Doğu Yakası Finali 2011 | Chicago Bulls - Miami Heat

Ribaund alabilsek yeneceğiz ama topu alamıyoruzki elimize :D

Şaka bir yana bu seriyi geçeriz yada öyle düşünüyorum ben ama her haliyle bizim içim yıpratıcı bir seri olacak.

Juwan Howard kadrodayken Dampier'in takım elbiseyle maçda olması tuhaf olmuş.Howard'ın takıma verdiği hiç bir şey yok nerdeyse.

Bosh deme abi bana sevmiyorum adamı.
Ben asıl bu yaz hamle şansı olan takımları değilde bizim gibi kısıtlı bir takımın ne yapacağını merak ediyorum.Takım yaşlı ve pota altımız çok yetersiz.

Miamili dostlar Ömer Aşık'ın sakatlığına dua etsin :)

Ömer Aşık az daha tek başına maçı kazandıracaktı Bulls'a. Gerçekten gurur duydum.

Ömer Aşık sayesinde 73-73'e geldi maç ama sakatlanması resmen imdadına yetişti Miami'ye yoksa pota altını fena karartmıştı Ömer. Serinin diğer maçlarında Ömer Aşık'ın dakikaları artar çünkü ciddi anlamda sorun yarattı pota altında.

Bidaki maçlarda Ömer bu kadar sorun çıkartamaz bize. En büyük sıkıntı Ömer'in daha önce süre almamış dolayısı ile hakkında antiset üretmediğimiz bir oyuncu olmasıydı.Bu maçta yarattığı sıkıntıyı gördükten sonra Ömer'in oyunda olduğu bölümler içinde bir önlem muhakkak düşünülecektir.

Maçın yıldızı tartışmasız Haslem oldu.6ay basket oynamadıktan sonra dün öyle bir oyun ortaya koydu ki şapka çıkardım.Bizi maçta tutan Haslem maçı alan Lebron oldu.

Maçın yarısını uyuyarak, yarısını uyumadan izledim..
Aslında biraz beklentilerimiz doğrultusunda oldu..
İlk maç Heat, olağandışı kötü şut atmıştı, bu maçın da öyle olması düşük ihtimaldi..
Maçın başında ribaund almakta çok zorlandı Heat, uzun rotasyonuna hemen başlandı ve Haslem'de durdu Spoelstra..
Haslem, çok uzun zamandır sakat olmasına rağmen tam zamanında imdada yetişti..
Maçın sonunda çok sıkı bir Heat savunması izledik..
Bu takım bence gerektiği saygıyı hala görmüyor.. LBJ sevilmiyor diye takıma haksızlık yapmamak lazım. 2,5 kişi ile hücum ederek buraya geldiler, öyle kokoşluk yapmıyorlar, savunmaya da asılıyorlar.. Bulls'a elenseler bile- ki bence elenmeyecekler- saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar..

Bulls cephesinde benim görüşüm değişmedi.. Bir sürü MVP gördüm.. Rose gibisini ilk defa görüyorum. Şut atamayan MVP mi olur ? İyi drive etmek, sahayı çabuk kat etmek, organize olabilmek MVP olmak için yeterli değil.. Most diyorsun.. Most.. Bu sezonun EN değerli oyuncusu diyorsun.. Öyle dediğin adam, ortalama bir şutör bile değil.. %20 lerle üçlük atıyor normal bir gününde.. Dün %0 atmış.. Bir de kendi salonu, kendi potaları.. Yarın çıkıp 10 /10 atsa da fikrim değişmez. İstikrarlı bir şutu olmadan, ligin en değerli oyuncusu falan olunamaz..

Rose'un bu kadar değerli olduğu bir ligde CP3'ü nereye koyacağız bilmiyorum. Bulls 1. oldu diye Rose, MVP oldu işte.. Dün de 7/23 saha içi, 0/3 üçlük ile maçı bitiriyor.. Bu, bugüne özel bir durum değil, dün de böyleydi.. Muhtemelen Miami'deki maçlarda daha kötü olacak.. Karşısındaki savunmacı da Mike Bibby bu arada.. Guard savunmasını iyi yapanları sıralarsak ilk 30'a giremez..

Bence Bulls, Miami'de mutlaka maç kazanmak zorunda.. 3-1 dönerlerse, oradan dönmek imkansızdan da öte .. Daha Wade'in masaya yumruğunu vurup, tek başına kazanacağı maç da oynanmadı.. Mutlaka öyle de bir maç izleriz.

