BSL Play-Off Yarı Final 2. Maç | Fenerbahçe 80-55 Galatasaray Odeabank

41-41den mac nasıl 80-55e geldi? Teknik taktik açıklaması var midir? Takımın direnci çok düşük maalesef. Zaten ülker arenada maçlarımız NŞA'da olmuyor, böylesi bir günde hakemler de sonuca etki etmezken kazanabilecegimiz bir mac 2dk da kopup gitti elimizden.

Feneri üst üste 3 mac yenmek çok zor artik.

İpekçi'de de kazanabilirler destek tabi önemli ama itidalli de olmak lazım .Alınacak bir ceza gelecek sezona da zarar verir

Pazar günü yenilsek kötü ihtimali düşünürek hakemlerin 1.maçtaki gibi kötü yönetim gösterirse falan olumsuzluklardan çok takıma odaklanmalıyız.Staff ve oyuncuları güzel bir şekilde uğurlamalıyız .Duşanları falan saymazsak ana rotasyonda ki bugün oynayan 7 oyuncuda elinden gelenin fazlasını vermeye çalıştı sezon boyunca özelliklede 2.yarıda.Kötü performans gösteren isimler olsada niyetlerinden kimsenin şüphesi yoktur heralde.Elenirsek küfür veya taşkınlıktansa bunu yapmalıyız.Bamberg'in Euroligden elendiği maç sonrasi çok güzel görüntüler ortaya çıkmıştı.Tabi bu yazdıklarım en kötü ihtimal.Hala bu serinin 2-2 ye gelebililcegine inanıyorum ama elememiz malesef çok düşük ihtimal .

Jan Vesely bizde olsa işin rengi değişirdi ya da o tarz bir adam olsa takımda.Ama bizim pivotumuz Lasme bile onun omzuna geliyor yani takım kimyası ve kadro mühendisliği çok mühim.her branşta çok önemli.Nasıl biz futbolda bunun sıkıntısını çok çektiysek özellikle pivot forvet konusunda basketbolda da böyle.Zaragoza maçlarında KRAVTSOV,Bayern Münih serisinde BRYANT ve THOMPSON,Gran Canaria serisinde OMİÇ karşısında zor anlar yaşadık.Joe Dorsey gittikten sonra bütün yük Lasme’nin omuzlarına kaldı - ki Lasme’yi çok beğenmeme rağmen bir pivot için kısa boyu-Bernard James alındı , hem yeterli verim alınamadı hemde adam kaçtı gelmedi.Eurocup ta bir şekilde bunun üstesinden geldik zor bela ama fülker başka bir seviye.Eurolig finalisti ve Eurocup’ta yendiğimiz tüm takımlardan daha iyi bir takım.eee bir de senin böyle bir yaman (uzun rotasyonu) varsa adamlar onu kullanıyorlar tabi doğal olarak Caleb Green bile yok.

şimdi bu çerçevede ele alırsak tabiki de 20-30 sayı farklar yakışmıyor lakin bu birazda psikolojik.Deplasmanda oynuyorsun ve 3,periodda üst üste zor şutları soktular ve fark aldı yürüdü sende oyunu bıraktın haliyle ve bu suni fark oluştu.çok kafaya takılacak bir durum değil bence yalnız şöyle bir durum var.Umuyorum İpekçide seri 2-2 ye gelir.ya da umuyorum içerde maç vermeyiz ve o seriyi bozmayız.yoksa bu daha büyük bir yıkım olur.Caleb Green’in durumu bir muamma ama en azından güçlü bir Green 4 numarada bayaa bir verimli olabilir ve rotasyonu genişletebilir.Yoksa Ege’yle falan olacak iş değil.Zaten Dusan orda gemi direği gibi dikiliyor.Ergin hoca hiç düşünmüyor onu.Omiç’le veya Fofana ile bile eşleştirmedi.KRAVTSOV ya da OMİÇ tarzı bir pivotumuz olsa biz bunları yerdik de işte..şimdi Abdi İpekçi’de seriyi eşitleme vakti...

