Transfer için adı geçtiğinde, hem Beşiktaş'tan gelen oyuncu fazlalığı sebebiyle, hem de Arroyo genel bireysel oyun anlayışı sebebiyle pek sıcak değildim. Takım olmamız yönünde bir engel teşkil edebieleceğini düşünüyordum.
Bugün ise bunları düşündüğüm için kendimden utanıyorum, böyle büyük bir adama sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ben takım olmamızın önünde engel olur diye düşünürken, takım olmamızın baş mimarı oldu. Çok ayrı bir oyuncu, çok değerli bir oyuncu.
Eğer kariyer planlamasını yaparken NBA değil de Avrupa yolunu seçseydi, bugün muhtemelen Avrupa basketbolu efsaneleri arasında yerini alırdı. Avrupa'da geçirdiği 3 sene var; Maccabi'de çok iyi istatistikler yakaladı, son iki senede ise BBL'nin şampiyonluğunu belirleyen baş aktörlerden biri oldu. Şunu kendi adıma açık ve net söyeleyebilirim; eğer Spanoulis ile aynı yaşta olsaydılar, tercihim Arroyo olurdu. Şimdi de Arroyo kendi gitmek istemiyorsa kalsın, ama yaşı itibariyle zorlu Euroleague temposu ve BBL derken, biraz fazla yıpranabilir. Yoksa Arroyo, büyük oyuncudur ve Euroleague'i de sallar.