EL 2. Hafta | Galatasaray MP 64 - 68 UNICS Kazan

Ortalama ve ortalama üstü koçlar Lakovic'e daima önlem alacaklar. O'nu etkisiz hale getireceklerdir. Biz Lakovic'siz oynayabilmeliyiz. Bizim sorunumuz Lakovic'den ziyade 3-4 ve 5 numaralardaki etkisizliğimiz. Özellikle Cevher-Songaila ve hatta Furkan ile çok iyi bir 4 numara rotasyonumuz olmasına rağmen koçun 1.99 luk Shumpert'i ısrarla 4 numara oynatmasına hiç anlam veremiyorum. Prokom maçında Shumpert, 2.13 lük Motjeunas'ı savunmaya çalışıyordu. Tabii ki savunamadı. Motjeunas önderliğinde 20 sayı fark kapandı 5 dakikada.

Shumpert konusunda herkes hem fikir sanıyorum. 3 numara oynamayı unutmuş ve çabukluğunu yitirmiş sanki 4 oynaya oynaya. Tekrar 3 te kazanmak lazım onu. Ayrıca maça ilk girdiğinde 16 dakika geçmişti. Bence bu kadar oturmaması gerekiyor sıcak kaldıkça iyi oynayan böyle bir oyuncunun.

Hucum ribauntlarında yetersiz kalma korkumuz vardı maçtan önce aynen oldu malesef.

Lakovic'e belki Türkiye' de önlem almak kolay olmayacaktır ama EL' de onu koçlar çok iyi tanıyor. Böyle inişli çıkışlı grafikleri olacaktır. Ender' de kötü bir günündeydi ve şut sokamadı. Tutkunun top kayıpları da eklenince kısalardan da katkı alamadık.

Furkan özellikle ilk yarıda çok güzel asistler yaptı. Cevher hucumda iyi oynarken savunmada show up lardan geriye dönüşte geç kalarak sayı yememize sebep olduğu için sanırım hoca onu çok fazla düşünmedi maçın geri kalanında.

EL sitesine göre maçta 6250 kişi varmış. Bence 7500 kadardı, kötü değil ama yinede salonun dolması gerekiyordu.

Domercantın son üçlüğüne cidden şapka çıkarmak gerekir. Lucasın iyi savunmasına ve hayvani derecede sıçramasına rağmen inanılmaz bir üçlük soktu ve maçı bitirdi.

EL' de üstüste galibiyetler almak kolay değil işte. 38 dakika önde götürüp maç sonu kaybedebiliyorsunuz. Muhtemelen haftaya Siena deplasmanında da kaybederiz ama evimizde bu tip maçları mutlaka kazanmalıyız top16 için.

Lakovic yüzünden yenildik.
Bu sözleri kabul etmiyorum ne demek lakovic yüzünden yenildik nasıl tek bir oyuncuya bağlanır bu durum o zaman bence de Andricin serbest atışları için yenildik var mı böyle bir şey ! Oktay hocanında bize alıştırması gereken bir şey var kazanınca da kaybedince de takım olarak kaybedilir Hocamız her zaman bunu söylüyor . Bu maçta Zazanın yokluğunu çok çektik keşke son anlarda ardarda ribaunt verdiğimizde 5imiz Tutku , Gordon , Shumpert , Songaila ve Furkan olsaydı keşke ama hocamızın bileceği bir iş yapacak bir şey yok bir arkadaşında dediği gibi 2 sene önce buraların hayallerini kururken gelip burda 2de 2 olmadı diye üzülmek bile sevindiriyor insanı :) Teşekkürler aslanlar !

Eğer bir oyuncuya 1 milyon $ veriyorsa bizim gibi maddi gücü belli olan bir takım, o oyuncu böyle maçlarda ön plana çıkmak zorunda. Vasat olmayı geçtim, takımı baltaladı adam.