Hocam, lasme, kalinic le aynı boyda. Yüreği farkı kapatıyor ama bir yere kadar. Efesin, aydın örsle çıkışa geçtiği yıllarda birisi söylemişti, zıplayan adam yorulur diye. Aralarında kol boyunuda katarsak 20 cm den fazla fark var. Zaten lasme 5 cm daha uzun olsa avrupada seyredemezdik.

Saha avantajı bizde olsa işi rahat bitirirdik ama şimdi maalesef zor. Ligi FB Ülkerin önünde bitirmek FB Ülker'i evinde yenmekten daha kolay. Yinede Abdi İpekçi'deki iki maçı kazanıp seriyi 2-2 ye getirmemiz şart ne kadar yorulurlarsa o kadar iyidir. Son maçtada hiç oyun disiplininden kopmadan belki bir sürpriz yapabiliriz Abdi İpekçide kazanacağımız moralle.

McCollum bugüne kadar bizi Eurocup'ta ve ligde taşıyan oyunculardan, bırakında kötü oynama hakkı olsun.
Keşke ilk maçıda izleseydiniz...

Bu şahıs foruma sadece Ergin Ataman ve diğer oyuncuları eleştirmek için giriyor Aykut.
Forumda böyle olan çok kişi var.
Bir galibiyet ya da başarı varsa burda olmazlar ama nerde bir mağlubiyet var hemen damlarlar.

Jan Vesely bizde olsa işin rengi değişirdi ya da o tarz bir adam olsa takımda.Ama bizim pivotumuz Lasme bile onun omzuna geliyor yani takım kimyası ve kadro mühendisliği çok mühim.her branşta çok önemli.Nasıl biz futbolda bunun sıkıntısını çok çektiysek özellikle pivot forvet konusunda basketbolda da böyle.Zaragoza maçlarında KRAVTSOV,Bayern Münih serisinde BRYANT ve THOMPSON,Gran Canaria serisinde OMİÇ karşısında zor anlar yaşadık.Joe Dorsey gittikten sonra bütün yük Lasme’nin omuzlarına kaldı - ki Lasme’yi çok beğenmeme rağmen bir pivot için kısa boyu-Bernard James alındı , hem yeterli verim alınamadı hemde adam kaçtı gelmedi.Eurocup ta bir şekilde bunun üstesinden geldik zor bela ama fülker başka bir seviye.Eurolig finalisti ve Eurocup’ta yendiğimiz tüm takımlardan daha iyi bir takım.eee bir de senin böyle bir yaman (uzun rotasyonu) varsa adamlar onu kullanıyorlar tabi doğal olarak Caleb Green bile yok.

şimdi bu çerçevede ele alırsak tabiki de 20-30 sayı farklar yakışmıyor lakin bu birazda psikolojik.Deplasmanda oynuyorsun ve 3,periodda üst üste zor şutları soktular ve fark aldı yürüdü sende oyunu bıraktın haliyle ve bu suni fark oluştu.çok kafaya takılacak bir durum değil bence yalnız şöyle bir durum var.Umuyorum İpekçide seri 2-2 ye gelir.ya da umuyorum içerde maç vermeyiz ve o seriyi bozmayız.yoksa bu daha büyük bir yıkım olur.Caleb Green’in durumu bir muamma ama en azından güçlü bir Green 4 numarada bayaa bir verimli olabilir ve rotasyonu genişletebilir.Yoksa Ege’yle falan olacak iş değil.Zaten Dusan orda gemi direği gibi dikiliyor.Ergin hoca hiç düşünmüyor onu.Omiç’le veya Fofana ile bile eşleştirmedi.KRAVTSOV ya da OMİÇ tarzı bir pivotumuz olsa biz bunları yerdik de işte..şimdi Abdi İpekçi’de seriyi eşitleme vakti...

