Dursun Özbek: Seneye Bütçe Düşecek

Seneye bütçemiz 3 milyon euro olacak dedi Dursun Özbek yanlış duymadıysam. Ataman gibi iyi bir koç, Micov, Lasme gibi yıldızlarla oynayacağımız son sene bu tadını çıkaralım.

Sevgili başkanımız açıkladı. Bu seneki 6 Milyon dolarlık bütçeyi önümüzdeki sene 3 Milyon Euro olarak belirlemiş.

Düşecek bütçeyi ben tam anlamadım? Düşecek olan kulübün ayırdığı bütçe mi? Sadece sponsorun verdiği kadar mı harcama olacak? Nedir yani.

Bu aralar kulübü tek keyifli maclari sadece abdi ipekci de oynaniyor. 2.5 m dolar icin buna limon sıkmaya deger mi. Satin sjnider i podolski yi çikartin zararinizi ama zaten mütavazi bütçesi olan basketbol a dokunmayin be kardesim. Yaziktir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kulübün profesyonel/ amatör tüm branşlarda bütçe küçültmeye gitmesini anlıyorum. Malum içinde bulunduğumuz durum iç açıcı değil. Yani kulüp bütçe düşürdüyse kızmam hatta anlayışla karşılarım.

Ama kabul edemeyeceğim şey koskoca Galatasaray'ın branşlarına adam akıllı sponsor bulamaması. Bu takım belki de seneye Euroleague'de oynayacak ve sponsoru 3m € verecek. Yok böyle bir dünya.

Ve benim gözlerim hala ''bir branşın tüm masraflarını karşılarım'' diyen büyük başkanda. Şu dönemde bile çıkıp kulübün bu branşlarına sponsorluk vermiyorlarsa ağızlarını açmasınlar.

En son bu yönetim politikasını Özhan Canaydın döneminde gördük.Koskoca Galatasaray.Koskoca dernek.Koskoca şirket.Mağdur edebiyatıyla hangi organizasyon düzlüğe çıkmış Allah aşkına ya.
İnsanlar kaçıyor, soğuyor Galatasaray'dan.Umurlarında değil ki.

Kulübün profesyonel/ amatör tüm branşlarda bütçe küçültmeye gitmesini anlıyorum. Malum içinde bulunduğumuz durum iç açıcı değil. Yani kulüp bütçe düşürdüyse kızmam hatta anlayışla karşılarım.

Ama kabul edemeyeceğim şey koskoca Galatasaray'ın branşlarına adam akıllı sponsor bulamaması. Bu takım belki de seneye Euroleague'de oynayacak ve sponsoru 3m € verecek. Yok böyle bir dünya.

Ve benim gözlerim hala ''bir branşın tüm masraflarını karşılarım'' diyen büyük başkanda. Şu dönemde bile çıkıp kulübün bu branşlarına sponsorluk vermiyorlarsa ağızlarını açmasınlar.
Odeabank'la toplam 3 yıl 9 milyona anlaşma imzalamıştık zaten. Demek kulüp hiç bütçe ayırmadan tamamen odeabankın parasıyla şubeyi götürecek.

Klüp para ayırmayacak sponsor bütçesiyle devam edeceğiz anlaşılan.
Bu bize birşey kaybettirmez. Düzlüğe çıkacaksak, ilerisi için daha iyi olacaksa ben varım. 3 milyonla da kadro kurulur. Ancak korkum bunun alışkanlık haline gelmesi. 3 senede mali durumları düzeltip ondan sonra kademe kademe bütçeyi 10 milyonlara geri çıkaracağız desinler. Ne bilim hedef şu desinler. Öyle seneye 3 olacak gerisi Allah Kerim kabul etmiyoruz.

Bilmeden, anlamadan, cahilce konuşuyor başkan arkadaşlar. TV, sponsor, iddaa gelirlerini toplasanız 5 milyon dolar civarında yapıyor zaten.

Bunları artırmak da onun görevi, yapamıyorsa çeksin gitsin. Seçilebilmek için yüzlerce kişinin aidatını ben ödemedim!

Ek sponsorlar bulunamıyor mu? Birinin adını formanın önüne, birinin adını arkasına, şorta vs vs. Kulübün basketbola bütçe ayırmayacak olmasını -futboldaki israfları ve gereksiz maaşları azaltması şartıyla- anlarım ama koca kulübün sadece 3 milyonluk sponsoru olmasını anlamam. O halde basketbolla ilgili yöneticiler de kapı dışında kalsınlar. 3 milyonluk sponsordan ötesinin olmaması gereksizliklerinin de bir göstergesi.

Çapsız karaktersiz. Bizde burada Galatasaray ın daha iyi olması için sayfalarca yazıyoruz, yeri geliyor tartışıyoruz kulübü yöneten adamın düşüncesine bak.

Dursun gibi mukemmel bir baskan profili cizen daha dunyada esi benzeri yoktur. Senin takimin bugun cok kritik bir maca cikiyor,sen mac oncesi boyle moral bozucu aciklamalari yapiyorsun. Hay ben senin baskanligina,seni baskan secenlere.. soylenecek lugatta cok kelime var. Yaz yaz bitmez..

Galatasaray Futbol Klubu ( FK ) olarak bari degistirde klubun adini, amacin belli olsun..

Bunlar nasil yonetici oluyorlar,nasil is yerlerinde stratejik karar aliyorlar ortada..Ha spor, ha diger konular.Ulkenin hali her seyi gosteriyor.

Çıkarsın sadece amatörler değil tüm branşlarda bütçe küçültüyoruz dersin. Bunun başında uçuk kaçık maaşlar alan futbolcular geliyor dersin. Yine diyorum kendi adıma eyvallah derim. Ama sadece amatörlere uzanacaksa o el def olun gidin.

Tüm bunlardan bapımsız sponsor bulamayacak kadar acizseniz de defolun gidin.

Başarılı veya EL'de oynayan takımda bütçe düşürmek daha zor. Ama takım başarısız olursa ve EL'ye katılamazsa 3 milyona düşürmek daha kolay.
Açıklamanın zamanlaması için tesadüf derdim ama tarzlarını artık biliyoruz. Kesinlikle iyi niyetli değil.

İnanamıyorum ya iki takımımızın da kritik maçları varken bu açıklama nasıl yapılır? Şikeciler bir ajan gönderse kulüp içine bu adamdan daha fazla zarar veremezdi. Her gün yaptığı bir saçmalıkla bizi sınıyor resmen adam. Futbol takımındaki ruhsuz ahlaksızlara laf edemiyor, gelip bu şubeleri karıştırıyor adam. Yazıklar olsun ama şu var arkadaşlar bu kulübün divanındaki falan bütün üyeler bunun gibi düşünüyor üzgünüm. Zaten böyle düşünmeseler böylesine potansiyelli bir kulübün basketbol şubeleri daha iyi yerlerde olurdu. Bizim en büyük engelimizi o lise ve oradan çıkan örümcek kafalılardır. Bu engel yıkılmadıkça çok söylenir hayıflanırız.