EL 3. Hafta | Montepaschi Siena 103 - 77 Galatasaray MP

Sabah maçın son dakikasına denk geldim GS TV'de.Siena benchi dikkatimi çekti.Andric'in skoru 101-74'e getirdiği serbest atışında Moss,akabinde Ender'in 101-77 yapan üçlüğünde Stonerook benchte dövünüyor.Pianigiani kenarda çıldırıyor ve 3 saniye kala içeri drive edip faul alıyorlar.Maç böyle bitiyor.
Dalgalı performanslarını iyiye yormaya çalışmıştık ama mesaj maçı olarak bizi seçtiler.Bu konsantrasyonla içeride Barcelona'yı yenerler,Euroleague'deki 24 takımın 15'ine de 20+ atarlar.Mental eleştrileri bu paralelde yapmakta fayda var.Sahaya çıkmadan kaybettik,rezil olduk yorumlarını ezbere buluyorum.

Peki buna karşılık bizim koç ne yapıyor?maç günü verdiği demeç skandal.mağlubiyeti baştan nasıl kabul edersin.eurolegaue i niye oynuyoruz ı zaman.eurocup a giderdik başımız ağrımazdı.

Bazı insanların ayakları yere bassa iyi olur.. Sezon başı evet çok iyi işler yaptık, bu vitrine çıkmaya hak kazandık. Upuzun yıllar sonra bir kupa kaldırdık. Ama biz kusursuz bir takım değiliz, veya çok çok iyi bir takım da değiliz. Önümüze geleni yenmemiz bazı insanları fazla hayalperestliğe itmiş. Biraz sakin kalmakta fayda var, bi yenilgi aldık diye asıp kesmenin lüzumu yok .

Peki buna karşılık bizim koç ne yapıyor?maç günü verdiği demeç skandal.mağlubiyeti baştan nasıl kabul edersin.eurolegaue i niye oynuyoruz ı zaman.eurocup a giderdik başımız ağrımazdı.
Kovalım gitsin,zaten bizi bugünlere Oktay Hoca mı getirdi sanki geldi euroleague'e girmiş takıma hazıra kondu!

Her türlü varım.:) 2 Yıllık sözleşmeye imza attığını unutma Emrah abi.

Bence gönderilir, düşük ihtimal o olmazsa Lakovic seneye bizle olmaz. Ama bence Gordon gider, aklın yolu bir-seneye teknik heyet gerçeği görür...
Gordon'u bende istemiyorum, kötü oyuncu ya da faydası olmadığı için değil. Tam tersi, belkide bu sene gelen yabancıların içerisinde en fazla mücadele edeni, faydalı olanı. Ancak o pozisyonda oynayacak fazlasıyla oyuncumuz var ...

ben gordon cok üst düzey oyuncu bulmadım, keske bu sene Daruis gelseydi, en azından 3 sakin oyun kurucu adamin yanina bir cılgın adam olurdu. Hatta bütün takım okadar sakin insanlardan olusmuski bazen cılgınlık yapıcak adam lazım.

Formülü veriyorum;

Andric, Lakovic, Gordon gönderilsin! Yerlerine Teletovic, Ante Tomic, Shved ve Emir alınsın! F4 garantisi veriyorum. :p

PG : Tutku Açık (Ender Arslan)
SG : Shved (Göksenin Köksal, Shipp)
SF : Emir (Shumpert, Shipp)
PF : Teletovic (Furkan, Shumpert, Songaila)
C : Tomic (Sertaç, Furkan, Songaila)

Sağlam kadro! :D

daha bir maçta şu gitsin bu gitsin demek çok yanlış.Bu takım sezona erken başladı ve yükselişteydi ve bi yerden sonra düşüşün geleceği biliniyordu ve bu oldu.Takım toparlanacaktır her zamanki gibi.Tüm oyuncularda kendini toparlayacaktır

