EL TOP 16 1. Maç | Anadolu Efes 68 - 62 Galatasaray MP

Bu maçta Lakovic'e çok iş düşüyor. Hem Tutku hem Ender'in olmadığı bir günde artık elini taşın altına koymanın zamanı geldi. Gordon ve Evren de yeterli desteği verecektir.
Kadromuz yeterince geniş. Efes'ten farkımız biz gerçek bir takımız. Kazanma ihtimalimiz çok fazla..

Çok çok önemli bir maç.Ribauntlarda üstnlüğü vermeyip ön alan savunmamızı iyi yaparsak kazanabiliriz.Onlara kendi sahalarında deplasmanı yaşatacağız

Yarın hepimiz için o kadar önemli bir gece ki,şahsen ben günlerdir sadece bu maçı düşünüyorum.Tribün üstünlüğünü alır mıyız diye düşünüyordum hep maçtan önce,onu da aldık gibi.Biz buraya tırnaklarımızla kazıyarak geldiğimiz için böylesine heyecan yaşıyoruz, başka bir takımın taraftarı bunları asla yaşayamaz.Bir de yarın bu maçı alsak da ortalık bayram yerine dönse keşke

özellikle dış şutlar maçın kaderini belirleyecek diye düşünüyorum çok yüzdeli sokmak gerekiyor. Lakovic’e çok iş düşüyor umarım gününde olur.

Çok heyecanlıyım Efesle Euroleague oynamak ilginç bir durum olacak.
Maça gelirsek dikkatli olmamız gerek özellikle pota altında dikkatli olmamız gerekiyor.İlk maçta pota altında Barac inanılmaz oynamıştı zaten ordan sonra onu görende olmadı.Yine dış savunmada Gordonun Kerem Tunçeriye yapıcağı baskı çok önemli.Yine Vujacic üzerinde Shippin savunması önemli.Lakovici kuvvetli ihtimal Kinseyle alacaklar.
Burada Ender(oynuyorsa) onun ceza şutları ve penetreleri önemli.

Ayrıca bizde Savovic ne verecek çok merak ediyorum.10 dk civarı oynacaktır Baracı biraz yavaşlatsa iyi olur.
Songaliadan beklentim yok.Maçın başında atıcağı 6-7 sayı bile kazanç sayılır ondan.Burada Shumpert çok önemli.Hücumda Savanovice üstünlük kurabilir ayak çabukluğuyla.Hele Barac,Batista birlikte oynadıkları an Shumpert için kazanç Batistayı her türlü geçer.Birde eski oyuncumuz Ermale dikkat etmek gerek.Birebirlerde sorun yaratabilir.Tutku umarım oynar.Oynaması kritik ondan gelecek 3lükler,pick and roll hücumları ve asistleri
önemli bir durum.

Son olarak kazansakta kaybetsekte takıma desteğimiz devam etmeli.Unutmadan bu akşamki galibiyet ekstra olacak hatırlatmak isterim.Beklentim maksimum 2 galibiyet 4 mağlubiyet grupta.Kendi oyunumuzu oynayıp az top kaybı yaparsak şansımız daha artar.Maçı olurda kaybedersek lütfen takımımıza aşırı sallamalarda bulunmayalım ve desteğe devam edelim.Karşımızdaki takımı beğenmiyor olabiliriz ama yılların Euroleague takımı olduğunu unutmamalıyız.Herkese iyi günler umarım maç sonu mutlu oluruz.
Başarılar Yenilmez Armada.

Genelde bu sezon hislerimde yanılsamda bu maçı alıcaz gibi bir his var içimde.Efesin kadro olarak bie üsyünlüğü tartışmasız ama geçen sezondan bugüne kadar oynadığımız maçları düşünürsez zaman zaman nanılmaz mücadele ediyoruz dediğimiz gibi son topa kadar.Bence bu da bizim üstünlüğümüz.Eğer ser savunma yaparsak efesin konsantrasyonunu bozabiliriz.Tabi Oktay hocayı unutmayalım.Bari bir kenar üstünlüğümüz var.Ayrıca takip ettiğim kadarıyla iki pota arkasını da doldurucaz.Bu da bir arti daha.Bu maçta lakovic ve shippe güveniyorum bence ikisinin maçı olacak.Kolay olmasa da bu maçı alacağımıza inanıyorum.Yenilirsek de çok üzülmiycem.Bu sezonki üzülme limitimi ülker maçında doldurdum.

