Darüşşafaka - Galatasaray CC

Biraz savunma yapsak 15 civarı biterdi devre.Üçlüklerdeki yüksek yüzdemize güvenip savunmanın dozunu düşürdük,Jones'un da iyi oyunuyla devre 5 sayıyla bitti.Üçlüklerde 6/10 attık.Hücumda gayet iyiyiz ama dış şutları hep böyle atamayız.
Ben pek güvenmiyorum oyun tarzımıza.Umarım bir terslik olmaz ikinci yarı.
 
77-75 aldık oley be süpersiniz. elimizdeki maçı onlara hediye edicektik az kalsın.önemli bir galibiyet aldık. tbrkler aslan basketçilerimiz.
 
Tahmin etiğim gibi zor bir maç oldu

Graves baya bi çaba gösterdi hem savunmada hem hucumda... Mithcell'da yanılmıyorsam 18 sayı attı

4. olduk diyebiliriz artık
 
gercekten bu seneye bi sekilde idare edelim de seneye ben kesinlikle Fitch filan istemiyorum takimda. kendini kobe zannediyor heralde hic bir bos adami görmemekte israr ediyor iceriye drive edip sacma sapan sut kullaniyor. Seneye adam gibi skorer lazim takima. Mike Jones benim gözüme girdi. seneye düsünlülebilir. Mitchell böyle maclarda bisey yapmaya calisiyor da zor maclarda kayip dedigim gibi. onun yerine de Casa'da oynayan Green tercih edilebilir. Brown da pek faydali olacak gibi durmuyor. onun yerine de Bodicker alinabilir. Graves bu performansla durabilir takimda. seneye de ihtiyac olabilir.
 
bu kadar zorlanacagamızı düsünmedim özellikle ilk periyottaki oyunumuzdan sonra ama kazandıgımız için sevinçliyiz artık 4.lük için önümüzdeki maçları alıp bjk nin bir maçı kaybetmesini bekleyecegiz bir de dacka ile olan problemleri var insallah o da daçka lehine cözülür de biraz daha rahatlarız mitchell bugün bence en iyi oyununu oynadı istatiskleri de onu gösteriyor sanırım fitch yine zorlama atışlarda bulundu ama sakatlıgından yeni kurtulduğu belli hala acı cekiyordu brown biraz daha takıma ısınmış gördüm play-off larda daha da iyi olur graves gercekten iyi oynadı seneye bu takımda kalmalı tolga tekinalp e ayrı bir tesekkur son dakika da attığı 3 lük bize ilaç gibi geldi takımımızın bazı top kapma pozisyonlarında isteksiz davrandıgını gözledim bunu da maç videosunu izledikten sonra hatalarını anlarlar maçı aldıgımız için tebrik ediyorum onları sağolsunlar aslanlar!
 
bence bu maç gayet efektif oynadi çok fazla zorlama yapmadi 1 2 pozisyon disinda ben bugün begendim seneye mutlaka takimda kalmali
bence mitchell i gönderirsek iyi olur yerine marques green weya marque perry çok iyi olur bence jeff graves kalmali çok iyi oynuyor
 
Nedir bu Mitchell duşmanlığı anlamadım gitti adam 19 sayı attı hala gitsin diyorlar ki atığı sayıların dışında çok iyi asistler yapıp savunmayada yardımcı oldu...

Dediğim gibi Green'i bence büyük maçlarda izlemediniz izleseydiniz bukadar istemezdiniz herhalde
 
Galatasaray son anda: 77-75
Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown, Darüşşafaka'yı 77-75 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Mitchell, Burak, Fitch, Tufan ve Graves ile skor üretmeyi başaran ve oyuna ağırlığını koyan Galatasaray Cafe Crown, 9. dakikada 11 sayılık farka (22-11) ulaştı. Darüşşafaka'da Erdem ile Caner'in çabalarına karşın sarı-kırmızılılar ilk periyodu 24-17 önde geçti.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan ve özellikle dış atışlardan bulduğu sayılarla etkili olan Galatasaray Cafe Crown, Burak, Murat, Mitchell ve Brown'un basketleriyle 14. dakikada bu kez farkı 12 sayıya (34-22) yükseltti. Periyodun son bölümünde hareketlenen Darüşşafaka'nın tam saha savunması etkili oldu. Erdem, Jones, Soner ve Polat'ın kazandırdığı basketlerle evsahibi ekip devreyi kapatırken skor farkını 5'e indirdi: 40-45

Maçın ikinci yarısına oldukça hızlı başlayan Darüşşafaka, pota altında Erdem'i iyi kullanırken, Jones ve Polat'ın üst üste 3 sayılık basketleriyle de önce 25. dakikada 51-51'lik eşitliği yakaladı ve 28. dakikada 7 sayı farkla (60-53) öne geçti. Galatasaray Cafe Crown'da Fitch ile Mitchell'ın sayılarına rağmen Darüşşafaka son periyoda 60-59 üstün girmeyi başardı.

Büyük bir mücadeleye sahne olan son çeyrekte Galatasaray pota altında Graves'le, Darüşşafaka ise Polat ve Erdem ile sayılar buldu. 37. dakikada 73-68 öne geçen sarı-kırmızılıları, evsahip ekip Jones'un üç sayılık basketiyle 39. dakikada yakalayarak, skoru eşitledi: 73-73

Son 12 saniyeye 77-75 önde giren Galatasaray Cafe Crown, Darüşşafaka'nın son hücumda sayı bulmasına izin vermedi ve karşılaşmadan bu skorla galip ayrıldı.

Diğer yandan, maçı izleyenler arasında Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ile yöneticiler Ahmet Dedehayır ve Atilla Kınay da yer aldı.


Salon: Ayhan Şahenk
Hakemler: Halil Baldemir, Can Atsüren, Sami Özel
Darüşşafaka: Dobie 7, Jones 17, Erdem 18, Oktay 2, Polat 20, Sinan 2, Enver, Caner 3, Soner 6
Galatasaray Cafe Crown: Mitchell 19, Fitch 11, Tufan 7, Burak 9, Fatih, Graves 17, Murat 5, Tolga 3, Brown 6, Mithat, Cemal
1. Periyot: 17-24
Devre: 40-45
3. Periyot: 60-59


Kaynak : AA
 
Timur Saglam' Alıntı:
Mitchell hemen hemen tüm maçlarda 35 dakika süre alan - (niye mi? 1-aynı pozisyonu paylaştıgı Mithat,son maçlar hariç neredeyse hiç süre almadı,İsmet'te öyle) ve oyun içinde topa en fazla sahip olan oyuncu. (2-Fitch'in sakatlıgı ve sezonun büyük bölümünü eksik yabancıyla geçirdik.)
İçeride Fatih,Cemal ve yeni gelen Graves(Holman)'in topu ancak Pota Dibinde kullanabilen,Top Süremeyen,kısalarla Pas Alış-verişine giremeyen tipte oyuncular oldugunu düşünülürse,topun Dış Oyuncularda Daha Fazla Kaldıgını söyleyebiliriz.
Tufan ve Murat , Burak ve Tolga genelde birbirleri yerine İkame edildigini ve 3-4 oynayan Burak ve Tolga'nın da Statik,Şuta dayalı oynadıgını kabul edersek,Takım İçi Topla Oynama Yüzdesi ,(takım yapısı-oyuncu seçimleri nedeniyle), Fitch ve Mitchell'da yogunlaşmaktadır.
Başta dedigim gibi neredeyse Tüm Maçlarda 35 Dakika civarı oynayan, Yabancı oyuncunuzun hele ki Guardsa Çok Top Kullanması dogal.
Topları nasıl dagıttıgına gelirsek, Oncelikle Herseyin Üstünü Örten şu 14 sayı ortalamasına,
Çogu topu Yaratıcı/Olumlu pas yerine ,şut olarak degerlendirmesi sonucu 14 sayı ort. yakalaması Surpriz degil hatta Yetersiz kanımca.Çünkü Şut Yüzdesi Kötü Kİ İstatistikler Herseyi Söylemez.Karşı Savunma Yerlestiginde,Sert Setler karşısında,oyunun Kırılma Anlarında Hem Oyunu AÇAMAMASI Hem Şut-Pas SEÇİMLERİ (Bu zor dakikalarda Şutu Tercih ederse Yüzdesinin oyun içi yuzdesinden de DUSUK OLDUGU yada Paslı oyunda ise TOP KAYIPLARININ ARTTIGI görülüyor.
Bütün bunlar gösteriyor ki,
1- Tarz olarak OYUN YARATAN , KONTROLLU , TEMPOYU AYARLAYABİLİP OYUN ÖNDERLİGİNE SOYUNABİLECEK bir tarzı yok.Bu bir tercihtir birebir kaliteyle örtüşmeyebilir.
2- ZORLUK DÜZEYİ Arttıkça Mitchell'ın Özellikleri ile Oynanan Basketbolun (avrupa basketbolu) GEREKTİRDİKLERİ arasındaki FARK açılmaktadır.Bunun şanssızlık yada formsuzlukla ilişkisi yoktur.Maçları tekrar seyredip , tercih ve hedeflerimizi belirlersek daha saglıklı karar verebiliriz.

Her kelimesinin altina imzami atiyorum..Tebrikler arkadasim..Ancak alti cizilmesi gereken bisey var..Mitchell la 2 senelik sozlesme yapildi..Sonradan gelen yabancilarda bence Galatasarayimizi buyuk hedeflere goturebilecek oyuncular diil..Hatta vasat oyuncular olduklarini dusunuyorum..Basarisiz sonuclardan aceleyle alinmis,dogru durust incelenmemis oyuncular..Onumuzdeki sene muhtemel bi avrupa kupasi katiliminda bu oyuncularla hicbir sey yapamayiz!!! Mutlaka iyi bir GUARD ve PiVOT alinmasi gerekiyor..Boyali alani dogru durust kullanamiyoruz,sayi bulmakta zorlaniyoruz..Ayrica savunmaktada zorlaniyoruz..iyi bir takim olmak icin nasil takimlar kurulmasi gerektigini yukardaki takimlar cok guzel gosteriyo..Bu maclarin hepsinde 60 sayilar civarinda kaldik,skor uretemedik ne icerden ne disardan..Bence coookkk Revizyon yapilmasi gerekli bu takimda!!! Ozellikle yabanci seciminde...

Ayrica Murat hocanin secimlerine kesinlikle guvenmiyorum,bi sonraki sezon alinacak yabanci oyuncular konusunda bence bu isi bilen 1-2 kisinin bas rol oynamasi gerekli!!! Bu takima 60.000 - 70.000 dolara getirilen ve cok cok iyi performans veren oyuncular getirildi bu sezona kadar!!! ve birde bu sezon alinan oyunculara bakin!!! Kesinlikle yabani oyuncu transferinde bu isi bilen bir yoneticinin yada guvenilir bir menajerin rol oynamasi gerekli!!! Murat hocanin antremanlarda deneyip begendigi,kendi getirdigi yabancilari goruyoruz sene basindan beri!!! Su koskoca NCAA de buluna buluna Mitchell mi bulundu!!! Hollman ve McGowan da cabasi yani!!! Pes diyorum yani!!! Ben uzun zamandir bu kadar kotu yabanci secimleri yapildigini hatirlamiyorum!!! Halil unerle kume dusmekten kurtuldugumuz sezon bile uzun oyuncu disinda yabanci secimleri iyiydi!!!
 
bir pg en önemli özelligi asist ve top getirmesi sahayi görmesi arkadaslarini sicak tutabilmesidir mitchel belki kötü oyuncu degil ama gs in pg di da degil ncaa de çok daha kaliteli oyuncular war murat özyer burada tecrübesizlik etmis

jeff graveste süper olmasa da iyi 1 pf center ama onunda daha iyisi bulunabilirdi mesela chuck davis curtis withers marcus slaughter gibi oyuncular getirebilrdik bu da çok iyi 1 yabanci seçimi deil ama kesinlikle kötü hiç degil

bu seneki en iyi yabanci seçimimiz süphesiz gerald fitch ligin en ii hücum oyuncusu seneye kesinlikle tutulmali her gülün dikeni wardir

ayrica sene basinda mike watson die 1 pg getirmislerdi saniyorum sakat oldugu için geri biraktilar hatirlayablar vardir çok iyi 1 oyuncuydu keske takimda kalsaydi
 
Fatih Hısım' Alıntı:
gercekten bu seneye bi sekilde idare edelim de seneye ben kesinlikle Fitch filan istemiyorum takimda. kendini kobe zannediyor heralde hic bir bos adami görmemekte israr ediyor iceriye drive edip sacma sapan sut kullaniyor. Seneye adam gibi skorer lazim takima. Mike Jones benim gözüme girdi. seneye düsünlülebilir. Mitchell böyle maclarda bisey yapmaya calisiyor da zor maclarda kayip dedigim gibi. onun yerine de Casa'da oynayan Green tercih edilebilir. Brown da pek faydali olacak gibi durmuyor. onun yerine de Bodicker alinabilir. Graves bu performansla durabilir takimda. seneye de ihtiyac olabilir.

Fitch yerine Kobe veya Wade'den birini alalım istersen gözüne girerler inşallah tabi.Brown'un faydalı olamayacağını düşünüyorsun galiba karıştırmışsın siyah tenli olan Brown yeşil tenli olan değil!!!Mitchell büyük maçlarda çok kötü ama bi arkadaşımızın da dediği gibi Green'in üstteki takımlara karşı olan maçını izle derim.Mike Jones'u Fitch'in yerine düşünüyorsan allah akıl-fikir-zikir versin sana.Gitmesi gereken oyuncuları belirtiyorsun yerine alınmasını istediğin adamlar Boddicker'ı bir kenarda tutarsak kesinlikle yerlerini dolduramaz.Brown'u tam olarak göremediğimiz içn net bişi demiyeceğim o kıyaslamana...

Saygılarımla...
 
Ali Sercan Akkaya' Alıntı:
Ayrica Murat hocanin secimlerine kesinlikle guvenmiyorum,bi sonraki sezon alinacak yabanci oyuncular konusunda bence bu isi bilen 1-2 kisinin bas rol oynamasi gerekli!!! Bu takima 60.000 - 70.000 dolara getirilen ve cok cok iyi performans veren oyuncular getirildi bu sezona kadar!!! ve birde bu sezon alinan oyunculara bakin!!! Kesinlikle yabani oyuncu transferinde bu isi bilen bir yoneticinin yada guvenilir bir menajerin rol oynamasi gerekli!!! Murat hocanin antremanlarda deneyip begendigi,kendi getirdigi yabancilari goruyoruz sene basindan beri!!! Su koskoca NCAA de buluna buluna Mitchell mi bulundu!!! Hollman ve McGowan da cabasi yani!!! Pes diyorum yani!!! Ben uzun zamandir bu kadar kotu yabanci secimleri yapildigini hatirlamiyorum!!! Halil unerle kume dusmekten kurtuldugumuz sezon bile uzun oyuncu disinda yabanci secimleri iyiydi!!!

play-out'a kaldığımız seneki yabancı tercihleri iyi değildi,hedefler daha ufak takımlar daha iddiasız olduğu için sana öyle gelmiş.ben ron johnson,nick jacobson ikilisini kesinlikle mitchell ve fitch ile mukayese bile etmem belki boddicker birazda keep standart oyunculardı ancak graves'in bu iki oyuncudanda çok faydalı bir oyuncu olduğunu herkes kabul etmeli

maçtan yeni geldim ve aklıma ilk gelen şey graves'in performansıydı uzun zamandır galatasaray forması altında iyi bir pivot izleyemediğimizden dolayı sanırsam bende ona karşı sempati oluştu :)

graves ve mitchell 4 faul arka arkaya kaçırmasalar belki maç 8-10 farklada bitebilirdi.tolga ve mithat kendilerini bulunca kadro derinliğimizde artıyor bir anda 9-10 kişi ile oynamaya başlıyoruz.burak sezgin maça iyi başladı ancak sonradan savunmada bocaladı.murat özyer selçuk maçında cemal'i adeta unutmuş ve 30 dakika oyuna hiç sokmamıştı bu maçtada fatih ilk 5-6 dakikadan sonra hiç oyuna girmedi eğer fatih daha fazla süre alsaydı bu kadar sayı yiyeceğimizi zannetmiyorum.murat özyer graves-burak ikilisin, daha çok kullanıyor ancak ben cemal-graves ikilisinden yanayım o zaman hem hücum hemde savunma kusursuz oluyor

son olarak brown fena gözükmedi bana ilk maçlarındaki performansı olarak ron slay'i hatırlattı slay de ilk 4 maç suskun kalmış saç baş yoldurtmuş daha sonra takımımızı ayakta tutan isim olmuştu

bu arada kappa'ya dönüş olmuş formalarda ancak üst t-shirt morera idi yanılmıyorsam biraz garip geldi bu iş
 
Demek ki neymiş,bazen ağzınla kuş tutsan yaranamazmışsın.Mitchell da bu konumda...

Fitch ne yapsa iyi,Mitch ne yapsa kötü...

Haydi bakalım...
 
Ben de Mitchell'ın arkasında duranlardanım ama bugün kritik anlardaki performansının savunulacak bir tarafı yok.Önce fark 5 sayıyken fast breakte saçma sapan bir zorlama yaptı,sonra taktik faullerde 1/4 attı.Daçka son hücumu kullansa mağlubiyetin sorumlusu olurdu.
Tufan da kötüydü bugün.3. çeyrek sendromunu yaşamamızın temel faktörlerinden oldu kaçırdığı şutlar.Uzun zamandır formu üst düzeydeydi.Bu düşüş normal ama play-off'ta yeniden formunu yükseltmesi şart.
Graves'i beğendim bugün.Diğer uzunlarımıza göre hem yeteneği hem oyun bilgisi üst düzeyde.Faullerini de kontrol edebilirse daha yararlı olacak.
Tolga 73-73'ken attığı üçlükle bizi kurtardı.Son dönemde bekleneni fazlasıyla veriyor.Play-off öncesi kendini bulması çok güzel.
Fitch bildiğimiz gibi.İlk yarı üçe bir fast breakte topu diğer iki oyuncuya vermedi ve olası bir basketten etti takımı.Üçüncü çeyrekte çok zorlayarak Daçka'nın ekmeğine yağ sürdü.Böyle gelmiş böyle gidecek gibi gözüküyor.Bu takıma çok daha farklı bir oyuncu alınabilirdi onun yerine.Hem takım için,hem teknik kadro için daha hayırlı olurdu.
Dördüncülük yolunda önemli bir adım atsak da bu oyunumuzla Beşiktaş'a içeride maç kaybedip saha avantajını kaybedebiliriz.Play-off öncesi çok da ümitlendirmedi kör topal galibiyet...
 
Can Kırımlıoğlu' Alıntı:
Fitch yerine Kobe veya Wade'den birini alalım istersen gözüne girerler inşallah tabi.Brown'un faydalı olamayacağını düşünüyorsun galiba karıştırmışsın siyah tenli olan Brown yeşil tenli olan değil!!!Mitchell büyük maçlarda çok kötü ama bi arkadaşımızın da dediği gibi Green'in üstteki takımlara karşı olan maçını izle derim.Mike Jones'u Fitch'in yerine düşünüyorsan allah akıl-fikir-zikir versin sana.Gitmesi gereken oyuncuları belirtiyorsun yerine alınmasını istediğin adamlar Boddicker'ı bir kenarda tutarsak kesinlikle yerlerini dolduramaz.Brown'u tam olarak göremediğimiz içn net bişi demiyeceğim o kıyaslamana...

Saygılarımla...

Green iyi takimlara karsi da tutundu baya. yaninda oynayacak oyuncu yok asistleri cogu zaman bosa gidiyor. bizde olsa Tufan, Burak her mac 5 tane bos atis bulur. Fitch bencilligi yüzünden takima zarar veriyor diger oyunculari mactan sogutuyor. böyle oyuncular takim ruhu icin zehir gibidir. bence mike jones gayet iyi bir skorer bugünde bence fitch 'ten iyi oynadi. Green her yönüyle Mitchell'den iyi bunu tartismaya gerek yok. Hem assist hem birebirde hem de sut ve skor olarak Mitchell den iyi. savunma da bile daha iyi.
 
Onur UNCU' Alıntı:
Ben de Mitchell'ın arkasında duranlardanım ama bugün kritik anlardaki performansının savunulacak bir tarafı yok.Önce fark 5 sayıyken fast breakte saçma sapan bir zorlama yaptı,sonra taktik faullerde 1/4 attı.Daçka son hücumu kullansa mağlubiyetin sorumlusu olurdu.

Açıkçası faul kaçırdığı için kötü oynadı diyemem kimse için,misal Graves de kaçırdı ama iyi oynadı.

Sonuçta bu maçta Mitchell genel olarak iyi oynadı,hatta takımın dağıldığı anlarda maça tutunmasını sağlayan en önemli adamdı diyeyim.Maçı geri getirenlerin başındaydı.
 
Fatih Hısım' Alıntı:
Green iyi takimlara karsi da tutundu baya. yaninda oynayacak oyuncu yok asistleri cogu zaman bosa gidiyor. bizde olsa Tufan, Burak her mac 5 tane bos atis bulur. Fitch bencilligi yüzünden takima zarar veriyor diger oyunculari mactan sogutuyor. böyle oyuncular takim ruhu icin zehir gibidir. bence mike jones gayet iyi bir skorer bugünde bence fitch 'ten iyi oynadi. Green her yönüyle Mitchell'den iyi bunu tartismaya gerek yok. Hem assist hem birebirde hem de sut ve skor olarak Mitchell den iyi. savunma da bile daha iyi.

Bence sana hoş gelen Greenin 1.65 lik boyuyla oyuncuların bacaklarının altından geçmesi olabilir :)

Mitchell bazen çok saçma sapan şeyler yapıyor ama genel olarak gerçekten bize fayda sağlıyor vede oyuncularında onla uyumu var diye düşünüyorum ama yerine çok daha iyi biri alınacaksa sorun değil gidebilir fakat ne olur Green le kıysalama yapmayalım
 

Üst