Ekrem Memnun

Galatasaray Medical Park'ta antrenör Ekrem Memnun'un yardımcılığına, son 2 sezon Optimum TED Ankara Kolejliler antrenörlüğünü yapan Derya Özyer getirildi.

1992-2001 arasında 9 yıl aralıksız olarak Galatasaray formasını giyen Derya Taşçı Özyer, nam-ı diğer Kaptan-ı Derya Galatasaray'da 7 lig şampiyonluğu, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 6 Türkiye Kupası kazandı ve 1998-1999 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3.lüğü yaşadı.

Optimum TED'de ise Derya Özyer'in yerine Kaan Artun'un en büyük aday olduğu belirtildi.


Bugün aldığım en güzel haberlerden birisi Derya ablaya şu kulüpte görev vermek güzel iş :)
 
Hoşgeldiniz Ekrem Hocam ve Derya Kaptan. Size ifade edebileceğim tek şey; huzurlu bir ortamda çalışmanız dileği. Onu yakalarsanız başarının geleceğinden şüphem yok zaten.

Bir de Derya Özyer ismi sezon bitiminden beri hep aklımın bir köşesindeydi ama yardımcı antrenör olarak değil de menajer olarak. Ne de olsa 1. lige yükselen bir takımın baş antrenörü olmak varken Galatasaray´da ikinci isim olmayı kabul edeceğini pek sanmıyordum. Görevi kabul ederken sevdanın ağır bastığı kesin. Yoksa yeni bir yapılanma başlıyor, 2-3 sene sonra Ekrem Hoca gider, bayrağı ben devralırım diye hesap yapmamıştır Derya Kaptan. Ne de olsa bizden daha iyi biliyor basketbol şubesini.
 
hayırlı olsun yerlilerin özgüven sorununu aşması ilk yapılması gerekendir bence ışıl-gülşah ve özellikle bahar yeteneklerini sergilerse bence farklı bir takım olabiliriz
 
Ekrem hocamızdan savaşan son topa kadar pes etmeyen hırslı bir takım yaratmasını canı gönülden istiyoruz hadi Ekrem hocam top sizde artık.
 
Hayırlı olsun. Tek bir kişi kaldı o da Mihriban Oğuz. Onsuz olmaz...
Başlığı görünce bende onu yazmak için niyetlenmiştim ama benden önce davranmışsın Önder Abi. :)

Hayırlı olsun, soyadı gibi inşallah hepimiz "memnun" oluruz takımdan. Ayrıca Kaptan-ı Derya'nın da takıma geri dönmesi hem iyi hem de hoş olmuş, yıllardır bekliyordum bu hamleyi. Ekrem Memnun'la birlikte güzel bir ikili oluşturacağına inancım tam, yuvana hoşgeldin Kaptan-ı Derya! Son olarak geçen sezonun izlerini tamamen silmek içinde takım menajerinden tutunda alt kademeye kadar herkesin gönderilmesi şart, bu gidişlere Mihriban Oğuz'un gelmesiyle çarkın bir kısmı tamamlanmış olacak. Umarım en kısa zamanda bu ismi de takımda görürüz.
 
[h=1]Ekrem Memnun: "Amacımız Eski Başarılı Günlere Yeniden Ulaşmak"[/h]
Koç evine hoş geldin, tekrar Galatasaray’dasın. Galatasaray’a geri dönüşün nasıl gerçekleşti? Yeni sezonda hedefleriniz nedir?Birkaç zamandır görüşüyorduk. En sonunda işler ciddiye bindi, benim de çok istediğim bir görevdi. Neticede Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda başladım antrenörlüğe. Yıllarca şampiyon olan takımın ilk kurulduğu dönemde asistan koçtum. Ondan sonra baş antrenörlük yapma şansı buldum ve büyük başarılar kazandık. Hem güzel günlerimiz hem üzüntülü günlerimiz olmuştu. Ama çok önem verdiğimiz, çok sevdiğimiz, kulüp içinde çok önemli olduğunu bildiğim bir takıma tekrar geri geldim. Amacımız eski başarılı günlere yeniden ulaşmak. Çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Gerçekten çok iyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Çok güçlü bir motivasyonumuz var. Hep birlikte iyi bir sinerji yakalayıp hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve bilgimiz var. Çok güzel bir heyecanla başladık.Daha önce 3 kere ligi kazandınız, Türkiye Kupası’nı kazandınız, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandınız. Galatasaray bu hedeflere tekrar ulaşacak mı?

