BSL Play-Off Yarı Final 4. Maç | Galatasaray Odeabank 75-82 Fenerbahçe

Mola konusu ciddi anlamda baydı yalnız kafa olarak Ergin Ataman maçta değildi, en basitinden Obra'nın aldığı molalara bakın 8'den 6'ya indiğinde dahi alıyor, kontrolü mü kaybediyorlar yine hemen alıyor, yahu bu kadar nokta atış yapmayalım pekala da 10 fark öndeyken seri ile geri düşüyosun bi zahmet alalım dimi molayı nefes alsın çocuklar bi set çizelim ? 10 fark geri düşünce aldık her zamanki gibi, maçın kaybedilmesinde evet neden çok, seyircisiz olması, yorgunluk vs. ama ilk yarı olağanüstü derecede doğru oynadık, 2.çeyreğin 5 dakikası hariç kusursuz hücum ettik. Olabildiğince Chuck'a top indirmeye çalıştık ikili sıkıştırma geldiğinde Micov'a üçlük attırdık. Tek isteğim ikinci yarı da mümkün mertebe her topu Chuck'a indirmeye çalışılmasıydı, olmadı ya berbat hücum ettik. O kadar faul probleminde adamları vardı ve biz ilk yarı neyi ne kadar doğru yaptıysak son 20 dakika her şeyi yanlış yaptık. Mola konusunu kenara bırakıyorum Göksenin'in unutulması ? Sinan gerek hücumda gerek savunmada bu kadar berbat iken (bkz. 1.maç ve bu maç Melih Curry oldu) bize dinazim katacak tek adamı nasıl unutursun hocam ? Sinan hücumda ne veriyor ki uzun süredir de vazgeçemiyoruz ? Son değinmek istediğim şey de Datome'ye 4'üncü faulü aldırmamak için direnen hakemlere, ilk hücum faulü inanılmaz komikti, öyle hücum faul olmaz kusura bakmayın, ikincisine çaldın pekala, ya tüm sahayı geçti boş turnike atacak Micov hatırlarsınız, o pozisyonun her saniyesi faul ve çalınmadı akabinde teknik yedik. Evet dışarıdan basit gözüküyor lakin skor çok yakındı ve geri düşünce nasıl saçlamadığımızı herkes biliyor, o yüzden o faul dahi bizim için önemliydi, hücum faulü ise zaten Micov'un kenara gelmesini sağlamıştı ve hücum gücümüz tamamen yarı yarıya inmişti.

Her neyse bahane bulmaya kalktığımızda sayarak bitiremeyiz ama bariz hatalar vardı bugün maçın kaybedilmesinde, önümüzdeki sezona odaklanmalıyız, Schilb kesinlikle kalmamalı, Lasme-Chuck ve yeri geldiğinde McCollum dahi bu kadar ter akıtırken tek esprisi teke tek oynayıp el üstü şut atmak olan Eurocup seviyesi bi adamı ben görmek istemiyorum, karakter olarak sevmemiz ayrı konu. Sİnan konusunda da kesinlikle maaşı gözden geçirilmeli uzun süredir faydalı oynaması bi kenara nötr dahi oynayamıyor kaptan. Çok uzatmayalım şampiyonluk Gordon'un game winner'i ile gitmişti zaten o yüzden üzülmedik lakin önümüzdeki yıl umarım iyi kadro kurarız, minimum defolu.

Kendi adıma takıma teşekkür ederim, iyi bir sezon geçirdik. Taraftar olsaydı yine kazanırdık.

Kendini Euroleague Şampiyonu sanan geri zekalılara da hayal dünyalarında mutluluklar dilerim. İster kabul edin ister etmeyin, Türkiye'ye basketbolda en büyük kupaları GALATASARAY getirmiştir. Siz ise ancak bunlara bakıp kudurursunuz.

Merhaba arkadaşlar, teknik yorum yapamıyorum maalesef sadece futbol bilgim üst düzeyde ama söz konusu GALATASARAY olunca her branşta takip ve destekteyim..

Malum şeref ve ahlak yoksunu camia ve yandaş federasyon hakkında söylenecek en ağır kelimeler bile hafif kalıyor fakat benim en az bir o kadar öfkelendiğim durum; yönetim ve taraftar bazında hak ettikleri ve gereken karşılığı vermemiz ya da veremememiz. Evet, damarlarımda holiganlık var fakat bunun bize sataşmayana değil de sataşana karşı olması taraftarıyım. Karşı tarafın her türlü çirkefliği yapması, bizimkilerin ise bu durumda (bana göre) pasif kalması beni deli ediyor hani mümkün olsa TV ekranının içinden maça dalış yapıp, o çirkeflerin üzerine kamikaze gibi gireceğim.

Artık bazı şeylerin değişmesi gerek ama bunun mevcut yönetim ile olması imkansız, GALATASARAY taraftarının tepkisi de sosyal medya ile sınırlı kalmamalı yoksa daha çoook haksızlık ile karşılaşmaya devam ederiz yazık ki..

