BSL Play-Off Yarı Final 1. Maç | Fenerbahçe 93-79 Galatasaray Odeabank

Az sakin deplasmanda maç kazanmak lazım. Koç da sinan da salak değil ortalığı yangın yerine çevirmek en kolayı. Ne güzel uyuta uyuta gidecektik göksenin ortamı gerdi popcorncu "seyirci" devreye girdi. Bir de dostlar, renkdaşlar bende çok sinirlendim ama rekabet, körü körüne düşmanlık da iyi değil yahu. Bizde kendi evimizde onları atmosferimizle salona gömelim. Ama olay çıkmamalı zaten biraz buraları kaşıyorlar. İkinci maç seyircisiz oynansa seri bizim evde biter.
Şikecilere de tbfye de hakemlere de seyircilerin küfürüne de koç ve sinan çok yorum yapmamalı. Onlar oyuna odaklanmalı. Bu takımın sorumluları çıkıp yapsınlar açıklamayı, yönetici sahip çıksın takıma. Sen kimsin harun demek kolay gerisini getirmek esas olan!

Arkadaşlar hakemler ne kadar kötu olsada; Bir gerçek var ki FB bizden daha iyi olduğudur. Bütçesi yüksek olduğundan iyi oyuncuları mevcut. Bizim pota altımızın zayıf olduğunu bildikleri için hep o taraftan oynadilar. Ordan bir galibiyet cikarmamiz gerekiyor. İnş yapabiliriz. Ama bu pota altı sorunumuzu nasil çözeceğiz. Hep onların bütçesi yüksek olduğundan bizim bir yerimiz eksik oluyor. İnş bir gün eşit şartlarla oynarız. Keşke transfer de pivot şeçimin de daha şanslı olsadik. Lasmenin yaninda iyi bir pivotumuz olsadi onlar bu kadar rahat oynayamaz di. Aldıgımız yabancının babası hasta olması bizi zor duruma düşürdü.

Genel olarak maçı yorumlarsak;

Adamların gücünü bilerek oynadık, anladığım kadarıyla takımın hedefi, farkı son 2-3 dk ya kadar 5-6 sayılarda tutup son anlarda sıkı savunmayla maçı kazanmaktı. Farkı ne zaman 5 sayının altına getirsek hakem faktörü çıktı karşımıza. Savunma yapmamıza izin vermediği gibi onlara çok kolay çaldıkları, bize çalmadıkları faullerle hiçbir zaman oyuna tutunmamızı sağlamadılar, sağlamak istemediler. Eurolegue i kaybettikleri gün yazmıştım, öyle yada böyle Türkiye ligini teselli olarak verecekler ülkerspor a. Kimse kusura bakmasın bunu kimse engelleyemez. Hakem normal yönetmeye kalkışsa Harun Erdenay' ın kelle gidecekti. O yüzden de Engin Kennerman gibi şikeye bulaşmış bir hakemi verdiler. Bugün olanlar son derece normaldi. Es kaza biz bu maçı bugün kazansak Murat Ülker hepsinin kellesini alırdı. Burası Türkiye, parası olanın borusu ötüyor malesef.

Bir kaç kelamda Göksenin hakkında edeyim. Göksenin' in seyirciyi uyandırdığını belirtiyorsunuz da, ben katılmıyorum buna. Zaten maç içerisinde tutunsak dahi seyirciye gerek kalmadan, parayla alınmış hakemler tarafından elbet doğranacaktık, Göksenin' e ben suç bulamıyorum bu yüzden. Göksenin' den önce de taraftarları böğürerek hakemlerin faul çalmasını sağlıyordu zaten.

Bizim yönetim,normal şartlarda maç bitiminde hakemler ve ülkerspor yaranmaya çalışan Murat Murathanoğlu hakkında ağır bir bildiri yayınlaması gerekirken 3 maymunu oynamaya devam ettiler. Bu aciz yönetimin gıkını çıkaramayacağını bildikleri için, Harun Erdenay ve tetikçilerinden Abdi İpekçi' de dahi bizi doğramalarını sürpriz görmem.

Son sözümde buraları okuyup kendilerini tatmin eden Ülkerspor taraftarı için...Çok lafım yok fazla kafanızı yakmayacağım...