Galatasaray zaten birkaç sezon üst üste kupa kazandı. Tekrar yapmaması için hiçbir neden yok. Güçlü bir kadromuz var. Nasıl şampiyonluk kazanıldığına dair bilgisi olan bir kulüp Galatasaray. Büyük bir kültür geçmişi var, her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım. Galatasaray Bayan Basketbol Takımı bayan basketbolunun bugünkü durumlara gelmesinde büyük liderlik etti. Amacımız bu liderliği tekrar ele geçirip öncü olmak. Yeni arkadaşlar, sporcular çıkarmak bizim en büyük motivasyonumuz. Bu konuda çok ciddi hedeflerimiz var. Mutlaka yeni oyuncular çıkarmak istiyoruz. Yavaş yavaş adımlar atacağız bu yönde. Güçlü, heyecanlı ve motiveyiz.
Efes Pilsen’de çalıştınız. Darüşşafaka’da A takımda baş antrenörlük yaptınız. Oraların da tecrübesini yaşadınız. Bunlar size neler kattı? Bu benim basketbol antrenörlüğünde 24.senem. Ben Galatasaray Minik Basketbol Takımı’nda basket oynamaya başladım. Profesyonel takıma kadar yükseldim. Antrenörlüğe Galatasaray Kulübü’nde başladım. Basketbolla ilgili her şeyi Galatasaray’da öğrendim. Galatasaray’ın bana antrenör olarak gelişmemde de katkıları oldu. Küçük yaşta olmama rağmen bana kulübün gözbebeği olan bayan basketbol takımı antrenörlüğünü layık gördüler. O zaman da çok güveniyordum kendime. Antrenörlükte her gün, her sene yeni bir şeyler öğreniyorsunuz. Tecrübelendiğimi düşünüyorum. NBA’den sonra dünyanın en kuvvetli ligi olan Euroleague’de çalıştım 7 sene. Çok büyük antrenörlerle çalıştım, rakip olarak büyük antrenörlerle karşı karşıya geldim. Bilgi ve tecrübe konusunda çok ilerlediğimi düşünüyorum. İnşallah bu bilgi ve tecrübelerim bizi o hedeflerimize götürmek için katkı yapacaktır.Geçen sezon Taurasi vardı takımda, ancak ayrıldı. Takımda nasıl bir rotasyon düşünüyorsunuz? İzlediğiniz, takıma katmayı düşündüğünüz oyuncular var mı? Taurasi popülaritesinde oyuncular Galatasaray’a gelecek mi?İyi bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Geçen seneki kadrodan bazı oyuncular olmayacaklar bizimle. Değişik bir konsept oynamaya çalışacağız. Varyasyonlar olacak, neticede Türk kadrosu olarak geçen seneki oyuncuların aşağı yukarı hepsi kalıyor. Belki bir iki takviyemiz olabilir, o konuda çalışmalar yapacağız. Yabancı oyuncu olarak da daha takım oyunu oynamaya çalışan, daha çok paylaşıp homojen oynayan, ciddi savunma yapan ve hiçbir şekilde mağlubiyeti kabul etmeyecek oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Bütün amacımız bu yönde çalışmak doğrultusunda olacak. Çok güçlü bir kadro kuracağız, biz daha çok takım olarak bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bütün Galatasaraylıların zaten gurur duyduğu ama daha çok gurur duyacağı bir takım çıkartacağız ortaya.

Özellikle kalın yaptığım yerler önemli. Koçun nasıl bir mantalitede olduğunun en güzel göstergesi ve söylediklerini yapabileceğine de yürekten inanıyorum. Tek dez avantajı camiada artık bu branşta hiç sabır kalmadı. Mutlaka şampiyon olmasını istiyor herkes takımın.
 
Hayırlı olsun. Türk oyunculara güven vermesi ve kazanması en büyük isteğim hocadan.
 

Dakka bir gol bir.

Beşiktaş'lılar ciddi ciddi şampiyon olacaklarına inanıyorlar. 1 maç aldılar diye kaba etleri kalkmı galiba.. Eurochallenge gibi eskicilerin bile 5 TL verip almayacağı kupayı aldılar diye de özgüvenin dibine vurmuşlar. Galatasaray adamı çarpar çarpar!

Neyse ki arkadaş bayağı iyiymiş basketbolda, endişe edecek bir durum yok.
 
Ekrem Memnun özelinde Derya Özyer olsun şubenin hakkını verecek kişiler olduklarını düşünüyorum. Kurulan iyi bir takımla, takım oyunuyla Fenerbahçe ile yarışır bir takım yaratacaklarından şüphem yok. Euroleague'de de umarım istediğimiz yere geliriz.
 
Galatasaray'da değişen hiç bir şey görmüyorum...
Çok yerde yazdım Casares küçülmeye gidecek, inuguez boşa çıkacak slyvia domingez ile birlikte işi bitirilmeliydi. Tina elde tutulmalıydı. Geçen yıl istatistiklere bakarsınız en başarılı oyuncu Tina dır. İstikrarlı ve genç oluşundan dolayı bu yılda wnba da müthiş bir sezon geçirecektir. Tuba palazaoğlu tekrar gs'ye dönmeliydi.
Galatasaray yine pota altına döşedi. Wnba 'da böyle şampiyon olan bir takım yok, avrupada da!! Sue bird, slyvia gibi hala bir transfer yok..

Şimdi size soruyorum Fenerbahçe iyi bir hocaya sahipken neden iniguez i aldı ?

Nevriye transferi prestijdir, pota altında Sancho ve Wauters'dan daha faydalı olacağına inanıyorum ama Nevriye'yi değilde sana lazım olan transferi yapacaksın, alabiliyorsan avrupanın en iyi iki guardından Birsel'i getireceksin yada diğeri slyvia'yı ve takım çoşturacak guard sorunu çözeceksin, Bu yıl geçen yılları arayan bir galatasaray tablosu herkesi şaşırtmasın, çünkü Lady Di gibi , augustus gibi skorer oyuncun yok ! tek bir epiphanny prince oda 1 maç var 2 maç ortada yok. Artık Galatasaray'ımı avrupanın tepesinde görmek istiyorum, rus takım ve ispanyol takımlarının şampiyon olmalarından sıkıldım.

Kadın basketbolunda kim hızlı pota altına gidiyorsa o takım başarılı oluyor..Erkek basketbolundaki gibi son sn' dirençleri kadınlarda yok.
 
Galatasaray yine pota altına oyuncu döşedi diye eleştirip Tina Charles'in kalmasını istemek çelişki değil mi ayrıca Amerika'lı kontenjanından kendisi!

Geçen seneye göre çok farklı bir kadro yapısı oluşuyor Diana'yı yönetim elde tutabilse muhteşem bir kadromuz olacaktı, dış skorer sıkıntısı çekebiliriz ama savunmada Sancho-Fowles pota altı özellikle Avrupa'da inanılmaz işler yapacaktır.
 

Üst