Ekrem Memnun

Birsel ve slyvia domigez'i istemekte kontenjandan değil mi ? Demek istediğim pota altın zaten sağlamdı, ve istikrarlı her maça aynı performansla çıkan bir Tina... Casares maçlarını tekrar izle bizim takım ile !! sorun nerede anlarsın !! 3 lükler arka arkaya nasıl patır patır yağdı maç koptu gitti.. o sahneleri iyi izle . çok değil final maçlarında Birsel'in 3 lük yağmurlarında :( hepsini geçtim Pondexter Feneri şampiyon yaptı.. "anlatamadım galiba" Guard al diyoruz !! Işıl'la epiphanny prince ile olmaz bu iş !! zaten oda guard değil ..
 
Birsel'i almak mümkün değil ki Nevriye'nin kontratı bitti de alma şansımız oldu yoksa katılıyorum keşke o gelseydi. Guard sorunumuz var buna da katılıyorum ve guard transferi de yapılabilir zaten, Dominguez'i ise çok beğenen biri değilim aynı takımdaki Palau'yu tercih ederim ki belki alınabilir, ilerleyen günlerde göreceğiz. Tina kesinlikle gitmeliydi savunmaya 1 gram takılmıyodu en azından Fowles ile birinden kalacaksa bu tercihin Fowles olması gerektiği aşikar. Tahminime göre Whalen gelir guarda kavuşuruz ama daha kadro bile tam belli değilken koça ön yargılı yaklaşmak olumsuz, Derya Özyer ile beraber güzel işler yapacağına inanıyorum.
 
Slyvia kaç maç oynadı galatasaray'da geçen yılda dahil ? whalen yavaş ışıl tarzı bir guard beklemeyi tercih ediyor dış yüzdeleri çok iyi değil. Lynx'de geçen yıl hızlı, genç, guard tarzı oyunculardan kurulu bir takımda başarılı oldu.Tüm maçlarını tek uzunla oynadılar. Tüm maçlarını izledim. Palau süper !! oda olur !! ben hızlı oynayan bir takım istiyorum erkek basketbolu değil bu.

Ben şuan ki transferlerden memnun değilim. Ön yargı değil bu..
 
Tina Charles hücumda çok iyi bir oyuncuydu, ama savunmada resmen izliyordu rakibini. Her maçı neredeyse aynıydı, gidip hücumda atıyor, sonra savunmada yediriyor, gidip yine atıyor, sonra yine yediriyor. E o zaman da gerçek anlamda olumlu bir katkısı olmuyordu. Yerine savunma yapısı daha iyi oyuncular alınmışken ve guard bölgesinde belirgin şekilde açığımız varken elde tutmak bence de saçma olurdu.
 
Slyvia kaç maç oynadı galatasaray'da geçen yılda dahil ? whalen yavaş ışıl tarzı bir guard beklemeyi tercih ediyor dış yüzdeleri çok iyi değil. Lynx'de geçen yıl hızlı, genç, guard tarzı oyunculardan kurulu bir takımda başarılı oldu.Tüm maçlarını tek uzunla oynadılar. Tüm maçlarını izledim. Palau süper !! oda olur !! ben hızlı oynayan bir takım istiyorum erkek basketbolu değil bu.

1.si Sylvia geçen sene kişisel problemlerden dolayı geç geldi ve ligde 24(play-off dahil) ve kupada 3 maç oynadı ondan önce ise 29 lig ve 3 kupa.
2.si Whalen yavaş bir guard diyorsun kusura bakma ama ya izlemedin ya anlamıyorsun bu işten.
3.sü Lynx her maç aynı 5'le çıktı demek ki onları izlemedin ya da Rebekkah Brunson'u uzundan saymıyorsun(1.88)
4.sü Avrupada basketbol savunma üzerinden oynanıyor biz de savunma yapmak zorundayız, sen istiyorsun diye hızlı basketbol oynarsak sonumuz WNBA'deki Phoenix gibi olur ...

Bu da benim kişisel görüşüm inşallah hakaret olarak algılamazsın ... çünkü değiller
 
Lütfi Arıboğan zamanında Galatasaray'da oynayıp emekli olunca hemen ardından Ülkerspor'a menajer olmuş birisi ( Babamın yalancısıyım )
Ardından Kendi gözlerimle gördüğüm birşey varki Lütfi Arıboğan ve Aziz Yıldırım arasında ortaya çıkan rezil tape!
Bu olaylardan sonra Lütfi beyin bizim kulüpte çok önemli bir mevkiye getirilmesi büyük bir soru işaretidir.

