EL 7. Hafta | UNICS Kazan 72 - 61 Galatasaray MP

Tek kelimeyle şansızdık diye düşünüyorum. İlk 2 çeyrek gayet güzel oynarken 3 ve 4 çeyrekte tutuk oynadık . Shumpettin 2 kez üst üste attıgı üçlüklerden sonra savunma yönünü güçlü kılabilseydik maç erken kopmazdı.

takıma liderlik yapsın,önemli maclarda tecrübesini göstersin diye aldığımız oyuncular böyle kötü durumda olursa,potaya dahı bakmaktan korkarsa bu durum kacınılmaz olur.unıcs kazan dışarıdan çatır çatır atti,gecen mactada boyle e bu mac nıye onlem almıyoruz,siena macını izlemedi mi kimse,e daha ne dıye bu kadar savruk bı savunma yapıyoruz dışarı da..top 16 da takımdan gıdecek kesin olacaktır ve tabi ki takıma yenı gelenler..

Çok umut kırıcı bir mağlubiyet oldu benim açımdan.Hedef maçlardan biriydi bu ve bu kadar kötü bir oyun,yakışmadı diyim.Bu maçtan dersler çıkarmamız lazım kesinlikle.

Bu yerli oyuncularla Euroleague'de bundan fazlasını yapamayız.Basketbolun doğasına aykırı.

Bundan sonraki Union Olimpija maçını kazanıp top 16'ya kalalım bu seneki Euroleague hedefini gerçekleştim.Gerisi gelecek senelerde gelir...

üst düzey diye aldığımız oyuncular en alt düzeyde oyunlar çıkarıyor.ben bıktım artık onların çok kötü oyunlarından.songaila kesin gitmeli.bu konuda büyük ihtimal konsensus vardır.lakoviç te ya kendine gelsin ya da ülkesine dönsün.yaptığı işler çok çok eksik.

Bence Göksenin tercihi 3. periyotta maçın yönünü onlara çevirdi. Göksenin çok yetenekli ama bu maçın adamı değil maalesef , oyunda olduğu süreçte hücum edemedik resmen.Gökseninin bu maçları oynaması için maç tecrübesi kazanması lazım bunun için ilk önce Tblde süre alması gerekiyor;inşallah ilerleyen senelerde Euroligde daha efektif faydalanaırız kendisinden.Bu arada Songailadan koç vazgeçti gibi geliyor bana ikinci yarı hiç süre vermedi.

kesinlikle kazan'dan kagıt uzerinde daha iyi bir kadroya sahibiz.ama bugun bizi oldukca rahat yenerek ilk macta ki galibiyetlerinin tesaduf olmadıgını gosterdiler. bıze karsı tek artıları daha iyi bir coacha sahip olmaları oyunu cok iyi okuyor her zaman dogru hamleyi yapıyor.oyuncularının ozellıklerıne cok hakim ve hepsini nasıl kullanacagını biliyor.bizim muthis coachımuzsa hucumun tıkandıgı yerlerde bir kere bile songalia yı oyuna alıp onun post upından yararlanmayı aklına getıremıyor lıgde sans vermedıgı goksenın'i oyuna alıp macı aldıkları ucuncu perıyot basında guardlar tarafından perisan edilmemizi saglıyor.adamlar 8 9 kisilik rotasyona bizi bu hale getiriyorlarsa sapkaları onunmuze koyup dusunme zamanı gelmıstır. bastan asagı ustun bır kadromuza varken greer gıbı turkıye de bile tutunamamıs lyday gibi vasat domercant gibi hicbir zaman en ust seviye olamamıs(bundan kastım barcelona panathınaıkos gıbı takımların 1. opsıyonu olmak) gıbı oyuncularla wılkınson veremenko gıbı vasat usutu oyuncularla bizi dagıttılar tebrikler pachutin

Öncelikle salona gelen taraftarlarımızın ayaklarına sağlık. İlk yarıda domercantı 0 sayıda tutup ilk yarıyı 1 sayı farkla yenik kapattığımızda maçı kaybetmiştik zaten.

