Ekrem Memnun

Ben kendimi romantik sanirdim ve en romantik halimle sene basi ligde ilk 6 (mumkunse ilk 4 gibi) kupada sansli final ve avrupada basari (top8 ve uzeri) dilerdim.
Cogu tutmadi malesef. Cok yormayin kendinizi hoca da gider neredeyse butun takim da degisir. Bizim basketbol gelenegimize gore genelde bu sekilde oluyor.
 
Ekrem Memnun felaket bir sezon geçirdi, Terim ile karşılaştıracaksak ondan bile kötü. Evet inanılmaz bir bütçemiz yok ama alınan yabancılar bütçeye gayet kaliteli isimler. Bu kadro ligde bana göre en iyi 4.kadro, bcl de ise ilk 3 kadroya girer bost - Melo ikilisi de en kaliteli gard ikilsiydi.Ligde ve avrupada sezon başından beri oynadığımız kritik ve yakın maçlarında %80 mi falan kaybetmişizdir. Güzel bir şekilde ayrılsın işte yollar, Turgay Zeytingöz'ün getireceği koçun Ekrem Memnun'dan kötü olma ihtimali yok bence ne kadar hızlı alınırsa bu karar ligde yarı final yapma şansımız o kadar artar.
 
Bu sezon için yüz tane belki bin tane koç bulunurdu da ne geçen sezon takım o halde kendisi de işinde gücündeyken bir telefonla ateşten gömleği giyecek bir koç bulunabilirdi, ne de Afyon maçında rakibin en büyük silahı Cruz'u oyun dışı bırakmak için iki katı cüssede adamla dalaşmayı göze alabilecek bir koç bulunabilirdi. Aktif koçluğu bırakmış, piyasadan o yönüyle uzaklaşmış, akademisine ve oradaki bakış açısına odaklanmış bir haldeydi. Ne yazık ki kendisine tekrardan sözleşme verenler de, o sözleşmenin iptali için konuşmayanlar da, hakaret derecesinde eleştirenler de, biraz da körlemesine savunmaya çalışanlar da unuttu bu gerçeği.

Geçen sezonki şube yönetiminin seçimler öncesi "koç belli olursa yeni sezon kadrosunu erken kurabiliriz"(!) diyerek aceleyle yaptığı bir hamleydi sözleşmenin yenilenmesi. Yetkiyi devretmeden kısa süre önce anca halledebildiler yeni sözleşmeyi, öyle olunca yeni sezona dair hamle yapma fırsatı da kalmadı. Tüm planlama ve transferler seçimden sonrasına kaldı. Yeni yönetim de artık aynı sezonun başında ikinci bir hocayla sözleşme yapmak mı istemedi, Ekrem hocayla işin yürüyebileceği gibi bir düşünceye mi kapıldı bilemiyorum.

Her zamanki gibi bir efsanemiz daha zor günde yardım elini uzattı ve her zamanki gibi suyunu sıkana kadar, pişman edene kadar kullandık. İşinde gücündeyken hakikaten yardım etme içgüdüsüyle gelmişti hoca. Sezon sonu güzel bir şekilde yollar ayrılabilirdi. Hem geçmiş hem şimdiki yönetimin hatalı bakışı sayesinde, neredeyse göz göre göre bomboş bir sezon geçirdik yine. Yani korkulu rüya görmedik ama 1 ya da 2 maç hariç çok bir heyecan da veremedik. Gerek kulüp yönetimi, gerek şube yönetimi de hocanın arkasına saklanıp yıpranmasına müsade etti.

Günün sonunda isimler ve detaylar değişse de hikaye yine değişmedi. Eminim ki bu sezonki performans çok daha ekonomik(!) bir şekilde sağlanabilirdi. Hatta bir değil birden çok şekilde sağlanabilirdi...

Her şey için teşekkürler koç...
 
Her şey için teşekkürler koç bizim için hep özel hep kıymetli olacaksın. Ayrıca kendin ayrılmayı isteyecek kadar onurlu olduğunu tahmin ediyordum. Başkaları gibi koltuğa yapışmadığın için teşekkürler. Umarım bir sonraki görev yerin güçlü bir yapılanmayla Galatasaray kadın basketbolu olur.
 
Vasat altı bir antrenörlük performansı sergiledi. Şubeyi daha fazla sahiplenen bir yönetim olsaydı önceden yollar ayrılırdı. Hatta sezona bile kendisiyle başlanmazdı.

Yine de kendisiyle yolların ayrıldığı gün yerine yabancı bir antrenörün gelmesi şubedekilerin bir b planın olduğunun göstergesi. Yunan hocayı tanımasam da Obra-İtoudis ekolünden gelmesi bizim bütçelerde takılan takımlar için heyecan verici
 
Geçen sezon kısa vadede kendisinden beklenen takımı ligde tutmasıydı,gelen yabancılar ve takımın son haftalardaki performansıyla birlikte başarılı oldu.Kan değişikliğide önemliydi,bir şeylerin değişimi için.

Sezona hoca ile başlanmalıydı veya başlanmamalıydı orası ayrı.Takımın bu sezonki hedefi Şampiyonlar Liginde kendini göstermek,ligdede normal sezonu en iyi şekilde bitirmekti.Şampiyonlar Liginde çıkabileceğimiz grupta elendik,ligdede kazanabileceğimiz birçok maçı kaybettik.Kaybettiğimiz maçlarda ve gruptan elenirken takıma olumlu etkisi olmadı.

Bu sezon şu ana dek başarısız oldu ve yollar ayrıldı.Yolu açık olsun.
 
Yapılan analizlerin yanlış olduğunu düşünüyorum.
1) Fatih Terim ile kıyasının alakasını kuramadım. Hele daha kötü performans kısmını zaten anlayamadım.

2) 1-2 maç dışında heyecan vermediği kısmına hiç katılmıyorum. Bu takımın en sivrilen özelliği zaten ligin en keyif veren takımı olmasıydı tüm otoriteler ve rakip taraftarlarca.

Harika ve kusursuza yakın bir oyunla başladı sezona. Meyvelerini de bir bir toplamaya başladı. Fakat sonra ne olduysa kötüye doğru gitti. Adam muazzam kötüyse; nasıl ligin ve Avrupa'nın en çok sayı atan takımı olup lider çıktı ?
Devam etme kısmına da gelirsek; kafasına silah mı dayadılar 1 sezon daha devam et diye ?
Ne sonuç alırsa alsın bizdeki sevgisi değişmeyecek bir insan. Hiçbir zaman art niyeti olmayacağını bildiğimiz bir insandı. Her şey için teşekkürler.
 

Üst