EL TOP 16 1. Maç | Anadolu Efes 68 - 62 Galatasaray MP

Önemli bir kaç nokta var maçla ilgili:

-Öncelikle Kerem Tunçeri savunması. İlk maçta Barac ile birlikte bizi yıkan isimlerden olmuştu Kerem ve Efes'in 1 numara rotasyonu düşünüldüğünde savunulması en kritik isim. Onu oyunun içine sokmamak; gerek Göksenin'le, gerek Gordon'la savunmak ve kontrolü eline almasına engel olmak maçın anahtarlarından biri olacak bizim adımıza.

-İlk maçta etkili olan bir diğer isim de Barac. O da bizim uzunlara size olarak ters gelen bir uzun. İlk maçta yardım getirmemeyi tercih etmiştik bu maçta Barac üzerinde nasıl bir strateji izleyeceğimiz çok önemli. Bu arada FBÜ maçlarında Oğuz Savaş'a karşı kullandığımız Andric'in mobilitesini bu maçta da Barac'a karşı kullanabiliriz. Ancak ilk yarıda oynanan maçta şutları sokamadığımız için Efes içeriye fazlaca gömülmüş Barac'ın da ortayı kusursuza yakın kapamasıyla hücumda kısır kalmıştık. Ayrıca o maçta potaya gitmekten de erken vazgeçmiştik. Umarım şutlarımız girmese bile potaya gitmekten maç boyu vazgeçmeyiz zira yine savunmaların öne çıkacağı kısır bir maç bekliyorum, potaya ve bunun sonucu olarak daha çok çizgiye giden takım 1 adım öne geçecektir.

Bu da kendi bloguma yazdığım yazı, biraz daha kapsamlı:

http://dogusarun.blogspot.com/2012/01/anadolu-efes-galatasaray-mp-preview.html

Efes Asseco'dan Laffayet'i almış. Bizim maçta oynarsa sorun yaratabilecek bir oyuncu.

Ama bana göre bu maçtaki kilit nokta Gordon-Kerem Tunçeri eşleşmesi olacak gibi. Eğer Gordon o etkili savunmasıyla Kerem'i durdurursa Efes tamamen tıkanır. Tabii Vujacic oynarsa işler değişir.

Tarihimizin ilk Top 16 deplasmanı İstanbul'da.Bu cümleyi arkamıza yaslanarak,gülümseyerek düşünmemiz lazım öncelikle.Top 8 hedefi cezbedici olsa da bu hedefle kafayı bozmayalım,Top 16'nın tadını çıkaralım.
Etraf bembeyaz,yerler buz,maçın neredeyse tüm biletleri bizde.2008'deki Efes deplasmanında da...Öhöm :)
Avrupa'nın bir Galatasaraylıya verdiği şevk,enerji bambaşkadır.Emeklerimizle,hayallerimizle paralel olarak büyüyen bir takımımız var.Maç önü her şey çok keyifli.
Lacivert Sinan Erdem'in kırmızıya bürüneceği günde bu fırsatı değerlendirelim.Top 8 için altın adımı bu sezon hiç sevmediğimiz Sinan Erdem'de atalım.

Gideceğiz, destekleyeceğiz sonucu da bekleyeceğiz. İddaa oranlarında bize 8 sayı handikap verilmesine biraz şaşırdım açıkçası

1 - Tutku yok muymuş? nasıl olur? neden? bu çok önemli yıkıcı bi haber bence umarım doğru değildir.
2 - e zaten Ender de yok denildi, kısa rotasyonumuz iyi Ender olmasa da idare ederiz demiştik ama Tutku'ya da güvenerek söylenmişti bunlar..
3- Efes'in Laffayet'i aldığı kesin mi? Önceki eleman da kesindi, sağlık testi vs. gelememiş. Laffayet yarına yetişir mi? Yetişirse ve Tutku da yoksa yandığımızın resmidir. Önemli oyuncu çünkü.

İşler takımlar bazında aleyhimize gelişiyor başlıktan okuduğum kadarıyla.. Efes de nasıl takımdır anlamadım birini getiremediği gün içinde hemen gidip bir yenisini alabiliyor. Hem de değerli bir oyuncuyu..

Umarım bizim maça yetişmez ve Tutku da oynar. Aksi halde işimiz zorken çok zor hale gelecek.

Sağlam bilgisi olan birileri kaynak göstererek yazarsa iyi olur.

efes forumuna üye oldum oradaki yazılanları okudum. öncelikle onların bu konuya cevap sayıları oldukça fazla. bizde neden az? ayrıca galibiyetten eminler.

umarım denildiği gibi deplasman taraftarı olsak da salonu doldururuz. mutlaka kazanmamız gerekiyor. güzel bir sinerji ile galip gelelim aslanlar.

sürekli hızlı oynamak zorundayız,sete sette sıkıntılıyız bu yüzden önde baskı yapmalıyız.Gordon ve Göksenin ikilisiyle başlayıp önde basmak mantıklı bence..Sete set kaldığımızda ise topu içeri indirip faul yapmayı seven efes uzunlarını faul problemine sokmalıyız.

efesli oyuncular ve taraftarlarıı küstah şımarık kendini bir şey zanneden zengin çocukları gibi-onlara da Realli ve Maccabili abileri günlerini gösterdi

bizim o kadar paramız yok, mütevazıyız, gururlu ve kalpten oynayan oyuncularımız var sahada ve eminim ki yarın onların façasını bozacak bizim çocuklar