EL 3. Hafta | Montepaschi Siena 103 - 77 Galatasaray MP

Tarih: 2 Kasım Çarşamba
Saat: 21:45
Yer: Palaestra, Siena
TV Yayını: Ntvspor
Online Yayın: http://www.ntvspor.net/canliyayin
Canlı Skor Takibi: http://www.euroleague.net

Euroleague Takım Sayfası ve Kadroları

Euroleague Maçları

UNICS 71-79 Montepaschi
Montepaschi 79-57 Union Olimpija

Euroleague Oyuncu İstatistikleri

Euroleague Takım İstatistikleri

Legabasket Maçları

Banca Tercas Teramo 67-75 Montepaschi
Montepaschi 86-76 Umana Venezia
Montepaschi 65-69 Pepsi Caserta
Angelico Biella 67-70 Montepaschi

Legabasket Takım İstatistikleri (Genel)

Legabasket Takım İstatistikleri (Maç Maç)

Erken form tutmak zorunda kaldık ve düşüşe geçmeye başladık ama sezona kötü başlayıp -El hedefinden uzaklaşıp- şimdi form tutmaktansa böylesi daha iyiydi. Umarım geçen seneki gibi sert bir düşüşün başlangıcı değildir geçtiğimiz günler.

Maça yönelik düşüncelerim; gerçekçi olmak gerekirse yenilgi ihtimali ağır basıyor ama kendimiz gibi oynarsak neden olmasın. Evinde iyi iş çıkaran bir rakiple karşılaşacağız, olası üç sonuca da hazırlıklıyım.

Karsıyaka macından önce Siena macı için kazanma ihtimalimiz normalinden fazla diyordum ama Karsıyaka macından sonra ümitlerim cok azaldı. Biz Siena macında bugün ki gibi oynarsak orada alacağımız sonuc ile takım euroleague den soğur. Umarım herkes üzerine düşen görevi yapar.

Geldik fasulyenin faydalarına:) Nasıl bir oyun oynayacağız nasıl bir sonuç çıkacak görecez..Güçlü rakiplerle oynadık ama asıl şimdi üst düzey takımla oynayacağız ve çok yararlı bir deneyim olacaktır.

bu macta artık enderden bi patlama bekliyorum.lakovici oyuna sokalım diye 35 dakikalar oynatmak bence luks oluyor. oktay hocanın dakikasına dikkat etmesi gerekir. gercek bir euroleague takımı olup olamadıgımızı gorecegiz bu macla.

Siena uzun yıllardır takip ettiğim sevdiğim sistemli çalışarak başarılı olabilen bir takım.Siena çok ufak bir kent 150 bine yakın nüfusu olan bir kentten sistemli çalışarak arkasına güçlü bir sponsor bulundurup kendi öz taraftar kitlesini sağlamış bir takım.
Siena ile Türk takımları defalarca karşılaştılar.
Hep dikkatimi çeken olay Siena evinde ilk çeyrekte belirli bir farkı yakalayıp o farkı maçın sonuna kadar oyuncuları rotasyon yapa yapa maçı bitirebilme beceresidir.
Geçen haftada Union Olimpijayi ilk çeyrek 26-4 yanlış duymadınız 26-4 ile ilkçeyreği bitirmiş maçın diğer kalanında oyuncuları dinlendire dinlendire kolay bir galibiyet aldı.
Bizim gibi sistem takımı olduğu için en kötü oyuncuları bile sistemin içinde çok iyi oynuyor gibi gösterebiliyorlar(Rakovic kazmasını gecen sene neler yaptıgı ortada bu yıl zalgiriste ilk maçta kirilenkoya ezildi 2.maçta -6 ranking yaptı o kadar beter yani)
Ayrıca takımda Bo Mccaleb gibi takımın güvenini kazanmıs çok çok iyi bir oyun kurucularına sahipler.
Dejuan Summersi yollayıp Rakocevici kadrolarına kattılar bizim Rako ilk maçta 0 sayı atarak çok kötü performans sergiledi ama Rakocevicin şutörlügünü bilenler bilir savunmada birşey yapmaz ama hücümdada başladıgında zor durdurulur.
Pota altında David Andersenle çok iyi bir uyum yakadılar.İlk maçta Jawaiyi tutmakta zorlansalarda oyunun ilerleyen bölümlerinde hücümda pota altında çok etkli olmayı başardılar.
Yenilebiliriz fark bile yiyebiliriz ama tek güvendiğim son topa kadar mücadele edeğimize inaniyorum.
Kazanırsak tadından yenmez o ayrı ama bizde hala parçalar tam olarak yerine oturmadı hala takımın istenen seviyede olduğunu düşünmüyorum heleki Pota altındaki savunma sertliği Euroleague'de maçlarda kemik sesini duyduğumuz maçları görünce çok daha iyi olmamiz gerekiyor(gerçi eskisi gibi olmuyor kolay foul çalıyorlar nerde eski euroleague :) )

