EL 7. Hafta | UNICS Kazan 72 - 61 Galatasaray MP

Moral bozmaya gerek yok. Geçtiğimiz hafta Prokom gibi bir takıma karşı kendi evimizde geriden gelip maçı çevirmemiz geriye düşmüş olduğumuz gerçeğini unutturmuş bize.

Unics o kadar zayıf bir ekip değil. Evet, çok geniş bir rotasyonla oynamıyor ama iki maça baktığımızda o kadar övündüğümüz guardlarımız dökülürken zayıf karnımız dediğimiz uzunlarımızın üstünlüğüyle tutunduk maçlara.

Bugünkü maç yine ilk maça benzer gelişti. İlk yarı Greer ın zorlamaları ve dış atışlarla maça tutundular. Greer gerçekten de ekstra oynadı, çok uzaklardan üçlükler soktu filan. Asıl problem üçüncü çeyrekte ortaya çıkıp farkı açan Lyday ve farkın kapanmasını önleyen Domercant oldu. Genelde Domercant açardı farkı ama o son çeyrekte kritik yerlerde sahne alarak geri gelmemizi önledi.

Malesef bu sezon kronikleşen bir üçüncü çeyrek sendromumuz var. Artık Prokom maçında farkı nasıl kapadığımızdan çok kendi evimizde nasıl o farkı yakalamalarına izin verdik onu konuşmamız lazım bence.

Bugün üçüncü çeyrek Lyday Lakovic ve Göksenin e ciddi üstünlük kurdu. Özellikle Lakovic oyunda tutulmamalı bence insiyatif almadığı zamanlarda. Sezon başından beri yok Lakovic e çok iyi önlem alınıyor filan dendi ama ben daha hiç göremedim o önlemleri, buna Barcelona maçı da dahil.

Bence Oktay Hoca da artık ölene ya da faul problemine girene kadar kadar Gordon u takımda tutup geriye düştüğümüzde üçlüklere abanmaya bir alternatif yaratır. Bugün içerden oynamayınca ve Andric te çıkınca farkı kapatma şansımızı yitirdik.

Sonuçta grupta olmamız gereken yerdeyiz, 4. lük garanti gibi, bence Prokom Union Olimpija yı yenecektir, bundan sonrası burada olmaktan zevk almak ve eksiklerimizi gidermek için iyi bir fırsat.

Kazandan yazan maca giden moskvali aslanlar olarak sesimizi sonuna kadar duyurabildiysek ne mutlu bize..bu takim daha iyilerine layik...su an grand hoteldeyim..takimda ayni otelde kaliyor sansa..cepten yaziyorum..size sunu diyorum..daha genis yarin evden moskovadan yazicam..lakovic benim gozumde bitmistir. gitsin parasini olimpiada kazansin bizde degil..mactan once lobide basari dilerken soguk bi tavirla siz kimsinz iyi tamam diyip soguk tersler gibi gitmesi..ben boyle oyunculari gozumde tek kalemle silerim..isterse 10 da 10 atsin..mac oncesi lobide tutku ve halugun bize sicak yaklasimi ayni otobusle isterseniz gidelim salona teklifi yeterde artar..jamon lucasta cok sicak kanli..songalia ise yorum yok...songalia ve lakovic!!! ne diyim ki... ben imzami attim..ayni Zamanda oktay hoca ilk periyottaku takimi niye bozdun.? Rotasyon..rotasyon derken iste bu kadar..kenarda caner varken goksenin niye? 5-6 adamla oynayan rakiplere karsi korkacaksin..kadro genisligi iyi bir sey ama 30 dak uzerinde sure alan yok...oktay hocanin en buyuk tek yanlisi bu..otelde yuzunede aynen dedim..sonyc olarak birami yudumlarken her zaman ki gibi yensende yenilsende taraftarin senle....

kalp kırıcı bir mağlubiyet..Pachutin büyük coach..en azından benim hayran olduğum Oktay Hoca dan çok daha iyi oyunu okuyor..çok kısıtlı kadrosunu çok iyi işliyor..bizi ne kadar iyi analiz ettiğini gördük..hücumda bütün pas kanallarımızı tıkadılar..top kaybına zorladılar ve başardılar..kadro olarak bizle kıyaslayamayacağım seviyedeler ama biz Siena deplasmanında pamuk gibi bir takımken onlar rakibi inanılmaz analiz etmiş şekilde maça çıktılar..Siena yı da düzen dışına çıkardılar bizi de..bu kadar kısıtlı rotasyonu olan bir takımın 2 maçta da 2. yarılar bize ciddi üstünlük kurmasını ise açıklayamıyorum..kalp kırıcı bir mağlubiyet olmasının nedeni , bizi 1-2 gün analiz eden bir Euroleague takımına 70 sayı atmamızın imkansız olduğu gerçeğini bugün iyice kabullendim ve şanslı bir grupta olmamız nedeniyle top16 yapacağımızı da..

