Dursun Özbek: Seneye Bütçe Düşecek

Nerede yapıldı bu açıklama ? Bu sene altı idi üçe düsecek dedi ise kast ettiği oyuncu maas bütçesi olmalı bu durumda gayet mumkun bu senede toplam butce 10 milyon dolar cıvarı gozukuyordu mesela bilançoda ama oyuncu butcesı 6 idi toplam butce 6-7 mılyon cıvarına dusecek demek ki ? Ayrıca borcları kapatırken ne kadarını gercekten kapattık ne kadarını yapılandırdık gercekten kapatıklarımızı yenı borclarla mı kapattık bu da baska bır ayrıntı.Onumuzdekı yılın gelırlerının bır kısmı var ama aslında yok da olabılır

Odeabank şubeye sponsor olurken, yönetimin Gsstore üzerinden koyacağı parayı da taahüt altına almıştır diye tahmin ediyorum. Aksi durumda 3 milyon euro bütçe demek, ligde kalmaya oynayacak bir takım demektir. Böyle bir takıma Odeabank'ın ismini vereceğini sanmıyorum. Banvit, Karşıyaka, Beşiktaş gibi takımların bile bütçesi 5-6 milyon euro civarında... Artık ligde daha aşağı bütçeler ile iddialı takım kurmak mümkün değil...

Bildiğim kadarıyla;
Digiturk 800.000 Dolar
İddaa maç başı 80 bin tl kazanan takıma, 60 bin tl kaybeden takıma,
Odeabank 3 milyon euro
Kombine ve tribün gelirleri azdır katmıyorum.

2014 yılı erkek basketbol gelirleri: 14.962.635 TL

Yani yaklaşık 5 milyon dolar minimum geliri olan bir takımın bütçesini 3 milyona indirmek nasıl bir mantıktır? Ayrıca seçilmeden önce basketbol tarihinin en büyük sponsorunu buldum, seçilirsem imzaları atacağım diyen kimdi?
Sponsor gelirini kim arttıracak taraftar mı?

Aziz Yıldırım'ı başkan yapsak bu kadar çaptan düşmeyiz. Borç batağında diye takım alıp asıl borcu üreten futbol takımında bir sezon gençlerle oynamak yerine yine, yeni, yeniden pahalı takım kurarak bir de üzerine leş bir sezon geçirten; üzerine bir de en olmayacak zamanda şu branşta küçüleceğiz diye açıklamalar yapan bir adam işte söz konusu zat.

Özhan Canaydın da mütevazı sayılacak oyuncularla şampiyon olup Avrupa'da istikrarlı giden takımı borç durumunu bildiği halde Fatih Terim ve 3 yıldız sözüyle hem başarısız hem de katlanmış borçla bırakıp gitmişti. Kendi basketbolcu olduğu halde erkeklerde Boddicker'ın gayretiyle ligde kalıp kadınlarda tek büyük olduğumuz ligde bile tutunamayarak Fb ye yer açmıştık. Dursun Özbek e de tek başına laf atacak değilim. Kendi ve diğer kifayetsizlerden oluşan yönetim kurulunun vizyonu da kupalarından korktukları adamı zaman kollayarak en olmaz zamanda göndermek, yerine günü kurtarma amaçlı birini getirmek ve Ergin Hoca yı da taraftardan çekinme dolayısıyla gönderemeyince istifa ettirmeden oluşuyor. Futbol takımının başına Denizli geldiyse basketbol takımının başına kim gelir tahmin bile edemiyorum.

