EL | Galatasaray 78 - 63 ZVVZ USK Prague (2-0)

Savunmamız gene harika idi fakat bu kadar top kaybedip rakibe 48 sayı attırıp ve 49 sayı ile maç kazanıyorsak bir kere olur bu Bana göre harding ile murpyy fazla süre vererek takıma adapte etmeye çalışıyor ekrem hoca bunda da haklı top kayıplarının nedeni bunlar gün geçtikçe takıma uyum sağlarlar Rusyada Daha da iyi mücadele edeceklerdir... bu arada Bu maç da Ekrem Hoca Albayı gene unuttu bencde :)

Ali İhsan Ağabey.. Sanırim dalginliğinıza gelecek ki Rusya demişsiniz. USK Prague Çek takımı ağabey. Çek'e gidicek kızlarimiz yani. Dediğiniz gibi daha iyi mucadele edeceklerdir. Alba'nın unutması Ekrem Hoca'ya hiç yakışmıyor. Bu maç için söylemiyorum ama Şaziye ve Şebnem üzerinde daha çok duruyor genelde Alba'ya nazaran. Onlarin sûrelerinden kısıp Alba'ya daha çok şans vermeli bence. Tabi koç daha iyisini bilir. Benim ki sadece bir fikir. Bu arada hakkinizi helal edin ağabey...

Savunmamız sezon başında beri çok çok iyi bence. Orada hiç sıkıntı yok.

Ancak gördük ki Whalen'ın yokluğunda hücumda çok aksıyoruz. Bu süreci en az hasarla kapatmalıyız. Yabancı oyuncuların takıma adapte süreci umarım kısa sürer.

Bu arada bugün daha iyi anladım ki Whalen hakkatten bu takımın hücum sistemi için en kilit noktaymış :)

Ali İhsan Ağabey.. Sanırim dalginliğinıza gelecek ki Rusya demişsiniz. USK Prague Çek takımı ağabey. Çek'e gidicek kızlarimiz yani. Dediğiniz gibi daha iyi mucadele edeceklerdir. Alba'nın unutması Ekrem Hoca'ya hiç yakışmıyor. Bu maç için söylemiyorum ama Şaziye ve Şebnem üzerinde daha çok duruyor genelde Alba'ya nazaran. Onlarin sûrelerinden kısıp Alba'ya daha çok şans vermeli bence. Tabi koç daha iyisini bilir. Benim ki sadece bir fikir. Bu arada hakkinizi helal edin ağabey...

Alba'nın sakatlığının aynısını gençlik yıllarımda ben de geçirdim. Ben ameliyat olmayı tercih etmedim. Çünkü ameliyat olmak çok daha zorlu bir süreci gerektiriyor özellikle sporcular için. Benim bunu yaşadığım dönemde kas eklemesi yapılıyordu ameliyatlarda fakat artık vida takviyesi yapılıyormuş özellikle sporculara.

Bir sporcunun başına gelebilecek en kötü sakatlıktır açık ara. Tedavi süreci ise rezilliktir. O dizin döndüğü an aklından hiç çıkmaz, bi daha hayatında o acıyı yaşamak istemezsin. Bu tavuk kanatlarını hani lades yaparlar ya koparırlar; onun dizinde yaşandığını düşün:)

Demem o ki; Alba'nın sakatlığı gerçekten çok uzun bir süreçtir. Alba'nın hala sahaya her adım attığında ''acaba tekrar olur mu'' şüphesini yaşadığından adım gibi eminim ki ben hala karda yağmurda yürümeye çok çekinirim yine tekrarlanacak diye. Ekrem Hoca da Alba ile bunun görüşmelerini yapıyordur. O yüzden henüz Alba'nın sürelerini eleştirmek için çok çok erken.

