Cumhurbaşkanlığı Kupası | Fenerbahçe: 63 - Galatasaray Odeabank: 53

Tblden kıta dışı hakkını dolduran bir takım ve taraftarı buna sevindirecek noktaya getirebilmiş bir yönetim varken fener bizi her sene ezer geçer. Turgay istifa bu hakemlerle şampiyonluk hayal deriz bizde . Adet yerini bulsun Turgay İSTİFA !

Hep yazdım TOPU BU TAKIMDA KİM SÜRECEK... Birde artık bir avuç taraftar olarak izliyoruz maçları zaten kafam çok rahat Vallahi hiç bir saçma eleştiriyi şube kapansın laflarını takmıyorum artık OHHH MİİSSS :D Canları sağ olsun

Ben karamsar değilim. Bizim takım hazır değil henüz. Kelsey bile 2 haftadır bizimle çalışıyor. Sancho gibi bir oyuncumuz yok. Zellous daha 1 hafta olmuş geleli. Daha çok süre lazım takıma. Bu takım inşallah 3-4 ay sonra çok daha iyi bir takım olacaktır sabredelim lütfen.
Ancak şöyle bir durum var biz Nevriye'yi alınca rakip takımdan hazır oynayacak bir yerliyi eksiltmiştik. Ancak Quanitra hamlesi ile onlar bunu tekrar dengelediler. Bunu da unutmamak lazım. ( Ceyhun Yıldızoğlu sağ olsun. FB liler dua ediyordur ona )

Tek tek oyunculara bakarsak ;

Nevriye'den başlamak istiyorum gerçekten çok büyük isim yaşına bel sorunlarına rağmen her topa elini soktu , takımı yönlendirdi sezon ortasında Sanchoda gelince daha da dinlenecektir .

Esra Şencebe; bugün şutları girmese de savunmadaki gayretiyle takdiri çoktan haketti .

Işıl ikili oyunlarda güzel sayılar bulsak bile artık şutları sokması lazım boş olarak şut kaçırılır ama bu kadar girmeyecek şut atılmaz top içerden döner filan ama bu farklı ..

Bone çok heyecanlıydı çok iyi mücadele etti dış şutları çok denememesini tavsiye ederim Nevriye'ye alıştıkça ve Işıl ile çok ikili hücum organizasyonları izleyebileceğiz

Alba; bir türlü oyuna giremedi çok şut denedi bazen pas atması gerekeceği yerlerde bile şut denedi maçı tek başına almak istedi ama olmadı ..

Zellous ilk maçına göre iyiydi çabaladı şut olarak yüzdeli atamasa da takımda sırıtmadı ..

Bahar malesef tek olumlu bir şey bulamıyorum bomboş şutları bomboş turnikeleri kaçırdı maça giremedi kaçırdıkça moral olarak daha da düştü ..

Şebnem hiç potaya bakmadı savunmada iyiydi ama sayı atmadıkça olmuyor malesef

Sonuç olarak iyi savaştık maçın başında verdiğimiz 14-0lık seriyi çeviremedik , canları sağ olsun rakip geniş rotasyonunu çok iyi kullandı yine de bu takımdan çok umutluyum umarım hakettiği değer gösterilir Sancho'da döndükten sonra başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdiğimiz FB yi yenebileceğimizi düşünüyorum ama takım olarak Şaziyeyi çok aradık buradan bir de selam gönderelim sayın Özyere !

Yenileceksek Yasemen ile , Esra ile yenilmek isterdim. Hocanın surat ifadesini de değiştirmesi lazım bence maçta. Hocanın suratını ne zaman gösterse hep ''biz bu maçı kazanamayız'' diye düşündüm.
He ayrıca biz nasıl küçüldük anlamadım. Sevsem bile içi geçmiş Nevriye , Şebnem ve Esra ile mi küçülmüş olduk. Arkadaş madem paran yok o zaman gençleri oynat ve bu seneyi değişim senesi olarak geçirelim. Ama sen hem 30luk üç tane oyuncuyla çıkıyorsun hem de küçülmek diyorsun.
Takımın eksiklerine gelirsek ;
- Yazmaya yemin ederim utanıyorum(!) ama artık lütfen oyun kurarken Işıl'a yardımcı olacak birini bulun. Elinde 3 genç oyun kurucun var. Yasemen , Ayşe , Gizem. Ya oynatın ya gönderin. Bu 3 kişi ; Işıl sahada geberirse mi oynayacak ? Bunu düşünecek kimse yok mu ? Yahu başka bir takımda hiç 35 dakika oynayan bir oyuncunun 3 tane yedeği olduğunu gördünüz mü ? Ya da Catchings'in olduğu sene , hatta Whalen'lı geçen senede Işıl'ın yüksek performansını şubede kimse mi görmedi ?
- Işıl'ın bileği gayet düzgün. Oturun ısınmada izleyin , hazırlık maçında izleyin ; çatır çatır atıyor . Ama pas döngüsü , ribaund katkısı , savunmayı başlatma , pas araları Işıl'dayken o bacaklar nasıl kalkar şut atarken ? Bunu şubede yıllardır yine kimse farkında değil mi ?
- Yasemen madem oynamayacak ; öyleyse neden yine tuttunuz ? Yok madem tuttunuz ; öyleyse niye oynamıyor . Bu iş Genç Semih masalına dönmedi mi ? BU kız daha ne kadar çürütülecek ? Daha önce Bahar'da yapılan hatadan şube hiç bir ders çıkarmadı mı ?
- Şebnem ile Esra ile Fener'i yenebileceğine inanan var mı ? Çatır çatır top oynadı bugün onlar. Biz onları yenmek için en az onlar kadar oynamalıyız zaten. Çünkü kalite olarak üstünler işte bunu görmek için kör olmamak kafi. Fakat ben Esra ve Şebnem oyundayken gram heyecan duymuyorum .
- Bahar'a yıllardır olduğu gibi yine bir tane set yok. Heralde bayan basketbolunda solak olup da şutu olan yüzlerce oyuncu var ki ; set hazırlama gereği duymuyoruz kendisine.
- Alba'yı hala nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz. Amerikalı skorer muamelesi yapıyoruz. Ben bile sıkıntıdan İspnayamaçlarını izledim ama şubenin keyfi yerinde ki izlememişler sanırım maçları. Sonra Alba şöyle Alba bencil bla bla bla . Alba'yı bilmesem inanacağım bencil olduğuna.
- Nevriye iyi filan denmiş ama iyi filan değil arkadaş. Kol gibi kontratı alıyorsa , o kontratın hakkını vermeli. Yok vücut buna müsaade etmiyor artık deniyorsa da ; o kol kontratın sorumlularına gereken yapılmalı.
- Bu takımdaki bayan idareciler ne iş yaparlar ? Cidden bilmediğimden soruyorum . 6. sınıfa giden bir kız kardeşim var. Ufaktan gelecek planları yapıyoruz . Eğer kafama yatarsa bu iş için uğraşmasını söyleyeceğim büyüyünce. Koca bulmaktan bile daha kolay bence bu şubeye girip birşey yapmamak. Memurları bile hata yaptıklarında sürüyorlar ama bu şubede öyle bir şey yok. Makara değil meraktan soruyorum ne yapar bu takım elbiseli bayanlar ?
- Bu sene hakem edebiyatını kabul etmiyorum. Mini WNBA takımını kurduğumuz sene bile hakem dendi .(doğru yanlış mevzusunda değilim.) Adama derler ; sen Wnba kuracak paraya sahip olup da hakkını koruyamayacak kadar nasıl acizsin diye. Taraftara ince mesajlarla dert yanmak çözüm değil. Napalım sahaya inip Engin Kenerman'ı mı dövelim ?
- Hocaya oyun içi haricinde kızmıyorum. Muhtemelen kafasında basketbol harici herşey vardır. Ben olsam istifa etmiştim . Ama saha içinde maçı fazla yaşıyor. Kendini dışarıda tutamıyor bazen. 3. çeyreğin sonunda hocanın suratına dikkat eden oldu mu ? Resmen umutsuzluk akıyordu surattan. O oyuncuları o umutsuz suratla nasıl motive eder birisi ? Hem de son periyod öncesi. Fark 7 sayıydı sanırım. Öyle dönülmeyecek bir fark da değil. Ama o suratta bitti maç malesef.

yazacak birşey bulamadım ne diyeyim artık.Bu döngü yıllar devam diyor.yıllarcada devam edecek gibi görünüyor.Biz yardımcı oyuncuyuz bu filmde nezaman başrol oyuncusu olursak o zaman bu filmin sonu değişir.Parasızlıktan Canıtez alınmaz,Quanitra alınmaz,Seimone alınmaz,Taurasi alınmaz,Şaziye alınmaz hep para yok adamlar şikenin Allahını yapyorlar yinede para bulup iyi oyuncuları kadrolarına katıyorlar bizde elini cebine atan bir tane Galatasaray aşığı zengin yok.

Maçı yerinde izledim ve dikkatimi çeken maç başlamadan bile hırsımız yoktu.Yani maça kötü başlamamızın sanırım en büyük ispatı.Ekrem hoca zaten moralsizdi.Işıl ısınırken bile gülmüyordu.Bahar seviyorum ama maç boyunca saç baş yoldurdu.3. Periyotta takım çok iyi savunma yaptı hatta tribünler inanılmaz bir baskı kurduk ama 4.perıyot başında yine kötü başlayınca tribünlere umudu kesti.Ekrem hoca ya sadece tek bi eleştirim olabilir oda maçın son periyodunda 4 faulü var diye Nevriye yi çok fazla kenarda oturtması.Ama birkez daha taraftarımızın ne kadar asil olduğunu farkettim kaybetsekte takımımızı alkışlarla gönderdik salondan.Dikkatimi çeken son nokta bizim taraftarlarımızın yüzde 30 U bayandı ama şikecilerin yüzde 10 ancak.

Öncelikle hala yerli oyuncular bıdı bıdısı yapanlar aşağıya bir baksın;

Fenerbahçe: Yakubu, Verameyenka, Cappie, Biba + Kuanitra = 58/63 sayı
Galatasaray: Kelsey, Shavonte, Alba = 45/53 sayı

Yerlisi iyi olan değil yabancısı iyi olan kazanıyor bu işte senelerdir bu kadar basit. Dün en zayıf noktamız diye düşündüğümüz Kelsey ile tutunduk maça. Büyük umutlar beslediğimiz Shavonte ve Alba beklenen katkıyı veremedi. Senelerdir Cappie gibi bir oyuncu bulamadık yada bulmak istemedik!

Sezonun geri kalanına bakınca karşı tarafa Angel katılacak bir yabancıları dışarda kalacak, bizde kimse dışarda kalmadan Sancho ilavesi olacak. Tabi ki bu önemli bir artı yapacak bizim hanemize ama halen kadro kalitesi olarak onların oldukça gerisinde kalacağız.

Şunu kabul edelim ki bu kadronun bu sene Fenerbahçe karşısında şampiyon olması çok büyük bir başarı olur. O yüzden takımdan beklentileri çok yüksek tutmadan, iyi niyetle yanlarında olalım elimizden geldiğince. Ne kadar zor olsa da güçleri yettiğince sonuna kadar kovalayacaklar çünkü.

Bence böyle düşünmemek lazım. Ekrem hoca bu takımı zamanla makine dişlisi gibi yapacaktır. Çok daha iyi bir duruma gelecektir takımımız. Sadece zaman verelim. Takımda herkes zamanla rolünü daha çok benimseyecektir. Diğer yandan Ekrem hoca Işıl'a yardımcı olacak bir oyuncu bulmalı bunu takımın içinden mi yapar yoksa transfer mi yapar bilmiyorum ama tek başına Işıl ile olmayacak.

Bahar,Nevriye ve Alba'dan verim alamamışken kazanmak hayalcilik olurdu.
Işıl büyük maçlarda neden 3lük sokamıyo anlamış değilim.
Şebnem ve Esra,tamam iyi mücadele ediyorlar ama onların yerine genç oyunculara şans vermek bence daha iyi olur.
En azından onları kazanmış oluruz.
Canları sağolsun ne diyim başka...

Kadın takımlarına erkek koç bence yanlış.Erkek koç yetenekliyse zaten erkek takımını yönetir diye düşünüyorum.

Ben kadın takımımıza bir kadın koç bulmamızı öneriyorum naçizane....

1. periyoda rağmen belkide Seimone Augustus veya Diana taurasi ayarında bir oyuncumuz olsa maçı çevirebilirdik belkide . Yönetim küçülmeye gitmek için çok yanlış bir sezonu tercih etti ..

Bu senin özeti olacak bir maç oldu. Değişen çok fazla bir şey olmaz. Bu takımı bu hale getirenler utansın bu sonuçtan biz değil.

Oyuncular ve Ekrem Memnun'a üzülüyorum. Bunu hak etmiyorlar.

Saygılar.

Maç özelinde bir şeyi de söylemek lazım. Ekrem Memnun ile değişen oyun karakterimizde rakibe asla kolay sayı vermeme anlayışımız vardı. Ancak bu maçta basit ikili oyunlardan çok kolay sayılar gördük potamızda. Hani hücumda çok başarı zaten değiliz ama savunmamızı çok daha yukarıya çekmeliyiz başarılı olmak istiyorsak.
Ekrem hoca ile uzun vadede başarılı olacağımızı düşünüyorum. Yalnız dediğim gibi Işıl'a bir yardımcı bulmak gerekiyor. Ayrıca Ligler bugün başlıyor ve Şaziye hala bir takımla anlaşmadı. Şaziye inat uğruna kendine de yazık ediyor gerçekten. Bir orta yol bulunmalı artık. Şaziye de gereken fedakarlığı yapsın sonuçta bu kulüp kendisine daha önce çok sahip çıktı. Şimdi ise bütçe kısıldı aldığımız yabancılar ortada o da bunun farkındadır.