CL 2.hafta | Galatasaray 0 Braga 2

Taraftar da tiyatro moduna geçti resmen golden sonra, kimsenin sesi çıkmadı. Arada hekeme oyunun oynandığı salonda gürültü çıkarıp rahatsız eden kişiymişcesine bir uhultu oldu o kadar.

Eee 6 sene olmuş kolay değil bu rüyaya alışmak ama böyle uykuluda olmamalıydı bence.

Amrabat bu haliyle iş yapmayacakmış gibi gözüküyor düşünsenize takım 1-0 mağlup kanatlardan gelip karıştıracak birileri gerekli ama Amrabat bu oyun için düşünülmüyor ya da düşünüleni veremiyor ben ilk aldığımızda da söyledim o kadar para etmez idi oynadığı oyunda daha doğrusu oynayamadığı oyunda ortada.

Şimdi haftaya biz Cluj'u M.United da Bragayı yenerse 9 - 3 -3 -3 şeklinde tablo oluşacak.

Cluj maçlarından 4 veya 6 puan çıkarabilirsek ve de Braga'da M.United maçlarından 0 veya 1 puan çıkarırsa son maç final olabilir. O zamanda 90+ yediğimiz gole çok yanmayız umarım...
 
Futbolda hücumu ben de çok seviyorum. Sonuçta göze hoş gelen bir oyun oynanmış oluyor lakin bu maç için sanki biraz fazla oldu.

Muslera - Kale
Eboue - Yarı defans yarı ofans
Semih - Defans
Danny - Defans
Riera - Ofans
Amrabat - Ofans
Emre - Ofans
Selçuk - Ofans
Melo - Yarı defans yarı ofans
Burak - Forvet
Umut - Forvet

Çok iyi kapanan, ileride hızlı birçok adama sahip bir takıma karşı böyle bir kadro ile çıktık. Ben beklerdim ki biraz daha tartarak, karşılayarak oynayalım. Sonuçta yenemiyorsan yenilmemeyi bileceksin. Rakibine 2 puan daha fazladan vermeden 1 puanı kazanacakdın. Burası lig gibi değil, her oynadığın takım net olarak rakibin.

En son böyle bir hatayı Süper Final'de evimizde F.Bahçe'ye kaybettiğimiz maçta yapmıştık. 5 puan önünde olduğumuz rakibe karşı 1-1 yakalamışken anlamsızca saldırıp mağlup olmuştuk.

Şampiyonlar Ligi bambaşka bir sahne. Daha ölçülü oynamalıyız. Kendi ligimizde telafisi çok var ama burada zor günler bizleri bekliyor..

İşin vahim durumu paldır küldür hücum yapıyoruz ama oynadığımız son 3 maçta (akhisar maçını saymıyorum) golümüz yok.
 
Gerçekçi olmak lazım Ş.liginde gruptan çıkma şansımız artık düşük...Bu takımda ilk11 e bakınca zaten ş.ligi tecrubesi olan oyuncu sayımız sadece Eboue-Riera Herkesin kolay gördüğü sıradaki rakibimiz Cluj bile son yıllarda bizden çok çok daha fazla ş.ligi maçı oynadı...hiç kolay olmaz romanya deplasmanı ki bizim gibi dikine gidemeyen rakip ceza sahasında çoğalamayan-zor pozisyona giren bir takım için
 
Düşünmeyen insanları kafaya takmıyorum da,önümüzdeki yaz boyu Braga maçından kareleri kafasında çevirecek olup da 1-0'dan sonra sıklıkla homurdanan insanları anlayamıyorum.Arena tonlarca güzel insanı Galatasaray'la kucaklaştırdığı gibi oyun sistemimizin ve homurdanmaya hazır kitlenin etkisiyle ''ne yapsa olmayan'' bir takım yaratabiliyor büyük maçlarda.
İşi ''Galatasaray 35 yıldır ŞL'ye katılamıyor'' noktasına getirenlere sövüp sayıyordum ama pas geçtiğimiz 6 yılın bedeli ağır oluyor.Lig-Avrupa arasındaki makas korkunç ve ''ligde bu kadar ağır basarken Avrupa'da kendimizden taviz vermeyiz'' deme lüksümüz yok maalesef.ŞL için pas tempomuz kağnı düzeyinde,koordinasyonumuz iç güveysinden hallice.
ŞL'nin gazı,havası,tadı kaçsa da canları sağolsun.Bir ara hocamın 2. gelişi gözümün önüne geldi ama yok,bu sefer masada emek ve güven var.İş oralara varmaz,düşünmek dahi saçmalık.
 
Es geçmek olmaz;kadro anonsuyla,ŞL müziğinin çaldığı sırada stad genelinde kayışın kopmasıyla,heyecanlı üçlüsüyle ilk 20-25 dakika özeldi,güzeldi.
 
