Efes Pilsen-Galatasaray : 69-62

selim53' Alıntı:
maçaı ahmet cömerte aldırsak güzel olurdu...
biri konser yapsada ahmet cömertte oynasak şu maçı...

ama salon efesin salonu göründüğü için onlar abdi ipekcide oyanamak isteiolar ve ahmet cömert hiç işlerine gelmez
 
Çokzor maç Efes Pilsen ligte ve Avrupada haftalar ilerledikçe daha iyi oynuyor. Kontrollü ve disiplinli oynamassak fark bile yeriz. Pota altında sorun yaşıyoruz.
Umut Yenice dışında pota altını yeterince kullanabilen uzunumuz yok. maça ortak olabilmek için oyun disiplininden kopmamamız gerekiyor.
4.periyotlarda ki oyunumuzu maçın geneline yaya bilirsek maçı alabiliriz.
Efes'i en son 99-00 sezonunda ligte 2 maçtada yenmiştik.
 
Ligin en takım gibi takımı ile oynayacağız. Ermal'ın eksikliği pota altında rotasyonlarını 3e indiriyor, Kaya'nın düzelmesi rahatlattı bu yüzden. Malik tabiiki en büyük güvencemiz ama Efes'i yenmek için takım olarak oynamak lazım Rytas gibi. Navarro'yu kitleyen(olabildiği kadar) Efes Malik'e de önlem alır. 5 uzunumuz ise daha dinç bi şekilde rakibin uzunları ile iyi boğuşmalı, korkak oynamamlıyız içerde, omuz koyana daha sert omuz koymalıyız. Fatih'ten bu maçta Mersin maçına ykaın bir performans bekliyorum, artık zamanı geldi.

Efes'in Euroleague maçı yüzünden konsantrasyon eksikliği olursa bu bize avantaj sağlar, ve nolursa olsun Ülker maçı gibi kopmamalıyız maçtan.
 
:atki :atki :atki biz maça atkısız düz gitmiyoruz.bey.ayrıca bu maçta sadece umutu kullanmak yeter li .tabiki hadley oynarsa işimiz kolaylaşır.şemsettin bizim en iyi oyuncumuzdur.ve ilk 5 te başlamamsı bizim başlamadan bitmemize sebep olacaktır. :atki ..

maça gidelim artık.....

beyler bir soru sorcam konuyla ilgisiz.www.ultraslan.com a üye olamıyorum içinizde deneyen var mı e-mailime aktivasyon maili gelmiyor nasıl olabilir.....please.
 
slm

Bu maça yine teknik heyet penceresinden bakmak lazım olay dixon mixon olayı değil.Eğer sen avrupada tel tel dökülen önüne gelenden 20-30 fark yiyen ülkerden 30 yiyosan ve inanılmaz hatalar hatta mahalle takımının yapmayacağı hatalar yapıp yeniliyosan bu maçtan bişey beklemek imkansız.Fakat asıl sorun ülker o kadar kötü kadroya sahip ki değil avrupada türkiye liginde bile iş yapacak durumda değiller,tıpkı tekel gibi yürekli rakip karşısında döküldükleri maç gibi.Bizim kadromuzun bu ligte en iyi 2.ci kadro olduğunu iddia ediyorum birinci efes 2. biziz...Pota altındada 2.ciyiz ne ülkerin ne fenerin bizim kadar iyi pota altı var bjk tartışılabilir...

Bu maçta yürek ortaya konması lazım eğer direk ben bu maçtan bişey beklemiyorum 20-30 olmasında 10-15 olsun fark bana kafi rezil olmayalım mantığı halil üner mantığıdır.Savunmamızın direnci maç boyunca sürmeli,tek pivotla oynayan karşıyak karşısında 3 pivotla tel tel döküldük pota altında,buda takımın iyi antreman yapmadığının ve maçlara konsantre olmadığını çok iyi bir göstergesi.Burda bir önemli noktada şu burak başta olmak üzere bazı oyuncularımız ısrarla dışarıdan oynuyor ve kacırdıgımız şutların ardında efes bize çok rahat fast-break sayıları atar buna nasıl önlem alıcak hocamız dikkatle seyredeceğim...

Yüreğinizle oynayın beyler bu bize yeter...
 
karşıyaka maçında dikkatinizi fazla çekmedi sanırım ama desean hadley yoktu ve bence gs için çok faydalı bir oyuncu efes maçında bu oyuncu sahada olur ve halil hoca valentin pastaldan gerekli şekilde yararlanırsa kazanabiliriz yenilmez bir takım değil efes pilsen ben burdan şimdiden bütün gs lı arkadaşlarımı maça davet ediyorum
:atki :atki :atki
 
Az önce Tuborg-Efes maçını izledim yarım yamalak. Domercant yoktu (sakatmış) Efes çok zorlandı.Son sn de Tuborgun amerikalısı saçma bir faul yapınca maçı kaybettiler.
 
