ELW 1. Hafta - Novi Zagreb:48 - Galatasaray:79
Ekrem Memnun: Novi Zagreb'in bazı çok iyi oyunculara sahip olduğunu biliyorduk ve savunmada çok iyi oynadık. Bir çok sakat oyuncumuz varken, sezonu bu galibiyetle açtığımız için çok mutluyuz.
ELW 2. Hafta - Galatasaray:58 - USK Prague:56
Ekrem Memnun: Hücumda kötü başladık, boyalı alandan oynamaya çalışsak da kolay basketleri bulamadık. İçeriyi beklediğim gibi de zorlayamadık. Bu tercihler savunma gücümüzü de etkiledi. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Çok sakat oyuncumuz olduğu için rotasyonu kullanamadık, yorgun hissediyorduk. Fakat eksiklerimizi savaşarak doldurduk, en önemlisi harika bir geri dönüş yaptık. Prague oyuncuları bizden daha fizikliydi ama oyuncularım vazgeçmedi, çekinmedi. Bu şartlar altından cesaretle çıkan oyuncularımı takdir ediyorum.
ELW 3. Hafta - CCC Polkowice:48 - Galatasaray:50
Ekrem Memnun: Beklediğimiz gibi zor bir maç oldu. Bu mücadele için iyi hazırlandık ve oyunun genelinde kontrol elimizdeydi. Maçın sonunda bazı hatalar yaptık ve farklı duygular oluştu. Eksiklerimize rağmen kazandığımız için mutluyum. 3/3 ile başlamak diğer maçlar öncesinde güzel bir nokta. Maç boyunca gösterdikleri mücadele için Polkowice'yi tebrik etmek istiyorum. ,
ELW 4. Hafta - Galatasaray:58 - USO Mondeville:47
Ekrem Memnun: Hücumda kötü başladık, çok kolay atışları ve pozisyonları değerlendiremedik. Normal sertliğimizde değildik. Devrede bunu konuştuk ve oyuncularımız 2. yarıda harika bir mücadele çıkardılar. Çabamız çok iyiydi -özellikle savunmada-. Bunun yanında kolay atışlar bulduk ama şanssızdık, inanılmaz şutları kaçırdık pota altından. Bu da oyunun bir parçası.
Kazandığımız için çok mutluyum ve oyuncularımla gurur duyuyorum. Yerleştirmek istediğimiz karakteri gösterdiler. Kaybetmek istemiyoruz, mağlubiyeti reddediyoruz, her maç son ana kadar savaşıyoruz. Yakın gelecekte hücumda da daha organize ve daha iyi olacağımıza inanıyorum.
ELW 5. Hafta - Perfumerias Avenida:69 - Galatasaray:79
Ekrem Memnun: Burada olmayan oyuncularımız ve dar bir rotasyon vardı ama yine de sert oynadık. Oyuncularımla çok gurur duyuyorum. Ann'in (Wauters: Bu son ana kadar süren bir savaştı) söylediği gibi bu bir savaştı. Avenida çok saygı duyduğumuz bir takım ve bu tarz bir maç olmasını bekliyorduk.
Euroleague'de favori biz değiliz. Tabii ki hedeflerimiz var ama günden güne bakmak zorundayız, her an, her pozisyon için savaşıyoruz. Euroleague çok yüksek seviyede basketbol içeriyor. Favori değiliz ama kazanmak istiyoruz.
ELW 6. Hafta - Galatasaray:70 - UMMC Ekaterinburg:71
Ekrem Memnun: İyi bir basketbol maçı oldu. Oyunun çoğunda savunmada iyiydik ve organize oynadık. İkinci yarının sonlarında basit hatalar yapıp, rakibe kolay sayı şansı verdik. UMMC, ELW'deki en güçlü takımlardan biri. Bu bir test maçıydı ve onlara daha sert bir rakip olabileceğimize inanıyoruz. Oyuncularımla gurur duyuyorum, ama ne olursa olsun iç saha maçlarını kazanmalıyız.
ELW 7. Hafta - Galatasaray:77 - Novi Zagreb:50
Ekrem Memnun: Novi Zagreb genç ve yeni bir takım. Hırvatistan'da oyuna iyi başlamış ve kazanmıştık. Bugün de aynısını yaptık. Maça 21-0'la başladıktan sonra daha fazla sayı bulamadık ve kolay basketlere izin verdik. Sonra tekrar içeriden oynamaya odaklandık ve başarılı olduk. Uzun süredir sakat olan oyuncular takıma adapte oluyor artık. Her gün daha iyiye gidiyoruz. İç sahada oynadığımız hiçbir maçı kaybetmek istemiyoruz.
ELW 8. Hafta - USK Prague:52 - Galatasaray:66
Ekrem Memnun: Bugün kazandığımız için mutluyuz çünkü maçtan önce çekincelerimiz vardı. Prag, büyük bir potansiyeli ve tecrübeli oyuncuları olan bir takım. Bugünkü zafer bizim için iyi oldu. Maç 14 farkla bittiği için kolay bir maç olarak gözükebilir ama öyle değildi. Galibiyetteki en önemli etken harika savunmamızdı.
Euroleague maçları sonrasında Ekrem Hoca'nın demeçleri bu şekildeydi. Vasat İngilizce'mle hatalar yapmış olabilirim ama koçun savunma, içeriden hücum etme isteği, mücadeleci yapısı isteğini temel olarak aktardığımı düşünüyorum. Onu yakından tanımak ve isteklerini görmek için bu maç sonu demeçlerini takip edebiliriz.