sienadan fark yemeyecek kaç takım vardır deplasmanda barcelona ve cska dışındaki takımlar siena deplasmanından fark yiyerek döner hiç şaşmam yani aldığımız sonuç normal ama yeninen 103 sayı fazla hem de bizim gibi bir savunma ile övünen bir takıma hiç yakışmıyor. pota altı savunmamız çok zayıf bence ne andric ne furkan(ilerde o seviyelerde olabilir ama şu an değil) rakip uzunlarla boğuşmakta çok yeterli değiller bizim en kötü olduğumuz yer ise 3-4 numaralar 4 numaradan ne ribaunt ne savunma katkısı alabiliyoruz songaila beklenen katkıyı vermedi euroligde jubilesi gelmiş gibi oynuyor cevher ve shumpert ise rakip 4 lerin fizikleri karşısında eziliyorlar. 3 numarada shippi yedekleyecek kalitese bir oyuncu şart ama biz sadece shipp ile oynamaya çalışıyoruz shippten daha kaliteli bir isim lazımdı shipp kalsın ama bir 3 numara daha şarttı takıma. bence sene başı planlaması yapılırken lakoviç transferi çok yerinde ve doğru bir hamle oldu bize böyle bir yönetici lazımdı ama songaila transferi yanlış ender-tutkunun da çok iyi savunmacı olmadığı ortada iken lakoviç-ender(tutku)-songaila 3lüsü aynı anda sahada ikens savunma anlamında ciddi sıkıntı çekiyoruz 4guardımızdan tek savunmacı. 4 numaraya ribaunt özelliği olan bir isim katılsa idi 5 numaralar daha rahatlardı. bu sene euroligde olmamız bile sevindirici bir gelişme grupta 4.olursak başarıdır artık. ama seneye daha kaliteli yabancılar alınmalı hedefler için bu sene bu kadro ile devam edecez artık.

Kovmayalım,ancak gördüğümüz yanlışları ve eksiklikleri en azından burada dile getirelim ki belki ufak ta olsa bir faydamız olur.Bu tür oluşumların amaçlarından biride budur.
Eleştirelim, gördüğümüz yanlışları ve eksikleri burada belirtelim tabi bunda bir sorun yok ama iki maç kaybettik diye hemen koça sallamanın manası yok.Ha illa eleştireceğiz bari teknik konular da eleştirelim Hoca baştan mağlubiyeti kabul etti, euroleague için yetersiz gibi anlamsız şeyler söylemenin gereği yok.Sonuçta bu takımı buralara getiren kendisi.

Ne zaman bahsetmişti, unuttum. 2-3 hafta oldu en fazla. Bu sezon Eurolig'de kupayı alamayacağız nasıl olsa, şeklinde bir söyleminin olduğunu hatırlıyorum Mahmuti'nin.

Bu yorumundan hareket ederek, Mahmuti'yi hedefsiz birisi olarak değerlendirmek de çok saçma olur. Bir plan dahilinde çıktığınız yolda, daha yolun başındayken her şey benim olsun demek hayalcilik olur. Zaten o konuşmasında, gelecekte Galatasaray'ın daha sağlam bir takım olacağından da bahsetmişti.

Bazı şeyler eksik gidiyor olabilir, ki bu normaldir. Şu zamanları en az kayıpla atlatalım, ilerleyen zamanlar bize daha güzel günler gösterecektir zaten.

arkadaşlar gordon gitsin demişler inanamıyorum ya. siena maçında maçın en iyisiydi. ne yapmasını biliyormuş gibi rol aldı ve elinden geleni yaptı. lakovicin böyle rol alması gerekirken gordon kendi çapında asist yönünü kullanarak oyunu idare etti. tamam gordon bazen saçmalıyor hücumda da sayı olarak yeteri kadar iyi değil ama gerçekten çok iyi savunmacı ve zor anlarda doğru oynayan bir oyuncu. ben gordon gibi bir oyuncumuz daha olsaydı o maçta 3.çyrekte fark bi anda yükselmezdi diyorum

Arkadaslar en buyuk hedefimiz seneye de bu ligde yeralmak olmali bizim. Bunu dusunerek yorum yapalim, daha 2 sene onceki halimizi bir dusunun. Hemen baslamayalim kelle almaya, siena bu gunlere 1 sene icerisinde gelmedi, ve hala daha bir Pao bir Barca basarilarindan cok cok uzaklar. Kolay degil bu isler, cok uzun yillar, cok emekler gerekiyor. Yeterki su ligde olalim, su maclari oynayalim 10 sene f4 gelmese bile raziyim, cok ciddiyim raziyim.