Gereksiz yardımlara bir çözüm bulmalıyız, son iki yıldır karakteristik olarak alan paylaşımını ve top çevirmeyi iyi yapan takımlar çok rahat, boş dış atılar buluyor, final serisinde birkaç maçta çok aşikardı, daha birçok maç var aklıma gelen, bugunde bunu yaşadık. Ön alanda daha sakin oynu okuyarak savunma yapabilsek keske, bazen rakibin birşey yapmasına gerek kalmıyor, telaştan adamı kendimiz boşaltıyoruz. Hucumda sete sette içeriden rahat bitirmekte zorlanıyoruz. İkili oyun oynatmıyorlar, sırtı donuk oynayacak ya da rakibe ragmen pozisyonu bitirecek guçte uzun sıkıntımız ara sıra baş ağrıtıyor.

Çok moral bozucu bir mağlubiyet. Biraz şanssızdık. Ama genel olarak kötüydük ve biraz şanssız. Skor olarak üstün olduğumuz zamanlarda bile oyuna ağırlığımızı koyamadık ki Kazan tam aksine oyunun özellikle mental anlamında bizden üstündü. Bir de çok ters bir basketbol oynuyorlar. Geçen hafta Siena maçında da gösterdiler bunu. Oyun sıkıştığında biri çıkıyor bir basket atıyor işin seyri değişiyor. Üzücü bir mağlubiyet. Artık gurupta hedefimiz dördüncülük. Içeride Olimpija'yı yenerek Top16'da geleceklere bakmalıyız. Tabi öncesinde Siena maçı...

kimse göksenin e yada oktay hocaya kızmasın..euroleague de son yılların en yetenikli oyuncu olarak görünen ve söylenen rubio nun naptıgını gördün geçen sene o yüzden bu lide ilk maçına çıkan göksenin den maçı kurtarmasını beklemiyelim lakin etkili greere iyi tuttu bence...ben bu takım yenilsede yensede arkasındayım çünkü mücadelesini görüyorumm..bu maça gelirsek bir maç kaybettik ama göksenin i kazandık diye düşünüyorum....

bencede kımse goksenıne kızmasın ona lıgde bıle sans vermeyıp hıcbır sekılde bu sevıyelere hazırlamadan bı anda oyunun kırılma anında macı kurtarsın dıye sahaya surene kızabılırsınız mesela. kaldı kı bunu shıpp gıbı hucum anlamında fena bı gun gecırmeyen savunmadaysa etkınlıgı tartısılmayacak bı oyuncu yerıne yaparak

Kadro olarak tabiki biz daha iyiyiz ama yenilmemizin sebepleri;

1)Kazan'ın cok ters bir takım olması(Avrupa'da her takımı yenerler şutları girerse)
2)İki macta da rakip teknik ekibin bizi çok iyi çalışması(Bugun yapmak istediğimiz hiçbirşeyi yapamadık 25-30 dk boyunca)

Yani bunu söylemek istemezdim ama bizim teknik ekip bugün dersine hiç çalışmamış.

Ben şunu anlamıyorum. Songaila yanlış transfer, Göksenin zaten yok, Lakoviç bitik, Andric ucuz adam bişey olmaz vs. ama kadromuz Kazan'ın kadrosundan daha iyi...
Oktay Hoca'nın defalarca söylediği gibi bu takımın maliyetinin geçen senekinden çok bir farkı yok. Bu sene uçuşa geçmedik yani öyle. Yapılan transferin hepside bir düşünce bir plan dahilinde alındı. Gsbasket ekibinin sezon başı teknik heyet ile yaptığı söyleşide hepsi ayrıntılı bir biçimde yazıyor. Burada atıp tutanların yüzde 90'nı o söyleşiyi okumamıştır eminim.
Gerçi Göksenin'in sahaya sürülme amacını 'maç kurtarmak' diye tanımlayan insanlar olduktan sonra yazı ezberlense bile birşey değişmez.

Öncelikle söylemek isterimki Kazan'dan daha iyi bir takım falan değiliz arkadaşlar, duygusal olmak bize bir şey kazandırmaz yanlış yorumlar yapmak dışında.
Biz takım olarak iyi olabilen bir ekibiz Kazan ise ayrı ayrı 3 hatta 4 kişi ile maçı koparabilen baskı yemediklerinde ise takım olarak oynayabilen bir takım.Biz karakterimize uygun şekilde hem hücumda hem defansta takım olarak iyi olsak Kazan'ı yenerdik lakin bu Kazan'dan daha iyi olduğumuz anlamına gelmiyor.

