EL TOP 16 3. Maç | CSKA Moskova 85 - 70 Galatasaray MP

sürpriz bi sakatlık olsa ya cska'da...ne güzel olur valla...hiç etik olmayacagım bu konuda kimse kusura bakmasın...ak47'nin burnu kopsun ne bileyim voronsevic'i eşşek tepsin ve özellikle teodosic'e çok ciddi bişiler olsun keza kendisini günahım kadar sevmem...

ahanda yukarda dedim...khryapa gitti...sırada ak47 yada krstic var bakalım haftaiçi hangisi sakatlanacak...çok fena nazar degdirecem söyleye söyleye

Öncelikle evleri arabaları satanlar için forumda biz para toplayabiliriz.Onlar için daha çok geçmiş olsun evleri arabaları gitti.Kalanlar ise üzülmeye gerek yok Galatasaray'ınız çıktı yine her zaman ki gibi mücadelesini yaptı.Peki niye bu kadar fark oldu derseniz.Üçlük özürlü olduk 2. yarı tek üçlük işte o Ender'in son saniye üçlüğü.İyi savunma yaptık onları top kayıplarına zorladık,bazı zamanlar ritm dışına çıkardık.Fakat Kadro o kadar zengin olunca bir yerde durduramıyorsunuz.
Shumpert ya yaşlanmış ya da ailevi özel bir sorunu var.Bu parkede gördüğüm o değil.Onun kılığına girmiş birisi çıkmış atışları kaçırıyor,serbest atışları kaçırıyor.Hucüm da dengesiz bir şekilde hareket ediyor.İnşallah toparlanır kendine gelir,oyununu sahaya yansıtır.
Hakemler de evi arabayı satıp CSKA'ya basmış sanırım.Her dokunuşa çaldı hakemler.Bu işte artık sezon başında söylenildiği gibi bir standart olmalı.Ender'in tamamladığı Shipp'in kaçırdığı pozisyonda çalmıyorsan.Kenardan Teodosiç'in bile inanmadığı pozisyonda o adamı üç atışa göndermiyeceksin çizgiye.
Dİkattimi çeken,her dış atışımız da CSKA kızlarının yakarışıydı.Ama hatftaya bu yakarışlarında içi dolar umarım Abdi İbekçi'de.

Bir de içerlediğim nokta Bayülken bile anlamış ama hala anlamayanlarımız var;
Galatasaray,günlük değil de sezonluk performansı ile değerlendirilmesi daha mantıklıdır vs gibisinden.

Artık hedef maçların içinde de biz varız.Zira TBL ve Euroleague de kazanmamız gereken önemli maçlar var.

CSKA'nın altında kalmadık ya kalktım onun havasına girdim ya adamlara EL de racon kesecek bir basketbola kavuşmak üzereyiz de o da beni çok mutlu etti anasını satayım :)

maalesef 4 numarada yaşadığımız kriz bizi etkilemeye devam ediyor...
bu maçla ilgili söylenecek pozitif konu hücumda kötüydük evet ama CSKA gibi çok iyi savunma yapan bir takıma karşı bile her maçta olduğumuz kadar kötüydük yani iyi hücum ile aşamayacağımız bir savunma değil...
savunmada ise mücadele etsekte kötüydük içerde çok iyi savunma yapmamız gerek...
Shumpert canımız ciğerimiz ama olmuyor artık maalesef...
sezon başında arasıra lig ama ağırlıklı olarak EL için iyi bir 4 numara alıp onu lige konsantre etseydik belki verim alırdık ama 4 numara gibi fizik güç isteyen bir mevkide yaşıda malum, zor yani...
yoruldukça normal olarak şutlarıda düşüyor...
belki 2-3 maç dinlendirsek iyi olabilir kendisi için...

neyse bu saatten sonra yapılacak tek şey içerdeki maça yüklenmek...

bence de bu maçı çok ufak farklar belirledi.tam ayaga kalkacakken ya top kaybı yaptık ya boş atışı kaçırdık.bugün hocanın tek kötü yanı merte bu kadar süre verip oyunda tutması maçla alakası olmayan tek oyuncumuzdu...borısı daha fazla kullanabilirdi.AMA HERŞEYE RAGMEN MAÇTA HER AN ONLARI YAKALAYIP MAÇI ALABİLECEGİMİZİ 35 DAKİKA BİZE HİSSETTİREN ANLANLARA TEŞEKKÜRLER:)

Sadece, elemelerden buraya geldiğimizi ve geçen hafta Olimpiacos'u yendiğimizi bilen CSKA'ya nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik canlı olarak. Abdi İpekçi'ye kesinlikle farklı bir bakış açısıyla geleceklerdir. Khryapa'nın eksikliğinin (şu anki gözlemler) farkında olup Abdi İpekçi atmosferini gördükten sonra, hiçbir şekilde kolay olmayacak onlar için maç. Tiyatro maçı geride kalmış olacak onlar için.