Eurolegue paranız yetmedi sanırım. Bir Csk taraftarı Dmtiry Konov' dan fazla para veremediniz ya Eurolegue yönetimine, sizede yazıklar olsun :)

Şunu gördüm bugün James beklediğimizi verse burdan maç çalardık. Benim tek isteğim var Fenerbahçe bizi yensin ama hakemin 0 etkisiyle yensin, Mccollumun 3+1 ini versinler ona rağmen yensin. Ki yenerdi de o zaman helal olsun derim tebrik ederim önüme bakarım. Ama adaletin olmadığı yerde haktan bahsedemiyorum ve Aziz Yıldırımın yaptığı hareketleri tasvip eden mideleri de anlamıyorum. Bu ciddi bir karakter zafiyeti bence. Çok beceriksiz başkanımız olmuştur ama hiç böyle küçük düşmemiştir. Acıyorum sadece başardıkça küçülen insanlar çok acınası. Ki Aziz Yıldırım her halükarda acınası biri. Bu arada ben küfür edilmemesinden yanayım sevmiyorum da biz doğrunun tarafında olalım onlar varsın olmasın. Galatasaray madem farklı o zaman her zaman örnek olacaksın. Bu yenilmekten öte bir konu. Olmayacağını biliyorum romantizm de yapmıyorum kendi fikrim sadece.

Şunu gördüm bugün James beklediğimizi verse burdan maç çalardık. Benim tek isteğim var Fenerbahçe bizi yensin ama hakemin 0 etkisiyle yensin, Mccollumun 3+1 ini versinler ona rağmen yensin. Ki yenerdi de o zaman helal olsun derim tebrik ederim önüme bakarım. Ama adaletin olmadığı yerde haktan bahsedemiyorum ve Aziz Yıldırımın yaptığı hareketleri tasvip eden mideleri de anlamıyorum. Bu ciddi bir karakter zafiyeti bence. Çok beceriksiz başkanımız olmuştur ama hiç böyle küçük düşmemiştir. Acıyorum sadece başardıkça küçülen insanlar çok acınası. Ki Aziz Yıldırım her halükarda acınası biri. Bu arada ben küfür edilmemesinden yanayım sevmiyorum da biz doğrunun tarafında olalım onlar varsın olmasın. Galatasaray madem farklı o zaman her zaman örnek olacaksın. Bu yenilmekten öte bir konu. Olmayacağını biliyorum romantizm de yapmıyorum kendi fikrim sadece.

Kesinlikle katılıyorum zaten fbnin kadrosu bizden çok daha iyi her şekilde bizi yenebilirler..Ama buradaki etkenler farklı hep saha dışı olaylar var..Tarihimizde 2-3 kere normal olarak bizi yenmişlerdir sanırım ben bu yaşıma kadar normal olarak bir seri yaptığımızı hatırlamıyorum!!

Sinan Güler bir imaj çalışması içinde. Takım kaptanı koçu ve ona abi diyen takım arkadaşı ana avrat küfür yerken, tabiki kendisine yapılan alkışı es geçmeden eleştirisini dile getirmeliydi. Ama o bunu seçmedi.
Ha geçen sene ve ondan önceki sene ve bu sene çok emeği ve hakkı var Sinan'nın, tüm bunları unutup sadece bu egoistliği üzerinden silmek riyakarlık olur, vefasızlık olur. Ama içi acıyo insanın, kaptan dediğin lider olur, kavgaya kendi için değil yanındakiler için girer.

Neyse maç için zaten çok fazla bişey denemez. Zaten fizik olarak çok küçük kalıyoruz birde üstüne kenerman faktörü gelince yapacak birşey kalmadı. Sağlık olsun...

Sent from my iPhone using Tapatalk

İyi geceler renktaşlar...
Herkesi sakin olmaya davet ediyorum, hakaret ve küfür etmek bize birşey kazandırmaz... Sadece ilk maçı kaybettik.
Ben Ergin hoca ve takıma inanıyorum... Şampiyon olacağız, eğer olamazsakda canları sağolsun, takımımla gurur duyuyorum. İyi geceler.

