Diana Taurasi

Haklınısınız Taurasi iyi (ki bence öyle değil (seimone'dan)) olabilir ama Seimone ile kıyaslanamaz çünkü Augustus CANDIR ! Haa ama Taurasiyi bende sevmeye başladım.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gerçek manada iki transferini kıskanmışımdır. Biri Gamova diğeri Taurasi. Bu sebebten Taurasi'nin Fenerbahçe'de oynadığı zaman diliminde bizim maçımız dışında hiçbir Fenerbahçe maçını izlemedim, haberlerini takip etmedim, o yüzden de Fenerbahçe-Taurasi ilişkisini bilmiyordum. Şu kısmı okumak ise bundan dolayı ayrıca mutlu etti.

ama Fenerdeyken böyle şeyler yapmadığını biliyorum.
Netice itibariyle Gamova artık yok, bizde ise benim için daha değerli bir isim olan Calderon var, Taurasi de artık bu tarafta, sarı-kırmızı içinde. Keyfini çıkarmak lazım.

Yine mi bamya? Artık sıkılalım bence bu Augustus-Taurasi karşılaştırmasından.
Taurasi'nin fenerin alt yapı maçlarına dahi gittiğini duymuştum. Her yönden çok iyi bir oyuncu ve lider. Kabul. Ancak bağlılığı konusunu abartmayalım bence. Sonra Fener taraftarının yaşadığı büyük hayal kırıklığını biz de tadabiliriz. Çok çok iyi oyuncu o ayrı tabi :)

Augustus bize bağlandı tamamen,Galatasaray taraftarı oldu ve halada öyle.Taurasi ise giydiği formaya saygı duyan birisi,yarın başka bir takıma gitsin yine aynı mücadeleyi,karakteri gösterir,formasına çok sadık bir oyuncu.

Özellikle dağ başını duman almışı söylerken dikkat ettim, sürekli başıyla tempo tuttu ve tinaya bir şeyler söyledi, epey hoşuna gitti sanırım ama burdan yola çıkarak sadakat ölçmek ve tamam artık galatasaraylı olmuş bizde kalır senelerce çıkarımı yapmak da mantıksız. Belli ki gayet profesyonel biri, sahiplenmesi elbette çok hoşumuza gidiyor ama seneye durmayacaktır takımda, kupa kazandırıp gitse bari.

Lider oyuncu zaten böyle olur. Gittiği takımda taraftar ile bütünleşir takım içinde sevilir. Maç kazandırır maç alır. İyi oyuncu ile Lider oyuncu arasındaki farkta bu zaten.

Uzun zamandır gözlemliyorum Taurasi'yi, sahada saha dışında naptığına hep dikkat etmeye çalışıyorum. Takımı sürekli sahiplendiğini, takımın lideri olduğunu ve herkes tarafından saygı gördüğünü de söyleyebilirim. Tabii bu "Taurasi doğuştan Galatasaraylıymış abi" demek değil, ama geçen seneki olaylardan sonra olsa gerek bizi kendine yakın hissettiği ortada. Augustus'u çok seviyorum ben de herkes gibi ama ilerleyen zamanlarda Taurasi için de Augustus için söylediklerimizi söyleyebiliriz. Sonuçta Augustus da ilk geldiğinde hemen kaynaşmadı taraftarla.

Saha içi performansına diyecek bir şey yok zaten, saha dışında da çok sempatik kerata, yürüyedursun.

Doguş Arun"geçen seneki olaylardan sonra olsa gerek bizi kendine yakın hissettiği ortada."
Nasreddin Hoca bir gun essekten düşmüş herkes toplanmıs her kafadan bir ses hoca demis aranızda essekten dusen var mı eger yoksa bosa konusmayın essekten dusenin halini essekten dusen anlar demis.
Gecen sene doludizgin adeta yuruyerek EL sampiyonluguna giden takımımız ne hikmekse bir devlet kurumu olan Hacettepe tarafından durduruldu.Onun yuzunden sadece Dee,El degil gelmis gecmis en iyi oyuncumuz Penny'den de olduk.O zaman Sarayın Sultanlarındaki yazı ve yorumları hatırlayın derim.İsin icyuzunu bilmiyorum yapılan dogrudur yanlıstır birsey demiyorum ama basa gelmeden konusmak cok dogru degil ayrıca butun GS forumlarında hakarete varan yorumlar varken biz Dee'ye destek verdik adına forumlar acıldı bir suru destek icin calısmalar yapıldı.Buna ragmen kendini size yakın hissederken bize uzak hissediyorsa bizim daha fazla yapabilecegimiz birsey yok diye dusunuyorum.

sıyrılın artık şu sporun ruhundan anlamayan metris inşaatçısı kafasından, yürüye yürüye şampiyon olmak diye bir kavram yok sporda. daha çeyrekfinale çıkmadan rahat şampiyon oluruz diyen kafa da anca betondan anlar.