Emre abi ben Rose'u çok fazla canlı izlememiştim genelde senin yorumlarınla bir şeyler vardı birde NBA TV görüntülerinden ancak dün çok ciddi izledim ve senin kesinlikle haklı olduğuna kanaat getirdim.

Hele dediğin gibi maçın büyük bölümünde savunmacısı Bibby'ydi. Buna rağmen toplam 10 dk dışında bir etkisi yoktu. Zaten Miami savunması Rose'un şutunu riske ederek oynuyor ki inanılmaz doğru bir taktik bu.Rose' u 2 adım geriden savunuyorlar. Yani sende izlemişsindir gerçi ama o attığı şutları da son derece boş pozisyonda attı ki içeri kat etmeyi başardığı pozisyonları çıkarırsak 4 tane orta mesafe boş şutu dışında bir numarası yoktu.

Haslem bir uzuna göre oldukça kısa olasına rağmen nasıl ribaundlarda ve smaçlarda etkili olabiliyor hayret ediyorum.

Ömer bir size atlamış gibi görünüyor en az bir size epey genişlemiş

Rose konusunda katılıyorum Mvp olacak bir oyuncu mu ciddi şüphelerim var,ama şöyle bir şey var Rose u çokda hafife almamak gerek Noah sız Boozer sız şu takımı Nba nin tepesine taşıdı ,İndiana ve Atlanta ya karşıda hiç de kötü bir performans göstermedi evet şutu soru işareti ama geçen sene Rondo dan beter şutu vardı bu adamın gelişimini takdir etmek lazım Rusell da olan bunda da var daha çok sağa vurup şut atıyor bu yüzden sol tarafı riske edip savunuyor savunmacısı

dün bence Chicago son çeyrek coaching hatası yaptı Boozer ı oyuna sokmadı ve hücumda takımı kilitledi Ömer nfl gibi offence defence takımları farklı olsa maximum kontrat alır ama hücumda 4 kişi hücum ediyorlar rose 2-3 pozisyon Ömer e Pick n roll sonrası indireceğine ki savunmacısı Ömer i bırakıp Rose a çıkmasına rağmen air ball atmayı tercih etti,Ömer in hücumunu geliştirmesi ve daha önemlisi arkadaşlarına bunu göstermesi lazım

Abi Ömer NBA'de ne olur bilemiyorum ama avrupaya döndüğü anda kral olur şu haliyle.

Keşke fenerin attığı kazığa hürmeten gelse bizde bir sezon oynasa diyeceğim ama bu genişleme falan gittiği takım düşünürsek avrupaya dönmesi için olağanüstü şeyler olması lazım en azından average bir takımda average bir kontrat bulur gibime geliyor

Ömer'in şu haliyle orada kontrat bulamama gibi bir durumu olmaz..
Uzun olmak bile tek başına yeterli..
Joel Anthony ne kadar hücum ediyor ki ?
Tabii ki hücumu geliştirmesi lazım ama NBA den dönmesini gerektirecek bir durumu yok.

Rose'u hafife almıyorum, beğenmiyorum da demiyorum ama ciddi zaafları olan bir adam nasıl MVP olur.. MVP dediğin Kobe gibi, LBJ gibi, Wade gibi olur.. Ben bilmiyordum, mesela sola vurup şut atamıyor diyorsun, üçlük zaten hiç atamıyor.. NBA in en değerli oyuncusu bu mudur diyorum sadece ?

Stern'ün yeni bir süperstar yaratma projesi işte.. Bence Chicago da buraya kadar.. Miami durdurdu.

Ya zaten Emre Abi'nin dediği gibi Ömer'in başlı başına uzun olması bile yeterki pas verilse çok eminim Joel Anthony'den daha bitirici bir adamdır Ömer.
Eser Abi'de belirtmiş her ihtimalle güzel bir kontrat bulur Ömer.Hatta bellide olmaz bir saflık anı,yada yokluk anına gelirse ortalama üstü bir kontrat bile alabilir NBA bu konuda oldukça sabıkalı ancak lockout olursa diye demiştim ben bu dönme ihtimalini.İşte ozaman 1-1.5 milyon dolar rahat gözden çıkarılacak bir adam Ömer şu anda avrupa basketbolu için.

Emre Abi Jordan sonrası silinen Chicago'yu tekrar havya sokma,tekrar basket odaklı bir şehre dönüştürme çabası olarak görüyorum bende bunu.Rose çok iyi, tehlikeli bir oyuncu ama Kobe'den, Lebron'dan, Wade'ten,CP3'ten daha iyi bir oyuncu değil,olma ihitmalide var ama fazla değil bence.