BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemleri

Giresunum büyük süpriz yapabilir. Bugün Tofaşı da yendiler. Okben 19 sayı Emircan 14 sayı Doğuş 12 sayı ile oynadı. Gençler maçlarda süre alıyor ve çok yararlı oynuyor.
Bunların dışında süpriz ve iyi transferler var. Ricky Ledo, Mahalbasic, Anthony Gill iyi transferler sayılır. Trifunovic de fena koç değil.
İçeride de sağlam atmosfer var. Salon biraz daha kıyak olsa fena olmaz tabi.
Geçen sezon bizim maçta çok iyi tribün vardi (!) ergin hocaya sevgi gösterisinde bulunmuştu basketbol severler.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her ne kadar Avrupa Kupası eleme maçı olsa da hazırlık olarak değerlendirmemiz gereken maçta Uşak Cluj karşısında ilk yarıda 7 farkla önde.

Uşak hazırlık dönemini iyi geçirdi ama çok pozisyonda savunmada ve hücumda çok hazır olmadıklarını gösterdiler. Özellikle Monroe'dan skor katkısı alamamaları onlar adına hiç olumlu sinyal değil.

Geçen sene Birch & Kairys ikilisi ile pivot tandemini çok iyi tamamlamıştı Uşak ki zaten genelde 5 numara seçimleri atlet ve sert oyunculardan oluşuyor. Bu yıl da burada Kairys ve Monroe var ilk yarıda Monroe'yu ben de fazla maçın içinde göremedim ancak kumaşı ve kalitesi belli bir oyuncu kendisi, forma girer diye düşünüyorum.

Uşaklı Darryl Monroe'nun fiziği ve orta mesafesi Lasme'yi anımsatıyor. İsrail ligi MVP'siymiş.

[video=youtube;qbfuB93g1DI]https://www.youtube.com/watch?v=qbfuB93g1DI[/video]

Kronikleşen 3 sayı savunmamızı düşününce Darüşşafaka maçlarını gerçekten merak ediyorum.Maccabi yi adeta 3 lük manyağı yaptılar.

macin bitmesine 3 bucuk dakika var ve darüssafaka 28de 17 üclük ile oynuyor. uzun süredir bu kadar yüksek yüzdeli üclük atan bir takim izliyorum. 17 üclük inanilir gibi degil

Normalde bu kadar üçlük deneyen bir takım değildi Darüşşafaka ama karşılarında ellerini kaldırmayan bir takım varken düzen çıktılar ve soktular da. Maccabi'den bir şey olmayacağı da anlaşıldı. Tamam Weems sakatlandı, Goudelock yok falan da savunmadaki rezaletle ilgisi yok bunların. Üstelik bu iki adam yokken ve rakipte de tek Furkan pivot olarak oynarken sen Zirbes'i kullanamıyorsan bırak bu takımı, yazık etme. Maccabi bu koç ile ilk 8 yapamaz. Benim kendileri hakkında fikrim değişti. Tabi Darüşşafaka da karşısındaki rezil performansa rağmen iyi de oynamadı. İyi oynamamalarının nedeni de düzen dışına çıkmaları.

İnterbasket forumunda İsrailli'ler Maccabi'den hiç ümitli değildiler geçen seneden bile daha kötü kurmayı başardı filan diye koçlarıyla dalga geçiyorlardı.Ben bunun abartı olduğunu zannediyordum ama bugün gördüm ki haklılarmış, yine hücumda eline top isteyen 8-9 oyuncu, hiç bir düzen yok -ki bu maçta goudelock oynamadı o olmadan bile düzensiz bir takım yani düşünün- savunmada da felakettiler ki yine gou olmamasına rağmen o gelince bir karadelik daha eklenecek.

Özetle Maccabi'ye sihirli bir değnek değmezse ben deplasmanlarda en fazla 3-4 maç kazanacağını düşünüyorum maccabi'nin.Evde çok çok iyi olurlarsa 8.sıradan playoff yapabilirler ama bence bu da düşük ihtimal.

Daçka iyi takım. Çok geniş ve kaliteli rotasyonları var. Set oyununa da, yüksek tempoya da ayak uydurabiliyorlar. En önemlisi ise benchten gelen oyuncunun çıkan oyuncu ile eşdeğer. Herkes katkı veriyor bir şekilde.

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla sezona resmen giriş yapıyoruz.

Fener'de Kalinic ve Bogdanovic, Efes'te Cotton ve Omic yok.

Sakatlık yoksa ilginç tercihler.

Efes-Fener maçı başladı bakalım nasıl başlıyacak rakiplerimiz

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fener'de Vesely ve Udoh varken Omic'i kadroya almamak büyük hata olmuş. Dunston tek başına ne yapsın?

Efes'in şansı daha maçın başında bir hayli azaldı.

İki takım da müthiş savunma yapıyor, bu yıl daha da farklı bir lig izleyeceğiz gibi. Yalnız Efes dışarda çok düz olmuş. Geçen yılki Diebler'ı bile ararlar, perdeden çıkartıp düzenli şut sokturacak adamları yok. Fener'de de Datome genelde pasör görevini üstlendiği için o düzenli eli kaybediyor. Şu iki takımdan birinde Micov olsa -Allah korusun- :) düşünemiyorum ne olurdu. Bu sene geçen yılki Galatasaray yok artık. Biz şu takımlarının savunmasını %75'ini yaparsak her takımı yenecek güçteyiz. Şöyle kadrolara bakıyorum da bizdeki hücum silahları hiçbir takımda yok. Önemli olan onları iyi kullanmak ve makul ölçüde savunmayla da desteklemek.

Geçen senede çok beğenerek takip ederdim simdi de konuşmak için biraz erken olabilir ama Honeycutt çok özel bir oyuncu.

uAmed

Fenerbahçe yi sevmediğimden bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama hakemler bariz şekilde koruyor bu takımı. Detome elinden kaçırıyor faul veriyorlar. Udoh iki defa hatalı yürüme yapıyor çalmıyorlar. Dixon savunma yapmıyor adeta karşısındakini dövüyor çalmıyorlar. Böyle düzenin...

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi