Gordon...
Bak burada yazılıp çizilenleri şahsileştirme... Bana kişisel olarak saldırsan cevapsız bırakmam, bunu bil... seninle muhatap olacak filan da değilim...
Halil Üner'i Beykoz maçından sonra savunmadım... İstifa et git de demedim ama istiyorum sonrasını merak ediyorum çünkü...
Ben bu takımda iyi kötü gençliğinde oynamış ve altyapısında da iyi kötü çalışmış, kulübün de azası olan bir adamım yaşım da 37...
Tanıyan tanıyor beni, bu formda da tanırlar, basketbol camiasında da...
Dawkins...
Birincisi o an gerçekten Yücel Platin'in adı aklıma gelmedi... Ayrıca ben hiç Yücel Platin'e hakaret etmedim, şimdi tartışmanın kaynağını bilmeyenler olabilir özetleyeyim...
Yücel Platin, malum geçen sezon başında Banvit'in başına geçirildi ve daha sezon başlamadan gönderildi...
Ben kendisinin Coach'luğunu beğenmem ayrı ama, neden Banvit'in kendisini gönderdiğini gayet iyi biliyorum.
Sezon öncesinde Beşiktaş'ın o zamanki Süleyman Seba salonundaki hazırlık turnuvasında seyretmiştim.... Getirdiği yabancıları da ABD'lileri ve ozaman alınmasını istediği yugoslav diyeceğim şimdi guardı adını unuttum o da getirildi ve sonra gönderildi...
Neyse burada kalkıp da özel konuşmaları deklare edecek halim yok kendimi ispat için, o zaman bana fikrim sorulduğunda... (kimin sorduunu da deklare etmeyeyim) acilen yeni bir Coach bulun bu yabancıları hemen sallayın ve istediğini almayın yoksa küme düşersiniz demiştim... Sonra bunlardan geç de olsa sıyrıldılar ama kendilerine gelemediler... Taaa ki Tad Baldwin'i getirene dek...
Şimdi bakın bugün Beşiktaş-Mersin maçındaydım, gittim gördüm... Çoğu maça da giderim... Mersin iyi bir takım ama Coach yetersiz... Yani tabii ki çok iyi niyetli bir davranış Rebah Sıdalı'yı takınmın başında tutmak ama ollmuyor... takım yakaladık derken dağılıp yine neredeyse 20sayı geriye düşmüşler saçmalıyorlar Steve Logansahada time-outttttt diye bağırıyor hem de hücudan savunmaya dönerken bağıra bağıra dönüyor, Rebah Sıdalı dağılmış algılamıyor, logan masaya koştu neredeyse... Tabii Mersin'de Ja Ja ve Harun'un bebelerin atacağı pota diplerini nasıl kaçırdığını da kimse çözemedi, en az 7-8 basket vardı böyle...
Neyse Rebah Sıdalı da Yücel Platin'e benzer durum...
Yalnız el insaf! Yücel Platin bile iyidir filan denirse hakikaten artık! Bunu söylemiştim, tabii tartışma alevlenince ben de ipin ucunu kaçırmış olabilirim...
Arda'nın tepki gösterilir demesine katılıyorum burası Ülker Efes değil... Tepkiyi garipsemiyorum, ben de Beykoz maçındaydım ve yenilmek olacak iş değildi... Fakat oradaki örnek basit... Al Ülker takımını aynen Galatasaray yap, sanırım hepimizin rüya takımlarından biri olur... Daha doğrusu bu olanaklarla hayalini bile kuramayız ya neyse... O takım Tekel'e kaybettiğinde ne yapacaktık dedim... Ergin ataman istifa, Mirsad defol mu olacaktı?
Ayrıca Banvit'i de seyrettim bu sezon valla bugün konuştuklarım küçük dilini yutmuştu... Maçı seyretmedik yorum yapamayız ama... Kimse ihtimal vermezdi.
Tekel'in Büyük Koleje yenilmesi de öyle... Yani bu sezon entresan bir lig var ve bunu göreceksiniz herkes herkesi yeniyor.
Dawkins
Evet, geçen 2 sezonda halil üner gitse başkasını yani tabii doğru dürüst birisini bulamazdık ya da galatasaray'ın yükünü kaldıracak birisini... Bu sezon buluruz...
Yalnız şu da var geçen sezon Banvit Çetin Yılmaz'ı çok istedi ve tabii ki bizim asla vermeyeceğimiz paraları verdi ama kabul etmedi...
Riske girmedi o takımla sezon ortası olmaz dedi. onlar da Baldwin'i buldu...
Düşünsene koskoca Baldwin adam olimpiyat dördüncüsü olmuş, kariye harika bizi yenip play-outtan son maçta sıyırmasalar neredeyse kariyerine küme düştü yazdıracaktı.
Cafecrown'a gelince şimdi, bu sezon başında bir abimle birlikte yaşadığımız, daha doğrusu yapmak zorunda kaldığımız birşeyi, bir olayı burada anlatmayayım ayıp kaçar da, başka bir şey anlatayım...
Voleybolda vaktizamanında diyelim... Payidar abi sponsor buluyor. Para iyi... Diyolar ki ''Payidarcım bir girdi çıktı yapalım muhasebeye parayı aktaralım'' o dapeki diyor muhasebenin kapısında bekliyor parayı alacağız diye... Tabii para filan yok gitmiş futbola...
Dolayısıyla fazla güvenmeyin o geldiği söylenen paraya...
Bakın bunları anlatmak hoş değil ama neyse... Halil Üner'in ilk geldiği sezon Fenerbahçe'yi yenmişiz maç sonrasında koridorda turluyoruz birlikte, olay abi tebrikler filandan çıktı, kolkola (gordon'a iyi malzeme) turluyoruz, artık nostalji falan yapmaya başladık,bu arada arkamızda sürekli iki kadın var biri genç diğeri yaşlı arkamızdan ayrılmıyorlar, Halil Üner dearada onları kesiyor, biz konuşarak turluyoruz...
en sonunda abi dedim bunlar kim ya ben gitsem artık yok gidemessin atlatmaya çalışıyorum menajerle kızı dedi...
daha hazini fener coach'u benim hep sevdiğim bir insandır arada da konuşuruz... murat özgül'ün dediğiydi... o da ben de kalsın... dahil etmeyeyim olaya...
dawkins son olarak senin etik olayına cevap vereyim...
necati gülere saldırırken ben de oradaydım, az yanında... aralarında geçmişten kalma bir sorun var ve haklıydı... yani buna yorum getirmenize gerek yok...
bu ülkede herkesin herkesle ilgisi alakası var, bu kadar etik-betikkonulara girmeyelim, kimin kiminle bağlantısı var bilemezsiniz, bilemeyiz ya da bu kadar ''ince'' düşünürsen ortada ''göreve getirecek'' adam da bulamazsın belki...
biraz uzun oldu ama böyle...
bakın ben bizim futbol takımı liderken de daha ikinci haftada bu takımdan bir halt olmaz dediğimde bayağı bir tepki almıştım ama bak liderlik gitti...
Bu arada unutmuşum bir not yazayım sezon başında erman kuntere sorulduğun da ya da üstü kapalı teklif yapıldığında diyelim işim olmaz dediğini de biliyorum...