Bu maçı 15 sayı farkla kapatmış olabiliriz; ama çok kötü 3'lük yüzdemiz var bu maçta. Sadece 2-3 tanesi girmiş olsa -ki normal olan bu- skor olarak çok daha diri bir şekilde noktalamış olacaktık bu maçı.

Haftaya ümidim fazlasıyla arttı.

(Tartışma çıkabilecek iletileri sildim.)

*

Anti parantez: Bu maçla hiç ilgisi yok; ama şundan bahsetmek istiyorum, değerlendirmelerimize farklı bir bakış açısı getirmek için.

Eurolig yolunda yılların takımları; Efes Pilsen (Anadolu Efes) ve Ülker (Fenerbahçe Ülker)'in Son 16'da yaşadığı durumları göz önüne aldığımız zaman, gerçekten her anlamda saygıyı hak eden bir takımız.

Anadolu Efes bizim grupta saçmalıyorken (Bizi de zor yendiler.), Fenerbahçe Ülker ise tek galibiyetini önceki grubunda 4 galibiyet alan ve şimdiki grupta galibiyeti bulunmayan Emporio Armani'ye evinde 2 farklı galibiyet alıyorken ve şu an evinde Panathinaikos karşısında umutsuzken (Maç devam ettiği için; eziliyor demiyorum. Maçın sonucu farklı olur mutlaka.) Eurolig yolumuza biraz daha ılımlı yaklaşmalıyız.

Biz, onlar gibi değiliz. Bunu gösteriyoruz hep.

Serbest atışlar 24/26 ya 11/14. Bunları çıkarırsan skor eşir neredeyse. Hasılı sanki biraz ev sahibi korunmuş gibi gelmişti maçta. Shipp'e çalınmayıp bizim her dokunmamıza çaldılar.
Eğer taraftardan etkileniyorsa hakemler aynı üçlü haftaya da İstanbul'a gelsin. CSKA'ya tarihi fark atarız :)

Takımdan maç öncesi beklediğim "direnç gösterme" 2 ve 4. periyoların genelinde 1 ve 3 teyse zaman zaman vardı. Bu 2. maç için bizi umutlandıran bu maçtada gururlandıran birşeydi. Khryapanın sakatlığı ciddi televizyondan anladığım kadarıyla ki bu çok iyi oldu bizim için 4 numarada onun dışında Vorontsevich ve Lavrinovic var CSKA da ve bu maç 2 side bize karşı varlık gösteremedi. Bizde bugün 4 numarada kötüydük ama bence bu düşük performansın bir sebebi de gününde olmamaktı. Bunun yanısıra Abdi İpekçide Khryapanın yokluğuyla 4 numarada üstünlük kurabiliriz. Lavrinovic bu maçta 10 dakika doldurmadan 4 faul aldı. Mesela böyle faul problemine sokabilirsek 4 numarada onları baya düşürürüz ki Khryapalı oyun düzeninde 4 numaradan çok büyük bir verim alıyorlardı. Abdi İpekçideki maçta bugün gösterdiğimiz direncin çok daha fazlasını göstereceğimize eminim. Bunun yanısıra Khryapanın yokluğuyla CSKA nında biraz düşeceğini düşünürsek başa baş bir maç bizi bekliyor. 2. maçta galibiyet şansımız ciddi anlamda var. Artık bize bu maçta da tribünleri doldurmak düşüyor.

Ayrıca Krsticin maç sonunda bacağı sarılıyordu ve yüzü memnuniyetsiz bir haldeydi. Umarım bizim maçta riske edilmeyeceği bir durum olur. Onun da yokluğunun eklenmesiyle onları yeneriz inşallah.

