BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Geçen sene Laboral'deki uyum acaba Perasovic'in sihiri miydi, yoksa gökten mi inmişti? Efes'in Daruşşafaka ve Cumhurbaşkanlığı mücadelesinden sonra ister istemez bunu düşünüyorsun.
Sonra, D.Brown Efes'in 4 numarası değil, bunu iyice anladım. Boşuna Saric'e suç bulmuşum. Koyacaksın Brown'u Nizhny'ye, Ulm'e, Kazan'a oynayacak Mvp gibi. Efes'te olmuyor ama.
Heurtel'in kaldırıp atmalarından sıkıldım. Cedi'den 2 numara olmaz, ikili oyunlarının yarısından top kaybeder, Perasovic hülya görüyor.
Granger, Malaga günlerinden fersah fersah geride. Göt göbek salmış. Hızı yok. Savunma açamıyor. Dönüyor duruyor. O Malaga'daki 6. adam, savunma açan adam yok artık. Efes'te asla öyle olamadı zaten. Köreldi gitti.
Furkan oyunda olduğu sırada Fenerbahçe üst üste 3 boş üçlük atış buldu. İkisini soktular. Beyzadem Furkan, altyapıda R.Fernandez olma hayaliyle her hücumu birebir oynarken, savunmayı savsaklamış. Her antremanda smaç çalışacağına azcık fundemental hareketlerine çeşitlilik katsaydı. Ayrıca, Enes Kanter kadar savunmada oyunu okuyamayan biri varsa Furkan'dır. Çok çeker bu savunmasından. Enes'in hücumunun yanından geçemiyor üstelik.
Honeycutt, Thomas iyi niyetli çalışkan çocuklar ama bu adamların görevi maçı kurtaracak adam olmak değil ki. Harika işleyen düzeniniz vardır, takımın karıncası olur bunlar. Sertliğiyle savunmasıyla verimliliğinize verimlilik katar. Hücumda bu oyuncuların elin bakılmaz ki.

Kısaca, Efes pek tat vermez bu sene.

Fenerbahçe'ye gelince;

Geçen seneden eksik bir şey var çözemedim. Sadece bu maç özelinde değil; Malaga, Real maçları, Daçka'nın düzenlediği turnuva... Henüz heyecanlı değil gibiler. Yani takım korunmuş ama korunamamış bir enerji var . Sanki sene bitsin de hemen final four finali oynayalım, sonra Nba'e gidelim falan havasındalar. Geçen senenin finalinde kalmışlar gibi. Sıfırdan başlamamaları, takımı korumaları savunulanın aksine avantaj değil, handikap olabilir. Yani birbirini çok seven, uzun yıllardır sevgili olan iki sevgilinin birlikte tatile çıkması gibi. Elbette ki eğlenemeyecekler. Sıkılacaklar. Fenerbahçe'de böyle bir sıkıcılık seziyorum. Final Four'da final oynayana kadar heyecan duyamazlar gibime geliyor. Yani tehlike altındalar. Bugün taraftar Jan Jan vesely, uçalım vesely derken bile bu sıkılmış hali taraftarda bile gördüm. Yeni marşlar, yeni hedefler falan lazım. Şu an tekdüzelik mevcut. Yani Fenerbahçe'nin her şeyi unutup sıfırlanması lazım. Çok fena yenilgiler almaları gerek uyanışa geçmeleri için. Yani kendilerini yetersiz hissetmeliler ki, yeni bir başlangıç yapsınlar. Sıfırdan başlayalım desinler.

Galatasaray, iki takıma da vurur geçer denmiş bir de forumda. Bu iki takım bu akşam ne kadar kötü görünürse gözüksün, belli bir savunma düzenleri var. Galatasaray'ın önce savunmasını halletmesi gerek. İçeride bu iki takımı da seyirci avantajıyla yenebilir ama dışarıdaki maçlarda şansı yok. Galatasaray'ın hazırlık maçlarındaki görüntüsüne binaen konuşuyorum, deplasmanda (zalgiris ve kızılyıldız dahil) maç kazanma şansı yok.

