BSL Play-Off Yarı Final 1. Maç | Fenerbahçe 93-79 Galatasaray Odeabank

Ülker Arena'da en az bir maçımız 20'lik biter gibi geliyor. Bu maçın ilk maç olması kısmen işimize gelebilir. Oradaki ilk 2 maçta galibiyet çok zor. İlk maçı kafa kafaya götürüp kaybedersek koçları da, oyuncuları da, taraftarı da uyanır ama fark yersek kısmen bir rehavet olur ve ikinci maçta galibiyet alma şansımız bir miktar artar. Kötümser değilim, ne yazık ki mevcut durum bu şekilde.
Asıl tedirgin olduğum nokta ise, iki maçı kaybedip İpekçi'deki maçta da geride olursak maçın tamamlanamayacak olması. 2-0'la İpekçi'ye gelip bir de 3. çeyrekte falan 7-8 farkla önde olurlarsa -ki durum hakemlerle olabilir- önümüzdeki yıla cezalı başlama ihtimalimiz artar. Potansiyel olay çıkarıcıları nasıl dizginleriz bilmiyorum ama klasik racon triplerine girecek yüzlerce holigan salonda olacak.

Seriden en büyük beklentim 2011'den bu yana süren yenilmezlik serimiz bozulmasın. Ülker Arena'daki maçlardan en az ikisine karakter koyalım.

Saha avantajından dolayı seride bir adım öndeler ve favori onlar ama Karşıyakanın ilk maçta bize yaptığını ve Banvitin ilk maçı son anlarda kaybettiğini de düşünürsek oradan alacağımız bir galibiyet tüm ivmeleri bize döndürür. Fenerbahçenin iç saha bizimde dış saha performansımızı düşünürsek pek de kolay olmayacak ama işin içinde GS varsa umut kesilmez. Deplasmandaki maçlarda genelde 3.periyodlarda bir uyuma dönemimiz oluyor (hocada dahil) eğer sahadaki dikkatimizi 40 dakikaya yayarsak başabaş götüreceğimiz bir maçın sonunun lehimize çevirebiliriz ama bunu yaparkende ekstra katkı almamız gereken isimler olacak. Göksenin olsun, oynarsa Ege olsun skor anlamında destek almalıyız. Bu seride Egeyi daha fazla kullanmak zorunda kalabiliriz. Kenardan gelenler yeterli desteği veremezse aleyhte olan ibre tamamen onlara döner. Bu seride Göksenin savunma direnci açısından çok önemli, dakikaları iyi ayarlanmalı. Bu seride sonuç ne olursa olsun sahadaki duruşumuz bence herşeyden önemlisi.

BSL Play-Off Yarı Final 1. Maç | Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank

FB ve GS kendi evlerinde rakip takıma su vermez. Çok yoğun ve inişli çıkışlı bir sezon geçirdik. Takımda maçın değil sezonun yorgunluğu var ve bu net olarak belli oluyor.

Schilb ve Sinan'ın katkısı çok önemli zira son KSK maçı hariç uzun süredir yoktular. Lasme ise hemen faul problemine giriyor işimiz oldukça zor FB iç saha avantajını şutör oyuncuları ve taraftarı ile içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Bana göre seri 3-2 FB lehine biter. Gider vururuz keseriz laflarına katılmıyorum onlarda gelip burda maç alamaz fahiş derecede rezil oynamadığımız sürece.

Orda öne geçsekte salonu maçın içine sokmamak gerek yani tribüne hareket olmamalı taraftar maça soğuk kalmalı sakince gözüküp derinden bitirmeliyiz maçı. Yani bu şu demek daha 2. dakika kavga çıkarsa taraftar desteği artar gerginlikle hakem kararları onlara döner, ayrıca zaten eksik bir kadromuz var bu iki handikapı aşamayız.

Ataman bu maça özel hazırlanmalı yoksa sadece atarak kazanacağımız bir maç değil. Real'in Barca'nın çıkamadığı bir atmosfer var kaliteler 3'se 5 oluyor çok övdün demeyin bu artışın en önemli sebebi Obradovic.