Açıkcası sienaya karsı sansımızı çok düşük görüyorum.Lokoviçten bir patlama bekliyorum.Bu maçta akıllı oynamalı takımı iyi yönetmeli boş bulduğu an cezayı kesmeli.Faul atışlarıda canımızı çok yakıyor bunları da iyi % ile atabilirsek neden olmasın Sienada yenilmicek takım değil yani başarılar takımımıza.

Açıkcası 3. periyoda Sieana maçı kopartır gibime geliyor, maç için büyük bir beklentim yok...
Son 3-4 maçtır hiç iyi oynamıyoruz...
Peki kazanmamızın ya da sonuna kadar mücadelenin yolu yok mu ? Elbet var...
Bize bu maçta farklı kahramanlar lazım. Sienanın koçu olsam, GS'ın kadrosunu elime aldığımda Lakovic, Songalia, Shumpert, Andric'e özel önlem alırdım ki zaten alacaktır...
Ancak Cevher, Tutku gibi isimler bu maç kritik süreler alıp, Hücum güçlerini kullanırlarsa o zaman şansımız olur. Ama Oktay Hoca'nın o şekilde bir maceraya gireceğini sanmıyorum. Yine bildiğini okuyacaktır...

bana maç sanki ilk periyotta 15 sayıya çıkar sonra ufak ufak farkı düşürüp kafa kafaya getiricez gibi geliyor. ama yine d ebelli başlı eksikliklerimiz var. 5 numarada oynayan uzunlarımız ikili oyun dışında hiçbirşekilde hücum organizasyonu içine katılamıyorlar. ne sırtı dönük ne de orta mesafeli şutları var. ribaund sıkıntısı hala da var. bunun 2 sebebi var. oyuncu profili ve alan paylaşımı. zaza bu maçta çok önemli bir etken olacak. lakovicin kesinlikle bu maçta etkili olması lazım yoksa ciddi fark olabilir. çünkü siena iyi savunma yapan bir takım. unics kazan maçındaki gibi 18 de 4 üçlük atarsak KSK maçındaki gibi 31 de 16 gibi serbest atış atarsak zaten ciddi anlamda fark yeriz. ama yine de umutluyum çünkü takımın potansiyelini biliyoruz hepimiz

Takımımızın geçen seneden şu ana kadar sergilediği performans ve sonuçlara bakacak olursak bu maç için yapılan negatif yorumlar biraz fazla umutsuzluk yaymış !

Bu takımın peşinen fark yiyeceğini düşünmek özellikle geriye dönük maç performanslarına bakarak haksızlık olur, özellikle Oktay hocaya ve öğrencilerine ..

Kazan'ın bize yaptığı gibi öne geçip rakibi uyandırmadan,oyunu 5-7 farkla geride götürüp son periyod tüm kozlarımızı oynamalıyız
Galatasaraya yakışır bir mücadele olması dileği ile

Biz o savunmasıyla meşhur hücumları ile etkili Galatasaray olalım biz Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'ı olalım bu maçı yeneriz.Rakip çok güçlü.F4 için savaşıyorlar.Ligde 4 maç yapmışlar ve skorlara baktığımızda o kadar rahat değiller.Bizde büyük yorgunluk var ama onlarda yorgun sakin kalıp şu maçı alalım haydi ASLANLAR !

