Bu Taraftar Seninle Gurur Duyuyor Halil Üner

Dünyanın her yerinde başarısız olan adamlar gider.Zamanında futbol takımının teknik drektörü Fatih Terim bile başarısız olduğu için istifa etti,ki ilk gelişinde UEFA kupasını ve Süper kupayı kazandırmıştı.Eğer Halil Üner de biraz gurur varsa istifa eder.
 
Sevgili Cem arkadaşım...

İnan insanlar o kadar gerginki...Ben 1 saat önce Ankaradan geldim...E.Gürsoy'la taraftarlar neredeyse kavga edecekti,polisler müdahele etti..Camia barut fıçısı gibi...Bu ortamda biraz olsun bazı şeylere sevinmek istiyor..Basket takımı bu sene belkide bu camiayı biraz güldürebilir,ama bu Halil Üner'le olacağına kimse inanmıyor...Bir adam düşün ki takımı bir önceki sene küme düşürüyor ve yine görevinin başında kalıyor...Hadi bu sezona giriyoruz,bütün yabancı haklarını kısa oyuncudan yana kullanıyor...Garnett diye bir balta geliyor,neymiş yol yorgunu düzelir diye haftalarca bekleniyor sonra yollanıyor...Böyle bir iş olmaz....Biraz bu işi bilenler yapsın...Yalçın Granit abimiz Mersin maçında dedi ki,bu takıma oyuncu deiğil koch lazım diye...Ben artık birşey demiyorum...Ama diyeceksin ki böyle yönetime böyle hoca yakışır,sabredelim geçen sene yapamadığını yapsın bu sene düşürsün tamam....Bu sene Play out'ta yok...Acısız olur....Bayan takımından sonra erkeklerde 2.ligde olsun...Büyük Başkan!!!!!!!!!!!!! 10 yıl daha bu klübü yönetsin.......
 
Yalçın Granit abimiz Mersin maçında dedi ki,bu takıma oyuncu deiğil koch lazım diye...Ben artık birşey demiyorum...

Granit abi konuşmasın boş boş. Bu adamı başımıza musallat eden kendisidir. H.Üner iddiaları ayyuka çıktığında "Üner gündemde yok" deyip 1 hafta sonra Üner ile imzalamıştık. 1 haftada ne oldu da Granit abi fikir değiştirdi hala bilmiyorum içyüzünü. Belki onu da aşan durumlar vardı bilemiyorum.
 
Ben de aynı fikirdeyim, bugün msn'de X ile konuştuk aynı şeyleri. mrsa'nın yazısında kendimi gördüm, artık büyüdüm ağalmıyorum diyordu. Beni anlatmış, Tromso'dan sonra ağlamayınca büyüüdm sandım ama sabah 5te uyanıverdim çünkü aynı rüyayı görüyordum. Necati vuruyor direkten dönüyor ve kendime uyuma Galatasaray için bişi yapmalısın diyordum. 05-07 arası uyumadım ve benimle beraber Önder abi de ayaktaydı o ara.

Demek istediğim aslında bizler dışardan bakınca "yönetimin sallamadığı bir şubeyi sallayan, bir sevda uğruna zaman harcayan, sağlık kayebeden" insanlarız. Hepimizin ortak amacı aynı, Galatasaray'ı layık olduğu yerlerde görmek. Bence de Halil hoca koç olarak kalmamalı, bu klupte başarı ödüllendirilmeli, başarısızlık değil o yüzden Müge Hoca da menajer olmamalı. Ama dedim ya bir grup insan bazı şeyleri tartışıyoruz, farklı fikirler olabilir, sadece belki 100. kere de olsa derin bir nefes alıp, nabzı 100den 95'e indirdikten sonra yazalım ki şu mübarek gecede birbirmizi kırmayalım.
 
