmenin maşallahı var , Micov da bir düşüş var son zamanlarda umarım geçiçidir. Jerrels ne yaptı hiç anlamadım bu maçta Davis de keza öyle Calebb Karşıyaka maçına yetişirse harika olur ufaktan dönmeli. Kaptanda biraz toparlandı zaman zaman hataları olsada iyiydi yinede emeğiniz için sağolun hedef Karşıyaka maçı.

Hakemlerin maç sonucuna etkisi olduğunu düşünmüyorum. Göksenine çalınan teknik faulde saçmaladılar biraz. He onun arkasından Vesely'e de çalsalar eyvallah. Bunun dışında Fener temaslı oynadı ama bizim de çalınsa itiraz edilmeyecek pozisyonlarımız oldu.
Neyse, bu takıma lig için acilen uzun oyuncu lazım. Pınar'ı elemek şart ama ondan sonrasında eurocup için şansımız olduğunu sanmıyorum. Gerekirse eurocup'ı sallamalıyız.
Green ve bir uzun olsaydı bugün bu maçın skoru farklı olurdu.

Hakemlerin maç sonucuna etkisi olduğunu düşünmüyorum. Göksenine çalınan teknik faulde saçmaladılar biraz. He onun arkasından Vesely'e de çalsalar eyvallah. Bunun dışında Fener temaslı oynadı ama bizim de çalınsa itiraz edilmeyecek pozisyonlarımız oldu.
Neyse, bu takıma lig için acilen uzun oyuncu lazım. Pınar'ı elemek şart ama ondan sonrasında eurocup için şansımız olduğunu sanmıyorum. Gerekirse eurocup'ı sallamalıyız.
Green ve bir uzun olsaydı bugün bu maçın skoru farklı olurdu.
Eurocup ligden daha elzem yalnız. HedefimizEuroleague. Ligden gitmemiz de söz konusu değil

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jerrels sanki 4-5 yıldır basketbol oynamamış gibi. Adam bırak basketbol oynamayı, kendine bile bakmamış. En az 10 kg fazlası var. Kaç para verdik buna bilmiyorum ama Ergin Ataman bunu ilk gördüğünde geri göndermesi gerekirdi. Nasıl takıma kabul etmiş anlamadım. Porto Rico, Meksika liglerindeki Amerikalılar bile Jerrels'ten daha kaliteli.

Bugün şunu daha iyi anladım ki Ülker Arena atmosferi Abdi İpekçi'nin yanına bile yaklaşamaz. Takım olarak en aciz durumda olduğumuz geçen sezonda bile onları 2 kez eli boş göndermiştik. İşte Fener'e biraz yakın bir yatırımla bir takım kurabilsek Ülker Arena'da da çok rahat galip gelebileceğimizi düşünüyorum.

Bu maçtan pek beklentim yoktu açıkçası. Maça bir kaç istisna dışında iyi başladık. Fakat hakemlerin skandal denecek kararları sayesinde Fenerbahçe adeta uyandı, bizim ritmimiz ve konsantrasyonumuz bozuldu ve yine bir şekilde Fenerbahçe deplasmanında yitip giden umutlar, sinir krizleri...

Sinan bu maç hücum ritmimizi bozdu. Son bir kaç maçtır gerçekten kötü durumda. Acil toparlaması lazım. Micov eski hücum performansında değil tabi bunda 4 numarada oynayıp yıpranmasının da etkisi var. Schilb savunmada çok yumuşaktı.

Son olarak da Jerrells ve Davis transferlerine değineceğim. Şu transferlerin bana faydasını gösterebilecek olan var mı? Chuck Davis savunmada yok, eski hücum performansı yok, zıplayamıyor, adam bitik resmen ve biz gidip alıyoruz. Yahu biraz araştırma yapılamaz mı? Geçen sene Patric Young gibi bir uzun düşürmüşsün bu sene de yapamaz mıydın D-League'den, kolejden ya da boşta ki oyunculardan? Peki Jerrells'ın Şafak'tan fazlası var mı? Fazlası yok hatta kendisine lig lisansı çıkardığımız için ekisisi var. Alacağımız uzun transferi inşallah Chuck Davis gibi fiyasko bir transfer olmaz. Bir de Caleb Green acil form tutmalı.

Göksen'ine çalınan o aptalca karar maçon kırılma anlarından biri oldu. Bugünde gördük ki Lasme'yi yedekleyecek bir uzunumuz olsa bu maçı alırdık.

Sonuç olarak saha avantajını alabilirsek onları her türlü altederiz.

Arkadaşlar, tam 40 yıldır bu oyunun içinde olan bir abiniz olarak söylüyorum; iyi bir 5 numara ve sağlam formda bir Caleb Green ile biz bu feneri içeride dışarıda yeneriz. Yazın bir kenara dursun.

Takım beklediğimden daha iyi mücadele etti. Gökesenine teknik çalıp Vesilye çalmayan hakemler malesef bu oyunun kirli yüzüdür.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabiki Feneri alt edebiliriz ama öncelikli olarak maksimum 1 mağlubiyet almalıyız ki saha avantajını alalım. Fenerin Eurolig le beraber ligde zorlanması muhtemel. Haftaya Banvit de dahil olmak üzere çok zor deplasmanlar var. Biz bundan sonra önümüzdeki maçlarda ekstra hatalar yapmazsak Fenerin önünde bitiririz inşallah

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göksenin'e çalınan ucuz teknik faul. Vesely'ye çalınmayan teknik faul. Dixon'un Mccollum'u ittirdiği iki pozisyonda çalınmayan fauller (birinde Mccollum çizgiye bastı bu yüzden). Datome'nin Mccollum'a atış halinde yaptığı ancak çalınmayan faul.

Bunların hepsi maç kafa kafayayken oldu. Beş sayı öndeyken 4 sayı geri düştük ve maç sonrasında koptu. İki üç defa farkı azaltsak da yetmedi.

Ben takımın son iki maçtır ortaya koyduğu karakterden çok memnunum. Salı günü sonuç alma vakti artık.

Bir oyuncunun bakışlarına teknik faul çalarak basketbol tarihine geçti hakemler aynı maçta topu yere vuran oyuncuya uyarı dahi yapılmadı

Benzer şekilde Göksenine çalınan bir kapatma faulu var ki (bence faul bile değildi ama belki kural kitabına gore silindir hesapları ile falan fauldur) eğer o faul çalınıyorsa normal sartlarda fenerın her savunmasına faul çalınması lazım.Biz savunmada iken en ince kapatma faulu gören hakemler Fener savunmada iken değil kapatmaya vurmaya bile faul çalmıyor ancak çekme faul.Maçı izlerden benimde aklımdan geçeni vir arkadas yazmış hakemlerin fener savunmasına faul çalma standartı Dixon'ı bile iyi savumacı gösterecek düzeyde.KSK maçında da hakemleri beğenmedik ama orada alehimize hatta zaman zaman da lehimize yapılan farklı tipte münferit hatalar vardı ama bu maçta sistematik olarak bir takımın yaptığı faullu savunmaya goz yumulurken diğer tarafta elde pergel silindir hesapları yapıyor paşalar.

"büyük İnsan" "mümtaz basketbol insanı" "kendini ve takımını değil Türk basketbolunun iyiliğini düşünen" "Obra Reis" net bir şekilde döve döve savunma yapın çalamazlar hadi bir çaldılar iki çaldılar enınde sonunda eyyam yapıp göz yumarlar demiş maçtan önce belli ki

Skandal bir hakem yönetimi vardı objektif insancılık oynananacak maç değil