Auguste'a bu maç için kabahat yazmadım. Bana göre Auguste oyun planı savunma üzerine kurulu, skor istikrarı kısıtlı hiçbir takımda ilk 5 oynayıp 30 dakikalar göremez. Savunma tarafında felaket çember savunucu, sırtına aldığı herhangi bir adama karşı müthiş bir birebir savunmasını hatırlamıyorum, ayrıca ilk 5 başlayıp sert savunma yapacağım diye 3-4 dakikada 2 faul alıp devreyi oynamadan kapattığı da çok maç var. Auguste değerli parça ama bizim gibi sert savunmayı anca bireysel çabayla yapabilen takımlar Auguste'un ilk 5 yumuşaklığını kaldıramaz. Zaten kariyeri boyunca en iyi takımlarda dahi benchten gelip kullanılmış bir rol oyuncusu, biz adama 2 yıldır çemberde hükümdarlığını verip takımı taşımasını bekliyoruz, bunu hiçbir şekilde yapacak oyuncu değil. Obradovic tüm artılarına, belki Avrupa'nın en iyi 2-3 uzunundan olmasına rağmen aynısını 2 senedir Vesely'e yapıyor. Vesely'nin de sıkıntısı savunma bilmemesinden, istememesinden ziyade her pozisyona yetişmeye çalışması. Kusursuz bir savunma zekası da olmadığı için o da Auguste gibi çok çabuk faul problemine giriyor. Obradovic de bunu gördüğü için maçlara sıklıkla Ahmet'i pivota başlatıyor. Bizde aynısını Ege'de, Moore'da yapabiliriz. Hem maçın başındaki faul problemini riske atıp sertliği muhafaza edebilir, hem de pota altındaki en nitelikli bitiricimizi benchten getirip kenarın skor katkısını arttırabiliriz. Biz hep maçlara yumuşak 5'le başlayıp biraz da iyi atan rakip karşısında skorda geri düşürüyoruz ve sürekli geri dönmeye çalışıyoruz. Bazen de dün olduğu gibi ipin ucu kaçıyor işte.