Edit: Sanki 59 yaşındaymışım gibi ''gençlik yıllarımda'' tarzı bi şey yazmışım:) Aradan 6-7 sene geçti sadece:)

Bu seri ne yazık ki İstanbul'a döner, bence. Kolay değil aynı takımla 4 maç yapmak, artık bir cevap verecektir kendi evinde Hejkova'nın Prag'ı diye düşünüyorum, eğer seriyi orada bitirirsek önemli iş olur. Aslında kadro kalitelerini sahaya yansıtsalar çok büyük potansiyelleri ama bir türlü takım olamıyorlar neyse ki. 4 gün sonra oynayacak olmamız da dezavantajımız olacak. Harding bir lig maçı oynayıp gitseydi daha iyi olurdu.

Son anlara girerken Arca'yla şaka yollu bir sohbetimiz oldu. "Keşke son hücumu Ergin Hoca çizse" dedi, ben de ona takılarak "Ergin Hocan çizse ne olacak, topu şey'e verecek, kullan diyecek" dedim. Bu hepimizin sene başından beri bildiği bir şey ama o 'şey' kısmını dolduramadık. Takımda öyle bir oyuncu yok ne yazık ki. Daha dün gelen Lindsey Harding'in bu sorumluluğu alması ve başarıyla yerine getirmesi çok güzel oldu. Moralli bir başlangıç oldu Galatasaray kariyerine. Harding, hiç ELW'de tepeye oynayan bir takım tarafından 2 kıtadışı hakkından biri olarak tercih edilmedi. ABD Milli Takımı'nda Bird ile Whalen'ın gerisinde kaldı ama bu demek değildir ki; Harding amatör bir oyuncu olsun. Whalen da ELW'de şampiyonluk hedefi olan bir takımda oynamamıştı, daha doğrusu 5 sene Prag, bir sene de UMMC'de forma giydi ama takımları Son 8'e bile kalamadı bu süreçte hiç. Özellikle 1-1.5 sene önceye kadar top paylaşmayı bilmeyen, kötü tercihleriyle dikkat çeken bir guarddı. WNBA'deki takımına Seimone'un sağlığına kavuşup dönmesi ve Maya Moore'un eklenmesinden bir süre sonra kafa yapısını ve oyununu değiştirdi ve gerçekten büyük bir oyuncu oldu. Yeni kimliğini kazanması çok eski değil yani. Bizdeki oyunundan çok memnunduk ama dış şutlarda başarılı bir oyuncu olduğunu da söyleyemeyiz (ELW'de 1/12 üçlük isabeti). Ekrem Hoca'nın ona biçtiği rol de onun değişen oyun yapısıyla örtüştü ve iyi performanslar izletti bize. Bunları sıcağı sıcağına yazmak istemedim ki, kızın arkasından sallayanlara yardımcı olmamak ve onlar gibi gözükmemek için.

Lindsay Whalen, hücum organizasyonu açısından olduğu gibi toplamda oyuncu kalitesi olarak da Lindsey Harding'in 1-2 adım önünde bir isim. Yine yazayım bu Harding'in kötü oyuncu olduğunu göstermez. Takımınızdan Whalen'ın gittiyse ve onun yerine oyuncu bakıyorsanız; 1- Sue Bird'i alıp daha iyisini aldık diyeceksiniz, 2- Lindsey Harding'i alıp, bir basamak altını kabul edip içinde bulunduğunuz sistemin devamını sağlayacaksınız. Gidip yıldız 3 numara almanın takıma bir katkısı olmayacaktı yani. Şimdi tekrar kendi özelinde Harding'e bakarsak, şutu vasattır, asist özelliği üst düzey değildir ama rakip savunmanın düzenini de yerle bir eder, bire bir savunması iyidir, yürekli oyuncudur. Uzunlarla beraber zaman geçirip, Ekrem Hoca'nın sistemini de kavradıktan sonra organizasyon açısından daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum ama süre kısıtlı ve bu en büyük zorluğumuz olacak. Çok çok büyük bir etki yaratacağını ben de düşünmüyorum ama surat ekşittiğimiz kadar kötü bir oyuncu olmadığını da göreceğimizi düşünüyorum sene sonunda.