Bu arada kağıt üstünde ve mantıklı olan biçimde 2 mağlubiyet beklenen bu maçlarda ilk maçtaki direnç ikincisi içinde kazanma umudu doğuran ve tüm sezonu düşününce aslanlarımıza ve takımın starı Oktay Mahmudi'ye de minnettarlığım sonsuz.

valla cska kimseyi dinlendirmez,istanbulda tam kadro çıkarlar..yeneriz yeniliriz ama tribün şovunu yapalım en iyisinden..zaten final four istanbul'da,adamlar istanbul'un havasına alışsınlar..sonuçta efes maçına da ben olsam tam kadro çıkarım,final four sinan erdem'de..salonu final fourdan önce tanıma şansı bulurlar..
bize gelirsek,olimpiakos'u yenersek çıkarız,ve yenebiliriz de..yereki halemler hakem gibi maç yönetsin

Belki biraz yersiz bir soru olacak ancak; Abdi İpekçi'deki CSKA maçının biletlerinin son durumu nedir ? Önümüzdeki haftaya kalır mı acaba ?

Ilky yarida ki gibi sokamadik uclukleri. Bu bizim yenilmemize neden oldu diyebiliriz. Fark 20 sayiya kadar cikti, bana gore aldatici idi. Rakibin cok yildizlari var, ki bu yildizlar yuzdeli attigi vakit yenilgi kacinilmaz oluyor. Cska 24-26 serbest atis atmis. 26 kere serbest atis cizgisini gelmis. Ozellikle Jamon'a calinan faul cok ucuzdu " Teodosic'e yaptigi faule 3 atis verdiler, sadece bir faul gibi idi, Teodosic suta kalkismadi ". Biz ise 14-11 atmisiz. Iki tane Shumpert kacirdi. Aklimda kaldi cunki Shumpert cok iyi bir serbest aticidir. Onlar 7-22, biz 5-21 ucluk kullanmisiz. Ikinci yarida cember dovduk, ucluk cizgisinin arkasindan. Iceriden iki sayilik, 20-32, biz 22-41. Krstic 8-10, zorla oyuna soktular onu Shved ve Teodosic. Ki ilk yari cok iyi savunuyorduk. Her takima lazim olan bir uzun. Bu arada Teodsic ve Shved'in muhtesem organizator oyuncular oldugunu soylemek istiyorum. Her takima lazim olan ikili.

Jamon iceriden 7-10, Shipp 5-6. Shipp iceriye iyi drive etti, ofans ribaundlardan, yere dusen pozisyonlari bitirdi, gormek istedigimiz Shipp idi. Mucadelesi her mac var. Skora katki verdigi vakit oyunda oluyoruz. Ribaunlar da ezilmedik, 30-30 berabere. Furkan 9 ribaund almis, rakipte ise Kristic 9 ribaund almis. Assist'e 19-14 ondeler. Deplasman icin 12 assist iyi rakam. Khyryapa 6 assist ile dikkar cekiyor. Biz de ise Caner Turkish Khyryapa:D 4 assist ile dikkat cekiyor. Cok iyi mac cikardi. Jamon Lucas 5 assist, maestro gibi yonetti takimi. Top calma ise 11-12 onde olan tarafiz. Jamon burda da takimin lideri 3 top calma ile. Muthis top caliyor, zaten her isi yapiyor. Onlarda da Jamont calmis, Iki Gordon is basinda :D. Iki takimda cok fazla top kaybi yapti. 17 onlar 19 biz.

Istatistikler yakin, oyun olarak da bas basa oynadik. Bazi bolumler farki actilar. Ilk periyod 10-0 baslamis idi, onu saymiyorum. Oyuna girememis idik, Caner ve degisikler ile geri donmesini bildik. Jaka hic maca giremedi, 8 metreden attigi ucluk ve 2-2 serbest atisi disinda. Belki o girse skor farkli olabilir idi. Onun bizim icin iyi oynamasi onemli. Jamon gibi istikrarli olmali. Furkan cok iyi bir mac cikardi. Caner'i soyledik muthis oynadi. Mucadelesinin yani sira, ekstra sayilari ile takimin ilk yarida basa bas oynamasinin bas oktoru. Ender Organizasyon, topu oyuna sokmada sinifta kaldi. Teodosic'i bezdiremedi. Iyi yaptiklari ise sahada iyi yer tuttu, uclukleri gonderdi 3-3 ile oynamis. Takim olarak canla basla oynadigimizi soylemeliyim. Cska ile deplasmanda oynamak kolay degil. Biz yeni gelen bir takim olarak, helal olsunluk bir performans sergiledik. Daha iyi olamazmi idi olabilir idi, ama ben tatmin etti. Cska gibi takima biz sizin ile basa bas oynayabiliriz dedi bizim takim. Biz ise haftaya oynanilacak maci beklemeye basladik. Cska'yi mac oncesi Ipekci'de yenecegimizi dusunuyordum. Bu mactan sonra daha fazla inanmaya basladim. Tek bir sozum var gel Cska gel.

