BSL Play-Off Yarı Final 1. Maç | Fenerbahçe 93-79 Galatasaray Odeabank

Arkadaşlar bana göre Ülker Arenada CSKA taktiğini uygulamalıyız. Pota altında Vesely'e bol bol faul yapmalıyız. %50 bile atsa amacımıza ulaşabiliriz. Ya da Vesely'i çıkartıp pota altını zayıflatabiliriz.

Son şampiyon Real Madrid'i içerde dışarda sahadan silmiş, 3-0'la sürklase etmiş bir takıma karşı oynayacağız. Fener'in şuan saha avantajını aldığı takdirde Avrupa'da eleyemeyeceği bir takım yok.

Adamlar CSKA'ya karşı bir devrede 20 sayıdan döndüler, şans yanlarında olsa kupayı alıyorlardı.

Elde bir tek uzun var. O da Lasme. Buna karşın rakibin uzun rotasyonu Vesely, Udoh, Antic. Vesely ile Udoh şu an Avrupa'nın en dominant uzunlarından

Bakıyorum da neredeyse şanslar eşit falan denecek yorumlarda. Sonra 3-0 geldi mi Ergin hoca istifa. Şu seriyi almamız Avrupa'da yılın sürprizi olur.

Fener gazla gidiyor. Obra olmasa , inanin obra yerine Halil Uner'i koyun fb'ye, bugun 4. zor olur bu kadro..

Udoh-Sloukas..Takim olarak % 200 ile oynuyor herkes. Aslinda koca bir gazla doldurulmus balonlar. Dua etsinler Laboral'e elenmediler,yine sans,yine bala son saniye,uzatma goturuyorlar bir sekilde.

Bana göre hedef maç bu maç varımızı, yoğumuzu ortaya koyarak elimizden geleni yapmamız lazım, ikinnci maçı kazanma oranımız daha az çünkü.

Karşıyaka'ya ilk kaybettiğimiz maçtan sonra oyuncuları kulüpten kovuyorduk resmen, şimdi Fenerbahçe serisini konuşuyoruz :)

Gerçekçi yaklaşmak gerekiyor, dışarıdan bakınca kağıt üzerinde serinin ederi 3-2 Fenerbahçe lehine. Gerek saha avantajı gerekse pota altı rotasyonundaki ciddi fark, Fenerbahçe'yi 1 adım önde tutuyor. Çok zor ama seri buraya 1-1 ile dönerse hem turu hem de kupayı alırız.

Hepiniz Lasme gibi oynayın, yenilmekten sakın korkmayın!

Fener gazla gidiyor. Obra olmasa , inanin obra yerine Halil Uner'i koyun fb'ye, bugun 4. zor olur bu kadro..

Udoh-Sloukas..Takim olarak % 200 ile oynuyor herkes. Aslinda koca bir gazla doldurulmus balonlar. Dua etsinler Laboral'e elenmediler,yine sans,yine bala son saniye,uzatma goturuyorlar bir sekilde.

Ahahahahah
Kardeş neyi izliyorsun sen ya :)
İnşallah ilk 2 maçtan 1 tanesini alıp seriyi alıyoruz ama fenerbahçe çok çok ağır favori şu anda

Şahsen rahatım. Eurocup şampiyonluğunu ve dolayısıyla Euroleague biletini cebe koyduğumuz bir ortamda, kaybedecek hiçbir şeyimiz olmadan oynayacağımız bir seri olacak. Turu kazansak da, elensek de; bu takımın her bireyi, ismini GS tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

İpekçi'de kaybetmeyelim, 3 maçtan birinde olsa da bir karakter koyalim bana yeter sanirim ve en önemlisi herhangi bir sakatlık olmasın.

Her şeyi geçtim ama koçları Obradovic. :) Şu an olup olmaması ilgilendirmiyor yani. Şansa dediğiniz takım El 2. Kaybedersek yangın yerine dönmesin burası .Ayrıca Udoh, Vesely, Datome, Bogdanovic, Antic, Sloukas hangisi hangi takımda oynamaz? Yorum yaparken objektif olmakta fayda var hocam. Fener Cska'yı dağıtıyordu onu da hatırlatayım. Seride saçma sapan hatalar olmazsa benim gönlüm rahat. Karşıyakayı geçemeseydik çok üzülürdüm ama burada elensek bile normal olur. Biz şampiyonluğu Daçka maçında verdik.

Çok ilginç bir yorum. Halil Üner'i Golden State'in başına koy play off'a kalmama ihtimalleri olur. Netice itibariyle adamların başında Obra var ve adamlar bütün bir Euroleague sezonunu domine ettiler. Real Madrid'e 3 maçta 50 sayı fark attılar.

İster gazla, ister balla, ister hoca farkıyla ne fark eder

Her şey ilk maçta belli olur gibi geliyor bana. Eğer başa baş giden bir ilk maç izlersek o zaman tur atlamaya çok yakın görürüm takımımızı.

