BSL Play Off Yarı Final 5. Maç | Anadolu Efes - Galatasaray NEF

Bizim adımıza kötü noktalar ilk yarının sonunu kötü oynadık. Okben ve Canberk rotasyona girdiğinde o anlarda takımı baya düşürdüler. Diğer taraftan bence koç 2. yarıya başladığı beş tutmadığı halde fazla ısrar etti bence koç da bu konuda hatalıydı. Neyse olan oldu kaybettik buraya kadar gelmemiz bile büyük başarıydı.

Diğer sözüm ise tetikçi hakemlere bugün Efes'e kazandırmaya çıkmıştı bence hakem üçlüsü. İlk yarıda özellikle çaldıkları foul düdükleriyle sert oynamamıza izin vermediler ve kırılmamıza sebep oldular. Efes'in ilk çeyrekte 10 serbest atış atması durumu net bir şekilde gösteriyor.
 
Hocaya hiç kızmayalim, adam rotasyonu hep 7 kişi tutuyordu,ne kadar hakli oldugunu gördük. Maalesef diğer oyuncular hiç hazır değilmiş.
 
3 uzun bence de çok hatalıydı yani fark 15 - 20 olsa denersin bir şok etkisi yaratmak için ama fark 9 sayı üst üste iki hucüm üçlük soksak yine maçın içindeyiz fazla marjinal bir karardı. Neyse canı sağ olsun Pistiolis hocamın da özellikle mental açıdan tamamen düşmüş bir takımı alıp son 2 yılın El şampiyonu takımını eleyemediğimize üzülmek durumunda bıraktı bizi.
 
Geçen linç yedik ama ikinci maçı alıp 3-0 bitirecekken böyle oldu netice. Efes ikinci maçta da topuyla tüfeğiyle saldırdı ama Galatasaray kaya gibi sağlam durup galip çıkacakken koçları ve hakemler el birliğiyle derdest ettiler. Her neyse, geçmişi konuşmanın anlamı yok.
Kaybettiğimiz önceki iki maça bakınca RİBAUNTLAR diyorum, başka da bir şey demiyorum. Galipken ribauntlarda ezdik ama mağlupken Elijah denen itici herifin ribauntlarla ikinci şans sayıları yarattığı ortada.
Bugün için söylenecek pek bir şey yok. Şanslılardı. Potadan potaya da atsalar gireceği varmış. Yetenek kalite vs. demeyin çünkü 4 maçtır sürünüyorlar, niye atmadılar o zaman ?
Ek olarak biz de çok kötüydük bugün. Son maçı böyle oynamaya hakkın yok. Oynarsan da böyle çarpılırsın.
 
Öncelikle seriyi buraya getiren başta koç Pistiolis ve takımdaki tüm oyuncuları yürekten kutluyorum. Hepsinin emeğine sağlık.

Maça gelincede salondaki taraftarın en az yarısı Galatasaray taraftarıydı. Sağım, solum herkes takımımızı konuşuyordu. Zaten hücumlarımızdaki ıslık sesi son derece düşük, Efes basketlerine sevinçler abartılı değildi euroleague maçlarına göre. Karşımızda 35+ milyon bütçeli bir takım ve Avrupa' nın en iyi koçu Ergin Ataman vardı. Birde Larkin' in gününde olması, Göksenin' in sakatlığı ve hakemlerin nefes alışlarımıza bile faul çalmasıyla mağubiyet kaçınılmaz oldu. Canları sağolsun bizimkilerin. Seneye iyi yerli takviyeler ve size lı bir pota altı savunucusuyla şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oluruz.

Efes' in Micic' i kaybetmesi kötü oldu onlar adına. Micic onlar için psikolojik üstünlüktü. Son dönemde yükselen performansı da göz önüne alındığında, bana göre şampiyonluk şansları Fenerbahçe' yle eşitlendi. Ergin Ataman faktörü burada önemli. Artık iş ona kalmış, şapkadan tavşan çıkarmaya çalışacak. Her ne kadar Efes' i çalıştırsa da, Ergin Ataman Galatasaray' ın bayrak adamıdır. Bize de yakışan onu yalnız bırakmamak. Fenerbahçe final serisinde yine salondaki yerimizi alacağız Ergin Ataman için.

Salona gelip takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımızın da ayağına, yüreğine sağlık.
 
Son düzenleme:
Okben bitik bir oyuncu.Bu sene Besiktas,seneye Aliaga,ondan sonra Samsunspor(2.lig) diye gider.. O yuzden buyuk kazanc GS adina gitmesi.
 

Üst