Bu Kim?

bilemezsinkic6c33.jpg

:) :) :)

Darvin Ham :)

Nba Live' da smaç gücü çok yüksekti. Ordan aklımda kalmış :) Doğru mudur?

Edit: Doğruymuş :)

Ham Saginaw Lisesi ve Texas Tech Üniversitesine katıldı

Ham 1996 yılında, aşağıdaki yarışma katılarak eski kolej takım Lance Hues' 1995 yılında kazanan NCAA kazandı. O sekiz NBA mevsim oynatmak için de 1997 NBA storm katılmak Yarışması rekabet, gittim ve 2004 NBA şampiyonu Detroit Pistons üyesi oldu. Onun güçlü smaçları ona takma "Dunkin Darvin" ve Kazanılan "Ham Slamwich" George Blaha, lakaplarını kazandırdı.
17 Ocak 2006 tarihinde, Ham ve Filipin Basketbol Derneği ekibi Talk'u N 'Metin Telefon Pals tarafından ithal olarak kaydolmak oldu. Ancak, Pals sonunda Air21 Express için dizi, 2-3 kaybetti.
2006 yılında Ham Fox Sports Southwest 'the Dallas Mavericks' playoff çalıştırmak kapsamının için stüdyo analisti olarak görev yaptı. Daha önce de Pepsi Pro Yaz Ligi yılında Orlando Magic için Yaz lig takımı üyesi 10-14 Temmuz, 2006 oldu.

New Jersey ağlar ile 2006 preseason olarak görünmesini sonra ve Mavericks, 2007 yılında da benzer bir ölçü vardı 24 Ekim 2007 tarihinde feragat oldu. [3] Daha sonra tarafından toplam 2007 NBA D üçüncü Ligi taslağı hazırlandı bu Albuquerque Thunderbirds. [4] 4 Nisan, 2008 tarihinde, Thunderbirds Austin Toros için Ham ticareti.

Onur Yavuz' Alıntı:
Yalnız sporcuları tercih etmesek daha iyi olur. Sporculara ilişkin bir başlık vardı diye hatırlıyorum.

Onur Abi onda resim istiyordun,muhtevası farklı idi biraz. Ama farkındayım canım meselenin içine bir şeyler yaptığımın; özür dilerim. :)

Abdullah SAYGILI' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":25hrwg3c]Abdullah ilginç kişilerin ilginç fotoğraflarını buluyorsun.

Son fotoğraftaki Neyzen Tevfik gibi geldi ama son kararım değil. : )

Evet abi Neyzen Tevfik :)[/quote:25hrwg3c]

Bir rivayete göre 24 mart, diğer bir rivayete göre 14 Haziran 1879'da Bodrum'da doğdu. Tevfik'in yedi yaşlarındayken eşkiyaların çarşıda götürdüğü insan başlarını görmesiyle bağlantılı olarak sara nöbetleri başlamıştır. Ailesinin yaşadığı Urla'da bir neyzenden nota bilgileri alarak kendini bu alanda geliştirdi. İzmir idadisi'nde bir süre okuyarak bitirmeden ayrıldı. Mehmet Akif'ten Farsça öğrenerek İzmir Mevlevihanesi'ne girdi. Bir süre sonra İstanbul'a yerleşen Tevfik, Galata'nın yanısıra Kasımpaşa mevlevihanelerinde işine devam etti. 1902 yılında bektaşi dervişi oldu. Bu sıralarda şiire ilgi duyan Tevfik, Mehmet Akif ve Şair Eşref'ten etkilendi. 1908 yılından 1913 yılına kadar Mısır'da bulundu.

Neyzenlikteki ustalığına rağmen yergi ve taşlamalarıyla ünlendi. Toplumdaki haksızlıkları gözüne kestiren Tevfik, siyasetin yanısıra; dini baskı, çıkarcılık gibi konuları işledi.

1946'da, basın yararına düzenlenen bir konserde çalar. Yaptığı taksimlerle izleyicileri büyüler. Konser öncesi neyini merak edenler, konser sonrası onu dinlemenin bir şans olduğunu dile getirirler.

1949 yılında, dostlarından İhsan Ada, Neyzen Tevfik'in eserlerini, onun gözetimi altında, Azâb-ı Mukaddes adı ile kitaplaştırır.

1951 yılında Onu Affettim* adlı bir filmde önemli bir rolde gözükür. Ağlayan Şarkı adlı bir başka filmde ise, Suzan Yakar'la oynar.

