Efes Pilsen-Galatasaray : 69-62

macin kafa kafaya gittgi donemelrde gereksiz top kayıplari randynin nba usulu ilk adimi atmasi steps calmalari.
malikin yanılmıyorsam son ceyrekte zorlamalari
fatih solak bu takımda her turlu en az 30 dakika oynar oynamalı

ama keske o son 30 saniyeydi galina malik 3lugu atsa ve girse o zmn fark 3 e iniyordu ne gaz olurduk beahh ahh ahh.

ayrıca biz bu tam saha mudafayi yada yari sahada tam saha baskiyi niye 2 dakika kala yapıyoruz belkide o savunmayi daha eken deneseydik maci alabilirdik sanki.
 
baştan sona efesin önde götürdüğü kazanamayacağımızın belli olduğu bir maçtı.öyle son dakikada 6 sayıya falan indirdiğimize farkı aldanmasın kimse maç boyunca kontrol efesteydi.istediği zaman istediğini yapacak durumdaydı,tribünden hissediliyodu bu.
bizim bu tarz maçları çevirmemiz için dixon ın yanında 2. bi skorer çıkarmamız şart.mücadele fena değildi ama dahada iyi olabilirdi.
bu takıma yazık oluyo.whisby ve livingstonu gönderip 2 tane orta halli yabancı alabilirsek zirveye ortak oluruz.
prikacin ile whisby i değiştirsek maçı biz alabilirdik belki.
 
Maç boyunca kontrol efesteydi,efes sıkmadı vb. gibi yorumlara kesinlikle katılmıyorum.

Ne yaptı yani efes?Galatasaray bizi yakalasın da mac güzel olsun o kadar taraftar gelmis mi dedi?Hatta Galatasaray yensinde lige zevk gelsin diye bile düsünmüs olabilir belki. Yok buda olmadı efeste fanataik gs li oldugunu bildigimiz birkac oyuncu maçı bu hale getirdi,acıdı bize....

Hic molalarda efes benchine baktınızınmı?Oyuncuların ve teknik ekibin surat ifadelerine?Oktay Mahmuti henüz bir molanın üstünden 1 dakika gecmis olmasına ragmen neden mola aldı?

Bence son senelerde oynadıgımız en iyi efes macıydı. Ufak hatalar ve macın kritik anlarında hakemlerin efes lehine verdigi kararlar macın sonucunu tayin etti.
 
fark 6 sayıyken malikin,daha hücumun başında gereksiz yere atıp kaçırdıpı bir üçlük var o girseydi fark 3 sayı idi ve seyirci gaza gelmişti belki belki....
ama yinede o şutu atmamalıydı daha hücumun başında topu çevirip set oynamalıydık ki neyse olan oldu artık.
whisby nin ahı gitmiş vahı kalmış yaş ta olmuş 34,randy ondan farksız,4 yabancı hakkımız var biz ise 1.5 yabancıyla oynuyoruz.ülker maçından sonra bu yabancılarla olmaz değiştirmemiz lazım diye düşünüyodum bunca zaman geçti ve kendi çapımda haklı olduğumu düşünüyorum.
randy ve whisby hemen gönderilip,savunma direnci olan ve hücumda sorumluluk alabilen bir uzun bir kısa 2 yeni yabancı ŞART bu takıma.
 
Bence son senelerde oynadıgımız en iyi efes macıydı. Ufak hatalar ve macın kritik anlarında hakemlerin efes lehine verdigi kararlar macın sonucunu tayin etti.
Olayın özeti budur arkadaşlar yok o girse yok steps olmasa (halamın enısteme benzemsı olayı olmasın :p)
 
Elbette Hala'lar Enişte olmamalı :)

Ama hakikaten son 3 sezondur şu sıkıntı göze çarpıyor. Kritik anlarda (büyük maçlardaki kritik anlardan bahsediyorum), hani Efes olsun Ülker olsun.... tam ara kapanırken heyecan veya stres basıyor tekrardan, çünkü hata yapma korkusu bilinç altından yine ön plana çıkıyor.

Bu stres ve heyecan da maalesef genellikle serbest atış ve şut seçimlerinde negatif olarak yansıyor. Öncelikle "cool" kalıp oyunu halen 12 sayı geriden geliyormuşçasına sürdürmek gerekir.

Tabii burada takımda Dixon hariç bir lider oyuncunun daha ortaya çıkması gereği gözüküyor.

Geçen seneki kabustan sonra çok olumlu gelişiyor her şey. Umarım istikrar sağlanır ve istikrar zaten otomatik olarak güven duygusunu da arttırır. Bu şekilde böyle maçlar da kazanılabilir yine.... Her şey zincirleme...

İstikrar için de önümüzdeki maçları yine kazanmamız lazım. Takım maçlara yine "Favori" sıfatıyla çıkmalı...ama buna önce kendileri inanmalı.
 