tarafsız bir şekilde maçı değerlendirmeye çalıştım. maç yazım ;

anadolu efes vs galatasaray

anadolu efes ile galatasaray perşembe akşam’ı sinan erdem’de karşı karşıya gelecek. iki takımın için de son derece kritik maç olacak. özellikle grupta cska’nın olması ve grubun mutlak favorisi olması dolayısıyla 2.lik biletini çok daha fazla değerlenmiş oluyor. iki takımın ilk grup maçlarına baktığımızda beklendiği yerlerde bitirdiğini görüyoruz. ancak oyun açısından bakarsak a.efes’in daha istikrarsız olduğunu görüyoruz. özellikle ersan’ın ayrılması kinsey’in sakatlığı bu konuda efes için çok kritik oldu. galatasaray açısından bakarsak istikrarlı oyunu hemen hemen her maçta gördük. ama bazı maçlarda ‘’sınırlı’’ takım imajı verdiler bizlere.

bu maçın özeline gelirsek iki takımda da çok kritik isimler var. efes’te kerem tunçeri ve savanovic kuşkusuz alternatifi olmamalarının yanı sıra takımın en önemli iki oyuncusu. galatasaray açısındansa direk öyle söyleyebileceğimiz isimler yok takım düzenleri daha ön planda. ancak illa ki bir isim söylersek lakovic’in tecrübesi ve konumuyla bir adım öne koymak olur.

efes hücumda nasıl etkili oluyor dilerseniz ona bakalım. her şey kerem tunçeri üzerinden dönüyor desek yanlış olmaz. özellikle ikili oyunlardan sonra bulduğu boş adamlar ve ya pas açısı yoksa potaya gitmesi, zaman zaman alçak post’tan oyunu kurması ve oyun sıkıştığında bir skorer gibi oyuna katkı yapmaya çalışmasıyla kerem efes adına çok kritik. diğer kritik oyuncu ise savanovic özellikle pick and pop’larla sayı bulmasının yanı sıra şut feyki’yle birlikte yaptığı penetrelerle ve zaman zaman oynadığı post up’larla bir silah bir skorer savanovic. efes’in diğer güvendiği silah ise vujacic’in perdeden çıkıp attığı şutlar vujacic’in başka türlü skor bulması biraz zor gibi. nihayetinde bir ‘’skorer’’ değil şutör sonuçta vujacic. efes’in başka bir kozuysa stanco barac onun sırtı dönük oynayacağı oyunlar efes adına son derece kritik çünkü galatasaray’ın onu tutacak saf bir pivotu yok. diğer yandan kinsey’in penetreleri de zaman zaman kullanılıyor efes adına. ayrıca ekstra olarak batista’nın alacağı hücum ribauntlarıyla bulduğu sayılar ve cenk ve sinan’ın bulacağı ekstra sayılar.

galatasaray ise oyununu tamamen ikili oyunlara ve guard’ların performansına bağlı olarak kurmuş durumda. mobil uzunlarla oynanan ikili oyunlar ve rakibin bu noktada ki savunması çok kritik. açıkçası efes’in bu konuda sıkıntı yaşaması zor gibi. batista ve barac ikili oyunları iyi savunan oyuncular. özellikle galatasaray’ın dış şutlarını çok yüzdeli sokması oldukça kritik. diğer yandan 4 numaradan muhakkak iyi katkı almalı galatasaray. songalia&shumpert vs savanovic eşleşmesinden galip çıkacak taraf avantaj yakalayacaktır. lakovic’in perdelemeleri kullanıp atacağı şutlar, josh shipp ve ender arslan’ın penetreleri sonrası bulunacak sayılar oldukça kritik. ayrıca tutku&andric pick and rolleri de aynı derecede kritik. bunlar galatasaray’ın sayı bulma yöntemleri.