Ergin Ataman böyle bir ortamda kalmaz. Eminim böyle bişey olacağını düşünse 2 yıllık imzalamazdı. Ya bu sene Eurocup ı alırsak ne olacak? Ben böyle saçmalık görmedim. Futbolda bir futbolcunun maaşı 2.5 milyon dolar. Açıp umuta bakalım yoksa Denizli yeni çöpler mi aldıracak takıma? Koskoca Gs basket şubesi bu bütçeyle oynayacaksa neyin yarışında olacak? Taraftarın şubeye yeterince sahip çıkmaması da cesaretlendiriyor.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başkanın ciddi iletişim problemi var. Bugün çıkıp aynı şeyi şu şekilde söylese bambaşka tepkiler alabilirdi; ''Seneye kulüp olarak branşlarımızda bütçe olarak küçüleceğiz. Ama ekstra sponsor ile anlaşıp mümkün oldunca bu sene ki çizgimizi korumaya çalışacağız.''

Vallahi içim karardı.

Acaba diyyorum kulüp bütçesini mi kast etti. Sponsordan bağımsız olarak. O kadar ifade edemiyor ki olabilir yani.

Şimdi seneye toplam bütçe 3 milyon euro mu olacak kulüp 3 milyon euro mu verecek burayı anlatamadı Dursun Özbek. Şaşırdık mı? Tabi ki hayır.

Odeabank anlaşması;

1.yıl => 3milyon euro
2.yıl => 2.4 milyon euro
3.yıl => 3milyon euro

Bu yıla başlarken 3 milyon dolar biz, 3milyon euro Odeabank koyacak diye yola çıkıldı. Dursun Özbek bu yıl 6 milyon dolar derken Odeabank'ı dahil etti mi etmedi belli değil. Geçtiğimiz dönem transfer yasağının kalkması için ödenilen borçları ve eskiden kalan borçları +3milyon dolar şeklinde ekledik mi demek istedi ? Yine belli değil.

Sonuç olarak eğer gelecek yıl kulüp 6 milyon dolar değil 3.milyon euro verecekse Odeabank'tan da 2.4 milyon euro geleceğine göre 5.4 milyon euro gibi bir rakam ortaya çıkıyor. E burası Galatasaray muhakkak geçmişten kalan borç olacaktır yani aşağı yukarı 4-4.5 milyon euro gibi bir bütçemiz oluyor ki geçtiğimiz yıla göre düşük.

Eğer herşey dahil 3 milyon euro olacaksa zaten söylenilecek hiçbir şey yok.

Bugünkü maçın başlamasına saatler kala yapmasına da anlam veremedik. Maçlardan haberi mi yok, yoksa en önemli maç falan var ama ben şimdiden söyleyeyim öyle çok gaza gelmeyin seneye düşüreceğim bütçenizi mi diyor ? Eurocup'ta yola devam ayağına gaza gelmeyin mesajı mı, maçlardan bihaber mi, yoksa gelişigüzel rastgele açıklamalar mı her zamanki gibi ?

Ben böyle bir rezalet görmedim diyeceğim ama sürekli bu cümleyi kurduğumu farkettim Dursun Özbek ve yönetimine dair. Hadi Mustafa Hocanızın maaşı "basketbola ayırdığınız para" ile eşit olmasın, gidin zam yapın ona.

Rezil çapsız herif. Futbol tarafındaki basiretsizliği buralara yansıtmaya çalışır. Denizli gibi ölmüş balığa 4,5 m euro, donk gibi sözleşmesinin bitmesine 5 ay kalmış adama 2 milyon bilmem kaç bin euro para akıt sonra gel basketbolun bütçesini düşüreceğim de. Takım da burda yırtınsın Eurocup'ı alalım da Euroleague'e gidelim diye.

Başkan olurken tarihin en büyük sponsoru diyordu şimdi basketbol takımını gözardı edeceğiz konumuna geldi. Bunu görüp de bir şey yapmayan galatasaray camiasının da kongresinin de yönetiminin de muhaliflerinin de aklını seveyim ben. Adamı çıldırtıyorlar. Zaten o futbol takımı dediğiniz kepazeliği 2-3 senedir izlemiyorum ben. Futbolda galatasaraylılığımı sorgular hale geldim rezalet yönetimler yüzünden. Elde avuçta bi basketbol vardı şimdi de oraya el attılar. Allah belanızı versin.

