Bu sezon en çok bizi kim zorlar?

Bu sezon en çok bizi kim zorlar?


  • Kullanılan toplam oy
    105
G

Guest

Misafir
Şu son transferlerle böyle bir konu açmaya hak kazandığımızı düşünüyorum, rakiplerimizin forumlarını'da biraz gözden geçirdim onlarda bu sezon ligdeki en güçlü kadrolardan birine sahip olduğumuzu düşünüyorlar.

O zaman'da bu topiği açmak anamızın ak sütü gibi helal oluyor:)
--------------------------------------------------
Gelelim düşüncelerime, bence bu sezon bizi en çok Efes ve Telekom zorlar diye düşünüyorum.

Şunuda belirtmek istiyorumki Efes ve Telekom küçük bir farkla bizim önümüzdeler, o farkıda inşallah tribünleri doldurarak bizler kapatacağız.

Fenerbahçe bence Solomon ve Kinsey'in gitmesiyle büyük kan kaybettiler diye düşünüyorum, yerlerine gelen isimler ise bence yetersiz, M.Green'in boy dezavantajını aşamayacaktır, yada asla Green bir Solomon olamayacaktır.
Kinsey'in yerinin dolup dolmadığını bekleyip göreceğiz.
Fenerin 1 transfer daha yapacağını düşünecek olursak erken karar vermekte iyi olmayabilir.

Beşiktaş'ın ise klüp yapısı, ekonomik problemler, vede koç faktörüyle devre dışı kalacağına inanıyorum, E.Ataman bile klüpten gelen olumsuzlukları çözememişken H.Demirin çok daha fazla ezileceğini dolayısıyla takımı ezdireceğini düşünüyorum.

Kendi adıma oyumu Efes'e verdim, yıllardır özlediğim GS-EP finalini yaşamak istiyorum, tabiki şampiyon olarak.
 
Şu an için ligin en iyisi Efes Pilsen...Fenerbahce Ülkerde ise solomon ve kinseyin gitmesinin ardından çok kan kaybetti.Yapacakları 2 transfer onların nerede olacağını gösterecek.Beşiktaşın Bize rakip olacağını düşünmüyorum.Telekomun çok çok iyi kadrosu olmasına rağmen Finale çıkacaklarını zannetmiyorum :)
 
Efes'e verdim oyumu ama ; Efes bizi zorlamaz ,biz efes'i zorlarız ...

Beşiktaş iyi takım kurdu yabancıları iyi gerçekten ...
Fbülker hakkında yorum yapmayacam ama bu yıl şampiyon olamazlar demek istiyorum ..
Telekom her yıl biraz daha iyi takım kuruyor .. Onları izlemek bile güzel bizi zorlarlar ...

Ligdeki En Güçlü Kadro
1-Efes Pilsen
2-Türk Telekom
3-Galatasaray

Bu kadrolarla lig'de en az yarı final oynatabilmeli murat hoca bize ama çeyrek final'de kalırsak büyüm başarısızlıktır ...

Yarı Final Normal ..
Final Başarı ...
Şampiyonluk Şamda Kayısı ..
 
Fenerbahçe'nin yabancıları Green, Smith, Preldzic, Vidmar olarak gözüküyor, yani 1 transfer yapacaklar, bu oyuncunun hem taraftarı hemde takımı havaya sokacak bir transfer olması gerkiyor, şayet böyle bir açılım yapmazlarsa işleri zor olacaktır bu sene.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Fenerbahçe'nin yabancıları Green, Smith, Preldzic, Vidmar olarak gözüküyor, yani 1 transfer yapacaklar, bu oyuncunun hem taraftarı hemde takımı havaya sokacak bir transfer olması gerkiyor, şayet böyle bir açılım yapmazlarsa işleri zor olacaktır bu sene.
Efes Bu kadar güçlüyken Şampiyon Olamazlar ... Geçen Yılda Olamazlardı ama Efes hala uykudaydı geçen yıl ... Ama bu sene herşey ortada konuşmama gerek yok :)
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Fenerbahçe'nin yabancıları Green, Smith, Preldzic, Vidmar olarak gözüküyor, yani 1 transfer yapacaklar, bu oyuncunun hem taraftarı hemde takımı havaya sokacak bir transfer olması gerkiyor, şayet böyle bir açılım yapmazlarsa işleri zor olacaktır bu sene.

Preldzicin gittiği konuşuluyor ve 2 transfer yapacaklar diye biliyorum.
 
