BSL Play Off Yarı Final 3.Maç | Galatasaray Odeabank 65-63 Fenerbahçe

İlk iki maçta belli dakikalar harici pek bir şey ortaya koyamadık. 3. maçta umarım her şey farklı olur.

29 Mayıs Pazar
Galatasaray Odeabank- Fenerbahçe
Abdi İpekçi Spor Salonu
17:00 | Lig TV3

Ne olursa olsun bu eşleşmenin beşinci maça gitmesini istiyorum. İpekçide 2 maçı da kazanacağımızı düşünüyorum.

Finale çıkamasak bile onların finale bir hayli yorulmuş olarak gitmesini isterim.

İlk iki maçı izledikten sonra açıkçası pek umudum yok.. .Umudumun olmayışının sebebi bizim oyunumuz değil Fenerbahçe'nin oyunu... Adamlar son 2 aydır başka bir boyutta oynuyorlar. Biri girmese biri devreye giriyor, birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar, üstelik acayip bir şut yüzdesiyle oynuyorlar ama evimizde oynayacağımız ilk maçı alırsak 2. maçı daha kolay alırız.

Maçın İstanbul'un fethine denk gelmesi çok sıkıcı. Saha dışında gereksiz bir trafik ve güruh olacaktır. Ulaşım sorunları, polis kontrolleri vs, zor ama yılmamalıyız. Umarım her şey lehimize gelişir. Küfürsüz bir maç seyretmek istiyorum, umarım en az bir maç bunu başarabiliriz.

Ülker Arena'da yediğimiz 25 sayıdan sonra takım dahil herkes çöktü. Biletix'te biletlerin yarısı duruyor, gidişat böyle olursa 7 bin kişiye falan oynayacağız derbiyi. UA kapımı patlatır, yönetim maç gününe 20 liraya bilet mi satar, ne yapar bilmiyorum. Abdi İpekçi Galatasaray taraftarının en büyük kalesi. Defalarca bizden daha üstün ve daha pahalı kadrolarla geldiler hepsinde kazanarak yollamasını bildik.

Strasbourg maçına fellik fellik bilet arayan arkadaşlar, Strasbourg maçında kupayı ve finali göremeyen arkadaşlar gelin ve bu sezonun en ''Gaatasaray'ca" maçında takımı yalnız bırakmayın. Şu anda maçın açık ara favorisi durumundalar. Lasme'nin sakatlığı ile beraber neredeyse rotasyonumuz 6.5 kişiye düştü. Yarın tribünde galatasaray taraftarı 12000 yapmazsa abdi ipekçi'de düşecek. Pazar günü çok makul bir saatte oynanacak bu maçı bırakmayın, önce yarın sonra salı günü takımı Ülker Arena'ya öz güven kazanmış şekilde biz yollayalım.

Fenerbahçe bu sezon Euroleague dahil hiç iki maç üst üste kaybetmedi. Onların ayarlarıyla oynamak için gelin. Fenerbahçe bu sezon hiçbir takıma 2'den fazla kaybetmedi. İstatistiklerini bozmak onları telaşlandırmak, Ülker Arena'da el üstü büyük bir öz güvenle şut atmalarını engellemek, kaybeden kültürlerini öne çıkarmak için yarın bir adım, salı günüde seriye yeniden başlangıç olacak. Yarın Abdi İpekçi'ye gelecek Galatasaray taraftarı şampiyonluk ateşini yakacak sezonun en büyük taraftarı olacak inanın, inanalım yenelim yollayalım beyler, gerisi Errick'in, Lasme'nin, Schilb'in, Micov'un işi.

Bilet satışları ilginç şekilde çok düşük. Fenerbahçe maçında bile salonu dolduramayacak duruma geldiysek kapatalım dükkanı.

Salon dolar arkadaşlar canınızı sıkmayın. Biletix'in sitesine bakıp boşuna moralinizi bozmayın. Fener olduğunu görünce herkes doluşuyor salona siz de biliyorsunuz.

2008-2009 senesi bir pazar günüydü, akşam Kadıköy'de futbol, öğlen Ayhan Şahenk'de basketbol maçı vardı. Çok heyecanlıydım, özellikle basket maçında Hüseyinin öyle bir performans ortaya koyması beni çok etkilemişti. Maçı izlerken kendimden geçmiş ve galibiyeti elde etmiştik. Unutamadığım maçlardan bir tanesiydi o maç. O maçın birde klibini yapmıştı Gs TV, sadece bir kere izleme fırsatım olmuştu maalesef internetten bile bulamamıştım. Maçın özetini bile bulamadım orasıda ayrı bir konu.

