Maç sonucu ne olursa olsun sonraki maçta da seyirci avantajı bizde olacak. Bunu tehlikeye atacak eylemlerden kaçınılmalı . Hakemlerin yine yanlı çalacağı aşikar. Tahrik olmayalım. Sonraki maç seyircisiz olmasın
En cok korktugum taraf olan hakem yonetimini bir kenara birakarak konusuyorum.Bizim icin en tehlikeli olan Singleton Pleiss Dunston 3lusu.Bu 3’lunun her biri ayri ozelliklere sahip ve bizi bozabilecek oyuncular.
Singleton cok tecrubeli ve zeki bir oyuncu.İsin pislik yonunu caktirmadan cok iyi yapiyor.Dunku macta en cok kendisine sinirlenmistim rakipte.Kolu,dirsegi hic durmuyor ve agzi surekli laf yapiyor.
Pleiss ise potadan her uzaklastiginda bizim icin cok buyuk tehdit.Adam Kuric gibi sut atiyor orta veya uzak mesafeden.Boyu da cok uzun oldugu icin bozamiyoruz da.
Dunston ikili oyunlari cok iyi oynuyor ve pota alti savunmasi ve ribaundlarda cok baskin.Mesela ilk macta hucum ribaundlarda ezdigimiz Efes’e ayni ustunlugu kuramamamizdaki en buyuk fark Dunston’in kadroya donusu oldu.
Micic ve Larkin ikilisi zaten malum onlara birsey diyemeyecegim fakat onlara karsilik verebilecek oyuncularimiz var.Bost,Melo ve Canaan her turlu cevap vereceklerdir.3 numarada Goksenin,Canberk gibi yerli oyunculardan alacagimiz skor ve ribaund katkisi cok onemli.İkisi toplam en az 10 sayi civarinda atabilirseler isimizi kolaylastirirlar.
Okben,Ridvan gibi oyunculardan cok bir beklentim yok acikcasi.Anca ilk mactaki gibi skoru koparirsak girerler 2 ucluk 2 turnike atar alkis alirlar taraftardan fazlasi olmaz.
Yarinki atmosfer muhtemelen 2016’dan beri gordugumuz en iyi atmosfer olacak ve bunun karsiligini da takimimiz fazlasiyla verecektir.Hocamiza ve takimimiza guveniyorum,gerekeni yapacaklardir.
Bir de bu 3luden birini kenarda biraktigin zaman mecburen Yigitcan ve Egemen gibi Efes icin son derece yetersiz isimler mecburen sure aliyor.Bu da ozellikle ilk macta cok isimize gelmisti acikcasi.2.maçtan sonra bana garip gelen o 3'lünün neden ilk maçta oynamadığı çünkü sadece 2 uzun Pleiss-Singleton baş edilmeyecek değiller.Yanlarına Dunston'da eklenince 3 uzun sıkıntı oluyor.
Dunston'ı tutsan Pleiss şutu sokuyor.Pleiss'ı tutsan pota altında Dunston basket faul alıyor.2'sinide tutsan Singleton Canaan ile ters eşleşme yakalıyor.
Sadığın oyunda olduğu zamanlarda faulsüz iyi savunma katkıları vermesi lazım.Birde Larkin vites artırıp sonrasında çok kolay boş oyuncuyu bulabiliyor.Larkin'i o konuda bunaltmalıyız.
Aldık, yine alırız.Atasehirde, finalde fenerden maç almak kolay olmaz öyle atıp tutmayalım.Bizden geniş kadrolari var.