takımımız elinden geldiği kadar mücadele etti.tek can sıkan yine her maçta olduğu gibi gereksiz top kayıpları ve rakibe verilen kolay atışlar.ama olsun böylesine büyük maçlar her geçen gün takım halinde bize büyük tecrübe kazandırıyor.haftaya Abdi İpekçi de daha farklı bir maç olacağını düşünüyorum.her zamanki gibi o muhteşem taraftarımızla yıkarız salonu.inşallah gideceğim maça.şimdiden sabırsızlıkla maç gününü bekliyorum.

mücadele için tebrikler gerçekten takım eurolig seviyesinde mücadele veriyor ama iş yaratıcılık kısmına gelince kadro kalitesinden dolayı tıkanıyoruz bir domercantımız olsa idi çok farklı bir konumda olabilirdik 3lük atan oyuncularımız shumpert ve lakoviç düşük yüzde ile hucüm ediyorlar onun sıkıntısını çok yaşıyoruz hucümda seneye bu takıma kendi şutu olan bir isim eklenir umarım o zaman hem mücadele hem skor anlamında daha üst noktaya çıkarız

mücadele için tebrikler gerçekten takım eurolig seviyesinde mücadele veriyor ama iş yaratıcılık kısmına gelince kadro kalitesinden dolayı tıkanıyoruz bir domercantımız olsa idi çok farklı bir konumda olabilirdik 3lük atan oyuncularımız shumpert ve lakoviç düşük yüzde ile hucüm ediyorlar onun sıkıntısını çok yaşıyoruz hucümda seneye bu takıma kendi şutu olan bir isim eklenir umarım o zaman hem mücadele hem skor anlamında daha üst noktaya çıkarız

Katılıyorum özellikle oyun tıkanınca Tutku nun dahda belli oluyor

Maçın teknik detayları yeteri kadar yazılmış zaten.
Benim tek diyebileceğim, yenilsek de alnımız ak, mağlubiyete rağmen gururlu yürüyebilmeyi öğretti bu takım bize. Bu 15 sayı fark tamamen kalitenin verdiği fark, azim ve mücadelede bir kez daha kazandık.

Evet bugünkü maçtan sonra takımımla yeniden gurur duydum.Bu takımın CSKA'ya karşı en fazla bu kadarını yapabileceğini kabullenmek lazım.Kalitemiz yeterli değil maalesef..Zaten bizde genel olarak bu tarz rakiplere karşı bir sayı atma üst limiti var.70'i geçemiyoruz.Yanılıyorsam düzeltin ama Kazan,Barça,Siena,Olym,Efes bu maçların hiçbirinde 70 sayıyı geçemedik.

Yani hücum gücümüz sınırlı.Bugünkü gibi ne kadar organize olursak olalım,bireysel kalite yetersiz kaldığı için olmadık top kayıpları,boş atışların kaçması gibi durumlar görüyoruz.Bugün akıcılığı,tempoyu o ilk 10-0'lık seri haricinde maçın geri kalanında hemen hemen sürekli sağladık.Bu hücum düzenleri bizde oturuyor.Ve önümüzdeki yıllarda oyuncu kalitesi arttıkça daha iyi sonuçlar da alacağız.İşin savunma kısmındaysa zaten istenileni yakaladık.Agresiflik,mücadele,yardımlaşma bunların hepsi üst düzeyde..Ah bir de Zaza olsaydı ya ne güzel olurdu.Görürdük o zaman Krstic'i:)

Neyse,CSKA'yı İstanbul'da yenebilir miyiz?Bugünden sonra buna olan inancımız artmıştır herhalde,ama yine de zor.Gereksiz yere beklentilere girmeyelim.Ama desteğimizi sonuna kadar verelim,takım da mücadelesini sonuna kadar verir zaten..O zaman sonuca bakarız.Kaybedersek alkışlarız,kazanırsak epic olur :)

ahanda yukarda dedim...khryapa gitti...sırada ak47 yada krstic var bakalım haftaiçi hangisi sakatlanacak...çok fena nazar degdirecem söyleye söyleye

Mümkünse enerjini Krstic üzerine yoğunlaştır :) Teo olsa da çok iyi olur yav.
Ama benim daha sağlam bir fikrim var. Shumpert'ın üzerindeki nazarı al :(