Şaka olmalı diye düşündüm ama beni en çok düşündüren böyle bir kritik maç öncesi bunun açıklanmış olması.Komplo teorisi üretiyorum belki ama bence bu maçı kaybetmemizi bile istiyo olabilirler.Bu açıklamadan sonra ergin ataman ve oyuncular maçlara hangi motivasyonla çıkarlar bilemiyorum.Maça gitmek için kırk takla attım bütün keyfim kaçtı.

Bilmeden, anlamadan, cahilce konuşuyor başkan arkadaşlar. TV, sponsor, iddaa gelirlerini toplasanız 5 milyon dolar civarında yapıyor zaten.

Bunları artırmak da onun görevi, yapamıyorsa çeksin gitsin. Seçilebilmek için yüzlerce kişinin aidatını ben ödemedim!
Şu vizyondaki bir adamın Galatasaray başkanı olması çok acı,bütçeleri düşürmek değil artırmaktır başkanların görevi

Burak çok ofsayta düşüyordu zaten öyle forvet mi olur diyen yaşlı amcaların seçtiği başkan böyle olur arkadaşlar

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaziklar olsun. Bazi noktalarda sahsen empati yapiyordum cok zor zamanda geldi bu baskan diye ama esas sorun o değilmis. Dursun Ozbek denen sahis su anda Galatasaray gibi dunya markasi bir spor kulubunun baskani oldugu icin utanc duyuyorum.
Cok rezalet gordum ama kendi klubunu mac gunu sabote eden baskani ilk defa gordum. Bu kadar olamaz olmamali. Utaniyorum koskoca camia su adamlara mecbur edildi, gercekten yaziklar olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dolar Euro hesabına girmenize gerek yok arkadaşlar. Sizce bu adam bütçenin dolar cinsinden olduğunu biliyordu da euro mu dedi? Sizce bundan haberdar olma ihtimali, bunu aklında tutup hesap yapabilme ihtimali var mı? 3'e düşecek dedi ama sadece sponsordan 3 geliyor ne yapacak iddia ve digitürk paralarını cebe mi indirecekler, futbola mı aktaracaklar. Kendi bile ne dediğinin farkında değil çapsız herif.

Sen de değil aslında seni oraya çıkaranda, aslında çıkaranda da değil bu çapsızlığın ayan beyan ortada olmasına rağmen seni orada tutan divan kurulunda, aslında onda da değil tepki göstermeyen binayı basmayan taraftarda suç. Biz bir şey mi yapıyoruz ki başkaları bunu görsün.

Sıkıntı şurda Galatasaray gibi büyük bir camianın 1 numaralı ismi malesef galatasarayı yönetecek kapasitede değil..Bi kere daha nerde ne konuşacağını bilmiyor..Ben başkanın iyi niyetli olduğuna inanıyorum ama tecrübesizlik ve bazen eminim kendisinin bile inanamadığı gs başkanı olması durumu bazen saçmalamasına neden oluyor diye düşünüyorum..

Bu akşam takımın çok önemli bir maçı var başkanın söylediğine bakarmısınız. Yazık valla. Kimse kusura bakmasın Kulübü bu hale liseliler getirdi liseliler çıkaracak Herkes tek yürek tek bilek palavrasını da bıraksınlar. Divan kuruluna 300 tane amca geliyor hepsi Türkiye'nin üst sınıflarından insanlar ama satılan bileklik sayısı 180 tane. Adamlar sıkışınca taraftara koşuyorlar ama tüzüğü değiştirip Galatasaray'ı taraftara açmayı asla düşünmüyorlar. Şu anda kapıda bekleyen 700 kişi varmış hemde hepsi çok önemli insanlar ama almıyorlar akılları çıkıyor ekmek kapıları ellerinden gidecek diye.