Diğer yandan Murat ÖZYER'in geçmişinde bir soru işareti net olarak yok! İlk önce eşinin sonra da kendisinin görev alması tabiki birbiriyle ilgilidir.
Anladığım kadarıyla Ülker firması ile bu adamların baya yakın irtibatları var!
Ancak bu irtibatlarının Galatasaray'da başarısızlık olarak geri döneceğini göstermez tabiki. Erkek takımında Murat Özyer Galatasaray'ın başarısını bırakıp Ülkerspor'un başarısı için uğraşacağını da hiç sanmıyorum. Yani aksini iddia ediyorsanız bunu tartışalım açık açık lütfen.
Burada hepimizin amacı Galatasarayımızın başarıya koşmasıdır.
 
Mithat bey yaazıklarınızda katıldığım noktalar Derya Özyer ve Canan Erdoğanın kadın takımında göreve getirilmesi.Bu iş için uygun olmadıklarını düşünüyorum ve büyük bir hata yapıyoruz bencede.Lütfü Arıboğan konusunda da şüphelerim var ama bekleyip bir görmek lazım.
 
2 sene sonra takımı bir sistem, bir düzen içinde görmek sevindirici.. En azından herkes ne yaptığını bilerek oynuyor, oynamaya çalışıyor.. Lindsay'da geldikten sonra daha skorer bir takım oluruz.. Bir de 2-3 numaraya bir oyuncu alırsak sıkıntıyı çözeriz. Işıl'ı, Bahar'ı bu kadar istekli görmek güzel, en büyük teşekkür Ekrem Hoca'ya..
 
Yerlilerin kendi kapasitelerini hatırlamasına ek olarak yapılacak bir iki akılcı hamle ile çok şey değişebilir sezon adına.

Ekrem Hoca´nın da dile getirdiği gibi dar bir rotasyonumuz var ama yine de umut veriyor takım.
 
Bir hoca taktikte, stratejide veya oyuncu seçimlerinde fark yaratabilir. Ama en önemlisi oyuncularına bu denli özgüven aşılaması ve gençleri bile partlaması herhalde.
 
Eko nun Galatasaray da geçirdiği son yılını inceleyin, Çelen ile tamamı genç takım oyuncularından (yaş ortalaması 17) oluşan kadro ile neler yaptıklarına bir bakın, Elektrikleri ve suları masraf oluyor diye kesilen salonda, yönetimce bütün desteklerin kesildiği sezonda neler oldu bir inceleyin.
Ben onu çok yakından tanıma şansına eriştim, ondan çok büyük şeyler bekleyin, Eko çok büyük şeyler başaracağını aklına koymasa ne Bayan basketboluna ne de Galatasaray a geri dönmezdi,
Elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanacaktır, hiç beklenmedik sürede eldeki gençlerle patlama yapacaktır, ve elindeki oyunculardan en yüksek verimi alacağı sistemleri yaratacaktır,
İzleyelim, görelim,
Yolun açık olsun EKO
 
Ah Ekrem hoca sen geçen sezon ki bollukta nerelerdeydin...

İyi kadroyla her hoca başarılı olabilir, mesele sınırlı kadroyla başarıya ulaşmakta mesajı veriyor Ekrem Hoca. Cem Akdağ döneminden sonra özlediğimiz takım kimliğini parkede görmek çok sevindirici. Eksiklerimiz var tabii ama zaman..

Yeni antrenör kim olmalı tartışmalarının yaşandığı dönemde; Ekrem Hoca yıllardan beri yapılan yatırıma rağmen bir türlü gelmeyen başarının getirdiği baskıyı kaldıramaz, bu nedenle yabancı bir antrenör gelmeli fikrini savunuyordum, özür dilerim Ekrem Hocam.
 
Ah Ekrem hoca geçen yıl neredeydin başımızda olsaydın şimdi bir EL kupamız vardı o kadroyla. Ceyhun Hoca ile Ekrem hoca farkını herkes görüyordur. İlk yıl gönderebilseydik Ceyhun hocayı herşey çok farklı olurdu.
Geçen yıl müthiş bir kadro vardı elimizde.
 