4. sırada gruptan çıkacağız gibi gözüküyor.Tabii önümüzde daha 3 maç var ama bu bizi 3. veya 2. sıraya sokmaz.Ben takımımızı tebrik ediyorum.Fakat içim Kazan maçlarında biraz burkuldu.Yenebileceğimiz takımı 2 maçta'da iyi oynamamıza rağmen yenemedik.Onlar Siena'yı deplasmanda yenerek büyük avantaj ele geçirdiler.Grupta 1. belli 2. ve 3. lük çekişmesi geçecek gibi duruyor.4. ise biziz büyük ihtimal.Her ne olursa olsun takımımızla gurur duyuyorum.

Domine ettik skora yansıtamadık.Akabinde ikinci yarıya başladığımız 5 fiyasko oldu maalesef.Gerek mental anlamda gerekse saha içinde kabul edilebilir bir devre değildi.
Kazan deplasmanında çoğu takımın başına gelen bir durum bu keskin düşüş.İpekçi'deki trajik sonu hatırlayınca,Fenerbahçe Ülker formasıyla görünce mutlu olduğumuz Lynn Greer soyunma odasına 7-8'le girmemizi engelleyince,Henry Domercant yine en kritik topta kalp kırınca içi daralıyor insanın.
Konuşulması gereken şeyler var ama bu maçtan küskünlük çıkarmak takıma saygısızlık olur.Analiz yaparken sezonu bütün olarak ele almakta,bu takımın dört adımlık yolu iki adımda aldığını hatırlamakta fayda var.Böyle yaklaşınca eleştriler de yapıcı olur.

ya sunu kabul edelim ki kazan daha iyi takim bizden, eurocup sampiyonu olmus bir takim, gecen seneki takimdan 2 tane yildiz oyuncusunu kaybetmesine ragmen hala cok iyi takim oyunu oynuyorlar.

el de oynama tecrübesi diye sürekli konuşan arkadaşlar unics kazanın performansına ne diyorlar acaba.unics kazanda tecrübesiz ama bu yıl belkide istanbulda olacaklar.eksik olduğumuz yönlerimiz kapatmaktansa bahaneler üretmek çok verimli değil

Maçı 3.periyotta kaybettik maalesef..Kazan gibi bir takımı yenmek istiyorsan skora herzaman ortak olman gerekiyor..Biraz fark açıldığında biraz ritim bulduklarında onları buradan döndürmek tabiki zordu..

Üçüncü periyottaki lakoviç-gordon-göksenin-cevher-zaza beşlisi biraz savunma anlamında düşünülmüş bir beş olarak gözüksede bizim zaten savunmadan yana bir sıkıntımız olmamıştı ilk yarı itibariyle..Biranda sakınan göze çöp battı ve sürekli penetrelerle sayı buldular ve böyle bir 5 le çıkıyorsan hücumdaki ilk opsiyonun topu pota altına indirmek olmalıydıki iki pozisyonda üst üste Göksenin zazaya bir türlü indirememesi akabininde savunmada delik deşik olmak sonu hazırladı..

Yapacak birşey yok bu maç için tabiki..Fakat Zaza nın yerine mutlaka sırtı dönük oynayabilecek bir uzuna ihtiyacımız var..Bu avrupada top 16 ya kalalım orada da takımları dağıtırız ilk 8 e kalırız diye değil, Gerçekten ihtiyacımız olduğu için pota altında kalıplı bir uzunun hem savunma sertliği hemde hücumda tıkandığımız anlardaki farklı opsiyon olma açısından son derece önemli

Yalnız Göksenin de ilk el maçında biraz ürkek kalması tabiki normal..Ama anlaşıldı Zazaya topu indiremedin olabilir normal, ders niteliğinde anlar yaşadı saniyeler ilerlerken topu 4 numaraya verip hücumu allaha emanet etmek değil içeri penetreyle savunmayı bozmak kat eden boş oyuncuyu bulmak yada faul aldırmayı her dış oyuncu gibi adet haline getirmesi gerekiyor