Her neyse gelelim konumuza. Yarın yine bir derbi, Abdi İpekçi de atmosfer beklenildiği gibi olur umarım... Galatasaray seyircisi üzerine düşen görevi yapacaktır. Forum olarak bitmiş gibiyiz. Serinin 2-2 ye gelebileceğini herkes biliyor, buradaki ama son maçta hiç kimsenin umudu yok gibi. Ben herkesin kendine gelmesini istiyorum. Çok uzun bir yazı oldu ama bunu okuyacak arkadaşlarda, abilerimde herkesin konsantre bir şekilde maçı izlemesini ve takımı sonuna kadar desteklemesini arzu ediyor. Allahın izniyle seri yarın boş koltuk kalmadan 2-1 e gelir ve salı günü de aynı şekilde 2-2 olmasını umuyorum. Saldır Galatasaray!

Umutsuzluga kapilmak icin hicbir gerekce göremiyorum . Belki ; kadro kalitesi , rotasyon ve sponsor gibi önemli avantajlara sahip olabilirler ama bizim yüregimiz ve ruhumuzun yarisina sahip olamazlar ..
Eurocup'da icerde oynadigimiz Bayern , Gran Canaria ve Strasbourg maclarinin atmosferlerini hatirlayin .. Bakildigi zaman eurolig'de yaptiklari , real madrid serisi ve csk finalinde oynadiklari oyun baz alındıgında ; başaramayacagimiz gibi bir algi olusabilir fakat ; son iki sezondur 6-7 kisilik rotasyonlar ile ülker'in milyonluk kadrosunu parkeye gömdügümüzü hatirlayin .. ve bunu toplamda 8 mactır ipekci'de yapiyoruz .. Ve yarin , kadıköy'ün şımarık çocuklarını hak ettikleri ölçüde 'agırlayacagız' . Her saniye baskı ve stresi iliklerinde hissedecekler..
Unutmayın , ülker takimi bu sezon Galatasaray taraftari karsisinda yasadigi baskılı ve gergin atmosferi hic bir salonda yaşamadi !
Yarin muhtesem taraftarimiz ile birlikte gövde gösterisi yapmaliyiz.. Basketbol takımımızın kazandigi eurocup sampiyonlugu ve erkek takimimizin 2 gün önce kazandigi TR kupasi ile mactan önce psikolojik baskı yaratmaliyiz..

Maca gelirsek ; Özellikle Boby dixon ve sadece galatasaray maclarinda oynayan melih'in atacagi ekstra sayiları izin vermemeliyiz..
Göksenin ile ayni jenerasyonun oyunculari . İkiside 91 li .. Göksenin fizik ve savunma olarak mütiş gelisti ama hücumda ceza şutlari sokmak disinda ciddi eksikleri var
Melih ise gününde oldugunda ( ne hikmetse bu hep galatasaray maclari oluyor ) cok yüzdeli dıs sut isabeti bulabiliyor ..

Macla ilgili kafama takilan tek nokta ise , sezon boyunca bütün önemli maclar öncesi yaptigi aciklamalar ile taraftari ateşleyen hocamiz Ergin Ataman 'ın instagram'dan henüz bir aciklama yapmamis olmasi .. Herseyden önce onun inanmasi ve taraftari ateşlemesi gerekiyor ! Umarim Lasme'de bir problem yoktur ve elimizdeki saglam 7 kisilik rotasyon ile maca cıkabiliriz !

Basketbolu seven kitle belli. Onun dışında gelebilecek olanlar daha çok futbolla ilgilenen liseli, üniversiteli gruplardı ama bu maça 40 tl vereceklerini sanmam.

Pazar günü Yenikapı'ya 17'de Cumhurbaşkanı gelecekti sanırım.Niye aynı saate ayarlanmış bilen var mı? Ulaşım ve dönüş sıkıntılı olacaktır.Bende sınavdan çıkacağım inşallah yetişirim

Hakemin her yanlış kararında parkeye kabus gibi çökmemiz gerek.

Melih ve Antic'le "özel olarak" ilgilenmek gerek.

Obradovic'in hakemlere her itirazında o tribünün dalgalanması gerek.

Sahaya bir şey atmadan, taşkınlık yapmadan rakibin ayaklarını titretmek gerek.

Aslanlara hak ettiği desteği vermek gerek.

İpekçi serisinin sürmesi gerek.

Başarılar aslanlar!

Sahaya bir şey atmamak çok çok önemli. En küçük bir şeyde ya sahayı boşaltmayı ya da ikinci maçı seyircisiz oynatmayı hedefleyecektir Harun-Aziz tayfası.
Küfür olmasa diyeceğim ama buna ben bile gülüp geçiyorum bari uzun süreli olmasa :) çünkü yapılacak anons adedi de önemli.
Obranın hakemle konuşmasına asla izin vermemek gerek. Cehennemi tadacaklarına eminim. Taraftar nasıl olacak görecekler!
Ülker salonuna benzemez İpekçi...