Son periyotta hücumda hareketsiz oynamaya başladık bu yüzden 20 saniyeden sonra el üstünden şutlar attık,ilk yarıdaki gibi topu çevirebilseydik bir şekilde doğu şutu bulurduk,Kazan deplasmanda yenilmeyecek takım değil son 2 dakika 3/3 lük soktular yakın giden maçı almaları demek bu ama olacak böyle mağlubiyetler dersler çıkartıp bu gruptan 4 de olsak çıkacağımıza inanıyorum,taraftarda güzeldi haftaarası 10k üstü adamı oraya toplamak için daha kilit, kritik hikayesi olan bir maç olması lazım inanıyorum ki takım EL de ilerledikçe tribünler daha da dolmaya başlayacak taraftarın El i hafta arası avrupa kupası oynamayı özümsemesi biraz süre alabilir (bknz FB nin ilk ve ikinci sene taraftarı)
Oktay Mahmudi ye ve tüm oyunculara Top16 yolunda güvenim sonsuz

Böyle yenilgilerden ders çıkarmak lazım.Deplasmandaki UNİCS maçını kazanmamız şart.Çok üzüldüm bu maça ama oyuncularıda anlamak lazım 4 günde bir maç yapıyorlar ve işleri zor.

Büyük bir çoğunluğumuz maçtan önce rahattı ama bende tedirginlik hakimdi. Korkum Kazan´ın kadro kalitesinin bizden daha iyi olması vs. değildi, yakaladığımız seriydi. Her serinin bir sonu vardır...

Oyuna dönecek olursam kızamadım oyuncularımıza ve teknik kadroya. Çünkü öyle maçlar oynadık ki sezon başından beri, telafisi mümkün olmayan. Varsın yenilsinler, canları sağ olsun dedim bitiş düdüğünden itibaren. Ne de olsa gereken dersi çıkaracak bilinçte ve sorumlulukta şubeye emek harcayanlar.

Eğer bir oyuncuya 1 milyon $ veriyorsa bizim gibi maddi gücü belli olan bir takım, o oyuncu böyle maçlarda ön plana çıkmak zorunda. Vasat olmayı geçtim, takımı baltaladı adam.
Sporun özünde olan şeyleri kavrayamamışınız henüz. Oyuncular robot değildir ve "her maçta" belli bir başarımın üstünde olamazlar. İstekle olsaydı zaten her oyuncu her maçta iyi olmak ister.

salonun dışında sanırım ultraslan uni'nin getirdiği sopalı bayraklar vardı.içerde görsellik bakımından güzel şeyler olcak diye sevinmiştim ama içeri alınmadılar sanırım.

dert edilen ne anlamadım ki..Bir daha kaç maç acaba Galatasarayın en önemli özelliği olan iki oyun kuruculu oyununda kadrodaki 4 oyun kurucuda berbat bir gününde olacak..Yada kaç maç lakoviç çember dövecek..Rakip takım 17 Hücum ribaundu alacak ve Galatasaray maç boyu skoru önde götürüp son saniyelerde Domercantn ekstranında ekstrası bir üçlüğüyle maçı kaybedecek..

Karalar bağlanıyor suçlu aranıyor vs..tamam karşımızda bir cska bir barcelona yoktu ama kaybettiğimiz takımda bölgesel lig takımlarından değil..avrupada el de ilk defa oynuyoruz taraftar olarak da acemisiyiz..el de bu tip mağlubiyetler kayıplar zaten kaçınılmaz..hala sadece barcelona ve sienaya kaybederiz diğer tüm takımları siler süpürürüz gibi bir mantık mı var anlamdım..Kendi sahanda prokomdan fark bile yersin gider deplasmanda barcelonayı yenersin..bu lig böyle bir lig