Ergin Ataman 'ın gelecek sezon kadro planlamasi üzerine katildigi programlarda sık sık vurguladigi bir nokta vardi .. Bir kez daha ne kadar hakli oldugunu görmüs olduk .
''Elimizdeki kadro ile Fenerbahce, Efes , Dacka gibi eurolig takimlarina karsi kafa kafaya oynadik ve bu üc takimida birer kez maglup ettik .. Eurocup'da ayni sekilde .. Önümüzdeki sezon 6-7 kisilik kadro iskeletini koruyup 4-5 tane nokta atısı transfer ile ciddi işler yapabiliriz ''

2 dakika once hocan, takim arkadasin ana avrat kufur ediyor sen cikip adamlara tesekkur ediyorsun. Fener medyasi sever boyle seyleri, bak kaptani nasil aciklama yapiyor, Goksenin'in yaptigi hareketler yakismiyor vs. yardiracaklardir. Sen nasil kaptansin? Populist herifin tekiymissin. Goksenin'in yerinde olsam suratina tukururdum mactan sonra, birden utanmadan gitmis Dixon'la mac sonu goygoy yapiyor. Piknik yeri degil orasi kardesim Galatasaray kaptanina yakisir sekilde dur sahada. Yok yapina tersse soyle kaptanligi sen daha fazla hakeden cok insan var takimda. Micov olur, Lasme olur, hatta Goksenin olur.

Bir aslan tarafindan yonetilen koyun surusu, bir koyun tarafindan yurutulan aslan surusunu yener. Senin yapacagin kaptanlikta ana avrat kufur yedigin yerde iki yalandan alkisa tav olup, takim arkadasina saygisizlik yapmak olur. 2. macta bir pozisyonda sinirlenip yuru bakalim Fenerbahceli bir oyuncunun uzerine sulalende kufur edilmedik insan kaliyor mu? Cok istiyorum bunu insallah olur. Cikip o zamanda tesekkur edersin, cok guzel kufrettiniz tadina doyamadim diye.

İyi geceler renktaşlar...
Herkesi sakin olmaya davet ediyorum, hakaret ve küfür etmek bize birşey kazandırmaz... Sadece ilk maçı kaybettik.
Ben Ergin hoca ve takıma inanıyorum... Şampiyon olacağız, eğer olamazsakda canları sağolsun, takımımla gurur duyuyorum. İyi geceler.

Sinan'ın teşekkürüne ne diyorsun hocam veya Ataman'ın maç sonu tek kelime etmemesine. Ataman yine tamam ama Göksenin açıklamayı okuyup ulan kim için uğraşıyoruz diyordur.

Son 2 maçtır resmen uyutarak gidiyoruz ama Göksenin bir anda şaha kaldırıyor.
Biraz daha dikkat etsin.
Sinan'a bende kızdım ama adam böyle biri, aile terbiyesi böyle.
2.maçı Allah'ın izniyle kazanıp seriyi eşitleriz inşAllah...

Aziz Yıldırım'ın o parmağın hesabını vermeli !
Hakemleri Allah ıslah etsin.

Aile terbiyesi anana karına bacına sövenleri tebrik etmeyi gerektirmez hocam. Bunun adı ihanettir bıraksın pr çalışması yapmayı bi yere kadar yolu var.

Burada yazılan her yoruma az çok katılıyorum.Ben de inanılmaz sinirlendim ve maçın çoğunu seyredemedim öfkeden.Üzerinden biraz geçince sakin kafayla düşünüce vereceğimiz her aşırı tepki takıma zarar verir düşüncesindeyim.
Asıl korkum şu.İpekçide bizim taraftar da küfür ettiğinde Ataman büyük ihtimal engellemek için taraftara işaret yapacak.Bu sefer de oklar koça dönecek.Yani her türlü biz zarar ederiz.Sakin kalmak gerek

Ataman bu işleri geçecek 2-3 kez atar yaptı bi kez atarı daha kaldırmaz ipekçi. Harun'a küfretme FB'ye küfretme Federasyona küfretme onlar ana bacı gidiyor kime edelim bu sevgi ne rakibe karşı

Olayların maçın önüne geçmesi bir basket sever olarak üzücü gerçekten. Evet fener zaten bizden güçlü, deplasmanda kaç senedir takımlar birbirini yenemiyor ama dün akşamki verilen mücadele için takımımı tebrik ediyorum.
Rakip başkan ın her maç yaptığı gibi sinirlenmesi, başkanlık döneminde en çok sarı kırmızıların kazandığı kupaları görmesi onun içini çok acıtıyor. Şike hükümlüsü giymiş birinin o hareketleri yapması, tribünleri galeyana getirmesi gayet normal. Çünkü adam adam değil.

