Cumartesi GALATASARAY - Tuborg 17.00 (Abdi Ipekçi)

200 kişi olsak güzel olur..bu maç çok onemli fener ve efes maçı oncesi morel olur inşallah takımız taraftarlarıyla birlikte Galibiyete ulasır...
 
uçmak kuşlara mahsus
uçmayın 2..

(bu yaptığım sanata türk edebiyatında ne deniyodu hani kanarya ve kartala taş atıp hem gerçek olup ama gerçek anlamı dışında kullanma sanatı) :)
öss ciler hadii
 
Kinaye: Bir sözün aynı anda hem gerçek hem de mecazi manada kullanılması sanatıdır.

Örn:
Şu karşıma göğüs geren
Taş bağırlı dağlar mısın


beytindeki taş bağırlı deyimi ile hem dağların taş ve topraktan meydana gelmiş olması; hem de merhametsiz, yüreksiz olmak anlamı kastedilir. Buradaki merhametsiz mecazi anlamdır.

Hüsn-i Ta'lil: Sebebi bilinen bir olayı, bir durumu, gerçek sebebi dışında daha güzel bir sebebe bağlama sanatıdır.

Örn:
Gül-i ruhsarına karşu gözümden kanlı akar su
Habibim fasl-ı güldür bu akar sular bulanmaz mı


beytinde şair çok ağladığı için gözyaşları bulanık yani kanlı akmaktadır. Oysa şair bunu ilkbaharda sular bulanık akar benim de gözyaşlarım senin yanağının gülüne karşı bulanık akmakta diye söyleyerek güzel bir sebebe bağlıyor.

Karar değerli jüri üyelerinindir. :D
 
bu konuda nerden çıktı...her neyse maça ilgi...tuborg maçı diye es geçmeyelim...ondan sonraki hafta fb ile oynayacağız...bu maçı alırsak moral düzelir...
 
Ben geliyorum ama ilk periyotu büyük ihtimalle kaçıracağım.Maç başlayınca kapıları kapatıyorlarmış nedeni ise güvenlikmiş gibi bir şey duydum.Bu doğru mu?
 
ya nereye kapğatıyoarr.. sezon başında bizim maçtada kapanmıştı gerçi ama zzaten salon dolmuyoor sadece dıaşrı çıklımasına izin verilmez...
 
tubrg-fb maçınız izledim walla şunu sölim zor bir maç sizin açınzıdan admalr.. baya zorlu..
 
arkadaşlar herhalde yine kimse gelmicek..bejeke maçı hariç bagıran 20 kişi geliyor maça hep aynı simalar..Bare bu maça gelin bizim için çok önemli febe maçı öncesi..
 

Üst