Bu arada siteyi kuranlara da teşekkür etmek istiyorum, emeğinize sağlık. Keşke futbol alanında da böyle aktif ve kaliteli bir foruma sahip olabilsek. DH gibi adaletsiz ve yandaş sitelere prim yapmak yerine GS ailesi adı altında toplanmak çok daha güzel olurdu.

Bu sene verdiğiniz mücadele ve yaşattığınız Eurocup zaferi için size minnettarız.İleride daima şu şu oyuncular vardı,bize Avrupa'da kupa getirdiler diye anlatacağız.Bu taraftar sizi unutmayacak.

Mafya - siyaset -sermaye üçgeninde kurgulanmış , Ülker sermayesinin tüm desteğini almış , güdümlü medyalarıyla algı operasyonlarını ve manipülasyonları çok iyi yapmış , siyasetin desteğiyle aklandıklarını sanmış ! , provakasyonu seven , "çalıntı" kupaları şerefle! müzelerine taşımış , makam sevdalısı ucuz insanları çok iyi kullanan , şerefsizlikle abad olmuş bir kulüp ve sempatizanları , bir galibiyetle başarılı olduklarını sanırlar ama yine yanılırlar ! ŞARTLAR DEĞİŞİR , GERÇEKLER DEĞİŞMEZ !

Başta Ergin Hoca ve tüm takıma Teşekkürler...

Her zaman aklımda kalacak güzel bir sezon geçirdik. Eurocup Şampiyonu olduk. Ligde yaşadığımız sıkıntılar bizi şampiyonluktan etti, özellikle Caleb'in sezonu kapatması, James'in babasının hastalığından dolayı ayrılması, Sinan ve Schilb tüm sezon istikrarsız oyunu.

Takımdaki kimseye kızamıyorum, bütçemize göre çok başarılı bir sezonu geride bıraktık, tüm takımla gurur duyuyorum, helal olsun çocuklar. Ellerinden geleni yaptılar, bu dar rotasyonla bir yere kadar mücadele edebildik, olay çıkartıp ceza almamıza sağlayan holiganlar yüzünden seri 5. maça kalmadı! İnşallah o kişiler hakettikleri cezayı alırlar!

Gelecek yıl McCollum, Lasme, Davis, Micov, Sinan ve Göksenin'li kadro korunursa ve yanlarına kaliteli takviyeler yapılırsa ligde şampiyonluk, Euroleague'de Final four hayal değil...

Yaşattığınız hırs(karşıyaka) inanç(bayern) mücadele(gran canaria) ve mutluluk(strasbourg) için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.En azından gidip basketbol forması alacak kadar 10 yaşındaki çocuklarla her maça gitmek için zamanın geçmesini bekleyecek kadar güzel bir sezon geçirdik.inşallah bu ilgi büyüyerek devam eder.Bu düzeni bozuk liglerinde kendilerini tatmin etsin bazı takımlar..

Öncelikle hersey için takımıma teşekkür ederim, hepinize helal olsun.Ergin hocayada tesekkürler.

Bu takim elinden geleni yaptı, rotasyon dar takım yorgun, birde federasyon, hakemler eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Olsun gerçi çok üzgün değilim, sadece sinirliyim, adalet yok bu ülkede adalet! Onun için İlahi adalet hep tecelli ediyor ama şikeci tayfa bunu hala göremiyor, bakın nasıl döndü taraftarları iki günde, aslında güzel oldu böylelerine böyle başkan.

Onlar adına Türkiye Basketbol Fenerasyonu da güzel iş yapıyor, aslında onlarda biliyor haksızlık yaptıklarını ama korku var, tabii bide bu takım 25 milyon harcamış ama küstürmeyelim hesabı, aslında hesap soracaksın, federasyon basacaksın en güzeli.

Sözde elit Fb taraftarı bizim tribunlerde hep böyle oldugunu söyledi, tabii ki kendilerini görmezler çünkü utanma yok, muz yediklerinde sindirimimiz bozuk demedimi bunlar normal.

Sadece şu kadar diyeceğim, bundan önce Allah size karşı başımızı hiç eğdirmedi, hep adalet tecelli etti, biz bekliyoruz, yine tecelli edecek ama siz o zamanda bir kulp bulursunuz.
Bu arada Micov adamsın adam.

Bizden bu kadar dedik. Oyna oyna bir yere kadar oluyor. MAsa başı işleri karşı taraf kadar bilmediğimiz için sonumuz bu oldu. Canları sağolsun hepsinin.