Umutsuz yorumlar okumak can sıkıcı tabi ama bir o kadar da iyi. Sezon başı yakalanan kusursuz seri hepimizi biraz fazla havalandırmıştı, yere iniyoruz yavaş yavaş. Siena şu aşamada bizim rakibimiz değil ama ben ezilip, dağılacak 2 ssezon önceki FB gibi olacak bir durum olacağını sanmıyorum. Son topa kadar olur mu bilmem ama bu takımın Oktay Hoca'dan yansıyan karakteri ile asla pes etmeyeceğine eminim, şans bizimle olsun

Canlanın arkadaşlar, yukarıdaki yorumları arka arkaya okuduğumda moralsizlik görüyorum. Doğru son maçlarda biraz havamızdan uzaklaşıyoruz ancak bunun en önemli nedeni yorgunluk. Takımda uzun süreler alan oyuncularımızın yorgunluğu (sadece fiziksel değil mental yorgunluk da var) buna sebep oluyor. Aslına bakarsanız 1-2 haftalık bir düşüş normaldir bence. Her takım erken form tuttuktan sonra bu tip düşüşler yaşayabilir. Bir de EL bileti alınmış, geçen yılın şampiyonuna karşı kupa alınmış biraz rahatlama ve fiziksel gevşeme doğal. Kaldı ki bu durum Siena deplasmanı gibi aslında grupta kimsenin mağlubiyete ses çıkartmayacağı bir maça denk geldi. Bir kaç maç sonra tekrar grafik yükselmeye başlayacak. Bu maçtaki bir yenilgi dünyanın sonu değil. Uzun süredir yenilgi almamış takımda yenilmeme baskısıda oluşmuş olabilir. Bu sürede en iyilerle hem de deplasmanda oynamak bence avantaj

Kazan macı ve Ksk macı butun oyuncularımıza mesaj verdı, Bunun takımı hırslandırarak bu maca pozitif yansıyacagını ve yenılmez armadanın bu mac son sanıyeye kadar aslanlar gıbı mucadele edecegını dusunuyorum.

Galıbıyet beklıyorum kısaca

İçimi gerdiniz,fark yeriz filan hangi dünyada yaşıyoruz allah aşkına. Eskiden olsa bırakalım bizi bir türk takımı italya deplasmanına gitse kaybeder derdik ama artık öyle değil. Efes yılladır oraları zorluyor,fülker geçen sene barca ve olympıakosu yendi .Yorum yaparkan çıkıştaki türk basketbolunu da hesaba katın.Kaldı ki bu takım yurt içinde maç kaybetmedi.Karşıyaka ya karşı oynanan oyun kötüydü ama karşıyakayı yenmek için yeterliydi. Sienayı yenmek için tabi ki daha iyi oynamak lazım ve biz bunu yapıcak güçteyiz.Kazanırız,kaybederiz problem değil iki türlüde italyanların başı fena dertte :)

Şu takımı hala tanıyamamışız yalnız, üçüncü çeyrek maç kopar demek çok acımasız bir yaklaşım. Siena çok iyi, çok sert bir takım kabul ediyorum ama bu takım extra durumlar dışında her maçı kafa kafaya oynayabilir. Zaza oynayabilecek mi, oynabilse bile yeterince hazır mı bilmiyorum ama bu maç ona her maçtan daha fazla ihtiyacımız var pota altı sertliği açısından. Maçın savunma adına en kritik noktası pota altını kapatabilmek olacak.

daha 2 yıl önce Fbü bu takımdan 30+ fark yiyordu. Biz daha ilk yılımızda Karşılaşıyoruz. Göreceğiz bakalım nasıl bir maç olacak. Sonucu tahmin edemiyorum ama pes etmeden sonuna kadar mücadele edeceğimizden şüphem yok.