ELW 1. Hafta - Novi Zagreb:48 - Galatasaray:79

Ekrem Memnun:
Novi Zagreb'in bazı çok iyi oyunculara sahip olduğunu biliyorduk ve savunmada çok iyi oynadık. Bir çok sakat oyuncumuz varken, sezonu bu galibiyetle açtığımız için çok mutluyuz.

ELW 2. Hafta - Galatasaray:58 - USK Prague:56

Ekrem Memnun:
Hücumda kötü başladık, boyalı alandan oynamaya çalışsak da kolay basketleri bulamadık. İçeriyi beklediğim gibi de zorlayamadık. Bu tercihler savunma gücümüzü de etkiledi. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Çok sakat oyuncumuz olduğu için rotasyonu kullanamadık, yorgun hissediyorduk. Fakat eksiklerimizi savaşarak doldurduk, en önemlisi harika bir geri dönüş yaptık. Prague oyuncuları bizden daha fizikliydi ama oyuncularım vazgeçmedi, çekinmedi. Bu şartlar altından cesaretle çıkan oyuncularımı takdir ediyorum.

ELW 3. Hafta - CCC Polkowice:48 - Galatasaray:50

Ekrem Memnun:
Beklediğimiz gibi zor bir maç oldu. Bu mücadele için iyi hazırlandık ve oyunun genelinde kontrol elimizdeydi. Maçın sonunda bazı hatalar yaptık ve farklı duygular oluştu. Eksiklerimize rağmen kazandığımız için mutluyum. 3/3 ile başlamak diğer maçlar öncesinde güzel bir nokta. Maç boyunca gösterdikleri mücadele için Polkowice'yi tebrik etmek istiyorum. ,


ELW 4. Hafta - Galatasaray:58 - USO Mondeville:47

Ekrem Memnun:
Hücumda kötü başladık, çok kolay atışları ve pozisyonları değerlendiremedik. Normal sertliğimizde değildik. Devrede bunu konuştuk ve oyuncularımız 2. yarıda harika bir mücadele çıkardılar. Çabamız çok iyiydi -özellikle savunmada-. Bunun yanında kolay atışlar bulduk ama şanssızdık, inanılmaz şutları kaçırdık pota altından. Bu da oyunun bir parçası.

Kazandığımız için çok mutluyum ve oyuncularımla gurur duyuyorum. Yerleştirmek istediğimiz karakteri gösterdiler. Kaybetmek istemiyoruz, mağlubiyeti reddediyoruz, her maç son ana kadar savaşıyoruz. Yakın gelecekte hücumda da daha organize ve daha iyi olacağımıza inanıyorum.

ELW 5. Hafta - Perfumerias Avenida:69 - Galatasaray:79

Ekrem Memnun:
Burada olmayan oyuncularımız ve dar bir rotasyon vardı ama yine de sert oynadık. Oyuncularımla çok gurur duyuyorum. Ann'in (Wauters: Bu son ana kadar süren bir savaştı) söylediği gibi bu bir savaştı. Avenida çok saygı duyduğumuz bir takım ve bu tarz bir maç olmasını bekliyorduk.

Euroleague'de favori biz değiliz. Tabii ki hedeflerimiz var ama günden güne bakmak zorundayız, her an, her pozisyon için savaşıyoruz. Euroleague çok yüksek seviyede basketbol içeriyor. Favori değiliz ama kazanmak istiyoruz.

ELW 6. Hafta - Galatasaray:70 - UMMC Ekaterinburg:71

Ekrem Memnun:
İyi bir basketbol maçı oldu. Oyunun çoğunda savunmada iyiydik ve organize oynadık. İkinci yarının sonlarında basit hatalar yapıp, rakibe kolay sayı şansı verdik. UMMC, ELW'deki en güçlü takımlardan biri. Bu bir test maçıydı ve onlara daha sert bir rakip olabileceğimize inanıyoruz. Oyuncularımla gurur duyuyorum, ama ne olursa olsun iç saha maçlarını kazanmalıyız.

ELW 7. Hafta - Galatasaray:77 - Novi Zagreb:50

Ekrem Memnun:
Novi Zagreb genç ve yeni bir takım. Hırvatistan'da oyuna iyi başlamış ve kazanmıştık. Bugün de aynısını yaptık. Maça 21-0'la başladıktan sonra daha fazla sayı bulamadık ve kolay basketlere izin verdik. Sonra tekrar içeriden oynamaya odaklandık ve başarılı olduk. Uzun süredir sakat olan oyuncular takıma adapte oluyor artık. Her gün daha iyiye gidiyoruz. İç sahada oynadığımız hiçbir maçı kaybetmek istemiyoruz.