Abi hiç gelmiyorsunuz basketbol maçlarına serzenişlerinden, bunalıp yorgunluğa rağmen Cumartesi günü hem voleybol, hem basketbol maçlarına gittim.Uzun süre voleybol oynamış biri olarak(hakikaten yoksa 130 kilo doğmadık) basketbol daha heyecan verici.Aşık olduğunuz renkleri heyecan, mücadele dolu bir spor dalında izlemek çok keyifli.

Yıllardır bazen böyle serzenişlerden bunalıp gittiğimiz bir kaç maç var, televizyondan da takip ediyoruz.Ben bu yılki kadronun çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Efes Pilsen bu ülkenin en iyi savunma yapan takımı.Daha doğrusu hücum ve savunmada tamamen takım oyunu oynuyorlar.Bu yüzden kenarda oturan Domercant olsada sahadaki oyunda önemli bir değişiklik olmazdı.
Bu takıma karşı iyi mücadele ettik.Yalnız mücadele etmek sonuç getirmiyor.Burada bu spordan iyi anlayan arkadaşların takımı, hocayı eleştirileren mesajlarına katılmamak mümkün değil.Hücumda yalnızca Dixon'a dayalı oyun skorda sürekli geride kalmamıza neden oldu.Hücum da değişik setler oluşturamaz ve skor yükünü iyi dağıtmazsak bu güzel kadroya yazık ederiz.

Tribünlerle ilgili eleştirilere katılmıyorum.Bu maçta rakam olarak değil ama sahaya etki açısından ne gerekiyorsa o yapılmıştır.Evet tribünde basketbolla pek haşır neşir olmamış yalnızca renk aşkına gelen bir çok insan var ama onların emeklerini görmezden gelmeyelim en azından negatif yaklaşımlarda bulunmayalım.
 
Önder son dediğin herşeyin altına imzamı atıytorum,takımın tecrübesizliği,yeni yeni takım haşline gelmemiz ve hakemlerin kritik tüm kararlarını Efes lehine çalması maçı Efese getiren unsurlardı. Takımın yaptığı savunma ve yediğimiz 69 sayı(Efes gibi bir takımdan)bence çok önemli bir gelişme fakat asıl olan bu savunma anlayışını tüm maçlara yayabilmemiz. Takımımızın son 6-7 maçtır maçtan kopmaması aksine son periyotlarda her maç rakipilerinden fazla sayı atması ise kondisyon açısından takımımızın sezona son derece hazır olduğunu gösteriyor...
 
Kerem Ersuna' Alıntı:
Takımımızın son 6-7 maçtır maçtan kopmaması aksine son periyotlarda her maç rakipilerinden fazla sayı atması ise kondisyon açısından takımımızın sezona son derece hazır olduğunu gösteriyor...

evet bu çok önemli bir nokta...

kazandığımız son maçlarda bu bariz bir şekilde ortadaydı...
 
seyirci sayisi fena degildi, özellikle son çeyrekte çok kalabalik olmamamiza ragmen iyi ses çikardik efes hücumlarinda.

halil üner "fatih'te neden bu kadar israr ettigimi herkes görecek" demisti. ancak hiçbir sey görmedik desem yalan olmaz. umut, whisby, fatih üçlüsünden istikrarli bir seçim yapamadi henüz. prkacin'i durduramadik. prkacın efesin galibiyetinde önemlir rol oynadi.

neyse, heyecani sona kadar tasimis olmak da iyi bir sey. yavas yavas oturuyor takim...
 
Bob Marley' Alıntı:
seyirci sayisi fena degildi, özellikle son çeyrekte çok kalabalik olmamamiza ragmen iyi ses çikardik efes hücumlarinda.

halil üner "fatih'te neden bu kadar israr ettigimi herkes görecek" demisti. ancak hiçbir sey görmedik desem yalan olmaz. umut, whisby, fatih üçlüsünden istikrarli bir seçim yapamadi henüz. prkacin'i durduramadik. prkacın efesin galibiyetinde önemlir rol oynadi.

neyse, heyecani sona kadar tasimis olmak da iyi bir sey. yavas yavas oturuyor takim...

Şemsettin nasıldı Şemsettin :)
 
Semsettin bizim için hayal kirikligiydi. tribünde özel iki seyircisi oldugunun farkinda degil galiba :)

maçtan önce takimi tribüne çagirdigimizda rahat, kendinden emin tavirlari maça yansimadi. hele son çeyrekte dixon'un verdigi pasta erkenden 3lük kullanmasi ve sutun girmemesi bizi kahretti.

büyük maçlarda bir sey beklememek lazim, ama bu hafta tuborg'a en az 15 sayi atar... ahan da buraya yaziyorum.
 
zor maç oldu bireysel hatalarımız yüzünden yenildik yinede çok iyi bir maç oldu seyir zevki yüksekti inşallah bu hafta bu tuborgu yenip yolumuza devam edecez!!!

bu sene baskette tarih yazalım kupaları şirketlere bırakmayalım ne ülker ne efes ne de telekom haydi bastır cimbombom sensin şampiyon

_______________________________

SONSUZA KADAR GALATASARAY!!!

ŞEREFTİR SENİN RENGİNE ÖLMEK
ANDIMDIR SENİ KEFEN DİYE ÖRTMEK
 

Üst