bakınız başka bir şey daha yazayım bir anı daha...
kızların küme düştüğü fener maçı...
maçı kaybetmişiz burhaniye maçının sonucu önemli...
birisi dedi ki burhaniye mağlup kızlar soyunma odasına sevinerek gitti, yüzümüz gülüyor...
yanımda ışık eyigüngör ile nedim karakaş var... yani fenerli idareci ve yönetici... ikisinin de yüzü gergin... hemen ötelerinde turgay kıran...
karakaş ile eyigüngür'ün ellerinde telefon...
burhaniye maçının sonucunu öğrenmek için aradılar çünkü o arada maç bitmemiş devam ediyor kafa kafaya diye haber geldi...
suratları cidden gergin nedim abi bana işaret etti burhaniye önde diye... maçın son 2-3 dakikasını telefondan dinlediler ve burhaniye kazanınca üzüldüler resmen, ister inanın ister inanmayın...
tekrar ediyorum adamlar fenerbahçe idarecisi ve onlar orayı arayıp maçı canlı canlı ve gerginlikle dinliyorlar... burhaniye kazanınca da maalesef kazandılar, küme düştünüz diyorlar...
tekrarlayayım kıran da yanda oturuyor...

yani benim için halil istifa o kadar sonraki olay ki...

şimdi yalçın abi'yi ben de severim ama bir de erman kunter'e sorun neler yaşamış yalçın abisi ile...
 
itslikethat;
Yasananlari az cok bilen biri olarak, o donemde Yalcin abinin subenin basinda olmasi dogruydu.Halil Unerin ise ilk senesi dogruydu.Ama sonrasi tamamen yanlis gidiyor.
Yalcin abinin yapmaya calistigi ama basaramadigi isler gerceklesseydi sanirim farkli yerlerde olurduk.Ozerklik adiyla baslayan surecte iyice sahipsiz kaldi sube.
Bu donemde Halil Unerin gercekten emekleri olmustur.Sadece erkek takiminada degil.Bunu zaten kabul ettigim icin emekleriniz icin tesekkurler diyebiliyorum.
Fakat dedigim gibi gecen sene play-out sonrasi tesekkur etmeliydi, bizde ona.Ama kimsenin umrunda olmadigi icin bu sube yine Galatasaray dergisinde bomba aciklamalarla sezona baslandi.Yaninada Muge hocayi menejer olarak alarak.
Acikcasi ben bunu kabul edemiyorum.Evet haklisin balik bastan kokmus durumda fakat su an icin yuzgecler de calismiyor.Ve hayatta kalmak icin acil tedbir gerekiyor.Bastan asagi degismesi gereken isler icin Marti bekliyorum acikcasi.Gecen secimde yapilan vaadlerin tutulmasi yeterliydi aslinda.2 adayinda basketbolu zirveye cikaricaz tutumlari sevindirmisti bizleri.Ama kimin umrundaki basketbol.Dikkat cekmemiz gereken konularin basinda aslinda bu geliyor.Bir nevi kulis faaliyetleri.
Ama ilk once insanlarin birseyler cabalamasi icin yeni bir sinerji gerekiyor.Halil Unerin istedigi sinerjinin de yaratilmasi su an istifasina baglidir.
 
cemcemgs çok güzel özetlemiş "yönetimin sallamadığı bir şubeyi sallayan, bir sevda uğruna zaman harcayan, sağlık kayebeden" insanlarız.

Bir şeyi atlamamamız gerekiyor. bu topic Beykoz maçı sonrası yazılomış olmakla tepki sadece beykoza yenilmekten kaynaklanmıyor. Dolayısıyla bu seneki ligin ne kadar sürprizlere açık olması o takımın şu takıma yenilmesi falan önemli degil. bu topic, tekrar ediyorum 3 senelik halil idaresine yoneliktir. Halil beye GS'a hizmet için son bir şans veriyoruz: ve İSTİFADA BİR HİZMETTİR diyoruz.

bir arkadaşımız gelen oyuncu giden oyuncu galibiyet ve mağlubiyet istatistiklerini vermiş. zaten o sayılar bize Halil idaresindeki GS'ın başarısızlığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Para yok vs.. hiçbir zaman bahane olamaz. Sorun tabi ki sadece Halil Bey'in gitmesi ile çözülmez. GS'ın maddi sıkıntıları aşılmadıkça karın ağrıları çekmeye devam edeceğiz ancak kısa vadede daha iyi bir koçla biz bu ligde bu kadroyla iş yaparız. Uzun vadede yapılması gereken çok iş var. 10 yıldır gözbebekleri olan futbol sahasını yepamayanlardan basketbol sahası yapmalarını beklemek hayal olsa gerek...