Fb geçen sene kaldığı yerden devam etmiş gözüküyor.Benim merak ettiğim soru şu, geçen sene Euroleague'mi çok kötüydü yoksa Fb'mi çok iyiydi ?
Bunun cevabını bu sene fersah fersah alabileceğiz.Benim şahsi fikrim iyi bir Fb'nin kötü bir lig'te esip geçtiği yönünde.Bu senede esip geçerlerse helal olsun derim...
Bize gelince öyle büyük bir beklentim yok sadece T.Özilhan'ın sponsor takımını süpürelim istiyorum.Bana basketbolu sevdiren takım son 4-5 senedir gözümde sadece bir sponsor firması. Tamam zamanında kupayı kazanamak için çok çabaladı, ve arkasında taraftarda vardı ama asla bir GS ve BJK seyircisi değillerdi, sonra ne oldu; saldım çayıra mevlam kayıra....Be adam seyircisiz olmuyor işte.İstanbul dışına çıkmıyorsun eyvallah, o zaman git Bjk ile iş birliğine işte, hatta 3-5 yıllık yap sonra gene kendi yolunda ilerlersin.
devil.png

Geçen sene yoktu.Bu sene 2 tane guard aldın.Ha buna rağmen net oynatan guard yok dersen 2 tane aynı tip niye aldık ki o zaman.Ben Honeycott mevzusuna hiç girmeyeceğim Schilb'in bu kadro da yeri olmamalıydı.Hep hücum tarafından bakılıyor geçen sene savunmada döküldük bu sene bu oyuncularla nasıl savunma yapacağız çok ciddi merak ediyorum
Dostum zaten aylarca Schilbbi tartıştık. Ben de aynını yazdım. Kimyamız baştan falsolu kuruldu, oyuncu tercihlerinde hatalar yaptık ve böyle bir kadro kuruldu. Ben eleştirilerin doğru argümanlarla yapılmadığını söylemeye çalıştım. honeycutt ile schilb nasıl kıyaslanır ki? neyse zaten uzun uzun konuştuk çok da uzatmanın lüzumu yok bu saatten sonra takıma destek olmak ve euroligin keyfini çıkarmaya bakmalıyız bence.

Anadolu Efes :

Perasovic benim çok beğendiğim bir sistem koçu ama bu kadroda bazı oyuncuların menajer önerisiyle alındığını düşünüyorum, yani tam olarak koç'un oyuncusu değil gibi. Omic bunlardan biri. Efes'ten beklentim geçen seneye göre daha sistematik ve mücadeleci bir takım. Kupa hedefi bana göre hikaye.

Perasovic 2 ay içinde takımı yola sokar.dün fark 5-7 arası giderken mola alıp set çizmesini bekledim her seferinde Huertel saçmaladı ve dönen top 3'lük oldu. Oyuna müdahalelerde geç kaldı. Cotton ve Omic ile takım daha iyi bir seviyeye gelir ama Omic'in Efes seviyesinde olduğunu düşünmüyorum.

Fenerbahçe:

Geçen sene hakederek final oynadılar. Real'i 3-0 geçmek az buz iş değil. Kaliteden ayrı konuşuyorum takımda öyle bir enerji vardı ki anca CSKA karşı koyabildi. Bu sene ise o enerjileri yok takım 1 yaş daha yaşlandı zaten Dixon yaş itibariyle yaşlı denecek bir oyuncu. Çok kalite bir seviyeye çıktı Dixon ama 60-70 maçlık Eurolegue maratonu ve ligi kaldıramaz geçen seneye göre bir yavaşlama var bana göre. Nunnaly iyi oyuncu kötü başladı ama bence sezon içinde katkı verir. Objektif olarak konuşuyorum Fenerbahçe geçen sene haketti ama bu sene F4 göremez. Sezon başı görür diyordum ama takımda enerji eksikliği var ayrıca Real ve Barca geçen seneki kadar patates değil. Herkes finali çok garanti görüyor bana göre F4 bile yalan FB için. Bu rezil oyunlu Efes bile maç içinde kaç kez geri geldi ama son darbeyi vuramadı. Bunu Euroleague'de affetmezler. Skor anında 10 sayı öndeyken 4-5 sayı geri düşme yoluna girer. Takımların daha dengeli ve kalite dışında çok mücadeleci kurulduğu kanısındayım.

Efes fazla düz takım olmuş sanki ama roller oturursa ben birçok takıma sorun çıkaracağını düşünüyorum hatta Top8 yolunda bize de yardımları olur tabi kendileri de yarışın içinde olur.

Fenerdeki enerji eksikliği göze çarpıyor arkadaşların dediği gibi ama şu da var bu takımların veya Obradovicin biraz ne zaman vitesi artıracağı belli sezona düşük vites başlamaları normal.

Gecen sene El kötüydü başarılı oldular başarıları balon demek çok saçma bence bu arada bunun karşı argümanı da Valencia o bu yoktu Maccabi elendi Gs çok zayıf Eurocup kazandı gibi bir şey.Zaten bu sene ve geçen sene farklı olacağı da bariz bir kere format değişiyor bu formata adapte olamayan takımlar olabilir.

F4 yaptığımız son 2 senede de bçyle başlamıştık. İlk sene Panatinaikos a geçen sene de Strasbourg a çok kötü maçlar verdik. Önemli olan Ocak, Şubattan sonraki form durumu. Tabi o zamana kadar ne kadar kayıpsız gidilirse o kadar iyi.