Maçı baştan sona dikkatle izlemeye çalıştım.. Kaan Kural'ın dediği bir şeye katılıyorum; Miami çok üstün oynarken ve ipleri elinde tutarken bile maçı koparamıyor.. Bu bence biraz da skor opsiyonlarının ve bench desteğinin kısıtlı olmasıyla ilgili.. Rotasyon başlayıp, oyuncu değişiklikleri gelince düzen hemen bozuluyor..Dün de böyle oldu denebilir..
C.Bosh kariyer maçlarından birini oynadı.34 sayı 5 ribaund ama 13/18 saha içi isabetle.. Maça 0/3 ile başladıktan sonra neredeyse bir daha hiç kaçırmadı.. LBJ zaten belli bir çizginin altına hiç düşmüyor.. Sakatlanma pahasına çalmaya atladığı toplar falan var.. Belli ki şampiyon olup üzerindeki baskıdan kurtulmayı çok istiyor.. Wade bugün suskundu ki konuşmasına da gerek kalmadı.Hep yazıyorum , daha Wade'in +40 atıp tek başına kazanacağı maç da oynanmadı.. Büyük ihtimalle 4. maçta Wade tüm varlığı ile sahada olur.. Joel yine süper savunma yaptı, bloklar havada uçuştu.5 blok yapmış. Kenardan gelen Haslem ve Chaelmers varlıklarını hissettirdiler.. Bir tek Mike Miller hiç bir şey yapmayan adam rolünde..
Bulls cephesinde Carlos-The Loser-Boozer iyi günündeydi.. Yüksek postun her tarafından soktu şutlarını. 26 sayı, 17 ribaund güzel tabii ama hiç savunma yapmıyor ki.. Bosh maçın yıldızı olurken, Boozer buna engel olacak gayrette değildi.. Rose zaten bildiğiniz gibi.. Penetre edip potaya gidebiliyorsa ne ala, gidemiyorsa problem olmuyor.. Dün de şutları girmedi ama bu sefer asist de yaptırmadılar.. Heat savunması Rose'u iki maçtır hep iyi yapamadığı şeylere zorladı.. Ömer , daha ilk periyot girip 15 dakika oynadı ve maalesef 3.periyotta sakatlandı.. Dün iyi değildi.. Ayrıca inanılmaz yakın, kolay atışları da kaçırdı.. Ömer bu kadar da kötü bir hücum silahı değil.. Yani sıfır da değil.. Biraz kendine güvene ihtiyacı var..
Bence Bulls bu mücadeleyi psikolojik olarak kaybetmiş durumda.. Evet Rose bir Westbrook asla değil.. Çok iyi biyetli ve doğru basketbolu oynatmaya çalışıyor.. Ama Rose'un zaaflarını Heat çok güzel deşti ve onu pasifize etti.. Karşısındaki adam da Bibby.. Dün Bibby ,hem Rose'u durdurdu,hem hücumda iş gördü..
4. maç kilit maç.. 3-1 ile 2-2 arasındaki fark çok büyük.. Ben Wade'in bu maçta sazı elin alacağını düşünüyorum.. Hem çalıyor, hem söylüyor zaten..
Bir de aklıma gelmişken.. Heat şımarık-züppe bir takım olarak görülüyor ve hakettiği saygıyı görmüyor diyorduk.. Fikrim değişmedi.. Bu kadar istekle savunma yapan takım daha fazla saygı görmeli.. İlk maç 103 sayı yiyip kaybetmişlerdi..Sonraki maç 75 sayı yemişlerdi, dün de 85 yediler.. Önce savunma demeleri çok doğru bir karar..