Ancak görünen bir şey var. Halil Bey istidfa etmez. Zaten yönetim onu göndermez. bu iş böyle devam edecek. Biz burada kızacağız, bağıracağız ama nafile. İstanbul'daki sevgileri arkadaşlarımdan ricam; taraftar olarak hep destek, tam destek. başka çaremiz yok. belki Halil'e rağmen bizlerin desteğiyle takım birşeyler yapar. Umut fakirin ekmeğidir. inanabileceğim başka hiçbir şey kalmadı...
 
Bu konun bu kadar tartışılması bile bizim ne durumda olduğumuzu gösterir..Bir hoca düşünün ki bu kadar başarısızlığa rağmen halen kendine destekçi bulabiliyorsa bu camianın 3 yılda nerelere geldiğini gösterir...Böyle başkana,böyle taraftara Halil az bile...Devam et büyük hoca....
 
2.5 sene boyunca hiç bir derbi kazanamamış..toplam 10 yada 15 mac kazanmış..
bu senede allahın ezık takımı gelen gecenın 25-30 sayı farkla yendıgı beykoza yenıl..
gecen sene fatıh solak yoktu o yuzden planlarımız tutmadı play out oynadık..
ama bu sene mazeret we halıl hocanın coktan gıtme zamanı geldı..
eger halıl hocada bıraz gurur warsa İSTİFA ETMELİ...
:claps
 
yenilmezArmada' Alıntı:
konusmasını kaydedebıldiğim kısmıyla sızlere aktarıcam. şimdiden soylim değişen bir şey yok. yine bekleyin diyor bu takımı.


haha aralıkta patlıycaz gene
olmadı nisana doğru patlarız
en olmadı mayısta play out maçlarında patlarız 3 te 3 yaparıs orda gene

adamı kimse istemiyor kimse maçlara onun yüzünden gelmiyor
ama o ısrarla istifa etmiyor pes ya pes
 
adam yolunu bulmus arkadasım istifa edermi hic
saka bi yana halil hoca nın gidecdegi filan yok
biz bu senyi bole gecirecez tek sasn sımız halil hocaya vahiy inmesi ve takımı duzeltmesi
 
haftaya ulker macınada kaybetmek icin cıkar bu takım ozamanda moral bozuklugu filan der yazık yani bukadar para harcandı ama hepsi yalan oldu
 
bu akşam trt 3 de avni kupelinin sunduğu pota programına kardeşi Behçet Ünerin de konuk oldugu programda halil ünerin yapmıış oldugu konusmayı seyrebildiğim ve konusmanın belli ve buyuk kısmını kaydetip yazıya dokulmus halini aktarmaya calısıcam.bazı bolumler azılıge uğradı. kusura bakmayın.

zapplağım anda 1905 derneğinin yardımlarından filan basediyordu.
Sezon başına geçen sezon takımlarında oyunda uzun süreli kalan oyuncular yerine daha kısa süreli oynayan oyuncularalarak bir takım oluşturduklarını soyluyordu.

konusması devamı soyle:

Geçen sezondan Burak ve gokhan'ın dışında genç ismet vardı. yeni bir kadro kurduk. bu oyuncular fatih,hüseyin,valentin,serhat,Umut yenice,şemsettin gibi türk basketbolunda bir kısmı geçmişte çok iyi bir isim sağlamış bir kısmı da ileriye dönük çok ünlü bir oyuncu olacak ve Türk basketboluna ismini koyacak kişiler diye nitelendirip bunları aldık.

Eeee tabiki iniş çıkışlar oluyor.....Mesela Fatih Solak Türkiye'nin basketbolunda en önemli uzunlarından bir tanesi bence. En önemli uzunlarından birisi olacak diyelim.Türkiye kupasın ve üniversite maçında müthiş bir performans gösterdi. ondan sonra bir düşüş yaşadı. tabiki bunun sebebi gayet normal. Bir önceki sene çok değişik bir rol almış benchte oturmuş 2-3dakka gelip misafir olup tekrar çıkmış. burda takımın sorumluluğunu yüklediğimiz zaman daha değişik bir role soyunuyor. bun aalışması biraz zaman alacak.aynı şekilde hüseyinde az dakka almış umutta az dakka almış, valentinde keza öyle hiç dakka almamış serhat az dakka almış biz bunları aldıkları dakkaları değil. bizde alacakları dakkalardan sonra edeceği değerleri düşünüyoruz. senenin orrtasından sonra ligde ağırlıklıklarını koyacaka türk oyunculara sahibiz diye düşünüyoruz.