1-) Bernard James kaçmadı
2-) Lasme'nin boyu kısa olduğu doğru ama aynı Lasme 2-3 sene önce Euroleague'in en iyi savunma oyuncusu seçildi.
3-) Avrupa'nın en iyi iki uzununa karşı 34 yaşında tek uzun olarak oynamanın zorluğunu sanırım Lasme'den daha iyi kimse bilemez
4-) Lasme bu sezon bir çok kilit maçta iyi işler çıkardı. Sakınarak savunma yapması ister istemez Lasme'yi de etkiliyor.

Bu takımın uzundan önce nitelikli kısa sorunu var. Herkes çok kolay geçiliyor.

Bernard James babasının rahatsızlığı nedeniyle gitti ve gelmedi dendi aynı durumda Schilb maça çıktı.Neyse bu konu hassas o nedenle saygı duymak lazım sonuçta geri dönmedi diyeyim.Lasme'yi eleştirmiyorum aksine en sevdiğim oyuncu ama bizim rotasyonumuz malum.20-25 dakika oynasa daha faydalı olacaktır yaşı da malum ama bizim Vesely,Kravtsov,Omiç tarzında pivotumuz olması lazım.Olmazsa kısa savunmasından başlamak üzere saha dizilişi ve genel oyun düzeninide bozuyor.Oyun kurucu sorunu başka bir konu zaten .Eric Mc Colloum hiç bir zaman ''oyun kurucu'' olamaz.''oyun kurmak'' nedir onu biliyor mu acaba ? faydalı oyuncu değişik oyuncu ama ''takım oyuncusu'' hiçbir zaman değil.

Errick Mccollumla ne alıp veremediğiniz var arkadaşlar? Sene başı geldiği yerle şimdikine bakın. Kimden rol çalıyor bu adam takımın hangi oyununu bozuyor? Bu adam takıma savunmada bile ciddi katkı veriyor. Şu takımda Errick kadar kim savunma yapıyor? Ki bu adam geldiğinde böyle savunma yapmıyordu. Takım olma olgusunun oldukça yabancı olduğu bir ülkeden gelip takımın en önemli parçası haline geldi. Hiçbir zaman da bireysel istatistik kasayım şu oyuncuyla savaşa gireyim Micov değil ben atayım da demedi hep zamanının gelmesini bekliyor. Üzerine koyarak da gidiyor. Koray Bey bu son söyleyeceğim size değil onu belirteyim. Mccollumu beğenmeyip egolarını takımın önüne koyan ve istatistik kasma maksatlı oynayan oyuncuları istiyorsunuz üstelik. Adam bir maç kötü oynuyor geçen oynadığı maç unutuluyor şaka gibi valla şaka gibi. Dixon el üzeri birkaç şut soktu diye mi oluyor bunlar? Takımın kısa savunması zaten paspas. Dilerim Errick 2 3 sene sonra burada beğenmeyenlerin ağzını açık bırakacak bir takımda oynar.

Tekrar ediyorum ben Mc Colloum'un çok skorer çok değişik ve faydalı bir oyuncu olduğunu söylüyorum. Ama Eurolig seviyesi için yeterli mi ? tartışılır..

Tekrar ediyorum ben Mc Colloum'un çok skorer çok değişik ve faydalı bir oyuncu olduğunu söylüyorum. Ama Eurolig seviyesi için yeterli mi ? tartışılır..
Valla orasınıda denemeden göremessin.Eurolig seviyesinde oynamadığındı için şüphe ile yaklaşıp adam mı yollanır. Bu sezon euroligde şov yapan wanamaker da 2 sezon önce Pistoadan geldi o takıma ve ilk Eurolig senesiydi bu yıl.Bu örnekler çok rahat çoğaltılır.Mccollum euroligde oynamayı hakediyor ve bence oynarda rahatlıkla Avrupa'ya göre özel yetenekleri olan bir kişi.

Euroleague seviyesini o kadar da abartmamak lazım,Eurocup oynamış olsakta biz hali hazırda bir Euroleague takımıyız,F4 seviyesi dense onu anlarım o başka bişey ama bizim için de F4 çok gerçekçi bir hedef değil zaten.Ezcümle Errick gayet iyi bir şekilde oynar Euroleague'de..önemli olan onu tutabilecek miyiz,ona bakmamız lazım