EL | Galatasaray 78 - 63 ZVVZ USK Prague (2-0)

Ya Fowles kendini derhal toparlamalı ya da daha fazla canımızı sıkmamalı. Vurdumduymaz bir oyun anlayişı var. Maça gelecek olursakta savunmamız her zaman ki gibi harika. Ama şu şutları sayıya çevirmeyi becermemiz gerekiyor artik. Şut sokmadan şampiyonluk çok zor...

Başta Ekrem hoca, Işıl kaptan ve Alba olmak üzere tüm takımı kutluyorum, f8'de en çok Ekrem hoca, Işıl ve Alba'ya güveniyorum, inşallah geçen yıl erkeklerde Olypiakos'un yaptığı süprizi bu yıl bayanlarda yaparız, hadi aslan kızlar iyi savunmaya devam :)

78-63 kazanıp çeyrek finale çıktık. Hiçte küçûk bir iş yapmadığımızı düşünûyorum. Prag bu ligin en iyi 5 kadrosundan biri bence. Takım olmayı becerememişler burası doğru ama bu yaptiğımız işin büyüklúğûnü örtemez. En zor eşleşme bizimdi ve 2-0 ile turu geçtik. Mûcadelinize ve yüreğinize sağlık kızlar. Tebrikler Sarayın Sultanlari. Bu gurur sana ait Ekrem Memnun. Allah seni başımızdan eksik etmesin inşaAllah...

Eshaya ve Harding çıktıktan sonra; Işıl- Alba-Bahar-Şaz-Sancho (idi sanırım) sahada olduğu zaman farkı açtık. Özellikle maçın başlarında Harding takımın ritmini oldukça bozdu. Şebnem neden süre almadığını anlamıyorum. Ekrem Memnun'un bildiği vardır diyorum ama tahmin de edemiyorum doğrusu. Tebrikler SarayınSultanları. 27'sinde maçsız bir gün geçireceğiz.

Tebrikler Sarayın Sultanları :)

Uzun uzun niye kazandığımızı yazmaya gerek yok ama bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;

1.Tamam Harding vasat bir oyun kurma yeteneğine sahip ve onu böyle kabul etmek lazım bundan sonra takımın bir parçası ve ondan en yüksek verimi nasıl alabiliriz onu düşünmek lazım; Işıl, oyundayken onu bir nebze kontrol atlında tutuyor ama Işıl'ın 3-4 dk dinlendirildiği bölümlerde ondan Işıl gibi oyun kurmasını beklemek yerine skor üreterek bizi oyunda tutmasını beklemek daha doğru olur, bizim takımda eksik olan hızlı hücumlardı Harding takıma alıştıkça daha faydalı olacaktır şimdilik fazla yüklenmeyelim kızcağıza :)

2.Murphy çok iyi bir şutördür ama aklı başka bir yerde falan olsa gerek çok kötü durumda şuanda ama yine de savunmada falan elinden geleni yapıyor olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyor şansızlığımız onun ligde oynayamayacak olması takıma ısınması için tek şansı antrenmanlar...

3.ALBA TORRENS seni seviyorum ya! Bu nasıl harika bir oyundu öyle, çok kötü bir sakatlık geçirdi o VAZGEÇMEDİ biz de VAZGEÇMEDİK ve sonuç ortada!!

Ekrem Hocanın en sevdiğim yanı komplexi hiç yok. O gün kim iyiyse onu oynatıyor. Dün Alba süre alamadı bugün en çok süreyi alan oyunculardandı. Çünkü art niyeti yok. Önemli olan takım başarısı diyor ve bunu takımına da anlatıyor. Bu yüzden takımda anlık tepkiler olsa da kimse mırın kırın etmiyor. Bugün özelinde Alba Sancho ve Işıl katkıları ile takımın bir adım önündeydiler. İlk maç 20 adet yaptığımız Top kaybı bu kez 6 da kalınca kazanmak kolay dolu.

Teşekkürler kızlar. Bilmiyorum ama gerçekten basketboldan soğumak üzere olduğum anların kurtarıcısısınız sanki:)

Bir teşekkürde Gurbette ülke değiştirip kızları desteklemeye giden taraftarlara. Allah onlardan da razı olsun. Burada bakıröyde oturup İpekçi uzak gelen adamlara inat maçlara gidiyorsunuz. Kimse ayda yılda bir geliyor takım demesin bu adamlar yılda 15 maç izliyorlar değişik branşlarda branş ayırt etmeden arma için. Burada ise maça bir giden 10 maçlık hikaye anlatıyor:))

Bunları derken şunu eklemem lazım. Bilenler bilir Behzat Üvez abimiz vardı Hollanda kraliyet nişanı sahibi çok iyi GS'lı. Bugün vefat ettiği haberini aldım. Çok üzüldüm. Allah sevdiklerine, ailesine, arkadaşlarına ve tüm GS'lılara sabır versin. Mekanı Cennet Olsun Tunahan'a kavuştu şu an onu kucaklıyorsur. GÜzel abim benim!

Ev sahibi Ekaterinburg
Galatasaray
CCC Polkowice
Spartak Moskova
Fenerbahce

Şuana kadar Final 8'e kalanlar .Muhtemelen bu akşam Good Angels Kosicede bu 5 liye katılacak.18.Martta başlayacak turnuva 4'erli 2 Grup 1 ve 2 ler karşılıklı eşleşerek final için mücadele edecek.16.Martta Fener maçıyla başlayacak sıkıntılı dönem Işılı mutlaka dinlendirecek oyuncu bulmamız lazım. Murphyden ilk beş oyuncusu olmasını beklemiyorum ama en azından chicagoda attığı gibi atsın kesinlikle içeri gömülen takımlara karşı ihtiyacımız olacak.

Son 4'e kalmamız lazım bu sene.Takip edebildiğim kadarıyla Spartak,UMMC ,biz ve Fenerbahçe favori gibi duruyor.Kadro açısından konuşacak olursak

Whalen'i kaybetmeden vasatın biraz üzerinde bir şutör kısa daha bulabilseydik şampiyonluk favorisi bile olabilirdik aslında ama yapacak bir şey yok.Umarım bu kadrodan da en azından bir yarı final çıkartabilir Ekrem Hoca. 4 takım arasına girebilirsek ondan sonrası tamamen UMMC dışında bir takımla eşleşme ihtimalimize bakar.

Sonuçta yenilmeyecek takım yoktur, Ummc'nin zaten öyle bir oyunuda yok, yani geçen yılki Ros Casares diğerlerinden çok üstündü, ama bu yıl öyle bir durum yok bence, geçen yıl finaldeki rivas&R.Casares ortak özelliği savunmaları çok iyidi ve ayrıca takım oyunu oynuyorlardı, ben Ekrem hocanın sistemine güveniyorum, bu takımın f8 yapacak işleri var, sadece artık şu Fowles artık kendine gelsin ve Harding'le Murphy olumlu katkı versin yeter.