ben göksenin'in sürelerini anlamıyorum. bu adamın her maç en az 25 dakika süre alması lazım.
sonra, inanılmayacak bir durum yok. mccollum gitmeli. schlib'le birlikte yüreklerinin gittiği yere gitsinler. davis, 7 yabancı olarak euroleague'de 10 dakika oynamak için durabilir.
bugünkü maçta schilb'in bazen bazı pozisyonlarda neden sopa yutmuş gibi durduğunu, hareket edemediğini, basketbol dışı duruşunu anladım. basketbol oynayanlar, daha doğrusu yeni başlayanlar bilir: pivot ayağı sorunu.
her iki ayağını da pivot ayağı olarak kullanamıyor bu adam. pozisyonun gereği olarak mesela pivot ayağı sol olması gerekirken, hep sağ oluyor. tek pivot ayağı sahibi bu adam.
daha da net açıklayayım: en basiti mesela soldan turnike atarken ilk adım soldur, sağdan turnike atarken sağdır.
sağdan turnike atarken ilk adım sol olursa, değişik düğüşük garip pozisyonlarda kalırsın ve pozisyonda çok dengesizce şeyler gelişir. izleyenler de bir gariplik olduğunu fark eder.
işte schilb basketbolun en basit fundemantal kurallarından birine sahip değil. şutunu, zekasını falan geçtim; adımlarını bile kontrol edemiyor.
bilirsiniz bu işin piri bodiraga'dır, adımlarını ondan iyi kullanan yoktur. tamam bodiroga olmasın ama, yani pozisyona göre pivot ayağını bari doğru seçsin.