Anektte açık ara Efesin seçileceğini bilsemde ben ısrarla Türk Telekomun Şampiyonluk mücadelesindeki bizi en fazla zorlayacak takım olduğunu düşünüyorum. Fenerin çok büyük kayıpları oldu sadece Solomon değil onun haricinde Kinsey'de çok önemli bir oyuncuydu başlarda biraz tutuktu ama sonradan potanseyelini gösterebilmişti. Gurad olarakta Green bir çok maçta yük altında ezilecektir çok yanlış bir seçim yaptılar bence. Beşiktaşıda unutmamak gerek iyi transferler yaptılar Shumpertin durumu hala belli olmasada yine bize sorun yaratabilecek bir takım kurdular.
 
Bence rakiplerimizden çok kendi içimize bakmalıyız. M.Özyer doğru kadro seçimleri yaparsa geri döndüğümüz maçları kazanabilirsek kimse bizi zorlayamaz. Zorlarsa M.ÖZYER ZORLAR.
 
ben oyumu telekomdan yana kullandım.bence dudley Türk statüsünde oynarsa ve wright sağlam dönerse sahaya en iyi beşi çıkaracak gibi duruyor.sanki telekom efes'ten bir adım önde gibi geliyor bana.tabi Fener'i de unutmamak lazım.herşeye rağmen en iyi yerli rotasyonuna sahip takım.eğer 1 veya 2 tane iyi yabancı alırlarsa çok ciddi rakip olurlar.bizimde son transferlerle kadromuz çok iyi oldu ama sanki iyi bir yerli daha olsaydı çok daha iyi olurdu.tabi boşta kalan tek yerli oyuncu İbrahim Kutluay.aslında kendisi çok iyi fenerli ama alırsak hem ihtiyacımızı karşılamış,hemde fener'in emre transferine cevap vermiş oluruz.yada cenk'i tekrar almayı deneyebiliriz.yine de çok iyi bir kadromuz oldu.4 takım arasında geçer lig.beşiktaş bir adım geride kaldı gibi.
 
Beko Basketbol liginde Türk Telekom ile Efes Pilsen arasında kaldım ancak hoca faktörü nedeniyle Efes bir adım önde bana göre.

Eğer Avrupa´da bizi kim zorlar derseniz ona yanıtım; Telekom´un yanına Benetton ile D.Moskova´yı eklerim.

Biraz lobi, biraz şans hem ligde hem ULEB´de finali getirebilir bize.
 
Beşiktaş

C Stanojevic , Adem
PF Austin , Cevher , Cem
SF Fashion , Haluk
SG Apodaca , Muratcan , Ömer
PG Chatman , Mehmet

Efes Pilsen

C Kaya , Kasun
PF Kerem , Kakuisis
SF Mustafa , Shumpert , Cenk
SG Thorton , Sinan , Cenk
PG Vujanic , Ender , Engin

Fenerbahce

C Semih , Ömer , Vidmar , Oğuz
PF Rasim , Mirsad
SF Preldzic , Giricek
SG Ömer , Smith , Mrsic
PG Green , Hakan

Galatasaray

C Hüseyin , Cemal
PF Zizic , Milo , Polat
SF Gürovic , Erdem
SG Tufan , Graves , Murat
PG Cüneyt , Strickland

Türk Telekom

C Asım , Dudley , Lang
PF Wright
SF Winston , Bekir , Mutlu
SG Serkan , Barış
PG Tutku , Blakney , BarısE

Suan transferlerini tamamlamayan takımlar var . Şu an icin bu 5 li dısında bizi zorlayacak takımlar , Antalya , Mersin , Karsıyaka , Banvit ve sasıracaksınız ama Aliağa Belediyesidir .
 
Çogu kişi Efes Plisen favori gösteriyor ama ben şu ana kadarki yabancı transferlerini hiç begenmedim .Vujanic ve Kakiousiz son derece yanlış transferler ve sezonu tamamlayamazlarsa şaşırmam . Birde yabancı uzun alacaklar Kasunu alırsalar mükemmel olur ama gelicek oyuncu Santiago olursa çok yanlış olur .

Türk Telekom çok iyi trasnferler yaptılar eger Wright tam performansla dönerse bence bu sezonun favorisi ler .

Fenerbahçe Ülker de Solomon takım ın yarısı idi onun yerini kim gelirse gelsin dolduramazdı ama Green almaları çok büyük bir hata ,Green 1.65 cm boyu ile özellikle playoflarda sert geçen maçların son anlarında çok zorlanacak çünkü Fenerbahçe Ülker 2 yıldır maç sonlarını Solomon ile oynamaya çok alışmıştı ve Solomonda maç sonlarını çogunda takımına maçı kazandırmıştı .