Oktay Hoca ve şupe 3 yıllık güzel bir plan yaptılar ve çok taktir ettiğim şekilde ilk yıldan bu planları aşmış olmalarına rağmen gaza gelipte uçuşa geçmediler hem organizasyon hemde transfer anlamında. Güzel bir gelenek oluşturduk, lig için favori 3 takımdan biriyiz, muhteşem bir basket taraftarı yarattık, basketbol gelirlerini arttırdık ve şu anda Euroleuge'te kaybedilmiş bir maçın hesabını sorar hale geldik kısacası çok çok çok iyi yoldayız ANCAK sınırları olan, kapasitesi bulunan bir takımız o yüzden herkesin tekrar bir boy aynasına dönmesinin vakti geldi bence, gereksiz baskı yaratmak bu takıma yarar sağlamaz.

goksenın gıbı sansa vermedıgın bır adamı oyunun en krıtık anında yerıne oynatabılecegın alternatıflerın varken oyuna surmek ne demektır acaba? bu takım kendınden kalıtelı hıcbır takımı yenmemısken cıkıpta gozlerı kor olmuscasına oktay mahmutıyı savunan onun yanlıs yaptıgını kabullenemıyen adamlara kralın cıplak oldugunu gostermek nafıle.adamlar burunlarının ucunu goremıyorkı

goksenın gıbı sansa vermedıgın bır adamı oyunun en krıtık anında yerıne oynatabılecegın alternatıflerın varken oyuna surmek ne demektır acaba? bu takım kendınden kalıtelı hıcbır takımı yenmemısken cıkıpta gozlerı kor olmuscasına oktay mahmutıyı savunan onun yanlıs yaptıgını kabullenemıyen adamlara kralın cıplak oldugunu gostermek nafıle.adamlar burunlarının ucunu goremıyorkı

Gecen sene yari final serisinde bir anda Banvit karsisinda ilk 5 baslattigi anda Goksenin'in son 7 macta oynamadigini ve o zamana kadar oynadigimiz 32 macin 13'unu oynamadigini hatirlar misiniz?

Acaba o zamanlarda Goksenin'in Baris Ermis uzerindeki etkisini ve finale yukselmemizdeki katkisini nasil yorumlarsiniz?

Millet kralin ciplak oldugunu goremiyor diyelim, sizin takintilariniz ve hicbir veriye dayanmayan dusunceleriniz ne olacak?

Oktay Mahmuti'nin sizi tatmin edemediğine üzüldüm. İnşallah ileride sizi tatmin edecek hocalarımız olur.

Eminim şu ana kadar attığınız 19 mesajın tamamı mağlup olduğumuz maçlardan sonra atılan "kral çıplak" veya "siz at gözlükleriniz ile bakmaya devam edin" edebiyatı içerikli mesajlardır.

Haaa pardon bir de çıkıp şöyle diyebilirsiniz;"Ben forumu takip ediyorum sadece,çok mesaj yazmam"

Sezon başı Euroleague top 16 deseler kim kabul etmezdi.Ayrıca bu takım Barca'yı ve evinde Kazan'ı sn anda elinden kaçırdı o maçlar alınmış olsa burda neler söylenirdi acaba..Göksenin bir maçta harcamayalım ilk maçıydı potayı düşünmemesi sorun bence hoca buna çözüm bulmalı..Birde bence dün çok çok kötü değildi baya abartıyoruz performansları.

Oktay hocanın takımı nerden nereye getirdiğini ve bunu ne kadar kısa sürede yaptığını asla unutmamalıyız.Tabiki bu durum Oktay hocaya sonsuz bir kredi tanımıyor ama bence en azından 3-5 senelik bir kredisi var.Diğer taraftan şunu da unutmamamız gerekiyor biz yapılanmasını tamamlamış bir takım değiliz.Bu sene gruptan çıkmak benim için yeterli bir başarıdır. Tabiki oktay hocayı da eleştiricez ama daha insaflı olmalıyız.

Oktay Hoca candır! Eleştireceğim tek huyu takımı zaman zaman oyun kurucusuz oynatması. Yani Tutku ya da Ender'in biri muhakkak sahada olmalı bence; Lakoviç&Gordon ikilisi ile oynadığımızda misal Gordon'dan hem oyun kurmasını hem de baskılı savunma yapmasını, ya da Lakoviç'ten hem oyun kurmasını hem de skor yaratmasını bekliyoruz ki her ikisi de şişiyor bir süre sonra.

4 kısalı sistemi Oktay Hoca icad etmedi..

Fenerbahçe Ülkere dikkat edildiğinde özellikle avrupada kazandıkları çoğu maçları 4 kısalı oyunla kazandılar..Shumpert görevi onlarda sefo da idi..

Dün Fenerbahçe Ülker oly maçını izleyenler hatırlarlar ivkoviç oly bi ara okadar kısalttıki oğuz Savaşın karşısındaki isim 1.98 lik hınes tı..Karşı hamleside fazla gecikmedi spajhanın..Kayayı oyuna aldı ve fenerin en uzunuda Kayaydı..

Belirttiğimiz gibi 4 kısalı oyun Oktay Mahmutinin icadı değil..tempoyu yukarı çekmenin oyunu hızlandırmanın tek yolu budur..Maç içinde kısa aralıklarlada herzaman işe yarar..

O yüzden shumpertın 4 numaralı oynadığı anlar bizim geride gelmeye çalıştığımız yada oyunu koparma anında ki tempoyu yükseltmek adına uyguladığımız güzel bir opsiyon..Hiç uzağa gitmeyelim Barcelona maçına nasıl geri döndüğümüzü ve prokom maçında kritik anları neden inatla kısa oynadığımızı maç sonunda gelen skorlar anlatır..