Diğer transferimiz Shay Murphy'e gelirsek, tutkal oyuncu kıvamında bir isim. Eğer takım bir bardak suysa, Murphy Calcium-Sandoz. Faydalı olmak için, önce takımın içinde erimesi gerekiyor. Faydalı oyuncu, Shipp'in bu sene Efes'teki rolünü ondan da Galatasaray'da bekliyoruz. Yalnız kafamı kurcalayan bir durum var bu transferde. Kursk bize Murphy'i verip, eski oyuncumuz Katie Douglas'ı aldı. Katie çok uzun süredir sakat, WNBA final serisini kaçırdı, Wisla'yla anlaştı gelmedi. Eğer hazır durumdaysa, şu iki aylık kısa vadede bizim gibi dış şut sorunu had safhada olan bir takıma daha mı faydalı olur diye düşünmeden edemiyorum ama Murphy'nin maç kondisyonunun yerinde olması, oynayarak gelmesi de onun avantajı. İnşallah o da çok faydalı olur takımımıza.

Herkesin malumu bugün iyi bir basketbol oynamadık. Fazlaca kötü hücumlarımızda, bolca top kaybettik. Bir türlü ritmi oturtamadık rakip sahada ama savunmamız yine ağır bastı ve maçı bir şekilde kazandık. Kolay bir gün değildi, kazanmak iyi geldi kesinlikle.

Galibiyete rağmen takımla ilgili merak ettiğim şeyler var;

1- Özge-Yasemen-Şaziye-Şebnem dörtlüsünün süreleri hangi maçta neye göre ayarlanıyor?
2- Staff, Sancho'nun top kullanma adedinden ve şeklinden memnunlar mı?
3- İki maçtır Alba neden benchte kalıyor maçların en kritik anlarında?
4- Nevriye oynamaya başladıktan sonra, şimdilerde neden kadroda değil?
5- Sylvia'nın tuttuğu oyuncunun şov yapma geleneği ne zaman bitecek?

Bunlar koçtan hesap sormak için sıralanmış şeyler değil asla, bazılarının cevabını biliyoruz bazılarınınkini gerçekten bilmiyoruz ama keşke Galatasaray Basketbol Şubesi'nin bir ağı olsa da insanların takımla ilgili merak ettiklerine cevap verilse. Misal Fatih Terim, Burak'ı kesince basın nasıl soruyorsa sebebini veya sakat bir oyuncunun ne zaman döneceğini burada da koç, stafftan birileri veya takım sorumluları merak edilenleri yanıtlasa. Bu ve benzer soruların cevabını sadece ben merak etmiyorum diye düşünüyorum... Bu arada koç basın toplantısında, Syl ile ilgili bazı soruları yanıtlamış ama ona ulaşma şansımız bile olmuyor ne yazık ki. Buradan bakabilir merak edenler, Semih'e de teşekkürler; https://twitter.com/semih_tuna/status/303924647676751872 , https://twitter.com/semih_tuna/status/303924403593424896

:) Metehan kardeşim ben USK yı eleyeceğiz anlamında dedim dalgınlık falan yok yani Final 8 de Rusya da olduğuna Göre anladın sen onu :)

Bu seri ne yazık ki İstanbul'a döner, bence. Kolay değil aynı takımla 4 maç yapmak, artık bir cevap verecektir kendi evinde Hejkova'nın Prag'ı diye düşünüyorum, eğer seriyi orada bitirirsek önemli iş olur. Aslında kadro kalitelerini sahaya yansıtsalar çok büyük potansiyelleri ama bir türlü takım olamıyorlar neyse ki. 4 gün sonra oynayacak olmamız da dezavantajımız olacak. Harding bir lig maçı oynayıp gitseydi daha iyi olurdu.