maçta yaşanacaklarsa iki taraf adına değişik hikayeler barındırıyor. efes adına stanco barac’ı nasıl kullanacakları, savanovic ve kerem’in sahada diri kalması, vujacic’in savunma performansı oldukça kritik. galatasaray adınaysa efes’in zaaflarından nasıl faydalanacakları muhakak hücumda vujacic’in tuttuğu adamdan(genelde shipp olacaktır) birebir oynamak düşünülebilir. ayrıca mevcut kadroda en önemli iki oyuncuyu(kerem tunçeri ve savanovic) yıpratmak da önemli olacaktır. songalia’nın post up’ları maçın başında kullanılacaktır. galatasaray top 16 takımları arasında en az sayı bulan takım. efes’se hücum gücü daha yüksek olan bir takım. yani galatasaray’ın sayı baremini olabildiğince aşağıda tutması galibiyet adına çok kritik. son gelen bilgilere göre tutku’nun oynamayacak olması daha da önemli kılıyor bu durumu. bir diğer noktada galatasaray’ın top kayıplarını sınırlaması önemli olacaktır. zira kinsey ve sinan gibi hızlı hücum’u seven oyuncuların olduğu yerde.

bir de iki takımda birer oyuncu transfer etti. galatasaray boris savovic’le anlaşırken efes ise oliver lafayette ile anlaştı. açıkçası iki oyuncunun da bu maçta fazla süre alacağını düşünmüyorum. ancak iki oyuncu da takımlarına verecekleri enerji ekstra olacaktır.

son olarak seyirci faktörüne gelirsek biletler tükenmek üzereymiş. sinan erdem’in yarısı galatasaray’lı olacaktır. 1000 kişilik yer ayrılmasına rağmen üstelik.

http://lordstark.blogspot.com/2012/01/anadolu-efes-vs-galatasaray.html

açıkçası pota altımız rakibin çok gerisinde. Ama oyun kurucu pozisyonunda da Kerem dışında takımı yönetebilecek oyuncusu yok Efes'in. Kerem'de yüksek tempoda oynarsak bir süre sonra yorulacaktır ve takım düzeninin dışına çıkaracaktır onları. Eğer maçı kazanmak istiyorsak benim düşüncem yüksek tempoda bol hızlı hücumlu oynamalıyız. Sete set kalırsak pota altından çok sayı yer ve hücum reboundu veririz gibime geliyor.

Aklım şanslar %45-55 Efes diyor. Umarım %45 lik şansımızı iyi değerlendiririz.

EL | Anadolu Efes - Galatasaray MP

sinan erdem deplasman sayılmaz ama
bir ipelçi değilsek deplasmanda
damga vurmak istiyorsak maça
düdüğünü al gel.

bu maçta sinan ve kinsey'e dikkat etmek gerek,geçen lig maçında efese karşı iyi geri dönüş yapmışıtk ancak kerem tunçerinin el üstünden bulduğu sayılar maçı efese getirmişti,bu maç için en önemli adamlar ise kinsey ve sinan her top kaybımız sayıya neden olabilir,tutkunun oynaması çok önemli.

Sonuç her ne olursa olsun onlar bizim gönlümüzde kazandılar bir kere :). Biz yine onların arkasındayız , yanlarındayız... Yanlız değiller , bunu biliyorlar... Şimdi tam zamanı inanılmaz bir atmosferle maçı kazanıp Abdi İpekçiye öyle gelin ASLANLAR ! ONLARA KARŞI KOYAMAYACAKLARI BİR SAVUNMA YAPACAĞIZ !

Bence bu maçı bizim şuan sakatlıkları belirsiz olan oyuncularımızın oynayıp oynamayacağı ya da oynarlarsa gösterecekleri performanslar belirleyecek.Ayrıca taraftar sayımız Efes'e oranla %20 bile olsa( ki benim görüşüm en az %50 ) o sahada Efes hücum yaparken ıslık Aslanlarımız hücum yaparken tezahürat sesleri yükselecektir.Biraz da şans yanımızda olursa bu maçı kazanabiliriz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar aman diyeyim kendimize hakim olalım tribünlerde bir tatsızlık yaşanmasın. Sadece takımımızı GALATASARAY'ımızı destekleyelim. Bu maçlar bizim euroleague yetkilileri için test maçlarımız.

SAbah uyandım saate baktım,12:04 pehhh dedim maça daha 8 buçuk saate var.Aaayip heyecanlıyım, biramı,cipsimi hazırlayıp ekran başında takımımızı destekleyecem :))

Allah utandırmasın ,öyle böyle maç değil . Bence grupta deplasmanda kazanabiliceğimiz tek maç,kazanırsak büyük avantaj yakalarız.

Artık maça nasıl adapte olduysam rüyamda maçı izledim :) 70-65 bitiyordu hayırlısı olsun bakalım