BSL Play-Off Çeyrek Final 2. Maç | Pınar Karşıyaka 62-65 Galatasaray Odeabank

İlk maçta herkes takıma sallarken ben canları sağolsun diyenlerdendim. O gün kötü günümüzde idik. Bugün de kazanmamıza rağmen eleştiren tarafta olacağım sanırım.

Çok defekti olan bir takımız. Karşıyakayı ekledikten sonra başka şeyler de devreye girecek(fb motivasyonu) ama teknik açıdan bakacak olursak bugün ve aslında sene boyunca benzer şeylerle karşılaştık.

Sorun1- maalesef topa baskı anında saçmalıyoruz. Schilb gününde olmazsa(ki bayadır formsuz daha doğru ifade ile sorumluluktan kaçan bir yapıda) oyuna giremiyoruz. Mesele sadece topu yarı sahaya getirememe değil. Sinan da mccolum da yarı sahada da topa baskı yapılınca biraz afallıyorlar ve saçma toplara kalıyor.

Çözüm önerim: topu yarı sahaya bir kişiyle değil pasla geçip daha çok micovun eline vermek topu. Bir diğer öneri schilbe piskolog bulup sorumluluk al hacı demek. Topu schilb yönlendirmeli. Ama formsuz olduğu için çokça top da kaybettik. Sinan x factor ama o da formsuz.

Sorun2- Uzun rotasyonu ve erken faul.

Çözüm Önerim: Buna yapacak tek şey egeye maçın kopmayacak bölümlerinde süre vermek. İlk period sonu ikinci periodun ikinci ile beşinci dkları gibi.. green iyileşmesi de bi çözüm tabi ne kadar sağlıklı gelecek meçhul. Bir de ara ara alan savunması ile faullerden kaçabiliriz..

Sorun3: Rotasyon darlığı. Biz şuan 7 kişi ile oynuyoruz.
Çözüm önerim yok Ataman güvenmediği adamı oynatmaz. Bu kadar net, hepsini canı çıkana, kusana kadar oynatcak. Bari 7 kişiyi doğru rotasyon yapsak Micovun son şutları yorgunluktan girmedi. Egeye ve şafağa ilk period sonlarına doğru az da olsa süre vermeli.

Ligde şampiyonluk dışında hicbir sonucun önemi yok. Hatta önümüzdeki yıl kadroda radikal değişiklikler yapmamız için ( minimum 6 degişiklik) belki elenmemiz daha hayırlıydi.

Ama şurda sırf pusuya yatanların bozulduğunu görmek için yine fanatikleştim. Ha bir şey değişti mi, tabi ki hayır. Bir sonraki tur Avrupa'nın en iyi 2 takımından biriyle oynayacağız.

Adamlar Ülker Arena'da 1 yıldır Avrupa devlerine yenilmiyorlar. Ama burası " Ergin nasil mola almazsın, biraz dikkatli yönetsen yenerdik, senin yüzünden yenildik" diyenlerle dolacak.

En iyisi o dönem forumdan uzak durmak

Ergin Ataman'ın ve takımın kaybedeceğini düşünüp heyecanla bekleyenlerin olduğu ve büyük hayal kırıklıkların yaşandığı bu akşamda Lasme'nin yüreğini gönderiyorum...

Şehir dışındayım.Biraz uzun yazmak isterdim ama cep telefonundan zor oluyor.Mesajları okudum ve söylemek istediklerimi bir çok arkadaş yazmış zaten.Bu takım eksik yönleri dolayısıyla eleştirilebilir ama bundan önce yaptıkları ve yurekleri sorgulanınca gerçekten canı sıkılıyor insanın.Eleştiriler daha yapıcı olsa ne güzel olur.Son topa kadar beklentisini sadece takımdan beklemek yerine, hep beraber bu savaşçı ruhta olmalıyız diye düşünüyorum.

Bi arkadas ilk maçı kaybetmenin deplasmanda maç kazanmak zorunda olmamıza yol açtığı için hayırlı olabileceğini yazmıştı. Öyle de oldu.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Müthiş bir geri dönüş yaptık son üç dakikada. Mccollum'un son üçlüğünde acayip sevindim, salondan mutfağa koşmuşum saliseler içinde :)

Yalnız gelecek sezonlar için çok ciddi mesajlar içeren bir maçtı bu aynı zamanda. Yapmamız gereken değişimi gösterdi bize.

Bence maçın kader anı Mccolum' ın yere atlayıp topu bırakmadığı andır hatta izleyenler hatırlar o pozisyonda lens'i çıktı.Sayı bulamamıştık ribaund'u bırakmadı paylaşılamayan topta hücum bize döndü o pozisyonda KSK sayı bulsa maç daha dönmezdi.