Son anlara girerken Arca'yla şaka yollu bir sohbetimiz oldu. "Keşke son hücumu Ergin Hoca çizse" dedi, ben de ona takılarak "Ergin Hocan çizse ne olacak, topu şey'e verecek, kullan diyecek" dedim. Bu hepimizin sene başından beri bildiği bir şey ama o 'şey' kısmını dolduramadık. Takımda öyle bir oyuncu yok ne yazık ki. Daha dün gelen Lindsey Harding'in bu sorumluluğu alması ve başarıyla yerine getirmesi çok güzel oldu. Moralli bir başlangıç oldu Galatasaray kariyerine. Harding, hiç ELW'de tepeye oynayan bir takım tarafından 2 kıtadışı hakkından biri olarak tercih edilmedi. ABD Milli Takımı'nda Bird ile Whalen'ın gerisinde kaldı ama bu demek değildir ki; Harding amatör bir oyuncu olsun. Whalen da ELW'de şampiyonluk hedefi olan bir takımda oynamamıştı, daha doğrusu 5 sene Prag, bir sene de UMMC'de forma giydi ama takımları Son 8'e bile kalamadı bu süreçte hiç. Özellikle 1-1.5 sene önceye kadar top paylaşmayı bilmeyen, kötü tercihleriyle dikkat çeken bir guarddı. WNBA'deki takımına Seimone'un sağlığına kavuşup dönmesi ve Maya Moore'un eklenmesinden bir süre sonra kafa yapısını ve oyununu değiştirdi ve gerçekten büyük bir oyuncu oldu. Yeni kimliğini kazanması çok eski değil yani. Bizdeki oyunundan çok memnunduk ama dış şutlarda başarılı bir oyuncu olduğunu da söyleyemeyiz (ELW'de 1/12 üçlük isabeti). Ekrem Hoca'nın ona biçtiği rol de onun değişen oyun yapısıyla örtüştü ve iyi performanslar izletti bize. Bunları sıcağı sıcağına yazmak istemedim ki, kızın arkasından sallayanlara yardımcı olmamak ve onlar gibi gözükmemek için.

Lindsay Whalen, hücum organizasyonu açısından olduğu gibi toplamda oyuncu kalitesi olarak da Lindsey Harding'in 1-2 adım önünde bir isim. Yine yazayım bu Harding'in kötü oyuncu olduğunu göstermez. Takımınızdan Whalen'ın gittiyse ve onun yerine oyuncu bakıyorsanız; 1- Sue Bird'i alıp daha iyisini aldık diyeceksiniz, 2- Lindsey Harding'i alıp, bir basamak altını kabul edip içinde bulunduğunuz sistemin devamını sağlayacaksınız. Gidip yıldız 3 numara almanın takıma bir katkısı olmayacaktı yani. Şimdi tekrar kendi özelinde Harding'e bakarsak, şutu vasattır, asist özelliği üst düzey değildir ama rakip savunmanın düzenini de yerle bir eder, bire bir savunması iyidir, yürekli oyuncudur. Uzunlarla beraber zaman geçirip, Ekrem Hoca'nın sistemini de kavradıktan sonra organizasyon açısından daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum ama süre kısıtlı ve bu en büyük zorluğumuz olacak. Çok çok büyük bir etki yaratacağını ben de düşünmüyorum ama surat ekşittiğimiz kadar kötü bir oyuncu olmadığını da göreceğimizi düşünüyorum sene sonunda.

Diğer transferimiz Shay Murphy'e gelirsek, tutkal oyuncu kıvamında bir isim. Eğer takım bir bardak suysa, Murphy Calcium-Sandoz. Faydalı olmak için, önce takımın içinde erimesi gerekiyor. Faydalı oyuncu, Shipp'in bu sene Efes'teki rolünü ondan da Galatasaray'da bekliyoruz. Yalnız kafamı kurcalayan bir durum var bu transferde. Kursk bize Murphy'i verip, eski oyuncumuz Katie Douglas'ı aldı. Katie çok uzun süredir sakat, WNBA final serisini kaçırdı, Wisla'yla anlaştı gelmedi. Eğer hazır durumdaysa, şu iki aylık kısa vadede bizim gibi dış şut sorunu had safhada olan bir takıma daha mı faydalı olur diye düşünmeden edemiyorum ama Murphy'nin maç kondisyonunun yerinde olması, oynayarak gelmesi de onun avantajı. İnşallah o da çok faydalı olur takımımıza.

Herkesin malumu bugün iyi bir basketbol oynamadık. Fazlaca kötü hücumlarımızda, bolca top kaybettik. Bir türlü ritmi oturtamadık rakip sahada ama savunmamız yine ağır bastı ve maçı bir şekilde kazandık. Kolay bir gün değildi, kazanmak iyi geldi kesinlikle.