Geçen sene çalınan lig şampiyonluğumuzla ilgili de yorum bekliyorum sayın fenerli Hüseyin Soylu Metin? biz filan ne ayrıca ya? Nasıl izin veriyo arkadaşlar size anlamadım, ne hoşgörülü forummuş.

Hüseyin bey pek tabi burayı takip edebilirsiniz ki Hüseyin Metin ismi ile Galatasaraylı gibi yazdığınız zamanlardada dikkatimi çekmiştiniz (Şaziye meselesi gibi mesela). Eyvallah Fenerlisiniz ki bi Fenerli burayı takip ederde bu kadar aktif neden kullanır onu zaten anlamıyorumda sonuçta Galatasaray forumundasınız sürekli biz diyorsunuz bütün mesajlarınıza baktım %90 tahrik edici mesajlar sizden ricam ya sadece okuyarak takip edin forumu yada ne bileyim milli takım başlıklarına falan yazın sadece. Aksi takdirde sizle vedalaşmak zorunda kalacağız. Bir kez daha insanları tahrik eden mesajınızı gördüğümde sadece okuyarak takip etmek zorunda kalacaksınız.

Sizin Fenerbasket forumunda sizin muadiliniz Galatasaraylılara ana avrat küfür ediliyor anlayın siz ile biz arasındaki farkı. Çok biz diyosunuzya, bende sizi uslüpla yazayım dedim.

Sporda hicbirseyin %100 garantisi yoktur ama bazı gercekler de vardır.Siz nasıl en buyuk favorilerden biriyiz diyorsunuz cunku kadro kalitenize guveniyorsunuz ve haklısınız.Biz senelerce S Moskova ile oynadık ve hem El sampiyonu olurken hem de bizi yenerken sadece 2 oyuncu on plana cıkıyordu.Dee her mac bize 38-40 atıyordu Fowles da 20 sayı 20 ribaunt yapıyordu.10-10 ile gruptan cıkmıstık,S Moskova eski gucunde degildi,Casares bu sene oldugu kadar kuvvetli degildi sonucta spordur kaybedebilirdik ama cok kolay bir ihtimal degildi.Kaybeceksek de masada degil parkede kaybetseydik.

"Şamil Turançiftçi" Hocam ben hicbir zaman GS'lı olmadım.Her zaman Fb liyim dedim.Mail adresimde sorun olup bloke oldugu icin mecburen kullanıcı adım degisti.Aras bey bilir ayrıca kufur ya da hakaret etmedim devamlı kendine bize daha yakın hissediyor tarzı yorumlar oldugu icin biz taraftar olarak elimizden geleni yaptık dedim.

Hocam anlıyoruz zaten fenerli olduğunuda sürekli buraya yazıyosun biz şöyle biz böyle ya falan ya forumun adı GS ya nedir derdiniz git kendi forumuna yaz bunları anlamıyorumki. Zaten o Aras bey bela etti seni başımıza. Size hayatınızda başarılar diliyorum, bence gidin 12 numaraya Antuya yada fenerbaskete falan yazın ha illa bi yerleri karıştırmak isterseniz BJKbaskete falan gidin orası burası değil.

Biz Türkler millet olarak oldukça duygusal bir milletiz. Çabuk gaza geliriz, çok çabuk parlarız öte yandan çabuk da unuturuz. Tamam. Dee dünyanın en iyi bayan basketbolcusu. Ama bazı arkadaşların böylesine bağlanmasına anlam veremiyorum. Ki bu bağlanan arkadaşların çoğu doping yaptığı iddia edildiği zaman "Dopingci!", "Hapçı!" vs. gibi hakaretleri ard arda sıraladığından da adım gibi eminim. Ben Dee'nin en azından bilerek doping yapmış olabileceğine zerre kadar inanmadım. Neden yapsın? Yapması için mantıklı bir neden bulamadım! Ne lig finali oynuyordu, ne WNBA play-off serisi oynuyordu ne de euroleague F4'ü oynuyordu! Oynadığı maç Fenerbahçe'nin Dee'siz de ağır favori olduğu basit bir lig maçı idi.

