Hala tecrübe masalını dinleye duralım...Ya da 4.'lük hayallerini, Kazan'ı deplasmanda yenme düşlerini kuralım....
Bu grupta rahatça sonuncu oluruz bu oyunla, dost acı söyler...
Helal olsun Oktay Hoca, Tutku Açık gibi geçen sene seni finale taşıyan oyuncuya sırtını çevirdin ya, onu kaybettin ya....
Gordon gibi 3. sınıf yabancıları ona tercih ettin ya. Üstelik kaybettiğin tek yerli oyuncu Tutku olsa bari. Göksenin, Cevher, Haluk( 40 yaşında olması önemli değil, gelsin 2 dakika oynasın, ateşlesin yeter)....Başka birşey demiycem...
Tutku, Cevher gibi yürekli yerli oyuncuları kazanmadan değil Top 8, F4, gruptan çıkma hayallerini bile bıraktım ben bugün...
Songalia, Lakovic gibi bitmiş yıldızlarla Avrupa'da işimiz yok, biz evimize geri dönelim. Özellikle Songalia beni çok yanılttı, ah diyorum onun yerine gerçek bir "5" alsaydık...
Takıma bakıyorum, çoğu "çakma" pozisyonlarında oynuyor. Furkan gerçekte "4", Gordon "1", Lakovic "1", Shumert "3" Shipp "2",Songalia "4"...Olacağı bu, üst düzey bir takım karşısında ezilmek...
Belki biraz sert eleştirdim ama benim yaşımda olanlar muhtemelen Avrupa'da rezil olmak için beklemedi Euroleague anını. 3 periyod deyince maçtan önce eleştiri almıştım, 1 period dahi direnemedik... Asıl Tecrübeye bakıyorsak, son 10 yılı gözden geçirelim bir Avrupa'da. üst üste 2 malubiyet sonrası serbest düşüş. Gruptaki iddayı kaybetme, kendi evinde saçma sapan malubiyetler...Bu seneki rakipler daha da güçlü üstelik...
Euroleague'nin gediklisi olan FB ÜLKER yıllardır üst turlara çıkma haricinde bir başarı yakalayamamış ve gruplara bu sene 2'de 0'la başlamıştır bildiğiniz üzere. Caja Laboral gibi orta derece bir takıma yenilmiş, OLY gibi bitmiş, parasal sıkıntılara girmiş, yeniden yapılanan bir takıma yenilmiştir. Eyüp abinin bir sözü var(Yıldız); Biz yıllardır EL'de Siena'dan bu farkı yemek için çabalıyorduk taraftar ve şube olarak. Doğal olarak Siena gibi her sene f4 yapan bir takıma bu denli yenildik diye bu acımasız eleştiriler maalesef çok üzdü beni. Ne bekliyorduk ki yani?
Lakovic gibi bir yıldızı 2 maç kötü oynadı diye bu şekilde eleştirmek büyük talihsizlik. Bakın iddaa ediyorum. Jaka avrupanın en iyi "piq"ini oynayan yıldız. Son 2 maçtır skor anlamında pek katkı veremese de Furkan'a, Songaila'ya hazırladığı pozisyonları izleyin lütfen. Yayın içinde bu 4 ve 5 numaraları oynadığı piqlerle bomboş bırakıyor. Her maç 7-8 tane piq oyunu var. Belki daha fazla.
Biz EL'ye katıldıysak bunda en büyük katkısı olanlardan biri de JAKA'dır. Sanki her sene EL'ye katılıyoruz, "ilk 8" içinde yer alıyoruz da bu denli eleştirilere maruz kalıyor takım. Yapmayın Emrah abi lütfen.
"Siena deplasmanından aldığımız bu mağlubiyeti bize sorgulattıran herkese helal olsun"