Beşiktaş Cola Turka ise çok kaliteli 3 tane yabancı aldı Faison , Chatman ve Austin ama yerli oyuncu konusunda büyük sıkıntılar var kısa olarak Murat Can ve Haluk var ama 2 side eski performansında çok uzaktalar özellikle Haluk genelde çok yanlış şut tercihleri yapan bir oyuncu ve kendisini oyun tarzını hiç bir zaman begenmedim . Yerli uzun konusunda ise sıkıntı daha büyük Adem şampiyonluga oynayan bir takımda 5 dakikada fazla oynacayak bir oyuncu degil Cevher de en fazla 15 dakika oynar bu yüzünden Austin ve Stonojevic beraber baya uzun süre oynayacaklar buda kısa yabancılar kenarda oturmasına neden olacak ve birde Apodaca var takıma kaldı galiba , %20 ile 3lük atan bir 2 numara dan fazla bir şey beklenemez bence hele bu oyuncu yabancı ise .

Benim şampiyonluk adayları arasında sıralamam
1-Türk Telekom
2-Galatasaray
3-Efes Pilsen
4-Fenerbahçe
5-Beşiktaş
 
Bence de hoca farkı ile en büyük rakibimiz Efes olur. Efes'in son yapacağı transfer de önemli. Bunun yanında bizim oyun sistemimiz, destek, lobi, takım kimyası vb. etkenlerde bizim nerelerde olacağımızı belirler. Eğer sezonu iyi bir yerde yani ilk 3'te bitirirsek. Play-Off larda da avantaj yakalarız. Bu yüzden normal sezon başarımız play-off başarımızı da etkileyecektir...
Ama bunun yanında Telekom da bizi zorlayacaktır. Winston, Wright ve Dudley önemli yabancılar. Ben şahsen Lang ve Blakney'in takıma seviye atlatacağını düşünmüyorum. Sağlam bir Serkan, Tutku ve Bekir onlara katkı verir. Dudley eğer Türk olursa alacakları oyuncu da önemli(Eğer alırlarsa). Yani Telekom iyi bir kadro fakat baktığımızda bu malzemeyi bir araya getirebilirler mi? Rotasyonu nasıl ayarlarlar? Bunlar soru işareti benim için. BJK üç tane iyi yabancı aldı. Ama onların da yerli rotasyonu çok zayıf. Ayrıca ellerinde geçen seneki Ergin Ataman gibi bir hoca yok. Onları ben dışta bırakıyorum. F.Ülker ise geçen senden Solomon ve Kinsey gibi iki oyuncusunu kaybetti. Solomon gibi bir lideri ve Kinsey gibi bir kople oyuncuyu kaybetmeleri kötü. Onların yerine gelen Green ve Smith'in takım arkadaşı olması ve uyumları avantaj teşkil etse de kalite olarak gerideler. Ayrıca Green'in fiziki dezavantajı normal sezonda değil fakat play-off larda belli olacatır. Yerli olarak yine adrolarını koruyorlar. Alacakları son yabancı onlar içinde önemli.
NOT: Ömer Ünver 2 numara oynamıyor.
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Bence de hoca farkı ile en büyük rakibimiz Efes olur. Efes'in son yapacağı transfer de önemli. Bunun yanında bizim oyun sistemimiz, destek, lobi, takım kimyası vb. etkenlerde bizim nerelerde olacağımızı belirler. Eğer sezonu iyi bir yerde yani ilk 3'te bitirirsek. Play-Off larda da avantaj yakalarız. Bu yüzden normal sezon başarımız play-off başarımızı da etkileyecektir...
Ama bunun yanında Telekom da bizi zorlayacaktır. Winston, Wright ve Dudley önemli yabancılar. Ben şahsen Lang ve Blakney'in takıma seviye atlatacağını düşünmüyorum. Sağlam bir Serkan, Tutku ve Bekir onlara katkı verir. Dudley eğer Türk olursa alacakları oyuncu da önemli(Eğer alırlarsa). Yani Telekom iyi bir kadro fakat baktığımızda bu malzemeyi bir araya getirebilirler mi? Rotasyonu nasıl ayarlarlar? Bunlar soru işareti benim için. BJK üç tane iyi yabancı aldı. Ama onların da yerli rotasyonu çok zayıf. Ayrıca ellerinde geçen seneki Ergin Ataman gibi bir hoca yok. Onları ben dışta bırakıyorum. F.Ülker ise geçen senden Solomon ve Kinsey gibi iki oyuncusunu kaybetti. Solomon gibi bir lideri ve Kinsey gibi bir kople oyuncuyu kaybetmeleri kötü. Onların yerine gelen Green ve Smith'in takım arkadaşı olması ve uyumları avantaj teşkil etse de kalite olarak gerideler. Ayrıca Green'in fiziki dezavantajı normal sezonda değil fakat play-off larda belli olacatır. Yerli olarak yine adrolarını koruyorlar. Alacakları son yabancı onlar içinde önemli.
NOT: Ömer Ünver 2 numara oynamıyor.
Haklısın ama düzenle diye bir yer yok onun için düzeltemiyorum malesef :(
 

Üst