Efes yenilmeyecek bir takım değil ama önce onlarla eşit olduğumuzu düşünmeliyiz eğer en baştan onların üstünlüğünü kabul edersek işte o zaman fark yeriz.Önemli olan inanmak sonrası çorap söküğü gibi gelir! !
 
Efes maçlarını öyle farklı alan bir takım değil.(Zira hücum yönünde çok etkili değiller.)

Ancak savunma müthiş...

Az sayı yiyerek maç kazanıyorlar...

Bir de maç sonlarını çok iyi oynuyorlar..
 
Efes maclari hep farkli olur.Genelde sadece mucadele bekleriz.
Ben bu sene galibiyette bekliyorum kimse kusura bakmasin.
Cem in dedigi gibi bazi noktalardan faydalanmak gerekiyor.
En onemli olay mactan kopmamak ve hamleleri gorup karsi hamleler yapmak.
Efes yendigimiz takimlardan hicbirine benzemez.Son periyor "comeback team" olarak gelmek icin gec kalinir.
Valentin-Umut Yenice.
Bu iki adami kenarda unutmayiz umarim.
5 icinde bir sey yazalim adettendir.

Dixon-Hadley-Valentin-Burak-Whisby

Yazarken birseyi farkettim.Hatta leventede ilettim hemen.Hadley cok kritik.Hadley olmazsa ciddi sikinti cekebiliriz.Duzelir umarim.
 
ben de galibiyet beklemeye başladım bugünkü tuborg maçlarından sonra amerikalıları ilk önce faul kaçırdı sonra gereksiz faul yaptı kaybettiler :atki
 
Efes Ermal olmadığı için uzun rotasyonunda sorun yaşıyor. Uzunları faul problemine girdiği zaman bocalamaya başlıyorlar. Maçın özellikle başlarında hücumda potaaltını kullanabilirsek uzunlarını biz de faul problemine sokabiliriz. Her ne kadar Efes kadar kaliteli uzunlara sahip olmasak da sayısal anlamda rotasyonda Efes'e karşı bir üstünlüğümüz var.
Halil hoca özellikle kadro derinliğinin avantajını son maçlarda çok iyi kullandı.Valentin'in 3, Şemso'nun 2 numara oynadığı takım özellikle ribaundlarda rakibe büyük üstünlük kuruyor.Umarım Hadley de bu maçta oynar ve savunmada da daha sert bir takım kimliğine bürünebiliriz.
Biz de taraftar olarak üstümüze düşeni yapmalı ve dört haftadır kazanan takımımza ve her ne kadar eleştirsek de Halil Hoca'ya destek vermek üzere maça gitmeliyiz.Bence bu takım desteği hak ediyor. :atki

İnşallah bu hafta 5'te 5 yaparsak yolumuz açık vesselam! Kazanamasak da canımız sağolsun! Play off'larda hesaplaşırız.
 
flasherx' Alıntı:
galatasarayımızın buoyun sistemsizliği ve sadece malik'e dayalı oyunla efes'i yenmesi düşünülemez.çünkü efes pota altı büyük ihtimalle bizimkileri sahadan silecek ve ribaundlarda yarı yarıya bir oran oluşacak elimizde o kadar fazla uzun varken takımın en ribaundçu oyuncusunun 1.97'lik 32 yaşındaki şemsettin olmasını anlayamıyorum.bu maçta ilk 5 olarak umut yenice kesinlikle sahada olmalıdır ve valentin de daha fazla kullanılmalıdır.çünkü dirençli savunma yapabilmemiz için bu gerekiyor.ayrıca desean da domercant'a verilmelidir. :eek:key
söylediklerinin hepsine katılıorum
 
benedict' Alıntı:
Efes Ermal olmadığı için uzun rotasyonunda sorun yaşıyor. Uzunları faul problemine girdiği zaman bocalamaya başlıyorlar. Maçın özellikle başlarında hücumda potaaltını kullanabilirsek uzunlarını biz de faul problemine sokabiliriz. Her ne kadar Efes kadar kaliteli uzunlara sahip olmasak da sayısal anlamda rotasyonda Efes'e karşı bir üstünlüğümüz var.

bizdeki uzunlar onlara faul problemi yaratacak stildeki oyuncular değilki.
onlar kucak kucağa oyunuyor. bizimkiler ufuk hariç rakip oyuncudan uzak ve diğerlerine nazaran daha yumuşak oynuyor.
 
022.jpg


istanbulda olanlar lütfen bu maça ilgi gösterin...

bu atmosferin geri gelmesi çok zor değil..!
 

Üst