sonrada yabancı oyuncu seçiminde de Malik Dixona çok iyi bir seçim olarak değerlendiriyorum ben. zaten oynadığı oyunla kendisini ispat etti. Desan Headley de aynı şekilde iyi bir seçim fakat bir hastalığı bir rahatsızlığı var onun için son Türkiye kupasından sonra bir düşüşte ama toparlayacak kendisini. diğer yabancımız Randy Livingston sa nba de kariyerli bir oyuncu ama Avrupa basketboluna daha uyum sağlayamadı iki maç oldu geleli O da sağlar diye umut ediyoruz ve denemeye devam ediyoruz. bu arada bir uzun oyuncu eksiğimiz var. bu uzun oyuncu eksiğimizi tamamladığımız anda ......... sportif anlamdaki başarısını takıma getirecek başarıısna sahibiz diye düşünüyoruz.

bu arada seyircimizden bize destek olup, sabırlı olup, bu takımın arkasında durmasını burdan söylüyorum. iki senedir bize en zor gunumuzde destek oldular. az sayıda geldiler ama manisaya da geldiler ve iki sene galatasaray basketbol takımını ayakta tuttular.

bu sene yönetimimiz,biz ve sponsorumuz daha başarılı bir takım olusturmaya uğraşıyoruz. onlarında desteğine ihtiyacımız var. bu arada sunu da soylemeden gecemiyeceğim burda çok bunları da soylemek lazım...

konusmanın devamı yardımlarından dolayı efes' e, ulkere ozellıkle ulker başkanı Ali doğana tesekkur etti. bızden de sinan kalpakçıoğlu ve tuğrul demire tesekkur etti.
 
Şimdi ben merak ediyorum: Hafta sonu çıkıp velinimetimiz Ülker'i yenersek -ki Ülker de çok kötü bir takım, olabilir yani- bu tepkiler böyle hep birlikte devam edecek mi? Ben devam edeceğine çok inanamıyorum doğrusu. İki senedir böyle yoğun bir tepki yokken birden herkesin patlamasının Halil Üner'in elini güçlendireceğini, yeni takım filan gibi bahanelerle belki de epey bir süre daha pek güzel sıyrılabileceğini düşünüyorum. Hoş, bana öyle geliyor k, tepki ne olursa olsun bu Halil Üner başımızdan gitmez. Son Erman Kunter haberine "kulüpten yapılan" açıklamadan sonra iplerin kimin elinde olduğu bence açık.

Yalçın Granit'ten alıntı yapılmış. Yalçın Granit Galatasaray'da başarılı olamamıştır arkadaşlar. Hem de hiç olamamıştır. Erman Kunter döneminde TRT'den aslan payı alarak diğer kulüplerin hakkı yenmiş, sonraki sezon da TRT'nin "üç büyüklerin" yükünü çekmesi dışında bir gelir çözümü düşünülememiştir. Anlaşamıyor diye Erman Kunter'in kalmasına da uğraşmamaıştır kendisi. Halil Üner de başımıza kendisinin inisiyatifiyle getirilmemiş midir? Ben artık Yalçın Granit A dese B derim.

Bizim takımla ilgili bir mesele de Dixon. Son maçta yine her şeyi o yapmış. Bundan başka türlü oynayamıyor mu, yoksa oynatılamıyor mu, anlamadım; fakat bu şekilde oynamasının faydası çok tartışılır hale gelmeye başladı. Ben oyuncu olsam sahada böyle bir adama endeksli düzende oyundan soğurum açıkçası. Hafiften bir Petar Pilsen durumları yani. Bir Beşiktaş'ın yıldızı Ellis'e bakın, bir de Dixon'a. Farkı görmek çok zor değil bence.
 
Büyük hoca Halil devam et..10 yıl daha çalıştır takımı...Büyük başkan Canaydın sende devam et...Bu Taraftar arkanda.....Geçen sene Play Out'ta 3-3 yapmadık mı...Nankörlük etmeyin...Başkan bir Tv programında Efes'i yenen takımı yendik dedi (Kolej'i kastederek)...Bravo Büyük Başkan!!!!!!!!!!!!!....Bu senede Efes'i yenen Banvit'i yeneriz tamamdır...Daha ne istiyorsunuz.....Gözünüz doysun....
 

Üst