Galibiyete rağmen takımla ilgili merak ettiğim şeyler var;

1- Özge-Yasemen-Şaziye-Şebnem dörtlüsünün süreleri hangi maçta neye göre ayarlanıyor?

Bunlar koçtan hesap sormak için sıralanmış şeyler değil asla, bazılarının cevabını biliyoruz bazılarınınkini gerçekten bilmiyoruz ama keşke Galatasaray Basketbol Şubesi'nin bir ağı olsa da insanların takımla ilgili merak ettiklerine cevap verilse. Misal Fatih Terim, Burak'ı kesince basın nasıl soruyorsa sebebini veya sakat bir oyuncunun ne zaman döneceğini burada da koç, stafftan birileri veya takım sorumluları merak edilenleri yanıtlasa. Bu ve benzer soruların cevabını sadece ben merak etmiyorum diye düşünüyorum... Bu arada koç basın toplantısında, Syl ile ilgili bazı soruları yanıtlamış ama ona ulaşma şansımız bile olmuyor ne yazık ki. Buradan bakabilir merak edenler, Semih'e de teşekkürler; https://twitter.com/semih_tuna/status/303924647676751872 , https://twitter.com/semih_tuna/status/303924403593424896

Adam anlıyor bu işten dedirten bir yazı teşekkürler Aras.

Çok önemli bir maç kazandık. Bu maçı kaybetseydik Pragda muhtemelen veda ederdik F8'e. Şimdi en azından son maça kalırsak evimizde oynama şansını cebimize koyduk. Evimizde derken dün salonda toplasan taş çatlasa 1000 kişi vardı. Yakışmadı böyle önemli bir maçta bu kadar az kişi. Gerçi son periyot bu kadar insan bile takıma gaz vermeye yetti. Bu takıma haksızlık ediyoruz, bu mücadelesiyle daha fazla ilgili hak ediyorlar.

Takıma yapılan iki yeni transferin de şutu olmadığı ortada. Hala ciddi bir şut sokma, kritik anlarda insiyatif alma problemimiz var. Eğer Whalen kalmış olsaydı sadece Murphy'nin alınacağını düşünürsek kesinlikle yetersiz bir transfer olurdu ki şutu olan bir oyuncu bekliyorduk. Şimdi Whalen'da yok ve onun 1 adım altında Harding var. Yani oldukça başarısız takviyeler bence. Umarım yanılırım ve bu seneyide çöpe atmamış oluruz. Ama bu hucum gücü ve organizasyonuyla işimiz oldukça zor. Sadece iyi savunma yapmakla ne kadar olacak göreceğiz.

Yukarıdaki merak ettiklerine bir eklemede ben Bahar ile yapmak istiyorum. Ekrem hoca Işılda yarattığı etkiyi onda yaratamamış henüz. Baharı da takıma kazandırmasını bekliyoruz kendisinden.

Nevriye en geç Ocak ayında dönecekti şube koordinatörümüzün söylediğine göre. Mart ayı geldi, artık önemli maçlara girdik ve hala ortalıkta yok. Yorum yapamıyorum ne yazık ki. Umarım F8' e yetişir ve lig finalinde şampiyon olmamızda önemli katkıları olur. Yoksa bu senenin en büyük skandalı olacak ne yazık ki.

Sylvia'ya inanamıyorum gerçekten. Kendi gücünü unutmuş gibi oynuyor. Eskiden pota altında topu insanların ağzını içine sokardı, iki kişi bile durduramazdı. Ne olmuş anlayabilmiş değilim.

1.Prag çok under-rated bir takım yani hakettiği saygıyı görmüyor.Başlarında Hejkova ve Skerovic-Viteckova-Brunson-Vaughn-Elhatova-De Forge ve diğer oyuncuları da takip eden herkesin bildiği isimler... Bence UMMC ve Moskova'dan sonra en iyi kadro!

