BSL 5. Hafta | Darüşşafaka - Galatasaray NEF

Galatasaray Nef, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında Darüşşafaka ile karşı karşıya gelecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda 30 Ekim Pazar günü oynanacak olan müsabaka saat 15.30’da başlayacak. Maç beIN Sports 5 kanalından canlı olarak yayınlanacak.
 
Gecen sezona gore ligde top 8 takimlari arasinda en cok guc kaybeden 2 takim Dacka Ve Gs’dir herhalde.Zaten Dacka 4 yabanciyla oynuyor su an.Bunlardan biri de gecen sezon cok fazla kullanilmayan Mccullough.Kazanirsak sasirmam.Kaybedersekte sasirmam.
 
Hummer askında 4 numara. Morgan olmayınca büyük ihtimalle Hummer 5 numara olarak oynayacak diye düşünüyorum. Veya Pistiolis 2 tane 4 numara ile yani Sadık-Hummer ile başlayabilir. 3 numarada Colairo oynayabilir.Daçka geçen seneki kadar güçlü olsa Daçka kazanır derdim ama bu maçı Galatasaray’ın kazanma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.
 
Biz tamam kötü gidiyoruz ve bu kötü gidişat maç kaybetme,kazanmayla ilgili durum değil.Kurulan kadronun güven vermeme durumu var.

Daçka'dan takas yaparak oyuncu alma mecburiyetim olsa 2 oyuncu alırdım sadece onlarda Olaseni ile Doğuş olurdu.Doğuş'unda Daçka dışı bir takımda başarılı olacağını düşünmüyorum o ayrı.

Yani ön plana çıkan 2 oyuncuları var ve Daçka geçen sezonki Daçka değil.Bizimde durumumuz ortada.İnsallah kazanırız.
 
Verdiğimiz kaçıncı hücum ribaundu… Almayın 5 numara, almayın uzun oyuncu, alın Ennis’i, alın Angola’yı. Sorarlarsa GS lıyız dersiniz
 
Her geçen gün rakipler hücum zaaflarımızı çözüp ona gore savunma tedbiri alıyor ve bu bizi hücumda caresiz bırakıyor...bir tane düzgün şutör bile rakiplerin savunma düzenini bozarak diğer oyunculara alan açar ve nefes aldırır...resmen kitlendik...islemiyor hücum...
 
Ennis müsait durumda orta mesafeden sokamadı. İçeri gereksiz zorladı blok yedi. Dengesiz penetre etti topun kontrolunu kaybetti. 3 luk denedi girmedi.

Angola musaitken 3 luk denedi yine olmadı. Mahir elinden geleni yapıyor ama sınırlı bir oyuncu kapasitesine göre iyi oynuyor. Caloiaro asla ve asla boyalı alan oyuncusu değil ne de iyi bir dış oyuncu iç-dış oynayabilmesi kıymetli ama biz 4 gibi kullanacaksak adama yazık. Sadık 5 gibi oynamak zorunda kalıyor. Hummer henüz yorumlanacak kadar oynamadı ama Olaseni ile eslesecek adam Hummer mı olmalıydı.
Başkan maça gelmiş iyi etmiş birilerinin görmesi lazım.
 
Şutör ve 5 numara sıkıntısı yaşadığımız ne kadar belli. en azından angola veya ennis yerine bir şutör olsaydı şuan daha farklı şeyler konuşabilirdik.
 
Bu ortamda sadık ve dee bost nasıl tepki verecek onu da düşünmek lazım. verimleri iyice düşebilir. yenilgi serileriyle birlikte iyice kırılgan bir ekip olabiliriz. bir çıkış yolu bulmamız gerekiyor acilen.
 
Yok abi Angolada yine az buçuk yetenekli diye acaba mı diyordum da olacak iş değil bu ennis - Angola ikilisiyle. Şu iki adam şut atacağına gökseninin atmasını umuyorum, en azından Mahir girsin belki ribaund alırız çember savunabiliriz diye düşünüyorum böyle bir rezalet olamaz.
 
Angola son yılların en kötü oyuncu transferi, her kararı yanlış. Neden süre veriliyor anlaşılır gibi değil. Olmayacak işte, Morgan da olduğu gibi dayanmak acı verici
 
Bir kaliteli skorerimiz ve pivotumuz olsa evire çevire yeneriz Darüşşafaka'yı. Kadroları ciddi anlamda kalitesiz. Markel Starks, Ercan Osmani ve Doğuş Özdemiroğlu dışında ortalama oyuncuları bile yok. Yeboah, Olaseni, McCullogh, Hakan Sayılı, Berke Atar vs. Hepsi son derece kalitesiz oyuncular. Ama onlarla aynı kalitesizlikte Mahir Ağva, Braian Angola gibi oyuncuları barındırmamız acı verici bir durum.

Angola'nın ilk yarının son hücumunda veremediği pas ibretlik. Koç olsam o anda salondan dışarı kovardım kendisini.
 

Üst