Euroleague bileti alınınca, ilk Prokom maçında Lakovic şov yapınca ortalıktan kaybolmuştu Serhat Türkel, ama ilk yenilgide hemen ortaya çıktı şaşırmadım ben. Peki 2,5m dolara malolan Barac napmış Serhat hani şu muhteşem pivot vardı ya? ya da muhteşem şutor Vujacic nerdeydi son Spirou maçında? Efes için ayrı başlık yok Euroleague başlığında yazabilrsin kendi takımının yorumlarını.

beyler şunu görmek lazım. övünüyoruz ikili oyunları güzel oynuyoruz diye. ama bir de işin savunma kısmı var. 68 sayı yememize rağmen iyi savunma yaptığımızı düşünmüyorum. ribaund konusu da bundan kaynaklı. savunma ayaklarla pozisyon alma ile yapılır. alan paylaşımını iyi yapamadık genelde. kısalarımızın ribaund özelliği olmamasının yanında bir de alan paylaşımının iyi olmaması etkiledi ribaundları. 17 hücum ribaundu vermişiz. hücum anlamında birşey söylemek yanlış aslında yanlış oynamadık sadece kısalarımız formsuzdu. çok basit top kayıpları ve girmeyen boş 3lükler. ama şu konuya bir çare bulşunmalı. tepeden hangi uzunumuz olursa olsun onun üzerinden oynanan bütün ikili oyunlarda extra pas verildiği an boş turnike veya 3 lük pozisyonu buluyor rakip rakibin ismi önemli değil. banvit maçında da prokom maçında da dün de aynısı oldu. ayrıca ne geriye çok iyi koşuyoruz ne de çok iiyi hızlı hücum yapıyoruz bunu da anlamadım. 4 e 2 yakalık ilk yarıda 3-4 kez hiçbirinde potaya gitmedik

zazaya gelecek olursak. zaza geleli baya oldu. yavaş yavaş onu asıl alma nedenimiz olan EL maçlarına alışsın form tutsun. eğer ki teknik yönetim umutsuzsa bu konuda bugünden göndersinler.belki bazı arkadaşlar adam geleli ne kadar oldu falan diye eleştirceklerdir sözlerimi ama bu benim düşüncem. unics kazan ı deplasmanda yeneriz. yeter ki tempoyu elimizde tutalım

Bugün Siena'ya yada Barcelona'ya yenilsek bukadar üzülmezdim.Özelliklede maçın neredeyse tamamını önde götürdüğümüz bir maçta sonlara doğru hatalarla maçı verdik.Bukadar hücum ribauntu vereceğimizi düşünmemiştim, zayıf noktamız bu maçta çok canımızı yaktı.Oyun kurucularımız dış atışları inanılmaz kötüydü yarısı girse maçı 3.cü çeyrekte koparırdık.Hakem Lakoviçe yapılan faulu sportmenlik faul olarak çalmalıydı.Maçın kritik bir kararıydı (Hakemlerden çektiğimizi kimseden çekmedik şu dünyada).İnşallah Barca ve Siena maçlarından galibiyetler çıkararak bu maçı unuturuz.

Çok can yakan bir yenilgi oldu, Siena ve Barcelona karşısında olsa bu kadar üzülmezdim ama tam dişimize göre bir rakip olan Kazan'a mağlup olmamalıydık, 38 dakika iyi oynadık, rakip ikili oyunlarımızı iyi savundu ama bizde onlara karşı savunmada başarılıydık, pota altına girmelerine çok fazla izin vermedik, Lyday, Green ve Domercant'ın bireysel çabaları ile maça tutunup bu oyuncularla maçı kazandılar.

Çok ah vah etmeyede gerek yok, biz iyi takımız, Kazan'ı gerekirse deplasmanda mağlup edebiliriz, bundan sonraki maçları düşünmeliyiz.

Ekstra yenilgi almazsak ben ekstra galibiyetler alabileceğimizi düşünüyorum.