ELW 8. Hafta - USK Prague:52 - Galatasaray:66

Ekrem Memnun: Bugün kazandığımız için mutluyuz çünkü maçtan önce çekincelerimiz vardı. Prag, büyük bir potansiyeli ve tecrübeli oyuncuları olan bir takım. Bugünkü zafer bizim için iyi oldu. Maç 14 farkla bittiği için kolay bir maç olarak gözükebilir ama öyle değildi. Galibiyetteki en önemli etken harika savunmamızdı.

Euroleague maçları sonrasında Ekrem Hoca'nın demeçleri bu şekildeydi. Vasat İngilizce'mle hatalar yapmış olabilirim ama koçun savunma, içeriden hücum etme isteği, mücadeleci yapısı isteğini temel olarak aktardığımı düşünüyorum. Onu yakından tanımak ve isteklerini görmek için bu maç sonu demeçlerini takip edebiliriz.
 
Coach Ekrem MEMNUN'u tanıyabilmek için Aras çok güzel bir çalışma yapmış.

Ben de bu çalışmaya Ekrem MEMNUN'un Galatasaray Dergisi Ekim sayısına verdiği ropörtaj'dan birkaç cümle aktararak katkı vermek istedim.

Soru:Kritik anlarda skorer oyuncu eksikliği çekileceği yönünde genel bir kanı var. Geldiğinizde Diana Taurasi ayrılmıştı. Kalmasını ister miydiniz? WNBA'in sayı sıralamasındaki ilk iki isim Fenerbahçe'de oynuyor.

Ekrem MEMNUN: Herkes Taurasi'nin takımda kalmasını ister, dünyanın en iyi oyuncularından biri. Geldiğimde transferlerin bir kısmı bitmişti. Biraz meseleye farklı bir noktadan da bakmak gerekir, pozisyon üzerinden değerlendirmeden. Her takım kendi skorerini yaratır. Geçen sezon WNBA'in Top 5 skorerinden üçü Galatasaray'daydı; Taurasi, Charles ve Prince. Hatta Fowles da. Maçlar isimlerle kazanılmıyor, takım olabilmek önemli. Şartlar da öyle gerektirdi. Her biri çok değerli oyuncular.İsimlerden çok kazanan bir takım oluşturmak istiyoruz.Homojen basketbola çok inanan biriyim. Başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bir iki oyuncunun sırtına binen takımlar benim tarzım değil. Her oyuncu taşın altına elini sokmalı, böyle bir ortam yaratmaya çalışıyorum. Farklı isimlerin sorumluluk alması gerekecek. Kulübümüz bizi şu ana kadar her konuda destekledi, eğer ihtiyaç oluşursa bir iki hamle daha olabilir...

Soru:Whalen oyun kurucu olarak süre alırken Işıl ALBEN'i onun yanında şutör guard olarak kullanma gibi bir düşünceniz var mı?

Ekrem MEMNUN:Düşünüyorum, böyle bir planım var. Işıl oyun kurucu Whalen şutör guard pozisyonunda. Çift guard da oynayabiliriz. Oyun kültürü, oyun bilgisi, oyun yorumu üst düzey oyuncuları bir arada oynatabilmek amaçlarım arasında. Üst düzey basketbol buradan doğuyor.

Coach Ekrem MEMNUN'un gerek sezon öncesi gerekse sezon içerisinde verdiği ropörtajlarda hep takımına olan güvenini ifade etmesi, oyun planı ile ilgili söylediği her şeyi imkanlar dahilinde sahaya yansıtmaya çalışması, sakatlık vb. bahanelerin (ki bence bahane olmaktan çok gerekçe olarak nitelendirilebilecek sakatlıklarımız var) arkasına sığınmaması, söyleyip yapmayanların aksine genç oyunculara olan güvenini sahaya yansıtması en büyük artıları olarak göze çarpıyor.

Kendisi hep bu işlerde sonucun önemli olduğunu, sezon sonundaki başarının çok daha önemli olduğunu ifade etse de ortaya koydukları mücadele ve takım ruhunun bu sene ya da kısa vadede olmasa da uzun vadede bize çok başarı kazandıracağını düşünüyorum.

Allah yolumuzu açık etsin Hocam.
 

Üst