Hocam masal çok güzel. ben de blogda ve burada da aynı masalı anlatmıştım ve dediklerine çok çok büyük oranda katılıyorum lakin yanlış hatırlamıyorsam Siena Euroleagude oynadığı ilk sezonda F4 yapmıştı sevgili Ataman'la ve aynı ataman'ı postalamıştı o mükemmel organizasyon akabinde...

Ataman'ın iki yardımcısı karşı karşıyaydı dün akşam. Pianigiani maçtan iki önce Euroleague'e maça ilişkin görüşlerini göndermişti. Ez cümle: "ikili oyunları çok iyi oynayan iyi bir takımla oynayacağız diyordu. vs..." Ben buradan şu sonucu çıkarttım: kısacası rakibimizin ne yapacağını biliyoruz ve ona göre önlemler aldık diyor Pİanigiani. BUna karşın Mahmudi'nin açıklaması maçtan 2-3 saat önce kondu siteye. Muhtemelen maç günü açıklamasını gönderdi. Mahmudi "Bizim için bu bir euroleague maçı rakip güçlü..." mealinden birşeyler söylemiş. Bwn bu sözleri "biz herhangi özel bir önlem almadık" şeklinde yorumladım. Kısacası; onlar bizi, bizim onları öndesediğimizden ve ciddiye aldığımızdan daha fazla önbemsediler ve ciddiye aldılar. Aradaki temel fark bence budur. Kadro kalitesindeki fark20'li sayıları gerektirecek büyüklikte bir fark olmadığını düşünüyorum. Son söz şu McCalebb'i her gördüğümde her seyrettiğimde bizim basketbol takımlarımızın yöneticilerinin, teknik adamlarının hepsinin bilgisine, ilgisine ve aklına hayret ediyorum nasıl bu adamı ellerinden kaçırırlar diye...

Son söz demiştim ama; forumda (hızlıca baktığımda) 3 hafta evvel F4 adayı ilan edilen takımımızın şimdi grupta 4-5. lik mücadelesine düşürülmesi; skor odaklı düşüncenin bizleri ne kadar koşullandırdığının güzel bir örneği olduğunu hatırlatıyım istedim.

Bir son söz daha; Kerem Gönlümün bence şutu zayıf değil, hiç yok. Şut atmak için düngün bir bileğe sahip olmasına rağmen şutu çok çok zayıf.

Bir son söz daha olsun: Bu maçı kazanmayacağımızı zaten biliyorduk. Enseyi karatmayalım...

Bilgilendirici ve eğitici yazı. Teşekkürler...

Benim her zaman dikkat ettiğim birşey var: potansiyelini ne kadar kullanıyorsun? Siena 100%'e yakın verimle oynuyor. Bugün Kaukenas 34-35 yaşında o verimle oynatabilecek kaç takım var? McCalebb Mersin'deyken şutu çok iyi olmayan ama, son derece delici ve iyi savunma yapabilen bir oyuncuydu. Akabinde Partizan'la çok iyi bir sezon geçirdi ve şu an Avrupa'nın en iyi guardlarından biri... Aynı şeyi McIntyre için de söyleyebiliriz. Yanlış hatırlamıyorsan McIntyre Siena'ya gelmeden önce ikinci ligde bile oynamıştı. K. Lavrinovic Litvanya Milli Takımı'nda Songaila'nın arkasında tutulan bir oyuncu ama, Siena maçında gördük ki takım halinde oynadıkları oyun sebebiyle çok daha verimli oluyor. K. Lavrinovic'i Galatasaray'a, Songaila'yı Siena'ya koysak performanslar da yer değiştirecek.

Bence Siena maçındaki en bariz eksiklik rakibe çok kolay teslim olmaktı... Adamlar öyle rahat şut kullandılar ki, koordinatları belirlenmiş topçu atışından farksızdı... Galatasaray'ın İpekçi'deki Siena maçını kazanması için amiyane tabirle sahayı yangın yerine çevirip kavga etmesi, rakibin skorerlerine dayak atması lazım. Tıpkı D. Vujosevic zamanında Partizan'ın yaptığı gibi...