Hamit gibi kaliteli ayaklara ihtiyacımız olduğu bu maçtada görüldü..En kötü Hamit bu takımda oynar,oynamalı Eboue ile birlikte..Sol kanat için ise Amrabat veya Emre Çolaktan formda olanı başlamalı ilk 11'de.. Aslına bakacak olursak futbolda başarı genç ve yıldız oyuncuların harmanlanmasından ortaya çıkan bir sonuçtur.Bizde her şey mevcut ama Kaka,Alex,Hagi,Ronaldinho tarzı yıldız oyuncu eksikliği var. Her takımda mutlaka 1-2 bu tarz oyuncu olmalı..
 
daha maçın başında 8 kişiyle hücum yaparsan maçı kendin kitlersin heleki kontra futbolu iyi oynayan bi takıma karşı bunu yaparsan golüde yersin sonrada işler arap saçına döner tecrübeyle sabitlendi
hücumu kör savaşcı gibi değilde daha mantıklıca yapmak gerek hücum oyuncularının sevdiği boş alanları, kanat oyuncularının sevdiği birebirleri yakalaman için birazda rakibin top çevirmesi gerekir
sahadaki 22 futbolcunun 20sini rakip ceza alanı çevresine yığarsan bırak topu iğne atsan yere düşmez
 
daha maçın başında 8 kişiyle hücum yaparsan maçı kendin kitlersin heleki kontra futbolu iyi oynayan bi takıma karşı bunu yaparsan golüde yersin sonrada işler arap saçına döner tecrübeyle sabitlendi
hücumu kör savaşcı gibi değilde daha mantıklıca yapmak gerek hücum oyuncularının sevdiği boş alanları, kanat oyuncularının sevdiği birebirleri yakalaman için birazda rakibin top çevirmesi gerekir
sahadaki 22 futbolcunun 20sini rakip ceza alanı çevresine yığarsan bırak topu iğne atsan yere düşmez

Rakibe gore strateji belirlemek ve ona gore kadro cikarmak.. Bu isi Avrupa degil dunya uzerinde en iyi yapan hoca Mircea Lucescudur.
 
Eboue uzun taç atışlarından vazgeçmeli. Her atış sonrası kontratak oldu.
Ön direğe korneri karşıladılar ve topun düştüğü yerde bizden kimse olmuyordu, acayip bir dağılımımız oluyor duran toplarda.
Bu takımda Engin olmalı. Engin Baytar bazen saçmalasa da bize lazım.
 
Stada gelen ve kendini güya Galatasaraylı sanan şerefsizler çok olmaya başladı. Oyuncusuna, hocasına küfür edip en iyi bilen tipler bunlar. İki dakika takımı desteklemezler ama en ufak yanlış bir harekette küfür hakaret ağızlarına geleni sayarlar. Dünyanın en iyi hocası ve futbolcusudur bu tipler, her şeyi en iyi bilirler. Çok türedi bu iyi gün taraftarlarından, işimiz zor..
 
Taraftar boyutunda sorun şu bence: "o kadar para verdim bu bilete/kombineye, oynayın!" zihniyetinin fazlalaşması... Bu tip kişiler ASY Arena ile başlamadı. Çok net hatırlarsınız ki, Ali Sami Yen'de Özhan Canaydın'ı andığımız günkü Fener maçında da yine aynı tip bir tribün vardı. Bizim sıkıntımız endüstriyel futbolla alakalı. Her konuda geri kalmadığımız gibi bunda da çok maharetmiş gibi endüstriyel futbolun tüm gereksiz reaksiyonlarını almış durumdalar...

Ayrıca; hayatında geldiği maçlar sadece önemli bir kaç maç olan, geri kalan maçları yarım yamalak belki de hiç TV'de izlemeyen insanların bu homurdanmalarını garipsemiyorum artık. Çünkü adama koyan bi' şey yok. Onun için maç sonu hocayı yollamak, futbolcusuna sövmek çok daha önemli durumda. Acıyı hissetmediği için gereksiz düşünceleri beyninden ağzına geliyor. Ceremesini de biz metroda/metrobüste çekiyoruz.

Sadece 2 sene önce nelerle uğraştığımızı, şimdi ise ne konumda olduğumuzu düşünsek bile ne denli yol katettiğimizi görürüz ki İmparator'un dediği gibi daha yolun çok başındayız.

Dipnot: Grubumuza düşse "içerde dışarda yeneriz bunları" diyeceğimiz BATE, 2'de 2 yaptı gruplarında. Biri de Bayern Münih galibiyeti. Ama adamlar 5 senedir aralıksız Avrupa Kupaları'nda gruplarda maç yapıyorlar. Yani Avrupa'da tecrübeliler, peki ya biz? Onun için bir maçla takımı asmaya, hele hele Şampiyonlar Ligi maçıyla asmak fazlasıyla gereksiz bir davranış olur. Normal zamanda zaten Terim, bu takımı taraftara astıracak durumda bırakmaz.
 
Amrabat o paraların adamı olmadığını her maç kanıtlamaya devam ediyor. Umarım Fatih Hoca 8M euro verdim 11'de oynatmam lazım mantığından bir an önce kurtulur.
Aydın bile şu haliyle daha iyi katkı veriyor.
 
Arkadaşlar şu Amrabat'a bu kadar yüklenmeyin. Tamam ben de sizin gibi ''her maç 1 gol 1 asist yapsın gol krallıgına oynasın'' düşüncesindeyim ama adam alışıyor. Geçen sene ki hâlimizi hatırlayın, ilk 5 maç ''yine ilk 5 e oynarız'' düşüncesindeydik ama takım ısınınca rekorları kırdı artarda. Biraz daha sabredelim ;)
 

Üst