Bu forumda bazen tepki de aldım ama küfür edene madde atana hep tepki gösterdim...
Şimdi ise ben haklıymışım bakın gibi bir şey demiycem. Tam tersi O olayları çıkaran bütün taraftara hak veriyorum...
Eğer bir yerde adalet yoksa, inanlar kendi adaletlerini aramaya başlarlar. Bu toplum psikolojisi en büyük tepki olan Fransız devriminden bile çok önce vardır zaten...
Aynı federasyon (aslında fenerasyon) çok daha büyük olaylarda (bakınız TBF tarafından FB-GS maçından sonra FB'ye verilen para cezasının gerekçeleri) karşı tarafı para cezası ile geçiştirirken, bize daha hafif olaylarda 2 maç ceza verdi.
Yıllardır adalet yok, fenerasyon sadece FB'ye çalışıyor...
Keşke Ünal Aysal gibi cesaretli bir başkan olsaydı bugünde. Takımı ligden çekme restini öne sürseydi. Emin olun GS'ın ligden çekilmesi Türkiye'de basketbolun bittiği anlamına gelir, kimse bu resti göremez....
Ama maalesef o cesareti gösterecek bir yönetim yok. Ergin Ataman kadar olamıyorlar...
Zaten bu maçı kazansaydık bile son maçı bize kazandırmazlardı, herkes bu gerçeği biliyor...

Tabii bazen hata da yaptınız,
Tabii bazen motivasyonunuz düştü.
Tabii her maçta dar rotasyondan dolayı çok yoruldunuz.
(Tüm bunlar taraftar için de geçerli.)
Ama hep son topa kadar savaştınız.
Eurocup'ı kazandınız, EL'e giriş hakkı kazandınız.
Yaşattığınız tüm heyecanlar için tüm ekibe CANDAN TEŞEKKÜRLER.

Matematik olarak doğru gibi de, bir tarafın kadroya almama lüksünde olduğu diğer 2 yi de değerlendirmek lazım.
Birde bir tarafta antic, sloukas, melih ilk 5 i tamamlıyor, diğer tarafta davis ve göksenin...

Ayrıca her maç bir yabancıyı döndürerek 7 yabancıyı oynattılar. Bizim anca 5 yabancımız var. Dixon ile sinan katkı farkı ise mukayese dahi kabul etmez, hatta melih bile sina'dan çok ama çok daha fazla katkı verdi.

Sinan'ın bir kabahati yok.Çocuğun canı çıktı artık,dinlenemeden yıllardır üst düzey oynuyor,sakatlığı bile yok.Pili bitti artık ki çok normal.Bu ülkenin en kıymetli yerli oyuncusudur.

Sinana sallamayalım ama Schilbe ya da Erricke sallayalım. Benim bildiğim bu sene Schilb Sinandan fazla maç oynadı. Herkes Sinanı koruyor ama Schilb ruhsuz mesela onu anlamıyorum ben de. Bu takımın bir oyuncusuna haksızlık yapılıyorsa en başta Schilbe haksızlık yapılıyor. Adam zaten gidecek, belki o da yorulmuştur, belki psikolojisi bozulmuştur,belki de kardeşini kaybettikten sonra toparlayamamıştır. Bu takım bu sene çok iyi iş yaptı. Kimseye sallamayalım sallamayacaksak teneke bağlamaya gerek yok.

İki takım arasındaki bu kadar bütçe ve rotasyon farkına bu kadar dayanabildik ancak. Bizim oyuncuların hepsi son çeyrekte dili dışarıda oynadılar neredeyse dar rotasyonumuz yüzünden. Bence seneye benchte oturan ilk beş dışındaki tüm oyuncuların aynı kalitede olması lazım ki rotasyon sorunu yaşamadan her oyuncudan verim alabilelim. Birde şampiyon olmak istiyorsak saha avantajını mutlaka ele geçirmeliyiz, mümkünsede bir Anadolu, Doğuş veya Ülker ayarına en azından yakın bir sponsor bulmalıyız. Bu arada bütün FB'liler biz Eurocup'ı her sene alırız diyorlar ya, esas olan Ülker gibi sponsora sahip olmadan bizim gibi o kupayı imkansızlıklar ve zorluklar içinde almak (Ülker'in sponsorluğunu bırakıp Odeabank sponsorluğundaki bütçe ve imkanlarla alsınlar mesela Eurocupıda o zaman görelim bakalım ne kadar kolaymış Eurocup'ı almak) Esas Galatasarayın sponsoru FB nin olduğu günden beri (On sene kadar yanılmıyorsan) Ülker olsaydı Galatasaray kesin en az bir kere Eurolig'te şampiyon olmuştu bunu kendileride çok iyi biliyor ama işlerine gelmiyor. Tek yaptıkları sadece biz kazandık diye Eurocup'ı küçük görmek!!! Neticede bizim Kupa ikimiz var onların yok, kıskananlar çatlasın!!!

Vefa sadece bir semt adıdır.
İletimde vefasızlık olduğunu hiç düşünmüyorum.

Şu maç özelinde bence elimizdeki maçı kaybettiren ana etken iletimde yazdığım gibi Ergin hocamızın zamanında -yine- mola almaması ve 2. yarıdaki savunma performansıyla kaptanımız Sinan Güler'dir.

Dün itibariyle sezon bitse de şu maç hakkında genel sezon değerlendirmesi yapmadan kendimce maça dair bir eleştiri yazdım. Daha sonraki iletimde sizin de gördüğünüz gibi bu sezon için emeği geçen herkese çok teşekkür ettim..