1952 yılında, arkadaşlarının ısrarı ile Şehir Komedi Tiyatrosu'nda jübilesi yapılır.

1930'larda İstanbul Belediye'sinin bağladığı yardım aylığını saymazsak Neyzen'in düzenli bir geliri hiç olmaz. Neyzen Tevfik'in söylenceleşen yaşamı 28 Ocak 1953'te son bulur. Cenaze namazı Beşiktaş'ta Sinan Paşa Camii'nde kılınır. Caminin avlusundan taşan kalabalık; ana caddeleri, kahveleri, yolun karşısında ki Barbaros Bulvarını doldurur. Memurların, profesörlerin, ileri gelenlerin yanı sıra kılıklarına çeki düzen vermeye çalışmış sarhoşlar, sokak serserileri ve bin bir çeşit insan bir arada uğurlarlar Neyzen'i bilinmeyene. Kim bilir belki de hiçlikten hepliğe..
Son olarakta Bir şiirini eklemek istiyorum ;

BE HEY DÜRZÜ

Ne ararsın ALLAH ile aramda..
Sen kimsin ki orucumu sorarsın .?
Hakikaten gözün yoksa haramda...
Başı açığa niye türban sorarsın.?
Rakı şarap içiyorsam sana ne..
Yoksa kimseye bir zararım içerim.
İkimizde gelsek kıldan köprüye..
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet..?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden..
Dinindende soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma..
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan gene çıkardın amma..
Baban kimdi bilemezdin Şerefsiz.

Neyzen Tevfik

Doğru Abdullah...
Aslında bilim adamlarıyla aram pek iyi sayılmaz. Bu isimle Adam Fawer´in Empati´sinde tanıştım. İlginç bir hayatı ve insanlığa çok güzel hizmetleri olan bir bilim adamı.

Nikola Tesla (Sırpça: ?????? ?????; d. 10 Temmuz 1856, Smiljana-Hırvatistan ? ö. 7 Ocak 1943, New York). Sırp asıllı fizikçi, mucit, makine mühendisi ve elektrik mühendisi. 19. ve 20. yüzyılın en ilginç buluşçularından birisidir.

Babası papazdı. Hiçbir zaman okuyup yazamamasına rağmen, annesi halk arasında pratik ev aletleri mucidi olarak bilinirdi. Ona göre Tesla, yaratıcı dahi olmaya adaydı. Papaz olması için babasının zorlamasına karşı çıkarak, genç Tesla, mühendislik mesleğinde ısrar etti. Annesi de onu destekledi, fizik ve matematikte bilgisini arttırırken Graz'daki Politeknik okuluna girdi ve Prag Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Yabancı teknik eserleri okuyabilmek için, orada, yabancı dil kursuna devam etti. Anadili olan Sırpça ve ailece bildikleri Almancaya ek olarak İngilizce, Fransızca ve İtalyancayı da öğrendi.

Prag'daki tahsilini 1880'de bitirdikten sonra, Budapeşte'de lisans üstü yaparken, profesörüyle alternatif akımın özelliklerini tartıştı. Sonra bir Paris telefon şirketinde çalışmaya başladı. Burada doğru akım motorları ve dinamolar konusunda geniş ve önemli tecrübeler edindi. Oradayken çalıştığı döner makineleri korumak için regüle edici kontrol cihazları icat etti.

O günlerde genellikle doğru akım, ısıtmaya, aydınlatmaya, güç sağlamaya ve iletmeye en uygun elektrik akımı olarak bilinirdi. Fakat doğru akım direnç kayıpları o kadar büyüktü ki, her mil kare için bir güç santralına gerek vardı. İlk akkor ampuller (110 Volt'ta), güç santralına yakın olsalar bile parlak yanmıyorlar ve bir milden daha uzaklıktakiler ise kaybolan güce bağlı olarak sönük yanıyorlardı.
...

Tesla´nın diğer ilginç yanlarını öğrenmek için;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

@ Yunus Taylan

Benim açımdan. Bilgide en önemli husus resimdir .
İlk başta kişinin hayatı , buluşları , yaptıkları değil bende kişinin resmi , yaptıkları şeylerin resimleri merak uyandırır ve akılda daha çok yer edindiğini düşünüyorum .
Nasıl bir kitap alırken ilk başta kapağa sonra arkasında ki özet'e bakıyorsak bende de aynen durum öyle :)