BSL 2. Hafta | Bahçeşehir Koleji 83-78 Galatasaray

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ikinci maçında Bahçeşehir Koleji ile karşılaşacak.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 17:30'da başlayacak ve Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.
Mücadeleyi Özlem Yalman, Mehmet Karabilecen ve Serhat Büker hakem üçlüsü yönetecek.

Takımımız 7DAYS EuroCup'ta oynadığı son karşılaşmada ratiopharm Ulm'e iki uzatmaya giden mücadele sonucu 103 - 92 mağlup oldu. Karşılaşmada 26 sayı 13 ribaund ile oynayan Nigel Hayes takımımızın en skorer ismi olurken, Marko Arapovic 20, Tai Webster ise 17 sayılık katkı verdi. Webster 17 sayısının yanında 10 da asist yaparak karşılaşmayı double - double ile tamamladı.

Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı ilk maçta Anadolu Efes'e 73 - 70 kaybetti. Bu maçta Aaron Harrison kaydettiği 16 sayı ile en skorer oyuncumuz olurken, onu 13 sayı kaydeden Tai Webster takip etti.

Bahçeşehir Koleji, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Afyon Belediyespor ile karşılaştı ve rakibini 88 - 79 mağlup etti. Quim Colom, Bahçeşehir Koleji adına kaydettiği 32 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Andy Rautins 17 sayı, Emir Preldzic de 13 sayılık katkı verdi.

Son düzenleme:
Yarın ki maç ile alakalı Emir Preldzic ve Klobucar'ın performanslarını merak ediyorum açıkcası :) Hangisi daha kötü oynarsa maçı o kazanacak gibi geliyor bana. Umarım Harrison oynayacak vaziyete gelmiştir.

https://www.mobilet.com/event/bahcesehir-koleji-spor-kulubu-vs-galatasaray-basket-maci-2442-8a62

Maç biletleri buradan satın alınabiliyor. Ayhan Şahenk'e yaptığımız her deplasmandan keyif almışımdır. Bu maçın da zevkli geçmesini bekliyorum. Ama süper lige yeni çıkmış bir takımın da biletleri 20 ve 25 lira yapmasını da anlayamıyorum. Zaten yeni çıkmışsın ve basketbol kültürü oturmamış yeni bir kulüpsün. Bu bilet fiyatlarını böyle koyan akıla selamlarımı iletiyorum.

Zor maç.
Allah korusun kaybedersek üst üste 3.maçı kaybetmiş olacağız.
Bu da takımda bir looserlık etki yapacak.
Muhakkak kazanmamız gereken bir maç.
Umarım Harrison'un oynayacak duruma geldiği ve Klobucar'ın iyi olduğu bir maç olur.
Başarılar diliyorum...

bu maçla birlikte 4. macımız resmi olarak diğer 3 maçıda baştan sona kadar izledim net 25-30 dakika oynıycak oyuncular belli kadromuz kısıtlı olduğundan dolayı bu hocada sürekli bir rotasyon çabası her maç biz koparıcağımız maçları hocanın rotasyon aşkı yuzunden koparamıyoruz kendi fikrimce..

Son 2.5 saatte basketbola dair o kadar kötü şeyler gördüm ki NBA'in 2 gün sonra başlayacak olması bile içimdeki hüzün ateşini söndüremedi.

Edit: 1-2 sayı geride bitirmemiz gereken devreyi kalitemizle 7 sayı geride kapattık. Hakikaten izlenmemeli bu takımlar, sağlığa yazık. Son Genel Kurul'a kadar hala bu takımlara destek verin, arkasında diyordum ama Lisecilerin bu takımların uçurumdan yuvarlanması için el kaldırdıklarını gördükten sonra salona kadar icazet etmenin bile o kalkan ellere destek olduğunu düşünüyorum. Evet, Galatasaray'ı çok seviyoruz, arması olan her yerde de destekleriz ama bir gerçek var ki Galatasaray'ın taraftarından bu kadar uzaklaştığı, sınırların bu kadar net çizildiği başka bir zaman olmamıştı. Amatör branşların tümü öyle gözüküyor ki Özbek'in de deyimiyle Galatasaraylıların değil, Lisecilerin takımı. Bırakın bundan sonra bu gariban şubelerin kaderini de bundan sonra onlar belirlesin.

Son düzenleme:
Yani insan hakkaten sinir hastası olur. Her maç böyle salak saçma fail hareketler göreceksek işimiz var bu sezon. Şu hareketlerin binde birini ne Efes’te ne Fener’de ne de BJK’de görmüyorum. Yan yana olan adamlar birbirine pas atamıyor, biri topu tutamıyor diğeri göz göre göre rakibe veriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yani insan hakkaten sinir hastası olur. Her maç böyle salak saçma fail hareketler göreceksek işimiz var bu sezon. Şu hareketlerin binde birini ne Efes’te ne Fener’de ne de BJK’de görmüyorum. Yan yana olan adamlar birbirine pas atamıyor, biri topu tutamıyor diğeri göz göre göre rakibe veriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ertuğrul hoca ne yapsın bilemiyorum.Sokakta basketbol oynayan çocukların tutacağı topları elimizden kaçırıyoruz.Yanındaki adama pas atamıyoruz.Dönüşünde üçlük yiyiyoruz.Potanisyelli umutlu vb takım dedik ama çok sinir hastası eder bunlar insanı.

Zaten gücü belli ve tecrübesiz bir takımda bu kadar rotasyona ne gerek var.Harrison oynuyor üretiyor atıyor tak kenarda bir daha göremiyorsun.

Maçın dışında şu tarz sadece para ile iş yapan takımları almasınlar lige uykum geldi o kadar taraftarı olan takım ligden çekildi böyle taraftarı olmayan takımları almasınlar gerçekten.
Maça gelecek olursak Arapoviç neden oynatılmaz şu maçta iyi oynayan Ayberk ve Erol Can neden kenarda oturur.

Kim daha kalitesiz diye izliyorum. Oyuncular mı, hakemler mi? Biraz yalandan sertlik yapalım diye girdik yarısı saçma salak 8 faul çaldılar 5 dakikada. Bu lig Avrupa'nın en kaliteli 2. ligiyse Avrupa'da basketbol sürünüyor demektir.