Başka koç olsa şanslar % 65-35 veya 60'a 40 olur.

3-2 kaybetsekte takıma kızmam misyonumuzu bu sene için tamamladık ama olası bir finale çıkmada şampiyonluk geldi demektir buda pastanın ultra kreması olur.

Durumu nedir bilmiyorum ama Green'in katkı vermesi çok iyi olur aksi halde Lasme yorgunluktan perişan olacak gibi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koçu ve takımı yeterince konsantre görmediğimden ve başarıya doymuş (!) olduğumuzdan 3-1 veya 3-0 ile elenecegimizi düşünüyorum. Umarım yanılırım

Fazla uçuyoruz bana kalırsa. Kadrolar arasında küçümsenmeyecek derecede fark var. Biz çok dar rotasyonla mücadele ediyoruz. Şikecileri hiç sevmesem de ibre onlardan yana maalesef. İşin içine saha avantajı ve Tbf hakemleri de girince içinden çıkılmaz bir hal alıyor zaten. Bizim deplasman karnemizi, bazı oyuncuların sinmesini, koçun mola fobisini falan da düşünürsek...

Neyse inşallah kazanırız. Böyle konularda haksız çıkmak güzel şey..

Maça yönelik algı operasyonları başladı. Lütfen buraya taşımayalım inanmayalım arkadaşlar. En son Lasme ve ihtar haberi vardı şu onursuzlar için eleme imkanımız olsa keşke

Maçın hakem üçlüsü; Engin Kennerman, Serkan Emlek, Kaan Büyükçil.

Bir iç saha macında en istenmeyecek bashakem Moğulkoç bence, eyyamcı gözükmemek gibi bir derdi var ve özellikle TBL maçlarında otorite kurmaya çalışma işini abartıyor kendısını play-off ceyrek finalindeki ic saha macimiza bas hakem olarak bile degil yardimci hakem olarak atayanlar daha kritik bir seri olan yari final icin bu ucluyu mu uygun gormus

Bir iç saha macında en istenmeyecek bashakem Moğulkoç bence, eyyamcı gözükmemek gibi bir derdi var ve özellikle TBL maçlarında otorite kurmaya çalışma işini abartıyor kendısını play-off ceyrek finalindeki ic saha macimiza bas hakem olarak bile degil yardimci hakem olarak atayanlar daha kritik bir seri olan yari final icin bu ucluyu mu uygun gormus

Emin Moğulkoç da ikinci maçın baş hakemi.

Vasat seviyede bile 2 tane daha uzunumuz olsaydı seri başa baş geçerdi ama bu kadar dar rotasyon ile uzun bir seride pek şansımız yok gibi düşünüyorum.Green ve sonradan gelen James kadroda olabilseydi her maç son topa kadar ortada gidebilirdi diye düşünüyorum.

Hücum ribauntu makul seviyede verir, dışardan da yüzdeli atamazsalar maç bize döner, aksi halde kazanmamız mümkün değil, özellikle McCollum'un ne seviyede oluşunu göreceğiz, EL savunmasına karşı Sinan-Lasme-Micov iş yapar da diğerleri eşlik edebilecekler mi ? Rotasyonu olabildiğince daralatmalıyız. Sinan - McCollum - Micov - Chuck - LAsme 5'i en çok iş yapacak beşimiz bence böyle başlamalı ve faul problemine kadar ısrar etmeli. Eğer top sever McCollum özellikle 3-4 top üst süte sokarsa maç gelir.

Bence bizim için kısaların savunması ve üzerinden atacağımız sayılar çok önemli. ancak bu şekilde maçı kazanabiliriz. İşler 4 ve 5 numaralara kalırsa hiç şansımız yok gibi.

Serinin bizim açımızdan en önemli maçı çünkü ilk maçtaki gerilim ve gerginliğin ardından yöneticiler medya taraftar sporun tüm kesimleri işin içine tamamen giriyor ki o saatten sonra dış sahada maç almak çok çok zor uyuta uyuta yeneceğiz inşAllah.

uAmed