Sinan ın yaptığı açıklamalar biraz yersiz olmuş. Hiç gerek yok açıklamaya. Kısa kes konuşmayı geçsin bitsin.

Maçı hakeme kaybettiğimizi düşünmüyorum. Ama McCollum'un iki ayrı pozisyonunda ilkinde 3+1'i izlemeyip direk yerde faul diyen, attığı üçlük sonrasında acaba iki verebilir miyim diye ekrana giden Engin Kenerman art niyetlidir. Bunun adı hata değildir. Orada 3+1'i verse fark 5 sayıya düşüyor, belki yine yenileceğiz ama hakemin karakterini ve niyetini göstermesi açısından çok iyi bir örnek oldu. Ne yaparsanız yapın kazanamayacaksınız mesajıdır bu.

Sinan Güler'de artık herkese iyi görünme sendromundan vazgeçmeli. Sen takımın kaptanısın yahu, ana avrat küfür ediliyor, hakemler hakkını gasp ediyor bu neyin şirinliği hala? Karşında şikeci, ahlaksız, ırkçı, pislik ve spor teröristi bir başkanı olan kulüp var.

Sakin kalmakta fayda var. Bunların kalitesi her zaman bu çizgideydi hiçbir zaman değişmediler. Ancak şöyle bir nokta var ki her zaman biz yani sakin kalan ve adalete inanan taraf kazandı. Bir maçı kaybetmiş olabiliriz veya bir şampiyonluğu ancak hiçbir zaman kalitemizi kaybetmedik. Hırsızlıkla alınmış şampiyonluklara sevinmedik. Adımız şikeciye, hakem ayartıcısına, federasyon baskıcısına çıkmadı hiç.
Dün gece başlarındaki kontrolsüz zatın yaptığı harekete bakın ve ne dediğimi anlayın! Her zaman kaybetmeye mahkumlar! En acısı da kazandıklarını sanarken kaybetmeleri.

Strassbourg maçı öncesinde aldığım yarım sezonluk kombineyi,buradan bir arkadaşa ücretsiz devretmek istiyorum.Sezonun kalanında kaç maç oynarız içerde bilinmez ama ben herhangi bir maça gitmeyeceğim.Bu sebeple herhangi bir ücret talep etmeden kombinemi vermek istiyorum,en azından salonda 1 kişilik eksik olmasın.İlgilenen varsa mesaj atabilirler.

Maçta beni şaşırtan aman aman bir şey olmadı, hepsi bildiğimiz gibi. Edilen küfürlere seyirci kalan TBF temsilcileri, hakemlerin rengi, rakip takım oyuncu ve yöneticilerinin tavrı... Zaten farklı bir şey olmasını da beklemiyorduk Galatasaray nefreti ile beslenen bir camiadan.

Beni şaşırtan ve üzen sadece ve sadece Galatasaray Erkek Basketbol Takımı kaptanlığını yapan Sinan Güler´in maç sonu açıklamaları oldu. Takım arkadaşına ve antrenörüne ana avrat küfredenlere, seni alkışladılar diye teşekkür edersen, kusura bakma ama tepkinin aslan payını almayı göze almışın demektir.

Seriden herhangi bir beklentim yok, saha avantajını elde edemediğimiz için bir şekilde geçecekler/geçirecekler turu. Bize de alkışlamak düşecek Yenilmez Armada´yı.

Arkadaslar fenerbahçe taraftari gerçekten cok kotu kufurler etti fakat bu onlarin ezikligidir. Sporun icine bu tur davranislarin girmesi gerçekten cok kotu üzücü ayni zamanda birçok kucuk kardesimizi kotu örnek oluyor. Umarim abdi ipekcideki macta hic küfürlü tezahürat olmaz ve taraflik nasil olur, tum dunyaya gosteririz. Lutfen biraz sakin olalim. Ortamı cok fazla germeye gerek yok nekadar hakemlerin cok kotu bir yonetim göstermiş olsada tepkimizi guzel bir şekilde ortaya koymamiz gerekiyor. Özellikle bizim sahamizda hakemler üzerinde iyi bir baski yapmamiz lazim.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi