Dee Bost

Asvel’e gidiyor haberleri çıktı gene ve umarım doğrudur. Gitmeli artık iyice kabak tadı veriyor.Geçen sene tüm gözler Melo ve Caanan’ın üzerinde iken iyi katkı verdi.Kötü takımda bir işe yaramadığını bu sene görmüş olduk.
 
Geçen sezon 30 maçın üzerinde maçta bize katkı vermiştir,bu küçümsenecek bir durum değil.Hatta geçen sezonki kadronun,oluşumun en sevilen oyuncularındandı.Fakat bizde sadece 1 sezon oynamış oyuncuyu kulübün üzerinde tutamayız,efsane olacak bir durumda yok.

Sezon başından beri takındığı tavır profesyonelce değildi.Yönetim kötü kadro kurar,hatalar yapar ama sen oyuncu olarak buna tepki gösteremezsin.
 
Hiçbir oyuncu kötü takımda işe yaramaz.
Kaliteli oyuncu kötü takımıda en azından bir seviye atlatır.Bu sene Bost takıma en ufak katkı vermemiştir.Bu seneki performansını görünce geçen seneki katkısının diğer oyunculardan kaynaklandığı görülüyor. Herkes Melo’yu eleştiriyordu son zamanlarda katkı veremedi diye bence aksine rakip takımların tüm savunma odağı o oluyordu ve bundan katkısı düşüyordu.Bost’da bunun kaymağını yemiştir.
 
Sen adama ne vaatte bulundun da ne yaptın ? Bize ''Hedefimiz Eurolig, hedefimiz şu hedefimiz bu, daha iyi kadrolar kuracağız'' diyen boş beleş ağızlar, kim bilir oyunculara ne yalanlar söyledi. Adam sağına bakıyor Yunus Emre, soluna bakıyor emekli Morgan, müzmin sakat yetersiz Floyd. E sen durur musun burada ? Benim izleyesim gelmeyen yerde adamın oynayası gelir mi ? İsteyip de alamadığımız tek yerlinin Buğrahan olduğu yerde kimi ikna edeceksin ?
 
Üzülmedim. Performansından belliydi zaten. Böyle takımda ben de durmazdım fakat yine de sahada oldukça elinden geleni yapmalıydı.

Sadık da gitsin de tam olsun, insanlar boşuna bu takıma ümit bağlamasın. Yönetimin vizyonu, basketbola bakış açısı iyice gün yüzüne çıksın. Bu şubeyi yük olarak görenler, açık açık niyetlerini söylesin. Bir ileri, iki geri nereye kadar?
 
Duygusal davranmasına gerek yoktu, profesyonelliğin gereklerini yerine getirmesi yeterliydi. Bize gelirken de Monaco'dan geldi. Bence gidişinin sebepleri hem para hem de ASVEL'den ziyade kurulan kadronun tuhaflığı ve hedefsizliği. Zaten geçen sezondan sonra tek tesellimiz en iyi yerlimizi ve yabancımızı tutabilmemizdi, şimdi biri gitti.
 
Duygusal davranmasına gerek yoktu, profesyonelliğin gereklerini yerine getirmesi yeterliydi. Bize gelirken de Monaco'dan geldi. Bence gidişinin sebepleri hem para hem de ASVEL'den ziyade kurulan kadronun tuhaflığı ve hedefsizliği. Zaten geçen sezondan sonra tek tesellimiz en iyi yerlimizi ve yabancımızı tutabilmemizdi, şimdi biri gitti.
Bİrde kulübün sahibi Tony Parker'den teklif gelince red edemedi.
 
Problem Dee Bost'un gitmesi değil zaten, gitme sürecinde yaptıkları. Yoksa her oyuncu bu yaşta daha iyi teklife gitmek ister. Euroleague'de değilsen Euroleague'e, Euroleague'deysen NBA'e oyuncu kaptıracaksın. Bunların planı yapılır zaten. Bost hem gitmediği süreçte, hem de giderayak büyük zarar verdi zaten.
 
Ayıp etti. bu kadar destek ve sevgi gördüğü kulüpte sezon sonuna kadar kalıp savaşmasını beklerdim. sezon sonu da güzelce vedalaşıp aldığı bu desteği yıllarca arkasında hissedebilirdi. Real vb gibi devlere gitse bir nebze tamam diyeceğim ama asvel'e gitmesi daha da hayal kırıklığı yarattı bende.
 
Daha önceki maçlarda da tavırları rahatsız ediciydi. gitmek için her yolu denedi ve başardı. üstelik kendisine oyun içi liderliği verilmişti ve hayatında göremeyeceği desteği gördüğü bir ekipte bu sorunları çıkardı. Gitmek tabii hakkıdır ama kontratın varsa ve sana mobbing yapılmıyorsa o kulübe saygı duyacaksın, sezon sonu da gitmek istiyorsan söyleyeceksin. sana liderlik verilmiş bir ekipte, sezon ortası gitmek çok yanlış bir harekettir.
 
Maksimum 1-2 sene daha üst düzey basketbol oynayabilecek veteran bir yıldız basketbolcu için esas önemli olan maaşıdır. Ben basketbolcu olsam taraftar desteği falan filan umrumda olmaz. Sonuçta bana maaşımı taraftar değil kulüp veriyor. Bu yaşında Euroleague'den teklif alırsa tabi ki gider. Dee Bost'un ayrılık kararını normal karşılıyorum.
 
Son düzenleme:

Üst