Maçın yarısını uyuyarak, yarısını uyumadan izledim..
Aslında biraz beklentilerimiz doğrultusunda oldu..
İlk maç Heat, olağandışı kötü şut atmıştı, bu maçın da öyle olması düşük ihtimaldi..
Maçın başında ribaund almakta çok zorlandı Heat, uzun rotasyonuna hemen başlandı ve Haslem'de durdu Spoelstra..
Haslem, çok uzun zamandır sakat olmasına rağmen tam zamanında imdada yetişti..
Maçın sonunda çok sıkı bir Heat savunması izledik..
Bu takım bence gerektiği saygıyı hala görmüyor.. LBJ sevilmiyor diye takıma haksızlık yapmamak lazım. 2,5 kişi ile hücum ederek buraya geldiler, öyle kokoşluk yapmıyorlar, savunmaya da asılıyorlar.. Bulls'a elenseler bile- ki bence elenmeyecekler- saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar..
Bulls cephesinde benim görüşüm değişmedi.. Bir sürü MVP gördüm.. Rose gibisini ilk defa görüyorum. Şut atamayan MVP mi olur ? İyi drive etmek, sahayı çabuk kat etmek, organize olabilmek MVP olmak için yeterli değil.. Most diyorsun.. Most.. Bu sezonun EN değerli oyuncusu diyorsun.. Öyle dediğin adam, ortalama bir şutör bile değil.. %20 lerle üçlük atıyor normal bir gününde.. Dün %0 atmış.. Bir de kendi salonu, kendi potaları.. Yarın çıkıp 10 /10 atsa da fikrim değişmez. İstikrarlı bir şutu olmadan, ligin en değerli oyuncusu falan olunamaz..
Rose'un bu kadar değerli olduğu bir ligde CP3'ü nereye koyacağız bilmiyorum. Bulls 1. oldu diye Rose, MVP oldu işte.. Dün de 7/23 saha içi, 0/3 üçlük ile maçı bitiriyor.. Bu, bugüne özel bir durum değil, dün de böyleydi.. Muhtemelen Miami'deki maçlarda daha kötü olacak.. Karşısındaki savunmacı da Mike Bibby bu arada.. Guard savunmasını iyi yapanları sıralarsak ilk 30'a giremez..
Bence Bulls, Miami'de mutlaka maç kazanmak zorunda.. 3-1 dönerlerse, oradan dönmek imkansızdan da öte .. Daha Wade'in masaya yumruğunu vurup, tek başına kazanacağı maç da oynanmadı.. Mutlaka öyle de bir maç izleriz.