EL 2. Hafta | Galatasaray MP 64 - 68 UNICS Kazan

Sonuçta geçtiğimiz yılın Eurocup şampiyonuyla başabaş mücadele ettik. Bana kalırsa Cevher ve Shipp kenarda fazla kaldılar, hatta Songaila da çok geç girdi. Shumpert eli her daim sıcak bir oyuncu olduğundan çok uzun süreler oyunda kalması gerekmez bence. Songaila kalıplı bir oyuncu ve iyi rebound sezgileri var.

Jakovic ve Ender e çok takılmış durumdayız, Cevher ve Tutku nun rotasyona yavaş yavaş daha iyi yedirilmesi ve son dakikalarda sahada olmalarıyla birlikte bu tip durumlara düşmeyeceğimizi düşünüyorum.

Andric ile ilgili eleştirilere ise hiç katılmıyorum. İyi bir rebound çu değil belki ama kötü de değil. Yanında Songaila olsaydı muhtemelen onları vermezdik. Neyse, tecrübe oldu diyelim daha çok yol var ve grupta her rakiple başabaş oynayabiliyoruz.

Şu mağlubiyeti kabullenemiyorum. Eurocup şampiyonu olsa bile Abdi İpekçi'de bence kötü bir basket oynadılar. Adamları istediğimiz sayıda tuttuk ama biz oynayamadık. Lakovic ve Furkan oyunda kendilerini gösterebilseydi görürdüm o Eurocup şampiyonunu ben.

Daha 4 resmi maç oynandı ve Lighty çok az süreler aldı. Hazırlık maçlarındaki performansına göre kızağa çekildiyse, Cantu'nun Caja Laboral'a farklı yenilmesi müstehaktır.
cantunun gruptakı rakıbı laboral degıl nancy bılbao belkı olydır.adamlar ılk maclarında nancyı rahat yendıler.senın bahsettıgın lıghty bu kadroda bıle yer bulamazken yıne senın ove ove bıtıremedıgın nedovıc kızılyıldız gıbı kısıtlı bı takımda bıle maclara ılk 5 cıkmıyor ustune ustelık bırde cogu macı bır ıkı sayıyla bıtırıyor.

Perşembe akşamından bu yana oyuncular özelindeki konulara yazacak oluyorum,elim gitmiyor.Er geç kaybedecektik ama keşke bu maçta olmasaydı,böyle pisi pisine olmasaydı.10'da 10 yaptığımız serinin mükafatı -Prokom galibiyetini de barındırdığından- grup üçüncülüğü olmalı.Arkamıza dahi bakmadan,Siena-Barca paketine kafa yormadan grup üçüncülüğüne yürüyebilirdik.Şu an ise hesaplar değişti,fikstürün de etkisiyle işler zorlaştı.
Mental yorgunluk en doğru açıklama olur mağlubiyet için.Kısa sürede çok oynadık,çok kazandık,büyüdük,geçişi kusursuza yakın yaptık.Bunun dezavantajını yaşayacaktık,maalesef stratejik bir maça mal oldu.Gerek takım gerekse biz yeterince odaklanamadık.Ev sahibi olduğumuz ilk Euroleague maçının hakkını veremedik.Geçen sezonki gibi gözlerden ateşler çıkmadı,takımın savunmada düştüğü anlarda tribün savunma yapamadı.Maçı getirecek bir iki top bir türlü sıkıştırılamadı.
Jawai'nin Lakovic'e yaptığı sportmenlik dışı faulün çalınmaması,Andricle Gordon'ın rakibe bıraktığı ribaund,skorun düşük olduğu maçta kaçan çuval dolusu serbest atış,Domercant'ın mucizeleri...-Se -sa dedirten,hayıflandıran çokça an var maçın içinde.
Setlerimiz iyi savunulsa da son 5 dakikayı Lakovic'in üstüne yıkacak kadar kötü hücum etmemiştik.Bir musubet bin nasihattan iyidir,maç sonlarında daha hareketli hücum etmeliyiz.Kazandığımız maçlarda bu konuda alarm veriyorduk,alışkanlığa dönüşürse kötü.Tutku'yu düşünmek iyi olabilir bu anlarda.
Siena(D),Olimpija(D),Barcelona fikstüründe bir galibiyet şart.İçerideki Siena maçı 'olursa olur'dan çıkıp gereklilik halini alabilir.