2.Lindsay Harding çok under-rated bir oyuncu; her ne kadar çok güçlü bir draft olmasa da 2007'de 1 numaradan seçildi.Herkes çöp almışız gibi konuştu, izleyin daha sonra konuşun dedim... İlk maçında maçı kazandıran sayıyı bu demek değil ki her maç bizi kurtaracak ama kaliteli oyuncu kıza hakettiği saygıyı gösterelim!

3.Her ne kadar Whalen gitmiş olsa da bunu söylemek istiyorum Whalen, süper 3lük atıyormuş havası oluşturuldu gelmeden önce dedim ki yazın bu kız 3lük atamıyor, inanmadınız.Euroleague'de 12-1 3lük atmış...

4.Shay Murphy'e şut atamıyor demek çok anlamsız... Kız zaten şutör; WNBA'de geçtiğimiz yaz çatır çatır atıyordu şimdi baktım sezonu da %45 ile bitirmiş...

1.Prag çok under-rated bir takım yani hakettiği saygıyı görmüyor.Başlarında Hejkova ve Skerovic-Viteckova-Brunson-Vaughn-Elhatova-De Forge ve diğer oyuncuları da takip eden herkesin bildiği isimler... Bence UMMC ve Moskova'dan sonra en iyi kadro!

2.Lindsay Harding çok under-rated bir oyuncu; her ne kadar çok güçlü bir draft olmasa da 2007'de 1 numaradan seçildi.Herkes çöp almışız gibi konuştu, izleyin daha sonra konuşun dedim... İlk maçında maçı kazandıran sayıyı bu demek değil ki her maç bizi kurtaracak ama kaliteli oyuncu kıza hakettiği saygıyı gösterelim!

3.Her ne kadar Whalen gitmiş olsa da bunu söylemek istiyorum Whalen, süper 3lük atıyormuş havası oluşturuldu gelmeden önce dedim ki yazın bu kız 3lük atamıyor, inanmadınız.Euroleague'de 12-1 3lük atmış...

4.Shay Murphy'e şut atamıyor demek çok anlamsız... Kız zaten şutör; WNBA'de geçtiğimiz yaz çatır çatır atıyordu şimdi baktım sezonu da %45 ile bitirmiş...

Bu 2 oyuncuyu aldığımızda öyle yorumlar gördüm ki ''takım battı kepenkleri indirin bunlar alınır mı yaa'' tarzı hava yaratıldı. İstatisiklere bir bakayım dedim hiç de fena istatistikleri yok yeni transferlerimizin. Ağzınıza sağlık ! :)

Lindsey Harding: Takıma transferinin ardından çeşitli platformlarda okuduğumuz yorumları destekler nitelikte bir oyun sergiledi. Maçtan yaklaşık 24 saat önce Türkiye'ye gelmişti. Oyunda kaldığı anlarda düzenimizi fazlasıyla bozduğunu söyleyebilirim. Diğer taraftan da takıma katıldıktan 24 saat sonra maça çıkan bir oyuncuyu da eleştirip haksızlık yapmak istemiyorum. Ondan Whalen performansı beklersek haksızlık etmiş oluruz. Ama oyun sistemimizden uzak bireysel oynarsa kendisini dışarıda bulması da kaçınılmazdır.

