BSL 25.Hafta | Galatasaray Odeabank 96-86 Banvit

Son maçlarda bir şekilde kazanıyor olmak çok güzel. Tek sıkıntımız bence schilbin tutukluğu o da dönemsel bir şey bence.

Lig play-offlarında saha avantajını alalım. Eurocup ve lig şampiyonluğu hayal değil. Seneye EL'ye katılırsak yönetim de eşşek değilse gereken bütçeyi verir bu takıma.

Dün eşimle beraber tribündeydik. Eşim ilk defa maçagelmesinden dolayı çok heyecanlıydı. Keşke hafta sonu tüm çiftlerin uğrak yeriolabilse basketbol salonları.<o:p></o:p>
Maç aslında hep bizim kontörlümüzde geçti. Fark devamlı8-10sayılarda gidip geldi. Hoca yine 8 kişilik rotasyonu kullanarak şaşırtmadıbizi. Ancak Lasme kenarda iken defansta çok güçsüz oluyoruz maalesef. Jameshenüz o sertliğe ulaşamadı ve ribaunt çekme konusunda da sıkıntı var bence. Umarımplayofflar başlamadan düzelir yoksa işimiz çok ama çok zorlaşır.<o:p></o:p>
Bi çift de hakemlere lafım var. Son dakikalarda bizim tiplediğimiztopu Banvit lehine sayı veren hakemler ekrandan izleme gereği duymadı. Ergin hocada buna baya itiraz etti. Bilmiyorum pozisyonu tekrar göremedim hakemlerinkararı doğruydu ama en azından ekrandan tekrarını izlemesi gerekiyordu. Çünkü 5dakika sonra topun kimden çıktığına bakmaya koşa koşa İsmail Şenol un yanınagittiler.<o:p></o:p>
Neyse takımımızı tebrikler. <o:p></o:p>

Çok yoğun maç trafiğinde, üstelik Banvit gibi rakibe karşı çok değerli galibiyet. Şu da bir gerçek ki artık finale de çıktığımız içim tüm takımlar bize karşı ekstra motivasyon ile oynayacaktır. James takımda kendini yabancı hissediyor gibi bir kanıya kapıldım. Onu deplasmanlara (Eurocupta) götürmüyorlar sanırım. Deplasman seyahatlerine bence götürmek iyi olurdu. Yoksa evden antrenmana antrenmandan eve yeterince entegre olamaz takıma. Kalitesi fena değil ancak yabancılık çekiyor.

Canaria maçı sonrası kutlamalarda gördüm sanki. Gidiyor yani Eurocup maçlarına.

Lasmenin üçlüğü,Micovun bu üçlüğe çoşarcasına sevinmesi. Dünkü maçın en güzel resmiydi. Bu formayla Lasmeyi, Sinanı, Göksenini ve Micovu daha çok görmek istiyorum. Basketbolun sadece yenetenekle oynanmadığını gösteren oyuncular bunlar. İyiki varsınız KOCA YÜREKLİ ASLANLAR....

İzlemek isteyenler için full maç

[video=youtube;bwrMtSvOvRk]https://www.youtube.com/watch?v=bwrMtSvOvRk[/video]

[video=youtube;jKgBj8mSC5g]https://www.youtube.com/watch?v=jKgBj8mSC5g[/video]

Hakemler faciaydi maçta.Dünyanın stepsini kaçırdılar.Birinde AJ driplingi kesip birkaç saniye durup tekrar dripling yaptı ki kendi sahalarından top çıkardıkları bir pozisyondu çevrede pası almış olabikeceği Banvitli bir oyuncu yoktu bir an dalıp pozisyonun başını unutsan yine çalman lazım stepsi.Bashakem dibinde olan ve kendi çaldığı faulun kime yapıldığını hatırlamak için pozisyonu izledi vs.Hakem kalitesi ligin kalitesinin çok altında.

Bizim adıma güzel bir galbiyet oldu yalnız Davis 4 numarada oynadığında hücümda ters eşleşme avantajını kullandığı 5 numaradaki gibi verimli olamadığı gibi savunmada da ciddi sorunlar yaşadı 5 numara oynarken savunmada bile daha verimli idi bana kalırsa.Öte yandan James de mevcut hali ile Davisin 5 numarada verdiği toplam verimin altında bence .Daçka maçındaki yabancı rotasyonumuzu merak ediyorum bu yüzden

Maçı daha yeni izleyebildim bu takımın maçını kaçırdığım için açıkcası vicdan yapmadım çünki resmen bu takıma koça oynayanlara aşık olmamak elde değil.
Maça gelirse inanılmaz ve saçma sapan bize yakısmayacak top kayıpları yapmışız fiziksel ve mental acıdan artık yorulmalar kendinide belli ediyor bence maçın uzatmaya gitmeside bunun göstergesi.
Banvitte bu ligin iyi takımlarından uzatmaya giderekte dahi olsa kazanmak güzeldi inşAllah sampiyonluk yaşayacagız.