Bundan sonraki ilk maçta bütün forum salonun dolması için daha çok çabalamalı bu noktada kendimizede öz eleştiri getirelim diyorum, ayrıca kulübümüzde bundan sonraki maçlarda daha iyi organizasyon yapmalı, salonda da maç öncesindeki çağrılarda da eksiklik vardı diyebilirim.

YENİLSENDE YENSENDE!

Bizim takımımızda yıllık 1 milyon dolar alan oyuncu olduğunu zannetmiyorum ama alıyorsa lakoviç o parayı helal hoş olsun.lakoviç çok maç kazandırır daha bize.sayı bile atmasa adam takımı benimsemiş her halinden belli .ben lakoviç'in yıllardır, hiç bir klüp takımında bu kadar savunma yapmaya çalıştığını görmedim.en azından gayret ediyor. bende kazanı deplasmanda yenebileceğimizi düşünüyorum .olimpia maçlarından ekstra maglubiyet almadığımız takdirde top 16 ya kalıcaz umarım.

Euroleague bileti alınınca, ilk Prokom maçında Lakovic şov yapınca ortalıktan kaybolmuştu Serhat Türkel, ama ilk yenilgide hemen ortaya çıktı şaşırmadım ben. Peki 2,5m dolara malolan Barac napmış Serhat hani şu muhteşem pivot vardı ya? ya da muhteşem şutor Vujacic nerdeydi son Spirou maçında? Efes için ayrı başlık yok Euroleague başlığında yazabilrsin kendi takımının yorumlarını.

Serhat'ı ciddiye almaya gerek yok artık bırakın konuşsun..Mantıklı cevaplar veremiyor söylenen şeylere..Sürekli kaçak oynuyor..Galibiyetlerde,güzel şeylerde ortalıklarda gözükmeyen Serhat mağlubiyet ve kötü olaylarda birden peydahlanıveriyor..Lakovic'in kazandırdığı maçlarda çıkıp diyebiliyor mu adam ne oynadı be diye ? Gerçi bu zihniyetle ona da der ki 1 milyon dolar alıyo o kadarı yapacak o zaman..

Serhat'ın basketboldan anladığı da yok maalesef.Maçta sorumluluk alan tek oyuncuydu,ben Lakovic'in yerinde olsam takıma küfür saydırırdım..Kötü oynamak başka şey,sorumluluk almamak başka şey..Biz de herkes Lakovic'e atıyo topu sonra da melül melül izliyorlar bir şey yapsın diye..Yanlış anlaşılmasın olur böyle hatalar,EL'e ilk defa katılıyoruz,böyle böyle tecrübeleneceğiz,ben ribauntlar konusu dışında takıma çok sinirlenmedim..Ama şu takımda hatalı bulunacaksa o Lakovic falan değil..Adam sorumluluk alıp atış kaçırdı diye suç onda mı oluyor ? Shipp'i izleyin bir kez daha,son periyot dışarda top eline geldiğinde el bombası gelmiş gibi tedirgin oluyordu..Aslında takımın geneli öyleydi..

Rasyonel düşünelim biraz. Euroleague'in maddi olarak iyi olan takımlarından değiliz. En az 15 takım sayabilirim maddi olanakları bizden çok olan. Böyle bir organizasyonda böyle maddi olanaklara sahip, böyle tecrübeli ekiplerle mücadele etmek için; hem takım olmak, hem de doğru isimleri transfer etmek şart. Doğru isimleri transfer ederken de, bütçeye uygun hareket edilmeli.

Dediğim gibi bütçemiz belli. Bu bütçeden 1 milyon $ gibi oldukça yüksek sayılabilecek bir miktarı tek bir oyuncuya vereceksek, bu oyuncudan istikrarlı bir katkı beklemek durumundayız. İstikrarsız performans gösteren bir sürü yetenekli oyuncu var piyasada sonuçta. Lakovic'e vereceğimiz paranın 3'te 1'ine alabiliriz onlardan birisini eğer istikrarsız bir oyuncuyla yetinmeyi kabul ediyorsak.