BSL Play-Off Yarı Final 2. Maç | Fenerbahçe 80-55 Galatasaray Odeabank

Bugün ve ilk maçtaki umumi fotoğraf bana, bu seride ümitvar olmanın yersiz olduğudur. İnşâallah mabedimizde en azından galibiyetler alırız.

Yalnız şimdi ipekçiyi cehenneme çevirip şu anın tadını çıkarmak lazım. Arkadaşlar basketbol çok güzel oyun kazanmak da var kaybetmek de. Mücadele ediyoruz, savaşıyoruz. Az tadını çıkaralım yahu. Üzerimde omuz omuza tişörtü var. Gurur duyuyorum takımımla. Bu sene çok iyi mücadele ettik iyisiyle, kötüsüyle...

canları sağolsun yapacak bi şey yok. Schilb ve mccolumdan katkı alamayınca. Rotasyon başlayınca da fenerin üstünlüğü çok bariz ortaya çıktıyor. Takımda yorgun olunca kazanmamız çok zorlaştı

Beyler kimse İpekçide maç vereceğimizi düşünmesin modu düşürmeyin. Sonuna kadar destek! Bu takım görevini yaptı karşımızda 30 milyonluk El ikincisi var 6 milyon dolarlık takımla bir sürü eksiğimizle olur böyle şeyler.

Mccolumu mu? Ahahaa vallahi bazen inanamıyorum.

Evet bence mccolum da. Evet belki iyi faul alıyor, belki potayi zorluyor. Ama gereksiz zamanlardaoyle luzumsuz zorlamala yapip top kaybi yapiyor ki takima attiklarindan cok zarari oluyor. Bana gore jerels olsaydi belki de daha cok katki alabilirdik. Bu sene ozellikle eurocup icin yaptiklarindan dolayi tesekkur edip yollar ayrilabilir. Yerine daha istikrarli sutu olan bir 2 nunara alinabilr

Deplasmandaki maçları seyretmemek lazim. Boşa umutlanıyoruz sonra hayal kırıklığına uğruyoruz. Maçtan önce umitlenmek istedim ama yine olmadi. 2. Yarıyı doğru düzgün seyretmedim bile. Fark uçmuş gitmiş.bundan sonra bize düşen abdi ipekcideki iki maçı da kazanıp seriyi bozmamaktir.

Ataman veya Sinan sakın İpekçi'de Galatasaray taraftarına fair-play dersi vermeye, şov yapmaya kalkmasın. Herkes kendi işine baksın! Cehennemi yaşayacaklar!

Fenerbahçe 2. yarı çok daha iyiydi, hakederek kazandı... Bu kadar kötü ikinci yarı oynamamıza anlam veremedim, 3. periyotta uzun süre 2 sayıda kaldık... Yinede canları sağolsun, İpekçide 2-2 yapar son maça geliriz...

İlk 22 dakika başa baş bir oyun. Acaba maç gelir mi derken bir anda takım çözüldü maalesef. Fenerbahçe tempoyu ve sertliği arttırdığında takım cevap veremedi buna. Dixon, Bogdanovic çok zor atışları soktu. F4 yapan bir takıma karşı çok daha sert ve organize olmak lazım. Artık takımın herşeyini verip İpekci'de maç kazanması gerekiyor.

Uzunlarını tutsan kısaları atıyor, kısalarını tutsan uzunları atıyor. Dixon dahil yedi yabancının tamamından verim alıyorlar. Bir yanda 28 Milyom Euroluk bir takım 4 tanesi NBD den gelmiş. Bir o kadarı belki bu sene geri dönecek. Diğer yanda 6,5 Milyon USD lik bir takım onunda Caleb'i sakat Schilb başka yerde. Ataman ne yapsın. Yine de bu sene bize yaşattıkları için bu takıma helal olsun. Yapacak bir şey yok. Belli olan tek şey önümüzdeki sene çok daha sert ve kaliteli bir kadro kurmalıyız. Yoksa Euroligin, Yeşil Giresunu durumuna düşeriz.

ben göksenin'in sürelerini anlamıyorum. bu adamın her maç en az 25 dakika süre alması lazım.

sonra, inanılmayacak bir durum yok. mccollum gitmeli. schlib'le birlikte yüreklerinin gittiği yere gitsinler. davis, 7 yabancı olarak euroleague'de 10 dakika oynamak için durabilir.

bugünkü maçta schilb'in bazen bazı pozisyonlarda neden sopa yutmuş gibi durduğunu, hareket edemediğini, basketbol dışı duruşunu anladım. basketbol oynayanlar, daha doğrusu yeni başlayanlar bilir: pivot ayağı sorunu.

her iki ayağını da pivot ayağı olarak kullanamıyor bu adam. pozisyonun gereği olarak mesela pivot ayağı sol olması gerekirken, hep sağ oluyor. tek pivot ayağı sahibi bu adam.

daha da net açıklayayım: en basiti mesela soldan turnike atarken ilk adım soldur, sağdan turnike atarken sağdır.

sağdan turnike atarken ilk adım sol olursa, değişik düğüşük garip pozisyonlarda kalırsın ve pozisyonda çok dengesizce şeyler gelişir. izleyenler de bir gariplik olduğunu fark eder.

işte schilb basketbolun en basit fundemantal kurallarından birine sahip değil. şutunu, zekasını falan geçtim; adımlarını bile kontrol edemiyor.

bilirsiniz bu işin piri bodiraga'dır, adımlarını ondan iyi kullanan yoktur. tamam bodiroga olmasın ama, yani pozisyona göre pivot ayağını bari doğru seçsin.

İki takım arasında bariz kadro farkı var. Bernard James ve Green olsa şansımız olurdu ama bu dar rotasyonla çok zor. Bazı arkadaşlar yüksek uçmustu ama beklenen sonuçlar koç ile alakalı değil durum.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

41-41'ken bizim takimda 1-2 kaliteli oyuncu olsaydi o sekilde devam ederdi. Safak-Dusan-Ege-Dogukan zaten buralarin oyunculari degiller. Ozellikle Dusan yerine Deniz Kilicli olsa bugun basketbol adina bir seyler yapardi kesin