İlk 2 maçtan birini kazanmamız şart. Ama sanırım son 4 senedir, Ülker Arena'da maalesef maç kazanamamışız. İlk 2 maçta büyük bir baskıya karşı oynayacağız. İlk maç belki farklı bile kaybedebiliriz. Ancak 2. maç çok kritik. İkinci maçı çalabilirsek herşey olabilir. Abdi İpekçi'de daha rahat oynayacağız. Bu sefer onlar baskıyı hissedecekler. Onlar da burada maç kazanamıyorlar. Yalnız en büyük dezavantajımız uzunlar. Biz bir tek savaşçı Lasme'ye kalmışken, onlar Udoh,Vesely, Antic gibi büyük bir çeşitlilikle oynayacaklar. Lasme maalesef çok kolay faul problemine giriyor. Bu seride daha da yıpranacaktır. Ama Fenerbahçe'yi eğer eleyebilirsek olay olur. Bizden bütçe olarak 5 kat daha fazla olan bir takımı elemiş olacağız. Hem de saha dezavantajına rağmen. İnşallah bu seriyi de geçeriz. Sonra şampiyonluk yolu açık.

Caleb Green olsaydı herşey çok farklı olurdu. Tempo yaparak bozabilirdik onları ama mevcut şartlarda chuck 4 e kayınca takım statik bir hal alıyor. Buda akarak oynayan diğer oyuncuları etkiliyor bazen. Benim temennim ipekçi de maç vermeyelim, eleneceksek orda elenelim.

Ben obra kaliniçi kesicek diye düşünüyorum. Ama mccollum'a baskı için onu tutabilir ki inşallah öyle yapar ve antiç'i keser. Antiç bize en ters gelicek oyuncu bence.

Son olarak biz daha sert bir seriden çıktık ki bu bize avantaj sağlıyacak ama şu kadro yapıları ve sakatlıklar gözönüne alınınca favori net onlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Real Madrid'i İspanya'da yenmiş olmaları, Cska maçında gösterdikleri direnç, hiç bir koşulda İpekçi'de bizi mağlup edebilecekleri ihtimalini düşündürmüyor bende..
İpekci farklı bir ortam, farklı psikolojiler, en önemlisi 9 maçtır bizi burada yenemedikleri için maça 1-0 geride başlıyorlar...

Rasyonel bakacak olursak serinin ilk iki macını o atmosferde, tek pivot ile almamız çok zor gözüküyor...
Gerek iki maçta yaşadığımız sinir harbi, stres, gerilim, küfürler bizi İpekci'deki maçlar için inanilmaz bileyecektir.

En önemlisi oyuncuların rahat olması hocanın bunu kafalarına sokması lazım.Bizim hedefimiz Eurocup şampiyonluğuydu ve bunu başardık 3-0 süpürülsekte tek pivotlu takıma kimse ağzını açıp birsey diyemez.Fb ise sezona final-four hedefi ile girse de zaman ilerledikçe Realin berbatlıgi,Barca ve Olimpiyakos'un devreye girememesi ile şampiyonluğa kadar çıktı hedef ve trajik bir şekilde kaybettiler.Stresli olan taraf onlar biz değil belkide tek avantajımız bu olacak ilk maç ağır bir fark atabilirler ama ne olursa olsun oyuncuların rahat olması lazım,strese girmemeleri gerekiyor bir süpriz yapmamız için .Aksi takdirde isimiz cok zorlasir.Strese girip kesinlikle Ülker arenada maç almalıyız,elenmemeliyiz gibi psikolojiye de sahip olmamalıyız.Elememiz zor ama imkansız değil.Nba'de Oklahama Spurs'u eledi hem de çaylak bir Koç ile olmayacak şey değil bana göre yılın basketbol süprizi budur bizim elememiz o kadar abartılacak birsey değil ?

Hocanın geçmiş yıllarda uyguladığı 3 uzunlu alan savunmasını sık sık denememiz gerekiyor bence.. Lasme, Davis ve Micov 3lüsüyle yapacağımız dirençli bir alan savunması Vesely ve Udoh un pota altı üstünlüğünü azaltabilir görüşündeyim.. Ayrıca Lasme'nin faul riskini de azaltmış oluruz..

Bir de bu seride herkesin gerçek performansı ile oynaması gerekiyor.. Herkes %100 üne yaklaştığı sürece bu seride şansımız artacaktır.

Micov'un aynısından soktuğunu ve bütün takımın soyunma odasına kaçtığını düşünün neden olmasın

[video=youtube;q7LyKValggY]https://www.youtube.com/watch?v=q7LyKValggY[/video]

C.Iverson'un Lasme üzerinde ki yıpratıcılığı, ne Udoh ta var ne de Vesly de. İkisi de Lasme den uzunlar ama güç olarak Lasme daha güçlü. Bunu bir kenera yazalım. Lasme KSK serisinde ki kadar yıpranmaz ve maçta daha çok kalabilir.
Serinin kritik noktası Micov un 4 numara oynadığında dışarı çıkması ile karşı tarafta eşleşme problemi olacaktır. Schilb ise serinin en kiilit adamı bence.