Ekrem MEMNUN: UMMC ile deplasmandaki karşılaşmanın ikinci yarısını saymazsak sezon başından beri kaybettiğimiz maçlar dahil hiç bu kadar dağınık bir oyun oynadığımızı hatırlamıyorum. Bundaki en büyük etken kuşkusuz yeni gelen iki oyuncumuzun 22 ve 17'şer dakika süre almasıydı. Eshaya MURPHY'nin sadece ELW'de forma giyeceğini düşünürsek Final 8 öncesinde takıma uyum sağlayabilmesi açısından bu maçlar elimizdeki tek fırsattı. Ekrem Hoca da bu forsatı mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalıştı. Ancak Harding konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Maçtan 24 saat önce Türkiye'ye gelmiş bir oyuncunun bu kadar fazla süre almış olması beni çok şaşırttı. Bu kadar kritik bir karşılaşmada Ekrem Hoca neden bu kadar oyunda tuttu anlamış değilim. Belki bizim bilmediğimiz bir durum vardır. Diğer taraftan üzerine konuşulması gereken bir konu daha var: Alba TORRENS. Beşiktaş maçına ilk 5 başlayan Alba yaptığı basit top kayıplarının ardından Coach tarafından kenara alınmış ve son periyota kadar kenarda oturmuştu. Oyuna girdikten sonra da takımımız onun da katkısıyla müthiş bir ritim yakalayarak maçı koparmıştı. O maç sonrası 'Belki de bu bir taktikti' diye düşünmüştüm. Ama benzer durum USK Prague maçında da yaşandı. Maça yine ilk 5 başladı Alba, yine top kaybı yaptı ancak bu top kayıpları çok anlamsız değildi. Yapmaya çalıştığı 2 ince asist top kaybı ile sonuçlanmıştı. Coach da kenara aldı ve bir daha da oyuna girmedi. Skor konusunda bu kadar kısır geçen bir maçta kadromuzdaki en iyi skorer oyunculardan biri olan Alba neden bir daha hiç oynamadı anlamadım. Aras'ın da vurgu yaptığı gibi bu tür konularda bilgi alabileceğimiz bir platform olsa çok güzel olur.

Alba'nın oyundan çıkmasının sebebi o top kayıpları değil, Elhotova'ya saçma sapan 2 kere geçilip çok kolay orta mesafe şutlarına izin vermesiydi, oyuna sokmaması hata ama Alba'nın çıkması gayet doğruydu.

Maçtan sonra Ekrem Hoca'ya off-the-record Alba'ya çok mu kızdınız ilk yarı, bir daha oyuna giremedi, özellikle maç sonu dedim.

Alba'nın oyundan çıkmasının sebebi o top kayıpları değil, Elhotova'ya saçma sapan 2 kere geçilip çok kolay orta mesafe şutlarına izin vermesiydi, oyuna sokmaması hata ama Alba'nın çıkması gayet doğruydu.

Top kayıpları + savunması (geçildiği pozisyonları anlatıp) şeklinde cevap verdi. Üsttekine yakın yani...

Sorarız bunu. Tahminim maçın gelişimine, eşleşmelere, tecrübe gereksinimine göre tercih yapılıyor.

Yorum yok, bana da düşmez konuya dair bilgi vermek.

Beşiktaş maçı her şeyi anlatıyor kanımca. Bir dışa vurum gerçekleşti orada. Umarım sezonun kalan bölümü için ders çıkarılır, keza büyük olasılıkla bir ayrılık gerçekleşmeyecektir.

Değişkenlik içerebilecek bir husus, az ya da çok olarak görülebilir. Bence dengeli, ELW'de Whalen'ın ardından ikinci, TKBL'de ilk sırada. İlk üçten çıkmaması olağan zaten. Şekline gelince orta mesafe dışında yeterince kullanılıyor mu, tartışılır çünkü beş numarada Fowles & Wauters gibi iki uzun ile oynuyor ve roller farklılaşıyor.

Evet maalesef ülkemizden naklen yayın yok. GSTV'de saat 23.30 tekar yayın var. Taner Bey'in verdiği linkten maç izlemek şimdilik tek yol... Orda da ses yok...

Edit: Ses geldi. :)

Bu arada ilk beşimiz: Işıl, Alba, Sacnho, Fowles, Harding

Böyle oynamaya devam edersek, 27 şubatta Abdi ipekçinin ışıkları tekrar yanar. Harding'in o kadar fazla sahada tutulmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Yasemen Saylar ondan daha fazla takıma ayak uydurur. Bugün şans da bizden yana değil, top kaç kere çemberi turladı da girmedi. Işıl'ın daha fazla potaya yüklenmesi gerekiyor. Pozisyonu varken atmalı. Çünkü uzunlarımız formunda değil.(Sancho hariç) Şebnem'in süre alması gerektiğini düşünüyorum. 3'lüklere ihtiyacımız var. Prag takımının dış atışı güçlü değil. Potaaltından ve faul çizgilerinden sayı buldular hep. Hoş o teknik faulu anlamadım anlamayacağım da! İnşallah ikinci yarı toparlanırız.