Ancak biz Galatasaray'lıların %90 u bunu bildiği halde içimizden öyle olmasını yani dopingi gerçekten yapmış olmasını istedik. Ve bu duygularımızı dışarı vurduk. Çünkü Dee orada durduğu sürece şampiyonluk falan hayaldi. Skandal ortaya çıkınca da Federasyon Fenerbahçe'ye olan borcunun faturasını bize kesti! Final serisinde bizim yaklaşık 2.5 katımız kadar faul atışı kullanmalarının yanı sıra 4. maçta Horakova'ya yapıldığı iddia edilen faul tam bir skandaldır!

Sonuç olarak Federasyonun şimdi de bize borcu vardır. Ancak biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Birilerinin alın teri ile oynayarak gelecek şampiyonluğa ihtiyacımız yok!

Hüseyin bey pek tabi burayı takip edebilirsiniz ki Hüseyin Metin ismi ile Galatasaraylı gibi yazdığınız zamanlardada dikkatimi çekmiştiniz (Şaziye meselesi gibi mesela). Eyvallah Fenerlisiniz ki bi Fenerli burayı takip ederde bu kadar aktif neden kullanır onu zaten anlamıyorumda sonuçta Galatasaray forumundasınız sürekli biz diyorsunuz bütün mesajlarınıza baktım %90 tahrik edici mesajlar sizden ricam ya sadece okuyarak takip edin forumu yada ne bileyim milli takım başlıklarına falan yazın sadece. Aksi takdirde sizle vedalaşmak zorunda kalacağız. Bir kez daha insanları tahrik eden mesajınızı gördüğümde sadece okuyarak takip etmek zorunda kalacaksınız.

Yanlış yaparsınız. Konuşmasını, yazmasını, oturup kalkmasını bilen her Fenerbahçeli, Beşiktaşlı veya Trabzosnsporlu üye bu foruma renk katar. Ben foruma ilk üye olduğumda Fenerbahçe'ye "ezikler" diye hitap ettim diye uyarı aldım. O kadar mutlu oldum ki anlatamam! Bu forum holiganlar yerine aklı başında kültürlü insanlar tarafından yönetiliyor diye çok sevinmiştim. Ancak alıntı yaptığım bu yazınız bu duruma biraz ters düştü.

Diana Taurasi, 4. haftası geride kalan Euroleague'de ikinci defa haftanın MVP'si olmayı başardı. Son maçının istatistikleri ; 7/12 ile, 24 sayı - 6 ribaund - 5 asist - 2 top çalma.

Resmi olarak 7 maçı geride bıraktık, 20 sayının altında iki maçı var, F.bahçe ve Prag. Ayrıca Işıl'dan sonra takımın asist ortalamasında, Tina'nın ardından da ribaund ortalamasında geliyor.

geçen senenin şampiyonu torrens li de souzalı lytlee lı halcon ile hiç oynamadınız muhtemelen pota altında büyük üstünlük kuracaklardı size, dee ve taylor mevkidaşlarına büyük üstünlük kursa bile maç ortada olurdu. ayrıca rus takımlarındaki pondexter bird parker gruda vs da yeni yetme bebeler değiller grup aşamasında yenersin ama finallerde moda girerlerse bi atmaya başlarlar durduramazsın. üstelik o yürüye yürüye lafı edildiğinde LJ daha sakatlanmamıştı sapasağlamdı ve döktürüyordu :) yani hiçkimse son düdük çalmadan şampiyon olamaz. Taurasi tanrıça değil onun takımları da kaybediyor.

Kerim bey,

adam kendi sitesinde fowles i ayartmaktan bahsediyor, fiba ya prince hakkında baskı yapmaktan oynamamasını sağlamaktan bahsediyor. komplo teorilerinden geçilmiyor, mesela TDemiel aldırmış bize güya F8 i, haha TD bu final serisini hediye eden adam, hemen yan villasında oturduğu adam Aziz yıldırım. F8 de bizi kendi sahamızda tokatlamaktan gömmekten bahsediyor. orda istediğin gibi langır lungur konuş burada heidi modunda takıl, olduuuu.

inşallah F8 e gelirsiniz hmetin, gömmek nasıl olurmuş bizzat gösterelim